"Meškeriojant karšius ir kitas neplėšrias žuvis Baltarusijoje labai populiarūs maisto jaukai, paruošti daugiausia dedant žirnių košę, - ***** ir *****.
Norint paruošti *****, reikia paimti stiklinę išgliaudytų žirnių, užpilti juos litru vandens ir palaikyti 3-4 valandas. Išmirkyti žirniai verdami tame pačiame vandenyje (ant dugno įdedamas metalinis tinklelis arba puodas statomas ant liepsnos skirstytuvo). Kai žirniai išverda ir pasidaro tiršta košė, į juos, maišant pilama lygiomis dalimis manų kruopų ir smulkintų džiūvėsių, kol pasidaro tiršta vienalytė masė. Į ją, kad būtų klampesnė, reikėtų įberti šaukštą kvietinių miltų. Paskui ***** ataušinama ir padalinama paplotėliais, kurie suvyniojami į marlę, sumirkytą saulėgrąžų aliejuje. Šaldytuve tokį jauką galima laikyti net savaitę. "
Klausimas - apie kokį Baltarusijos žvejų mėgstamą jauką yra ši citata ?
Čia aprašytas vieno iš jų gaminimo procesas
A fish is too valuable to catch only once!