Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai

#17597   tuomahaukas
 05 Gru 2006 10:53
Viename nesename rusų žūklės žurnalo numeryje buvo straipsnis, kur toks tūlas ir žinomas autorius Evgenij Spiridonov, žūklaudamas Volgos žemupyje tik vobleriais, susidūrė su tokia problema: ščiupokų buvo, bet kažko nenorėjo kabinėtis ant jokių spalvų, išskyrus Fire Tiger :roll: Bet tokios spalvos jerkbait'o jis neturėjo ... o reikėjo būtent jerkbait'o [oj-me:
Klausimas: kaip jis išsprendė šią problemą ir pagavo puikių ščiupokų :?: ;-)

#17606   Xrapas
 05 Gru 2006 12:31
tuomahaukas rašė:Viename nesename rusų žūklės žurnalo numeryje buvo straipsnis, kur toks tūlas ir žinomas autorius Evgenij Spiridonov, žūklaudamas Volgos žemupyje tik vobleriais, susidūrė su tokia problema: ščiupokų buvo, bet kažko nenorėjo kabinėtis ant jokių spalvų, išskyrus Fire Tiger :roll: Bet tokios spalvos jerkbait'o jis neturėjo ... o reikėjo būtent jerkbait'o [oj-me:
Klausimas: kaip jis išsprendė šią problemą ir pagavo puikių ščiupokų :?: ;-)
Straipsnio neskaičiau :oops:
Ieškoti nėra kada...
Mėginsiu savo variantą, arba kaip pasielgčiau pats:
Nuo turimų reikiamo spalvinimo voblerių nuimčiau liežuvėlius :roll:

#17617   Vegys
 05 Gru 2006 14:23
Pagalvojau lygiai ta pati ka Xrapas atsake. Ale is kartojimosi - menka nauda, todel speju (ieskot tingiu) : nuspalvino turima jerkbaita kokiais nors flamasteriais, kad gautusi fire tiger

#17637   tuomahaukas
 05 Gru 2006 20:40
Abu atsakymai įdomūs, bet ne tie ;-)
Xrapai, suprantu kad pvz. kai kuriems Halco vobleriams ar kt., su galimybe nuimti liežuvėlį (beje, iš savo negausios kolekcijos pas mane tik 1 kažkoks bevardis modeliukas) tai būtu išeitis, bet dauguma voblerių yra su įklijuotais liežuvėliais, darkyt tokius kūrinius- nž ... nžn. :twisted:
Vegy, nenuspalvino... !nea! Ant geltono jerkbaito dar galima raudonu markeriu pamakliavot, bet atsakymas ne tas.
Sufleruoju ;-) : "tiuningui" papildomai reikėjo tik poros- trejetos vienodų elementų, kurie yra vobleryje... taip pat jie ir yra spiningautojo "atsarginių dalių" arsenale ;-)

#17639   spiridonas
 05 Gru 2006 20:49
Ot jau tas Spiridonovas :!: :-D ...

na bandziau visaip mastyti kaip galima vobleri "priversti nenerti" gilyn ir i galva shauna tik viena mintis.
ziedeliu pagalba karabinas segamas prie priekinio voblerio kablio kilputes ar ziedelio. vala tikriausiai perkisdavo per priekines kilputes ziedeli :roll: ?

#17641   tuomahaukas
 05 Gru 2006 20:53
!nea! :fingal:
Galima užduoti 2 klausimus, liko du spėjimai.

#17642   Vegys
 05 Gru 2006 20:55
tuomahaukas rašė:Vegy, nenuspalvino... !nea! Ant geltono jerkbaito dar galima raudonu markeriu pamakliavot, bet atsakymas ne tas.
Ta ir turejau omenyje ! Nu bet ne tai ne.
tuomahaukas rašė:Sufleruoju ;-) : "tiuningui" papildomai reikėjo tik poros- trejetos vienodų elementų, kurie yra vobleryje... taip pat jie ir yra spiningautojo "atsarginių dalių" arsenale ;-)
jo ... reiskias antras mano variantas "panaudojo morka vietoj voblerio" irgi atkrenta - sakiau gal salia morku laukai buvo :)

#17643   Agis
 05 Gru 2006 20:56
O gal panaudojus svarelius voblery apverte aukstyn papais :roll:

#17653   Magnumas
 05 Gru 2006 22:38
Ar kazka nueme ar pridejo prie voblerio? :roll: :-D

#17658   Xrapas
 06 Gru 2006 07:43
Čia ne mėginimas dar kartą spėti :oops: , tiesiog faktas iš asmeninės patirties:
Po trijų visiškos nekibos dienų prėjusią vasarą, kai jau buvau pasiruošęs šokti iš valties ir gaudyti lydekas dantimis, buvau susimislyjęs, kad reikia pabandyti segti voblerį uodega į priekį, liežuvėliu atgal, ir pabandžiau tokį fokusą- gavosi visiška nesąmonė... :-D
Apie rekomendacijas nulaužti nekibiems pigiems kinietiškams vobleriams liežuvėlius ir pasigaminti kažką tarpinio tarp skiterwalk ir džerkų, beje, buvau skaitęs kažkokiose rusų forumų platybėse.

#17659   saciokas
 06 Gru 2006 07:54
Klausimas is srities Atspekit, tai ir speju neklausinejes. Reikalingas "dvigubas" vobleris, nuimama galine dalis pridedami papildomi kabliai ir kazkas gaunasi :roll:

#17661   Xrapas
 06 Gru 2006 08:03
Saciokai, bet juk vobleris, kaipo toks, tada jau sunaikinamas :neutral:
O tas genialusis rusas kažką labai ypatingo sugalvojo ;-) , jeigu tai tik ne kokia nors "rybackaja baika" ;-)

#17662   tuomahaukas
 06 Gru 2006 08:25
Nuskambėjo 5 atsakymai.
Jei Xrapas būtų parašęs anksčiau- būtų taškas ;-)
Žurnale "Rybačte s nami" E. Spirodonovo straipsnis badinasi "Zadom na pered, ili čem zamenit džerkbait ?" Būtent, jis paėmė turimą fire tiger voblerį ir kabino už uodegos. Paskutinį trišakį perdėjo ant liežuvėlio auselės. Papildomai naudojo tik porą- trejetą žiedelių girliandą kabinant trišakį, kad užkibusi lydeka nepasinaudotu liežuvėliu kaip svertu ir nenusiplėštų. Taip reikiamos spalvos neriančius voblerius paprasta paversti jerkbaitais ;-)
Nors šiaip klausimas su galimom keliom versijom, gal bus vetuotas ? :roll: Sufleruodamas perspėjau kad reikėjo kelių elementų, kurie yra vobleryje (žiedelių) ir nieko daugiau... na nžn., spręskit ;-)

#17667   Xrapas
 06 Gru 2006 09:09
Dėl vetavimo tikrai nesiimsiu siūlyti :-D , tačiau kadangi tokį būdą esu išbandęs pats, esu įsitikinęs, kad su džerkbaitu gautasis masalas turi mažai ką bendro... Pagrindinė džerkbaito savybė- po staigaus truktelėjimo atlikti šuoliuką į vieną arba į kitą šoną, tuo tarpu už uodegos prikabintas vobleris traukiant pradeda suktis apie savo ašį, staigiau truktelėjus išvis iššoka iš vandens, vienu žodžiu, elgiasi visiškai nenormaliai... Kažkas panašaus turbūt būtų, jei pabandytume Mepps uš trišakio prikabinti :-D . Yra, tiesa, keli džerkbaitų modeliai, tame tarpe ir Aisės, su liežuvėliais galinėje dalyje, bet jų paskirtis tik stabilizuoti labai ilgo masalo darbą jam kylant į paviršių pauzių metu.
Bet kokiu atveju straipsnis parašytas, autorius teigia šio būdo pagalba prigaudęs gerų lydekų, galbūt, taip ištiesų taip net ir buvo, o tikėti juo ar ne- čia jau kiekvieno mūsų reikalas ;-) Aš pabandžiau, dėl to netikiu, bet galbūt netinkamo modelio voblerį pėmiau, arba traukiau ne taip. Būtų malonu, Tuomahaukai, jei to straipsnio nuorodą mesteltum, gal perskaitęs išsklaidyčiau savo abejones ;-)
Tiesa, vėlgi iš patirties: viena iš vartiklių, rusiška "Lena", man pasidarė žymiai kibesnė ežere, kai būtent atsukau ją "uodega į priekį" :-D

#17669   tuomahaukas
 06 Gru 2006 09:15
beje, aš pas prieš 3 metus Lukoje apsukau voblerį. Ne todėl kad ieškojau reikalingo varianto, bet todėl kad esu durnas iš prigimties :lol: ir tylėjau, nes nieko nepagavau. Ale kai straipsnį po tiek laiko perskaičiau- galiu ir pasakyt :lol:
Jei gerai pamenu, apsukau berods salmo deep diving lydekaitę. Visai :gutgut sekliuose dirbo, tik trūkčiojimuss spakainesnius nei su jerkbaitus dariau, nepasakyčiau kad tūpas žaidimas !nea!
Xrapui: nuorodos neįmesiu, a vot žurnalą paskaityt duosiu ;-)

#17671   Xrapas
 06 Gru 2006 09:47
O aš irgi su Salmo, tik Whitefish, dūrinausi :-D . Aišku, principe nesąmonė, turint pakankamai masalų taip eksperimentuoti, nebent to ruso atveju, kai kitos išeities nėra.
Kažin, ar dar niekam į galvą "nedašuto" universalų masalą pagaminti, tipo kabini normaliai- vobleris; kabini už uodegos- džerkas; kabini už pilvo- poperis...Halco su savo keičiamais liežuvėliais galėtų krūmuose sėdėti, jei kas nors tokį "3 viename" sukurtų ;-)

#17682   Vegys
 06 Gru 2006 14:19
Xrapas rašė:Halco su savo keičiamais liežuvėliais galėtų krūmuose sėdėti, jei kas nors tokį "3 viename" sukurtų ;-)
O kam tie keiciami lezuveliai ? Juk buvo jau seniai (kokia 10-15 m) vobleris, kurio liezuvelis turejo keleta (gal kokia 5) padeciu. Tik nezinau kaip jis plauke - nepirkau (studentui per brangu buvo testuot voblerius) :)

#17684   Xrapas
 06 Gru 2006 14:29
Vegys rašė:
Xrapas rašė:Halco su savo keičiamais liežuvėliais galėtų krūmuose sėdėti, jei kas nors tokį "3 viename" sukurtų ;-)
O kam tie keiciami lezuveliai ? Juk buvo jau seniai (kokia 10-15 m) vobleris, kurio liezuvelis turejo keleta (gal kokia 5) padeciu. Tik nezinau kaip jis plauke - nepirkau (studentui per brangu buvo testuot voblerius) :)
Tą dar aš, studentas būdamas, prieš kokius 25 metus išbandžiau. Vadinosi HI-LO, gamino, atrodo, ABU. Nieko ypatingo, man tada rusiški BALTIKA geriau pasiteisino :roll:

#17689   saciokas
 06 Gru 2006 15:55
Galiu tik viena pasakyt, kazkadaise neuzskaitem kazkieno klausimo, kuris taipogi buvo is zurnalo "Ale vienas dede paseke" ten buvo apie valu storio-stiprumo santyki. Taigi cia mano galva yra ta pati situacija "ale spiridonovas pasake" bandziau nete ieskot tamstos spiridonovo, bet taip ir neradau. Tai galima sakyti kad interneto platybese jis nera labai zinomas arba tik as toks diletantas rusu zvejybos subtilybese :oops:
Siulau tamagavkui galvot nauja klausima, nors klausimas tikrai idomus ir t.t. ,bet ji galejai atsakyt tik gerai pafantazaves.
P.S nieko asmenisko tik ziuriu, kad butu teisinga
P.S.S nuemus antra voblerio dali galima ja pritvirtint atgal, aisku reikes biskeli pavargt, bet surinkt i kruva kaip mechanikas galiu pasakyt, kad imanoma :roll:

#17690   Xrapas
 06 Gru 2006 16:27
Na taip, mėginau ir google, ir rambler ru, bet straipsnio neradau...o tikrai susidomėjau ;-)
Saciokai, o kaip remontuotum plastmasinius dviejų dalių voblerius su įlietom kilputėm? Gal kokius gerus klijus žinai? Mano vienam Bomberiui po smūgio į akmenį (truputį persistengiau užmesdamas :-D ) trūko nosis ir iššoko ta kilputė su gabaliuku plastmasės. Ten greičiausiai polikarbonitas arba akrilas, mėginau su dichloretanu, cianoakriliniais ir epoksidiniais klijais, bet nenori laikyti: paklibini kiek pažvejojęs, ir vėl trūksta :oops:

#17691   Xrapas
 06 Gru 2006 16:37
Pateikiu kolegų teismui dar vieno džerkbaitų gamybos iš voblerių būdą:
Kaip manote, kas gautųsi, apvyniojus voblerio galvą kartu su liežuvėliu gera izoliacine juosta, na tokį tipo "guzą" suformavus?
Oi, gaila, kad su Spiridonovu kartu nebuvom ;-) Gal dabar straipsnis vadintųsi, pav."Zadom na pered i drugije sposoby prevraščenija voblera v džerk po sovetam litovskich koleg, ili čem zamenit džerkbait" :-D

#17693   saciokas
 06 Gru 2006 16:59
Na kaip islekia air rinti klijai nepadeda tai jau nezinau. O ta dviguba vobleri imanoma isardyt, jei kilpute pilnai ilieta tai perkandus "kusackem" galima tasargiai atlenkt, poto uzlenkt jei matoma lenkimo "galiukas" galima atlekt. as bent taip isivaizduoju, to praktikoje nesu dares :oops:

#17694   Xrapas
 06 Gru 2006 17:37
saciokas rašė:Na kaip islekia air rinti klijai nepadeda tai jau nezinau. O ta dviguba vobleri imanoma isardyt, jei kilpute pilnai ilieta tai perkandus "kusackem" galima tasargiai atlenkt, poto uzlenkt jei matoma lenkimo "galiukas" galima atlekt. as bent taip isivaizduoju, to praktikoje nesu dares :oops:
Varom gal diskutuot į Jurgelio meistrelio kampelį, kol Tuomahaukas iš čia neišvijo :-D

#17699   tuomahaukas
 06 Gru 2006 18:46
Gerai kad ir čia diskusijos vyksta- tema gi pažintinė ;-)
Galvot naują klausimą be taško ar galvot naują klausimą su tašku :?: Labai "laisvas" klausimas buvo... tik gaila, kad kartais google kažkam nepadeda, kai tingisi voblerį gyvai paimt į rankas... pasukiot... pagalvot kokie komponentai... įsiskaityt į klausimą ... :roll:
:!erzina:!

:/braj; Sprendžiat ir važiuojam toliau :/braj;

#17703   Vegys
 06 Gru 2006 19:10
As tai manau, kad normalus tas klausimas buvo. Zymiai geresnis uz tuos, kuriuos suzinot galima tik is googlo. Cia uzteko pagalvot / paspeliot.

#17707   Magnumas
 06 Gru 2006 19:21
keli variantai,kuriuos pasake dalyviai buvo teisingi...gi galima nuo reikiamo voblerio nuimt kokiu nors budu liezuveli ir tada jis virs jerku ;-) taip kad cia klausimas kur galima buvo atsakyt "arba...arba" o ka mes darom su "arba...arba" klausimais? :lol:

#17710   tuomahaukas
 06 Gru 2006 19:28
Aš neturėčiau kištis į šiuos aptarinėjimus, bet norėčiau Magnumo paklausti: kiek turi voblerių su nuimamais liežuvėliais ?

#17712   Magnumas
 06 Gru 2006 19:33
neturiu, nei vieno...bet labai lengvai galeciau ismontuot priklijuota ar kitaip istatyta liezuveli

#17729   saciokas
 07 Gru 2006 07:38
Kaip nekeista :roll: sutinku su magnumu, mano galva tikrai buvo realiu atsakymu, sugadint vobleri nuemus liezuveli ir pan. Saciokas sako HAU, vetuoju si taska. Priezastis - per daug galimybiu isvedziojimams ar kaip buvo sakyta "arba arba".
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 56
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė