Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #399602   tukasG
 24 Rgp 2012 12:03
Tarp to, ką panos pačios norėtų vairuot ir tarp to, kokiu auto svajotų būt pavėžintos labai dažnai būna gana gili bedugnė... ;-) Be to, nelabai įsivaizduoju pacano svajojančio apie Rover "Mini" ir perkančio jį sau... ;-)
Aišku, viskas remiasi į pinigus ir galimybes, bet turint omeny, kad nerūpestinga ir audringa jaunystė pralekia kaip vienas mirksnis, tai manau, kad tam laikotarpiui nereikia savęs labai varžyt ir taupyt... Vėliau, kai jau ims pančiot šeima, karjera, pareigos, darbai neišvengiamai teks prisimint praktiškumą, patogumą...
 #399661   Arvidys
 24 Rgp 2012 18:12
Pacanui alfa romeo... Aš turbut iš kitos planetos va ka pasimciau jei tik šlamančių būtų.
Paveikslėlis
 #399677   Skridžas
 24 Rgp 2012 19:42
Wytux rašė:mazas budamas ypatinga fanazija nepasizymejai .... :?
fantazija buvo,tisog jau tada reikjja praktiskai suktis,,su dujom...kas iseja ta ir pikau..
 #399678   Sokratas
 24 Rgp 2012 19:44
kažkada Ford Mondeo, kai tik neseniai buvo pasirodęs, buvo išrinktas geriausiu metų auto...
 #399680   tukasG
 24 Rgp 2012 19:49
Arvidy, čia gi darbinis "traktorius"... Medžioklėn, žvejybon, miškininkui po miškus, ūkininkui po laukus trankytis, kariuomenei, policijai :gutgut, bekelės sportui gal... o pas mergas važiuot :roll:
Jeigu jau džipas, tai čia gal labiau pacaniška mašina http://www.autogidas.lt/jeep-wrangler-h ... 95832.html .
Bet vėl gi, kam ko reikia. Turi mano pusbrolis va tokį kaip nuorodoj Wrangleriuką tik metų geresnių, tai nepasakyčiau, kad labai džiaugiasi, nors kai pirko tai svajojo būtent apie tokį. Taip mašina "prikolna", traukianti aplinkinių dėmesį, panom patinka vasarą pasivažinėt, bet... gana krati, bekelėj silpnoka, tolimesnėse kelionėse varginanti... Dabar jau svajoja nebe apie džipą, o apie komfortišką amerikonišką limuzininį "laivą" :grin: ...
 #399683   savas
 24 Rgp 2012 19:57
[quote="Arvidys"][/quote]
Cia jau numeris daug pasako - primena suni, a aniems nezinosi kas uzplauks - pasuks paskui kales, bus kaip sutkose ikeltam nissanui... jei semininko protas tiek pat rieviu turi kaip padangos.
 #399685   Arvidys
 24 Rgp 2012 20:04
Nu cia jau tikrai ne traktosiu kaip jus sakot.
http://www.autogidas.lt/land-rover-rang ... 59417.html
O cia is realesniu variantu.
http://www.autogidas.lt/volvo-s60-d5-se ... 10782.html

Jei sitie jau netinka varyt pas mergas tai nzn tada jau. Taipsakant visi skirtingi visiem kazko kito reikia. :)
 #399695   tukasG
 24 Rgp 2012 20:28
Jeigu žmogus turi šiek tiek pinigų ir šiek tiek fantazijos, tai jo rankose ir antras ar trečias golfas, ar koks žiguliukas gali tapt tokiu kūriniu, kad ne tik pas mergas, bet ir į muziejaus ekspoziciją negėda... Važinėjo ne per seniausiai po Kupiškį toks pacaniukas su nuostabiai išdailintu juodu žiguliuku. Pasaka ne automobilis padarytas buvo. Gaila tik kad jo savininkas - kūrėjas netikėtai užsimušė su "britva" beskraidydamas. Būtų per gyvenimą dar ne vieną šedevrą sukūręs turbūt...
 #399701   tukasG
 24 Rgp 2012 20:41
Na, o jeigu rimtai, tai man atrodo, kad jaunimui galima pasidairyt ir į nebrangius, bet kiek išskirtinesnius modeliukus, negu, kad "tautomobiliai"... Vis tiek automobilis tokiame amžiuje dažniausiai perkamas neilgam, greit keičiamas, atnaujinamas, tai mano galva ir prie konkretaus modelio nelabai verta prisirišt. Tiesiog imt tai kas patinka iš tų ką leidžia kišenė ir kas atitinka keliamus reikalavimus. Jeigu ne visišką griuveną nusipirks, tai visai realu, kad pavyks pravažiuot pora metų nieko ypatingai brangaus neremontuojant, na o jeigu prireiktų rimtesnio remonto, tai už tokias sumas pirktų egzotiškesnių mašinų nebelabai ir verta remontuot, nes geriau prarast tūkstantėlį kitą parduodant ir truputį pridėjus pirkt kažką kito važiuojančio ir tai dienai įdomaus, negu, kad įklimpt į nesibaigiantį laužo remontą ir po to dar labiau gailėtis sukištų pinigų, kai teks nuostolingai parduot. Bet kokiu atveju labiau tikėtina, kad kokia egzotika už panašius pinigus bus dešimteriopai geresnio stovio, geresnių metų ir daug įdomesnė bei šiuolaikiškesnė, negu kad koks golfukas ar audinė už panašius pinigus...
 #399727   savas
 24 Rgp 2012 21:12
Bet visa beda (sprendziu pagal save ir savo sunu), kad koks bebutu pirmas-antras auto, nuvaziuos i metalo lauza...
Aisku ne taisykle, bet, nu ner jaunas vairuotojas toks geras ir patyres, kad nesinoretu atitikamais momentais spustelet ant posukio daugiau nei fizikos desniai leidzia (tuo labiau, kai rupi pries mergas pasipuikuot), ir suvaldytu automobiliuka, panasiai kaip pavyksta pc zaidimuose. Susikt gera auto i koki bordiura - tiek tos bedos, bet jei bus ne bordiuras, o kits - kokis Skridzo bumeris? Cia tik teoriskai draudimas padeda... paprastai bedos tuom nesibaigia. Gali tekt ilgai apie nuosava gera auto pamirst...Na bent kol draudima apmokesi ir naujam auto sutaupysi.
 #399733   tukasG
 24 Rgp 2012 21:28
Na, bet reik gi vaikiam kažkaip pradėt vairuot... Kaip sakoma visa Dievulio valioj... Kam skirta užsimušt, tai tas ir iš lovos lipdamas sprandą nusisuks, o kam ne, tai to ir "Kamazas" nesutraiško...
O kas dėl avarijų, tai todėl ir sakau, kad pradžiai apie labai brangias ir geras auto nerik ir svajot, nes jomis greičiausiai vis tiek neteks ilgai pasidžiaugt, tai geriau jau pasieškot už nelabai didelę sumą kokio išskirtinesnės išvaizdos, patinkančio, nelabai populiarios markės, nelabai seno automobiliuko ir važinėtis su juo į sveikatą, kol įgūdžiai atsiras, o tada tai jau pagal galimybes galima pradėt svajot ir apie rimtesnius, ilgalaikiškesnius pirkinius. Nors "investicija" į automobilį beveik visada - į balą išmesti pinigai, na nebent automobilis yra darbo priemonė ir padeda pinigus uždirbt, o ne juos išleist...
 #399742   Fiskius
 24 Rgp 2012 21:50
coupe - pacanui
sedanas - pencinykui
universalas - nedidelei seimai
minivenas - didelei seimai

Man coupe ziauriai grazu, ir tas minetas pezhas dviduris is lietuvoj matomu masinu, man vienas grazesniu. Pinin farina jam dizaina kure ;-)
Subarikai man visi baisoki, ypac outbackai. Imprezos kai kuriu metu, puse deshros.

Vazineju dabar su treciuku guoliu universalu, vis dairausi kuom ji reiks keist ir neisivaizduoju :? Norisi suderint, kad butu ir grazu ir praktiska ir dar patikima, o tokiu turbut nera :?

4guolis - po dabartinio puveko treciuko, biski bijau
passatc - pencinyku masina, nemaciau dar graziai sutvarkyto
audi A4, nu ga, gal... bet universalai baisoki
subaru impreza - svarstytinas varijantas
visu su O gale, bijau, nebent peugeot, tie bent nebaisus :)
 #399744   Vegys
 24 Rgp 2012 21:53
Fiskius rašė:subaru impreza - svarstytinas varijantas
Ryja daug, vietos nėr. Kam tau tokios ??
 #399747   Fiskius
 24 Rgp 2012 21:55
Vegys rašė:
tai vat, tik pasvajoju, kad faina butu, ale reikejo tokia turet kai pacanas buvau :grin:
 #399751   Unte
 24 Rgp 2012 22:07
Kaskada nesenai kai jaunas buvau vienareiksmiskai universalai mano auto buvo... ;-) mergos ispradziu zvengdavo ka pensininku auto,bet po pirmo vakarinio pasivazinejimo nuomones 100% pasikeisdavo :-D :cool: niekam ir is namiskiu gan ilgai "nedasuto"mano keistas skonis kol pamirsus uzrakint pamate suklotus patalus :e:e ..su golpu(dar td GTI buvo rimtas aparatas)sigebejau tik puse vasaros isvazinet..ir ve ciupau universala.. :ruko paskui jau issidukus,nusistovejus voverytem jau perejau i sedanus.. :[anuol
 #399769   krioklis
 25 Rgp 2012 00:10
Vegys rašė:
Is kur tas mitas kad subaru ryja daug???? Turbut is vw ir audiniu tdi megeju, bet paziurekit kiek ryja analogiski auto su tokiais varikliais lygiai tiek pat, o subaru visalaik 4x4
 #399774   tukasG
 25 Rgp 2012 01:13
Fiskius rašė:sedanas - pencinykui
Būtent dėl šitos priežasties jie dažniausiai būna ypač neblogai užlaikyti, labai neblogo stovio ir nelabai uždrožti... Sedano pirkėjas pirkdamas jį iš salono naują dažniausiai perka ne tam, kad priekabas su kroviniais tampytų, krovinius bagažinėj, salione vežiotų, ar į labai tolimus kruizus važinėtų. Kaip taisyklė tai dažniausiai būna jau brandaus amžiaus žmogus (ypač jeigu automobilis prabangesnis), kas dažnai lemia gana atidų ir protingą rūpinimąsi automobiliu iki pardavimo. Lietuvis pirkėjas dažniausiai irgi pakliūna į panašią kategoriją, tad ir Lietuvoje važinėtas sedanas dažniau bus geresnio stovio ir mažiau uždrožtas negu universalas, minivenas, busikas...
Čia iš asmeninės patirties renkantis auto ir iš švogriaus pastebėjimų "perekupaujant"...
Nors kol kas ir aš vis dar tebevažinėju su antru ir trečiu golfukais, bet sekančia mašina norėčiau matyt erdvų ir pakankamai komfortišką sedaną. Aišku universalas ar minivenas šeimai gal ir praktiškiau, bet išanalizavau mūsų šeimos "keliavimo" įpročius ir supratau, kad talpi bagažinė kroviniams reikalinga vos keletą kartų per metus, kai visa šeima išsiruošia kokiam nors ilgesniam ir tolimesniam žygiui, likusios kelionės būna netolimos, nepilnu sąstatu, nepilna amunicija, be to visada tokiais atvejais kai reikia vežtis daugiau ar didesnių krovinių galima prisikabint priekabikę ir patogiai sėdėt neužkrautam, neišteptam salione...
 #400012   Vegys
 26 Rgp 2012 17:23
šita va kita ....
Mašinikė su dujikėm. A reik kažkokios patikros prieš tech. apžiūrą ?
Lig šiol važiuodavau į Tuvlitą ir tiek. Ale šiandie susimasčiau, bo ryt važiuot tech.apžiūrą praeit. Ten kažkoks baliono tikrinimas ar pan. Jau gal kokie 7 metai, kaip dujikės stovi ...
Kaip visad pražiopsojau kada TA pasibaige, galvojau rudenį kažkada. Pasirodo - prieš 2 savaites baigėsi :) Sutapkt tu man tai - kaip tik į servisą buvau nuvaręs, sutvarkė ką reikėjo. O ar viską sutvarkė - ryt sužinosiu :)
 #400014   Sportininkas
 26 Rgp 2012 17:28
zvejybom ir medzioklem turbut vieni is geresniu variantu butu nissan patrol arba nissan terrano. abu ant tiltu. 4 varomi. daug ryja bet pravaziuot gali beveik visur ne taip kaip su kokiu pasatu ar ten audi.. kainos ivairios nuo 3000 iki 10000lt yra dyzeliu ir benzininiu...
 #400017   Unte
 26 Rgp 2012 17:30
Reiks baliona tikrint..te i ji imus data ir duos poperiuka ka tipo tikrino ir ka patikra galioja 4metus
 #400018   tukasG
 26 Rgp 2012 17:38
Senai bevariau technikinę dujom varomai mašinai, bet kai paskutinį kart variau, tai prašė popierio iš dujininkų apie tai, ar įranga sumontuota tinkamai ir galiojančio baliono patikros popierio. Nuvažiavus pas dujininkus paaiškėjo, kad norint, kad įranga atitiktų reikalavimus reik ją permontuot (nes buvo berniokas iš kurio mašiną pirkau pats susimontavęs), o balioną pakeist į europinį (nes rusiškas buvo panaudotas)... Nusigandau, bet po to paaiškėjo, kad yra garažų, kuriuose už atitinkamą sumelę visos problemos išsisprendžia maždaug per dešimt minučių...
 #400036   Tadunce
 26 Rgp 2012 18:24
Paskaičius kai kurių sapnus, tai atrodo, kad jūs kažkur Lietuvoj džiungles randat, kad reikia vos ne vikšrinės transporto priemonės, nes kitaip žvejot nuvažiuot neįmanoma.. :-D
9 kartus iš 10 atvažiuoju iki žvejybos net neišpurvinęs kibiro..

na, o gal jum tingisi iki vandens 50m paeit ir bandot visada nusileist 45 laipsnių kalva žemyn..
 #400038   Vegys
 26 Rgp 2012 18:31
Tadunce, beveik teisus esi. Realiai dėl mešinos nepravažumo problemų turėjau 2 kart.
Kartą - pavasarį. Per keletą valandų neišvažiuota, iškviesta žmona iš namų (~ 60 km), draugas ~ 10 km atėjo pėsčias. Mašina pasiimta kitą dieną, dar po 1-2 val. darbo, nes žmona kai pasiėmė - jau buvo tamsu, lijo. Iki upelio nevažiavau, iki jo liko 100-150 m. Jei būčiau palikęs per 300 m - problemų nebūtų buvę :)
Kitą kart - žiemą. Strigau. Kaltas aš, kad padangų geresnių neturėjau. Po valandos išvažiavau. padėjo žmonės, nes visą kelią užtvėręs buvau. Tiesa, per valandą tik 2 mašinos ten tevažiavo ...
Aj, dar buvo su žiguliu kažkada ...Irgi po pusvalandžio ar pan išvažiavom.
Ale tai viskas per 15 metų ....
 #400040   Tadunce
 26 Rgp 2012 18:37
O aš maniau, kad kaip tik upėtakininkai man prieštaraus, kad būtina auto su dideliu pravažumu.. :)
 #400044   Arvidys
 26 Rgp 2012 18:40
Tai ir būtina! :-D Čia palei Šventają tau trinantis gal ir nereikia...
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 178
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė