Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #98793   ksarinis
 22 Vas 2009 19:46
sveiki. Norejau paklausti, kaip ismatuoti, kaip jus matuojate gyli pries pradedant zvejyba dugnine meskere. Kaip rasti tuos gylio perkritimus, juk ne paslaptis kad zuvis dazniausiai ten ir stovi. Aciu uz atsakymus.

 #98825   makaulė
 22 Vas 2009 20:57
ilgas ir nuobodus dugno ,,skambinimas,, svareliu,sukant rankenele i skaichiuojant,kazkas panashaus,kaip starkius dzigaujant.....srovej-da sunkiau.Nu zhodziu davala namu darbu :cool:

 #99121   PauliuS
 23 Vas 2009 19:09
Kokio tipo vandens telkinyje tu nori ismatuoti gyli... Neapsunkink sau gyvenimo... Visada galma is paprasto dalyko padaryti sunkiausia lygti, todel siulau neapsikrauti. Ne vien skaiciuojant rites apsisukimus galma rasti dugno perkritimus... Jei zvejoji nemune, sroveje, dambose - pasitelk logika, juk tenai viskas paprasta... Daznai nutinka tox dalykas uzmetus po pakirtimo nei is sio nei is to nukerti pavadeli, cia reiskia kad pataikei ant slaitelio, ten daznai buna dreisenos ar pan i jas ir nukerti, o ir siaip dambose labai nesunku suprasti be jokiu matavimu kur reikia zvejoti... Kas liecia stovinti vandeni - niekada negaudau feederiu, pikeriu ar kitokiu dugnine meskere apibudinanciu budu... Daug idomiau plude, match, wagler, ar sudurtine...

Nei zvyno ...

 #99133   kamstis
 23 Vas 2009 19:58
PauliuS rašė: Kas liecia stovinti vandeni - niekada negaudau feederiu, pikeriu ar kitokiu dugnine meskere apibudinanciu budu... Daug idomiau plude, match, wagler, ar sudurtine...



Nei zvyno ...
:roll:

Nepagavau minties :roll:

 #99136   makaulė
 23 Vas 2009 20:16
nu jami sau 16 kilu karpi sudurtine :-D .........a kuo ce nesuprast :cool:

 #99144   ksarinis
 23 Vas 2009 20:45
To kleckas aciu uz info. Sudetingai ten visai man pasirode. As visad zvejodavau dugnine nemataves gyliu, svyst kur papuola ir laukiu. Zvejoju daugiausia ezruose, stovinciam vandeny. Noreciau si sezona biski rimciau su tuo gyliu matavimu issiaiskint, todel ir domiuosi.

 #99148   senelis
 23 Vas 2009 20:53
kamstis rašė:
PauliuS rašė: Kas liecia stovinti vandeni - niekada negaudau feederiu, pikeriu ar kitokiu dugnine meskere apibudinanciu budu... Daug idomiau plude, match, wagler, ar sudurtine...



Nei zvyno ...
:roll:

Nepagavau minties :roll:
Ko markstaisi,kamsty? :) as irgi nesupratau,bet tyliu... :neutral:

 #99168   Airis
 23 Vas 2009 21:12
nors negaudau su fyderiais, bet pries karpiukus jamant, nepadoru gyliuku nepaziuret, kur lygus dugnas susirasti. visgi elitine zuvis, beveik,kaip upetakis :roll:

 #99194   PauliuS
 23 Vas 2009 22:11
Gerbiami zvejai...
As asmeniskai pvz jei gaudau karpius, kaip kazkas isireiske 16kg, atvaziuoju su valtim, echolotu, praplaukiu pro telkini, juk sutikit tokia zuvi gaudant, dazniausiai turime visi info kad visu pirma tame telkinyje yra tokios zuvies, tada echoloto pagalba isiaiskini kur kas ir kaip... Ir tik tada remiantis echolotu ir visom ziniom ir pletkais kuriuos gavai apie telkini ten vaziuodamas pasirenki zukles vieta... Po visu jaukinimu, sistemu risimo, ir aptarinejimo kaip reikia gaudyti darai isvadas...

Gal as ir neteisus - o gal tiesiog as kitaip zvejoju" tobulumui ribu nera" bet niekada zvejojant feederiu nemeginau ieskoti dugno perkritimu ir pan...

Todel kaip kazkada Agis isireiske, kaip prie tribunos pareiskiau savo nuomone...

As feederi naudoju tik nemune, anksti pavasari ir velai rudeni... Karpius gaudau sudurtine, retai match tipo meskere ir praktiskai tik comercial tipo vandens telkiniuose... Ir netgi tada kada gaudau feederiu turiu pasiruoses triju tipu feederius:

1-a Lengva feederi su mazo svorio karmuske.
2-a normalu feederi su vidutiniu svoriu (50 - 100g)
3-a Power feeder su 80 - 200g svoriu

Taip pasiruoses as visada galiu prisitaikyti be papildomo laiko gaisinimo esamai situacijai...

As net nekalbu apie serimo buda, kas yra turbut 80% zukles sekmes gaudant feeder pvz nemune pavasari ar rudeni... Yra milijonas niuansu apie kuriuos reikia pagalvoti norint zvejoti tikslingai...

PVZ: Kaip sersi sroveja? Ragatke, ranka, paciu feeder - karmuske.
Kaip pateikinesi pasara? Debesis pritrauks smulkes zuvis, ar naudosi moli ir jokerius ar kita gyva masala... Kaip paserti dzikais ar pinkom? Kokia naudoti karmuske?

Atsakykit i tuos klausimus sau!!!

Cia tik 2% info i kurias kiekvienam reiktu atsakyti...

Zvejoti tik uzmetus feederi, pasarus metant kazkur ir bent kokius yra = masturbacija...

Todel nieko nenoredamas izeisti ir atsakiau kaip atsakiau...

Man patinka feederis bet ir juo zvejojant reikia ne tik gyliu perkritimus zinoti, ir gyliai tikrai ne pats svarbiausias aspektas... Mano manymu gylius surasti galma nesunkiai - o toliau ir prasideda idomumas.

RESPECT

 #99197   senelis
 23 Vas 2009 22:18
PauliuS rašė:Gerbiami zvejai...
Zvejoti tik uzmetus feederi, pasarus metant kazkur ir bent kokius yra = masturbacija...
daktarai saka,kad masturbacija nera jau toks blogis :roll:

 #99199   Airis
 23 Vas 2009 22:22
na jai prie visos karpines mantos dar ir valti imciau, tai pats galeciau peskom eiti iki prudo. ;-)

 #99202   makaulė
 23 Vas 2009 22:25
aga,bet klausimas buvo kaip ishmatuot gyli ir dugno perkritimus....... :donknow'

 #99208   PauliuS
 23 Vas 2009 22:58
http://www.matchangler.com/hard-school/ ... eders.html

Cia vienas isteklis jum kad maziau pizdelintumet ... :-D

Nesupykit kad as tox pizdelintojas, bet rimati - idomus dalykas tas feeder, o dar idomiau kas seka po to...

Pagarba visiem zvejam!!!

 #99211   Agis
 23 Vas 2009 23:13
PauliuS ar nebus taip, kad "Is didelio rasto isejo is krasto" Juk zmogus tik paprasta klausimely uzdave i kury ir buvo atsakyta, o tu cia nuklydai visai pievas pabrezdamas kazkokiu kitu yrankiu privaluma. :lol:
Paskaityk dar karta pirma klausima, gal suprasi, kodel kitiems pasirode keistokas tavo atsakymas ;-)

 #99213   kleckas
 23 Vas 2009 23:28
Pauliau geriau papasakok kaip gyli issimatuoji atvykes prie vandens telkinio... o ne apie tai kuo gaudai ir kaip gaudai... ir ka mastai pries gaudydamas................. :roll:

 #99219   PauliuS
 24 Vas 2009 01:12
Chebra as gyli matuoju taip:
Atvaziuoju prie dambos ir zinau kad gyliau yra iki isnesimo, tada salele, ir vel pagylejimas! Viskas - pagal tai ir vadovaujuos!

Stovintis vanduo - sakau nezvejoju feeder nes zuvis, pavasari maisantis vandens sluoksniam daznai stovi viduri vandens ar auksciau ar net ant dugno, todel feeder sunku naudoti! Net jei naudoji, dazniausiai pavasari zvejoji ten kur vasara zoles = dubletas dugnas = karmuske be svorio, kad neismigtu i dumbla... Zodziu biciuliai, jus rasot ir pizdavojat mane apie mano isvardintus variantus, taciau manau jus patys nelabai zinot ko jus norit... Ka gaudot ar karpi 20kg, ar raude 100g... Apsispreskit!!!


Kreipkit demesi i jaukinima, nes sistemoje maziau problemu!!! Korsakas gerai pateikia pradziamoksli www.tv.lt

Have a nice day

RESPECT

 #99227   Agis
 24 Vas 2009 08:26
PauliuS juk niekas nesipyzdavoja.Jei ruosiesi zvejoti dugnine, tai tiek ta karpy gali sugauti (uzpraeitu metu pavyzdys Skirvyteje, kai vienas zvejas ykabino berods 6-7 kg.sazana) tiek auksle, kuri bus ispampusi nuo praryto slieko, bet taip pasitaiko ;-) Ir visiskai cia ne prie ko kiti gaudymo stiliai, jei ziuresime i pirma klausima :donknow'
Tiek jau to, pasisakem savo nuomones ir tiek, tik tai dar vienas pavyzdys, kai skubame atsakineti net neysigilinus ko zmogus klausia.
Manau daugiau ar maziau atsakete ir kas nores perskaitys nuorodas.
Nei zvyno, tau PauliuS, taciau manau neverta pamirsti, kad yra saliu, kur zvejyba su dugnine stovi daug auksciau negu su pludine, kas beje ir nagrinejama "dugnines" temose ;-)

 #99257   mikis
 24 Vas 2009 10:49
Kaip minejo Agis yra saliu kur zvejyba dugnine stovi daug auksciau negu su pludine.Ir pas juos placiai yra naudojamas sis echolotas.
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=793
Kai kam gali atrodyti kad tai yra pizoniskumo israiska ir bereikalingas piningu svaistymas.Bet turint si daikciuka rimtam fyderastui tikrai palengvina gyvenima. :lol: As kaip tik vedu derybas su savo :kocelas! del palaiminimo siam pirkiniui. :oops:
PS As zvengiau jauno kumelio juoku skaitydamas sia tema.Zmogus uzdave atrodo paprasta klausima,Kaip galima ismatuoti gyli?O jus pyzdelinimas...masturbacija :-D :-D

 #99262   senelis
 24 Vas 2009 11:16
mikimauzas rašė:Bet turint si daikciuka rimtam fyderastui tikrai palengvina gyvenima. :lol: As kaip tik vedu derybas su savo :kocelas! del palaiminimo siam pirkiniui.
Na nezinau,miki,ar tikrai verta mest pinigus tokiam,kaip pats sakai,zaisliukui... As irgi galvojau isigyti toki echolota,tuo labiau,kad galima buvo ebay uz 100+ lituku gaut.Bet apsistojau ties karpininku naudojamu markeriu,aprasyto klecko duotoje nuorodoje. Su markeriu,mokant naudotis,ir gyli ir dugno reljefa gali suprasti labai nesunkiai. O palikus plude nusiziuretoje vietoje,labai lengva pasiserti naudojant vadinamaji spoda - raketos tipo serykla.
Sakai,kad tose salyse,kur klesti zvejyba fyderiu,zvejai daznai naudoja smart echolota. Nepasakyciau,kad jis butu labai naudojamas,netgi priesingai...Nors zaisliukas idomus,zinoma ;-)

 #99267   mikis
 24 Vas 2009 11:57
Visiskai sutinku Seneli,kad mokant naudotis markeriu dugno relijefa galima suprast nesunkiai.Taciau as zvejoju pagrinde nemune tai bent jau man :oops: srovej naudojant markeri iskyla sunkumu.O del echoloto tai as nesiruosiu uz ji moketi tiek, skelbiu.lt uz ji prase 200 lietuvisku.As kaip mazas vaikas uzsimaniau ji isbandyti :oops: kaip minejai zaisliukas idomus, :shock:

 #99269   senelis
 24 Vas 2009 12:01
mikimauzas rašė: As kaip mazas vaikas uzsimaniau ji isbandyti :oops: kaip minejai zaisliukas idomus, :shock:
Na as irgi megstu naujoves ir bandymus :) bet tavo minetas prietaisas tai tikrai skirtas ne sroveje gyliui matuoti :roll:

 #99270   mikis
 24 Vas 2009 12:05
Rimtai?!?! :shock: Jeigu galima placiau. :roll:

 #99271   senelis
 24 Vas 2009 12:14
Na tai tu isivaizduoji gi,kaip tavo uzmesta davikli nesa gana didele srove... O tau reikia matuoti gyli krantui vertikalia linija. Na gal galima sonara kabinti kaip markerio plude,naudojant svori,bet abejoju ar tai labai geras variantas :roll:

 #99280   mikis
 24 Vas 2009 12:33
As taip ir galvojau daryti pabandyti kabinti kaip markeri :idea: o siaip neseniai teko matyti vieno olando filma apie zvejyba upeje tai jis butent siuo echolotu skanavo dugna ir nors kalbos nesupratau bet nepanasu kad ji butu lazdavojes. :lol:
Cia truputi neitema,Seneli,ar esi bandes si vala planuoju paimti pora shpuliu.
http://www.romada.lt/modules.php?op=mod ... 0224122134

 #99283   senelis
 24 Vas 2009 12:46
mikimauzas rašė:o siaip neseniai teko matyti vieno olando filma apie zvejyba upeje tai jis butent siuo echolotu skanavo dugna
na apie vala nezinau nieko,bet ta filma tikrai noreciau pamatyti... Teisybe pasakius,maciau tikrai nemazai filmu apie zvejyba ir gylio matavima,bet apie smart echoloto naudojima neteko matyt :roll: Gal ji galima atrasti internete kazkur?

 #99284   mikis
 24 Vas 2009 12:54
../;nzv Cia truputi nusikalbejau ne olando o vengro filma :oops: o nuoroda i Torents.ru Seneli tu pats jeigu neklystu buvai siam forume idejes.Atidziai perziurek visas sio filmo dalis. ;-)

 #99316   ksarinis
 24 Vas 2009 15:19
Aciu visiems uz nuomones. Supratau visa esme KLecko pasiulytame variante. Reiks isigyti zukles parduotuvese, tikiuosi laimikiu padauges :) Na bet kokiu atveju, manau blogiau nebus, nei buvo :)

 #99318   senelis
 24 Vas 2009 15:32
ksarinis rašė:Aciu visiems uz nuomones. Supratau visa esme KLecko pasiulytame variante. Reiks isigyti zukles parduotuvese, tikiuosi laimikiu padauges :) Na bet kokiu atveju, manau blogiau nebus, nei buvo :)
Siaip tai markerio plude yra karpininku prekiu sarase,o karpine yranga,kaip zinia,yra pakankamai brangi. Tai siulyciau nepulti pirkti markerio pludes uz 20-30 lt.,bet pasidaryti paciam is gabalo putplascio ar panasiai - veiks ne blogiau ;-) Turejau nusipirkes markeri - raketa,kuri po keliu dugno matavimu issiskyre i kelias dalis ir padaryta buvo is tokio plastiko,kad kliju jam suklijuot taip ir neradau....

 #99348   Airis
 24 Vas 2009 16:03
fox geros markerines pludes, tik pobrangios.
del smart casto , tai esu girdejes nekokiu nuomoniu apie ji, bet apie ta varianta ant koto arba rankos rieso. tas didesnis gal gerai rodo, bent jau gyli. darbinis laikas tik 500val, poto pakeisti baterkas, problematiska
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė