Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#94892   lydekiukstis
 02 Vas 2009 20:12
orangitto rašė:kaip ir tu scerbakovu visos serijos kur idejo zvejukas apie ul.
Duosiu tau blyn zvejukas :piktaz Biski skirkim personas... :nujau-ne

#94893   DainiusM
 02 Vas 2009 20:21
lydekiukstis rašė:
Jo, cia gi idejo zvejuko zvejybos objektas :!: :twisted:
p.s. paredaguotas paaiskinimas apatiniam postui (kad maziau tersti :-D ): na zvejukas gaudo zuvis, lydeka- zuvis lydekiukstis- lydekos vaikas, znacyt irgi zuvis; is to seka, kad jis taip pat yra zvejuko potencialus laimikis... :roll: Na biski nusiimam poliarizuotus akinius, kurie nepraleidzia humoro bangu ir taps viskas aisku :idea: ../;nzv
Paskutinį kartą redagavo 1 DainiusM. Iš viso redaguota 2 kartus.

#94894   lydekiukstis
 02 Vas 2009 20:27
Nieko nesupratau, bet tiek to, ner ko temos terst :!:

#94928   orangitto
 02 Vas 2009 22:47
lydekiukstis rašė:
Atsiprasau susmaisiau nikuose tikiuos neteisit baisiai visko pasitaiko :oops: Peace lydekiuksti :aliukas-2

River princess trumpesnis "stangresnis" tai cia reiskia kad jo akcija greitesne?

#94931   lydekiukstis
 02 Vas 2009 22:57
Peace ;-) Tik siaip neminek to ano vardo, bo baisiai man nuo jo vimdo :'viau :-D

#94990   Skumbrotas
 03 Vas 2009 09:35
Skumbrotas rašė:
airis rašė:neiskenciau: river princes, 6", 0-3,5g.
Aš kai ėmiau rudenį, tai trumpesnieji (5'5" ilgio berods) buvo jaučiamai stangresni nei šitie 6',
Pasitikslinau - mano paimtas turi 5'6" ilgį.
To orangitto - taip, sakydamas "stangresnis" turėjau galvoj greitesnę akciją. Ne visai "fastas", bet ir ne "slow" - panašiau "moderate". Kratant akcija ryškiai skyrėsi nuo ilgesniųjų.

#95149   orangitto
 03 Vas 2009 17:00
Reiskias man to reik ilgesnio :) Uzsidejau ant to larus hunter, kur neseniai pirkau, rite sena cormoran mini gt 500, nu ne loomis su kokiu techniumu :-D balanso nelabai yra bet kaip uz tokia kaina, tai geras kotas, tik rite per sunki jam, reik kasko lengvesnio :neutral:

#95150   kazbekas
 03 Vas 2009 17:05
tai kad ne kazin ka rasi lengviau uz 185 gramus. seip tai patariu nenusimazint kritiskai, bu paskui prasideda kitos problemos.

#95153   Skumbrotas
 03 Vas 2009 17:30
Aš princesei paėmiau Symetre 750. Gal ir per didelė, bet manau išsiversiu.

#95160   gintars
 03 Vas 2009 18:06
orangitto rašė:Reiskias man to reik ilgesnio :) Uzsidejau ant to larus hunter, kur neseniai pirkau, rite sena cormoran mini gt 500, nu ne loomis su kokiu techniumu :-D balanso nelabai yra bet kaip uz tokia kaina, tai geras kotas, tik rite per sunki jam, reik kasko lengvesnio :neutral:
o kokia to hunterio akcija? jauciu karves udega ar ne?

#95162   Liveris
 03 Vas 2009 18:07
orangitto rašė:Reiskias man to reik ilgesnio :) Uzsidejau ant to larus hunter, kur neseniai pirkau, rite sena cormoran mini gt 500, nu ne loomis su kokiu techniumu :-D balanso nelabai yra bet kaip uz tokia kaina, tai geras kotas, tik rite per sunki jam, reik kasko lengvesnio :neutral:
Na palauk kai uzsides masalas, visai kitoks balansas paliks ;)

#95192   orangitto
 03 Vas 2009 22:53
Akcija tai tarp vidutines ir fasto, o kotas linksta parabole beveik nuo rankenos. Kas nepatiko uzdejus rite, tai rites tvirtinimas, jis toks uzsukamas kur virsutine korka visa uzsisuka ant rites kojeles (kaip fuji buna), bet tarp blanko ir to laikiklio yra sioks toks tarpelis, kadangi kotas linksta beveik nuo rankenos tai metimo metu blankas taip idomiai trinkteli i laikiklio sienele. Kazin zuviai uzkibus ar labai trankysis, nes gaunas gana didelis purtymas koto kai koki eserioka ikabini :) Bandziau pasikabint masala irpamojuot praveres vala, su balansu viskas ok (aciu uz patarima).Mano rite nera sunki pasirodo :) http://www.cormoran.de/co/en/products/s ... -model.htm Kas patiko siam kote tai vieta kur laikyti meskere, pasiimi rites kojele tarp dvieju pirstu (kaip cigarele laikot) o nyksti dedi ant tokio plastiko kuris liecias tiesiai prie blanko ir padeda jaust kibima, tikrai maloniai guli rankoj :)

#95203   Airis
 04 Vas 2009 07:17
kur gavai tokia ritute?

#95282   orangitto
 04 Vas 2009 12:23
airis rašė:kur gavai tokia ritute?
Pirkau Kauno Romadoje Kaina 107 tai uz 100 atidave.
Nieko gero is jos jau buvo luzus spyruokle lankelio (jokio daugiau mechanizmo nera), tai pakeiciau i nauja. Ji kaskur shimano catana lygio, tik kad bugneliai 2 metaliniai ir negilus ale matchiniai berkley 0.4lb nesudroze per sezona kusiuku irgi nedaro.

#97033   DeGrigo
 13 Vas 2009 21:16
Dabar labai noreciau tikrai ismananciu zmoniu paklausti ir tikrai ne vejus isgirsti http://www.fishing-price.ru/contentimg/ ... _14585.jpg apie si modeliuka tai butu 33mm ir 3.5gr skestantis bet va visi yo-zuri gire... O cia kazkas tuos peike Hakko , Strike pro nu visi dirba ir piguciai svarbiausia...

tai va prie reikalo ar jis turi virsti ant sono traukiamas ar cia jau tikrai brokas? Beto leciau patraukus lyg ir normaliai bet tik ciut greiciau ir viskas... O padarius kaip toki tvicingiuka tai atrodo nuostabiai kaip kontuzita zuvele blaskosi...

Ir gal kam dar teko toki aptureti mazuliuka Rapala Mini Fat Rap http://www.voblere.ro/pics/p_321_5.jpg 30mm ir 4gr. bet ir sitas idomus dirba labai labai greit traukiamas jei tik mazini tempa tada kaip pakali tempi... Tai vat aciu jei kas zinos ir gales man atsakyti...

#97036   DainiusM
 13 Vas 2009 21:40
Jeigu voblikas greiciau traukiant virsta ant sono, reikia 'davest" balansavima iki proto :idea: nes kitaip didesnej srovej jis suksis kaip vilkelis ir lips is valties. Daroma dviem budais, vienas is budu siek tiek palenkti kilpele prie kurios vala risi i ta puse i kuria virsta voblikas, modeliams kuriuose kilpele yra liezuvelyje ir neina anos palankstyt tenka siek tiek padrozti liezuvelio krasta... ../;nzv

#97039   DeGrigo
 13 Vas 2009 22:10
Nu kazkaip bijau kad neisbalansuociau isvis... Arba su nesgrabniom rankom nenulauzciau bet tiek to paklibinsiu jei vitiek zopa tada nesiu atgal... Beje gal isvis nuimti dar ta ziedeli apvalu kur ant tos kilpeles?

#97047   Jonvabalis
 13 Vas 2009 22:41
niuxa rašė:Daroma dviem budais, vienas is budu siek tiek palenkti kilpele prie kurios vala risi i ta puse i kuria virsta voblikas... ../;nzv
Turėjau porą taip besielgenčių r2s vobleriukų, tačiau aš jų darbą ištaisiau palenkdamas kilpelę į priešingą pusę nei jis verčiasi, vienas jau davė lydį. Nežinau kaip tau niuxa, bet pagal tave palenkus vobleris dar daugiau turėtų verstis. :ruko

#97058   Vitolis
 13 Vas 2009 23:16
Na cia paprashciausiai Niuxa apsiriko rashydamas. nieko tokio. visvien suprantama. Man vienas voblikas Salminis irgi virsdavo. Liezuvelyje kilpa, tai kaip sako Niuxa jos nepalenksi. Ash kazkur rusishkam saite paskaiciau ir ant apatinio trishakelio kotelio pavyniojau truputi plona juostele shvinelio. Jis visai gerai stabilizavosi, taciau ish flotingo patapo artimas suspenderiui. Bet dirba neblogai.

#97082   DainiusM
 14 Vas 2009 11:30
Aga, metykit daba akmenimis ir taburetemis, bo suklydau... :twisted: Kilpele lenkiama i priesinga puse, o vat liezuvelis droziamas tos puses :idea:
p.s. su liezuvelio padrozimu nieko cia naujo, ugly duckling vobliku instrukcijose net papaisytas tas variantas, kad kaip brokaunus voblikus dasivest patiems aiskiau butu.

#97091   rytukas
 14 Vas 2009 12:56
neretai pakanka tik trišakius pakeist. bet aišku, nelygu tikslam, jei keičiam į gerokai didesnius – valio, jei ne – nevalio, tada švinuką užspaudžiam.
švino juostelėmis puikiai gydosi maximose parduodami SPRO vobleriukai (naudoju "papūgas" upėse rudenį)
o su tais kilpelių lankstymais – kartą, ieškodamas "aukso vidurio" ir stokodamas reikiamos patirties, nulanksčiau iki nosies nutrupėjimo.
gal tai ir tinka "normaliems", "normalių" gamintojų produktams, bet neretai "papigiaiski" vobleriukai būna iš "papigiaiskų" medžiagų ir "papigiaisko" atlikimo.
tuo tarpu rapalos (jais žvejoju rečiau) ar YoZuri vobleriukų "gydyti" dar neteko (gal tiesiog sekasi). gaudau tiek bevik stovinčiame vandenyje, tiek įtin srauniose vietose, stipriai akmenuotu dugnu ir sąlyginai geru gyliu (t.y. bangelės "uchty puchty", o nustovėti įsibridus reikia tikrai daug jėgų). stovi kaip įkalti savo gylyje ir dar žuvį išprovokuoja nuo šaknies pakilt.

beje, kurį liežuvėlio kraštą reikia šlifuoti? tarkim jei vobleriukas srovėje virsta kairėn, tai peršasi išvada, kad šlifuojam dešinį? ir iš patirties gal kas pridurs, kiek laiko užima balanso ieškojimas šlifuojant. be abejo, atvejis atvejui nelygus, kaip ir sąlygos, kuriomis tai atliekama, bet visgi?

p.s. dar prisipažinsiu, kad siekdamas greičiau pasiekti reikiamą gylį esu apkrovęs švinu ir didesniais trišakiais vieną YoZury'ką. bet taip ir nesupratau ar netrukdė darbui tas fintas ibo vienu pirmųjų metimų palikau jį dugne (38Lt).

Vitolis rašė:Na cia paprashciausiai Niuxa apsiriko rashydamas. nieko tokio. visvien suprantama. Man vienas voblikas Salminis irgi virsdavo. Liezuvelyje kilpa, tai kaip sako Niuxa jos nepalenksi. Ash kazkur rusishkam saite paskaiciau ir ant apatinio trishakelio kotelio pavyniojau truputi plona juostele shvinelio. Jis visai gerai stabilizavosi, taciau ish flotingo patapo artimas suspenderiui. Bet dirba neblogai.

#97094   DainiusM
 14 Vas 2009 13:39
rytukas rašė:beje, kurį liežuvėlio kraštą reikia šlifuoti? tarkim jei vobleriukas srovėje virsta kairėn, tai peršasi išvada, kad šlifuojam dešinį? ir iš patirties gal kas pridurs, kiek laiko užima balanso ieškojimas šlifuojant. be abejo, atvejis atvejui nelygus, kaip ir sąlygos, kuriomis tai atliekama, bet visgi?
Su svinais ir sunkiais trisakiais zaist galima, bet reikia zinoti, kad papildomas svoris visada gesida voblerio darbo agresyvuma. Kas liecia liezuvio slifavima tai elementaru. Jei virsta kairen, vadinasi kaire liezuvelio puse duoda didesni pasipriesinima, vadinasi ja ir reikia siek tiek pasiaurinti. Ta "susiaurinima" atlieku peiliu ir tai buna greiciau apipjaustymas negu slifavimas (tik reikia labai atsargiai po truputi vis pabandant, kad paskui netektu desinio krasto plonint). Tai uztrunka pora minuciu maximum. Tuo budu esu atvedes i prota kelis ugly dackus, duel, yo-zurri, rapalas kelias, salmo... zodziu visa eile medinuku. Ir sis budas man daug labiau patinka uz kilpeles lankstyma. tai tiek ziniu is mano puses... :roll:

#97111   rytukas
 14 Vas 2009 18:36
nuostabu, dėkui už atsakymą.
belieka išbandyt. ant ko tikrai turiu.

#103059   orangitto
 14 Kov 2009 01:13
Jei kas ieskot ul is ekonominiu spiningeliu gavom nauja siunta sert hexane 0,5-3 gr 1,8m cia Rovanoj :cool:

#106055   Vitolis
 25 Kov 2009 21:22
Shiandien papildziau kolekcija shiomis UL vartiklemis. Nuotraukos kokybe tikrai nekokia, nes prie saves turiu tik mobilka.
Paveikslėlis

#106082   DeGrigo
 25 Kov 2009 22:01
Nu ilgai tema jau gulejo taip nelieciama bet kai Vitolis parase ir prikele tai ir as dabar noriu paklausti ar beverta man dar galvoti apie ta KONGER firmos spiningeli... Laukiau as jo nuo Sausio dabar atveze ne 215 bet 270 sakau kas cia per bajeriai tai neturim dabar turesim tik po menesio... Tai ir susinervavau ir pasimeciau ka daryti uvom sutare kaina 180lt tai ne dabar pabrango jau iki 230lt, todel ir noriu paklausti gerb. Vitolio ar apsimoka tiek moketi uz ta kota ar nebelabai...

#106096   cesius
 25 Kov 2009 22:12
Vitolis rašė:Shiandien papildziau kolekcija shiomis UL vartiklemis. Nuotraukos kokybe tikrai nekokia, nes prie saves turiu tik mobilka.
Paveikslėlis
Gal ir nieko blizgutes, tik manau gausi kita puse kaitint su ziebike :grin: :-D

#106106   rukyk2
 25 Kov 2009 22:31
orangitto rašė:Jei kas ieskot ul is ekonominiu spiningeliu gavom nauja siunta sert hexane 0,5-3 gr 1,8m cia Rovanoj :cool:
Jau papirkau :grin: ''plot labai smagus ir pakankamai nebrangus :gutgut

#106111   Vitolis
 25 Kov 2009 23:08
DeGrigo rašė:Nu ilgai tema jau gulejo taip nelieciama bet kai Vitolis parase ir prikele tai ir as dabar noriu paklausti ar beverta man dar galvoti apie ta KONGER firmos spiningeli... Laukiau as jo nuo Sausio dabar atveze ne 215 bet 270 sakau kas cia per bajeriai tai neturim dabar turesim tik po menesio... Tai ir susinervavau ir pasimeciau ka daryti uvom sutare kaina 180lt tai ne dabar pabrango jau iki 230lt, todel ir noriu paklausti gerb. Vitolio ar apsimoka tiek moketi uz ta kota ar nebelabai...
Visu pirma ar tau jo reikia 2.70 jei buvai numates 2.15 O del kainos, tai cia jau individualiai kiekvienas turi sprest. O tu ta 2.15 rankoje bent laikei? Gal jis tau ishvis nepatiks. Kai busi mano krashte, duok zinia. Duosiu nors pakratyt. Na kiek ji kas mate, jiems tikrai patiko. Man jau sakiau - prilipo.

#106115   DeGrigo
 25 Kov 2009 23:22
Ne tai tas ir yra kad man tas netinka ir juos toli pasiunciau su tuo 270 o man reikia va to butent 215... O butent noriu UL ir norejau pigesnio bet kuo toliau tuo labiau viskas brangsta tai tuoj kongeriukas kainuos kaip koks St. Croix arba GLoomis :-D
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė