Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #346090   hamis
 28 Vas 2012 09:48
senelis rašė:
hamis rašė:Jei reikia toliau mesti tai geriau susikomplektuoti tinkama tam rite ir tolimo uzmetimo serykleles, nei sunkinti meskere.
Na cia,hami,tai jau nelabai su tavim sutinku - ilgesniu kotu tikrai daug lengviau uzmesti toliau .Nors as irgi neskubu pirkti sunkesnio ir ilgesnio koto,kol didesnese upese,kur dideli svorai ir nemazi atstumai, zvejoti tenka gana retai :)
Apie ilgi as nekalbejau cia. Manau, kad <90 uzmetimu galima tiek pat numesti (pvz. 3.9m) kiek ir su <150 (3.9m). Tai kam kam sunkinti meskere jei su lengvesniu irankiu gali pasiekti toki pat rezultata kaip ir su lengvesniu? Tiesiog susikomplektuoji konkreciu atveju visa iranga ir baigtas kriukis. Aisku taip pat susikomplektaves ant to pacio <150 gali dar toliau nusveisti tik, ar to reikia? Va sitas klausimas kiekvienam asmeniskai.
Man pradejus zvejoti daug psishologiniu barjeru atsirado perejus nuo donkes. Galvojau reikia irgi sunkesniu ir patikimu koviniu aparatu Praejus kuriam laikui supranti, perlipi per ta "tabu" ir pradedi drasiau metyti sunkesnius svorius su fyderiu, pradedi naudoti plonesnius pavadelius ( deja taip toli nepazenges ir zemiau 0.14 niekaip neprisiverciu naudoti) ko pasekoje nori lengvesniu ir malonesniu rankai irankiu. Neaktualus labai tas svoris, bet lengvesnes meskeres pojuciai tikrai daugiau pasitenkinimo duoda. Tad siais metais as nusimesiu "papildoma svori" ir meginsiu savo likusias psichologines problemas su pavadeliai spresti kaip rimtas vyras :-D :ruko
 #346094   Guru
 28 Vas 2012 10:10
hamis rašė:
Guru rašė:
hamis rašė:Tai pasiulyk kokia inteligentiska upej, paternosteris ir mano jau parodytas labausiai patiko. As visad atviras naujovems :D
nezinau ar supranti rusiskai, bet is video suprasi ir vaizdu pagalba. Pakankamai nauja inteligentiska sistema.
Suprantu ir ziuriu rusiskai, tik nuoroda imesk :-D
http://www.youtube.com/watch?v=6Zu4GZqSPOY :lol: :lol: :lol: vakarinis nuovargis :)
;-var-var. ;-var-var.
 #346103   hamis
 28 Vas 2012 10:25
Aciu. Perziurejau man kazkaip atrodo bereikalinga pisalyne. Nematau jokiu pliusu tokios sistemos nuo mano anksciau parodytos. Bet cia kaip jau minejau greiciausiai psichologines problemos :D
 #346104   senelis
 28 Vas 2012 10:30
hamis rašė: bet lengvesnes meskeres pojuciai tikrai daugiau pasitenkinimo duoda. Tad siais metais as nusimesiu "papildoma svori" ir meginsiu savo likusias psichologines problemas su pavadeliai spresti kaip rimtas vyras :-D :ruko
va cia tai as sutinku visu 100% :) Su sunkiu ir galingu kotu tiesiog gaudai zuvi,a va su lengvu ir subtiliu yrankiu jau megaujiesi zuvies gaudymu :) Na bet cia jau kam kas patinka ;-)
 #346145   RoBass
 28 Vas 2012 13:28
Antas,as turiu feederi iki 80gr,jis labai malonus irankis stovinciam vandeny,o dabar noriu sunkesnio sroveje.skaiciau as cia jusu daug nuomoniu,tai jei sakote,kad su120gr be problemu galima mesti 3ju unciju svori,tai tada aisku ieskosiu irankio tokio,o ne 150.nes zinoma minkstesnis irankis maloniau nei kietas...
 #346147   blight
 28 Vas 2012 13:34
HIPIS rašė:Jei pvz raso 3+1.. reiskias vieno esminio ner..arba valo vediklije arba ant pavaros is kitos puses nei rankenele..Jei zukles neintencyvios, problemu nebus..bet...
Tai lengvai pagydoma uz 10lt..issiimi ivore ir su je i guoliu parduotuve..ir susitvarkai pats..
Na dėl guolio vediklyje "esminiškumo" fyderinėse ritėse galima būtų pasiginčyti.
Mano konkrečiu atveju turiu ritę (Okuma Interceptor, grynai ekonominė, bet mane tam tikrom sąlygom pilnai tenkinanti), jos vediklyje yra metalinė įvorė :roll: Su šita rite svaidau 100-120gramines karmūškes (+pašaro svoris). Šovė čia man bzikas ir praeitą rudenį nusipirkau guoliuką, sakiau reiks pasikeist... Bet paskui labai suabejojau, ar verta? :roll: Tai kolkas ir guli nepakeistas... Vedikis su įvorė traukiant su didesne apkrova sukasi pastebimai prasčiau, tad jį reikia dažniau tept, bet ir tai tas tepalas gan greit išsitaško, išsiplauna ir pan. :roll: Bet guolis nuo didesnių apkrovų trumpiau tarnaus, neaišku kiek atlaikys, gali pradėt greit irgi striginėt. Tai va įdomu, ar tokiu atveju verta į vediklį statyt guolį ar ne (guolį radau kiek siauresnis nei įvorė, tai tektų pareguliuot šaibikėm iš šonų)? :roll:
 #346157   vyrgaz
 28 Vas 2012 13:54
RoBass rašė:nes zinoma minkstesnis irankis maloniau nei kietas...
Minkštesnis, tai turi omeny, kad tau patinka šlangavoti kotai, ar kaip? Manau kad kaip tik reikėtų šmaikštesnio kotelio..kad dirbtų viršutinis trečdalis o ne nuo pat rankenos.. :roll:
 #346161   Antas
 28 Vas 2012 14:02
mano durnai galvai persasi viena mintis, kad jus norit su heavy fideriais zvejoti upese (didziosiose upese, arba kur stipri srove, arba kur reikia dideliu svoriu, arba viska sudejus i viena) taip kaip kudrose zvejojama su pikeriais, kur seryklos naud 10 gr arba svarelis max 20 - 30 gr ir jaust ta pati malonuma? atsakymas butu vienas - to niekada nebus :)
 #346162   RoBass
 28 Vas 2012 14:04
vyrgaz rašė:
Minkštesnis, tai turi omeny, kad tau patinka šlangavoti kotai, ar kaip? Manau kad kaip tik reikėtų šmaikštesnio kotelio..kad dirbtų viršutinis trečdalis o ne nuo pat rankenos.. :roll:
Vot kaip tu parasei, kad turi dirbti virsutinis trecdalis,tai as ir turejau omeny minkstesnis toje vietoje,o ne visas kaip sasiska.
 #346168   RoBass
 28 Vas 2012 14:13
Antas rašė:mano durnai galvai persasi viena mintis, kad jus norit su heavy fideriais zvejoti upese (didziosiose upese, arba kur stipri srove, arba kur reikia dideliu svoriu, arba viska sudejus i viena) taip kaip kudrose zvejojama su pikeriais, kur seryklos naud 10 gr arba svarelis max 20 - 30 gr ir jaust ta pati malonuma? atsakymas butu vienas - to niekada nebus :)
Jei butume visi labai turtingi,tai pirktume ir heavy ir medium heavy ir medium ir t.t...bet kai taip nera,tai stengiasi zmogus pirkti viena bet geresni ir universalesni.nu gal ne viena,bet ne kiek vienai upei, srovei, ezerui atskirai.cia mano nuomone.
 #346237   Antas
 28 Vas 2012 16:47
neturtuose esme, jei uzeisi pas zveja rasi daugiau nei viena kota, o jei dar kuris orientuojasi pludineje rasi daugiau nei viena pludini kota, apie spiningistus, net nekalbu, kai paskaitai ju temas, atrodo, kad jie po spinta turi ritems ir kotams + 2 spintas masalams. tas pats ir cia :) o ekonominiu fideriu yra daug ....
pagal mane uztenka pikerio, fiderio iki 90 ir dar vieno iki 120 - 150 gr, bet kadangi pats negaudau upese, tai turiu tik 2.
 #346249   senelis
 28 Vas 2012 17:36
vyrgaz rašė:
Zinau posaki,kad demagogijos pavyzdys yra kai teigiama,kad "minkstas yra geriau uz kieta" :cool: bet pagaunu save esant demagogu fyderio srityje... na labiau man patinka "dirbt" su minkstu :cool: :grin: :grin: :grin:
 #346256   Guru
 28 Vas 2012 17:54
paskaičius gali ir susijaudinti :) :) minkštas, kietas, kietas nuo trečdalio... :)
Asmeniškai aš lieku prie neutraliteto- pusiau minkštas :) gal su metais senstant ir pas mani minkštas bus...:) :) :)
 #346257   senelis
 28 Vas 2012 17:55
Guru rašė:paskaičius gali ir susijaudinti :) :) minkštas, kietas, kietas nuo trečdalio... :)
Asmeniškai aš lieku prie neutraliteto- pusiau minkštas :) gal su metais senstant ir pas mani minkštas bus...:) :) :)
Nu blie apie metus kazkaip nepagalvojau,bet teisybes yr... :lol:
 #346299   vyrgaz
 28 Vas 2012 18:55
HazeNN rašė:kazin kokios gramaturos feederi rinktis subtiliai zvejybai pagrinde stovinciam vandeny kartais ir i venta nulekt aisku i vaga nemesciau kur srove didele :) labiau arti krantu
40-80 gr užmetimo (lengvos klasės), 3,3- 3,6 m ilgio fideriukas bus pats tas.. ;uolrait
 #346381   Guru
 28 Vas 2012 22:12
Jei rimtai tai preziko gumos nebandes.. :) bet uz klipso nefiksuoju, nebent zinau tiksliai kad nieko apart kuojyte ir plakiuka nepagausiu. Fiksuoju kanceliarinemis gumytemis, o nuo siol dar ir pazymesiu vala markeriu jei netycia guma nutruktu ar valas ja nupjautu, nors tokiu ciudu dar nepasitaike.
 #346385   Guru
 28 Vas 2012 22:18
HazeNN rašė:dar vienas klausimas butu kaip vala fiksuot uz klipso ? ar ir gi kai mesi tai nelush ar nenutruks niekas ?
Nulaužti nenulauši jei po užmetimo laikysi kotą vertikaliai (o dar geriau šonu arčiau vandens -mažesnė valo banga bus jei vėjuota diena ;uolrait ) ir atpalaidavęs riešą, duodamas perimti blankui didžiąją dalį smūgio :gutgut . O ir šiaip nenulauši- vat nupjaut valą klipsas gali jei šerykla bus sunki o kotą taip ir laikysi kaip užmetei nukreiptą i šeryklos skridimo pusę.
 #346389   vyrgaz
 28 Vas 2012 22:22
Fiksuojant valą į klipsą, ypač pintuką, tas padyla fiksavimo vietoj..Jei kelis kartus žvejojama panašiu atstumu, tai tokio išdrošto valo atkarpėlė gaunasi apie 50 cm, labai smagiai valą drožia jaukinimo metu didelė šėrykla, pakol pirmaisiais metimais rankos neatmuši..Taigi, geriausias fiksavimas kanceliarine gumele, kaip kad Guru minėjo..Nutrūkę nebuvo, na gal kartą, bet tai gumelei jau n-toji žuklė buvo.. :roll:
Dar Guru pamiršo paminėti, kad šėryklai priešpasiekiant vandenį, meškerykočiu reikia truputi mostelt atgal.. :roll:
 #346395   Guru
 28 Vas 2012 22:30
Na atgalinio mosto nedarau, cia gal upej kokioj su 100-120 gr serykla :) o siaip teisingai mastant turetu dar labiau amortizuoti :)
 #346429   Guru
 29 Vas 2012 00:41
Zinok pastebejau skirtuma kai pirkau skirtingose vetose, vienos buvo ilgesnes ir plonesnes, kitos siek tiek trumpesnes ir stipresnes, bet kur kurias pirkau jau nepamenu
 #346432   kalmaras
 29 Vas 2012 01:57
man tai geriausios gumytes fiksavimui yra spec.plaukam turbut suristi...is zmonos tyliai pasiskolinau ;-) ;-)
jos lb plonos ir stipresnes negu kanceliarines.Lb gerai gula ant bugnelio.priglunda net nesimatyti...nes plonas pintukas kartais nupjauna paprasta gumyte :shock: ir jaukinimas jau i pievas gaunas...Cia su ta preziko gumyte geras :grin:
ko tik mes zvejai neisbandom :grin:
  • 1
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė