Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #400050   Wytux
 26 Rgp 2012 18:50
Vegys rašė:..., draugas ~ 10 km atėjo pėsčias......
dar buna tokiu draugu ? :shock:
 #400055   Vegys
 26 Rgp 2012 18:56
o kas jam liko ? 2 val po tiltu pratupėjo, nes lijo. Po to kai pasakiau kad neišsikapstysiu - atėjo. Kitas dalykas - nelabai žinojo kur eit. Jis ten nėra buvęs. Bandžiau aiškint telefonu - pavyko :)
Aš tą laiką ant lietaus buvau. Bet kažkaip neperlijo (nors stiukes atsparumas neįpatingas manau), nelabai stipriai lijo ....
 #400066   tukasG
 26 Rgp 2012 19:18
Nesiginčysiu, kad gero pravažumo automobilis patogu, bet kažkada spręsdamas ar nevertėtų man tokio įsigyt, pabandžiau paskaičiuot, kiek kartų per metus man jo realiai prireiktų. Prireiktų ne ta prasme, kad pamatęs kokią pelkę sumastyčiau pabandyt ją ištaškyt, o tiems atvejams, kai mirtinai reik pravažiuot, o negali to padaryt... Suskaičiavau, kad realiai gal pora kartų per metus ir prasiverstų džipas. Ar verta dėl to mokėt brangiau perkant, eksploatuojant, kurą pilant...? Realiai pilnai pakanka golfo pravažumo galimybių, nors ir pats sodyboj gyvenu ir uošviai kaimo glūdumoj gyvena, ir grybaut, uogaut, žvejot važiuoju ir net malkas iš miško kartais su priekabike vežuosi... Su protu važiuojant ir nelendant ten kur nebūtina pravažumo pilnai pakanka. Taip įklimpęs, kad be traktoriaus neišsikapstyčiau buvau tik vieną kartą, kai reikėjo bandyt paimt nevaikštantį ligonį gyvenantį vidury pažliugusių laukų...
 #400074   Skridžas
 26 Rgp 2012 19:29
tukasG rašė:bet kažkada spręsdamas ar nevertėtų man tokio įsigyt, pabandžiau paskaičiuot, kiek kartų per metus man jo realiai prireiktų. Prireiktų ne ta prasme, kad pamatęs kokią pelkę sumastyčiau pabandyt ją ištaškyt, o tiems atvejams, kai mirtinai reik pravažiuot, o negali to padaryt... Suskaičiavau, kad realiai gal pora kartų per metus ir prasiverstų džipas.

Bet nesakyk malonu butu ane,aš galvoju kitaip,gal atrasčiau tokiu vietu kur galima geraai pažvejoti bet golfai nedavažuojia :roll: Tada ieškočiau tokiu vietui tikrai,nes dabar kai norisi kur nors nuvažuoti tay buna nemalonu ant širdies kad reik varyt atbula,o rizikuoti ir murkdiytis purve nesinori,esu jau išbandes galimybes tad jau pamates kelia daugmaž jaučiu kuo gali pasibaigti ...Aš dar svajoju aapie subarika..bet tas remontas tai baisus labai,o ir kaina nors ir padavėto dar gazdinanti...
 #400076   tukasG
 26 Rgp 2012 19:37
Svajot ir aš svajoju, ir norėt norėčiau, ir malonu būtų, bet kol kas rinkdamasis ką pirkt vis dar sau užduodu tą klausimą, ar būtinai man tų papildomų išlaidų reikia, nes kol kas vis dar yra sričių, kuriose atliekamus pinigėlius galima panaudot kur kas prasmingiau ir efektyviau... Ypač kai stengiesi sau ir savo šeimai susikurt darbo vietas ir jas išlaikyt. Visada atsiranda tikslų, į kuriuos investavus galima tikėtis pinigų grąžos...
 #400090   Vegys
 26 Rgp 2012 20:09
Skridžas rašė:Bet nesakyk malonu butu ane,aš galvoju kitaip,gal atrasčiau tokiu vietu kur galima geraai pažvejoti
Va priminei ...Nors ankščiau rašiau kad problemų beveik nebūdavo dėl pravažumo, pamiršau parašyt, kad jų nebuvo dėl to, kad į ekstremalias situacijas nelysdavau. Žiemą apskritai važiuodavau ten, kur privažiuot galima. Bet va pernai su p.arturas žvejot buvom. Pas jį Foresteris. Nu ką tu ... pasaka. Važiavom apsnigtais miško keliukais taip, kaip kad aš vasarą važinėju. Super mašina. Realiai, labai patiko. Man ir komforto gana, ir traukos, ir pravažumo. + sakė nihiera negenda. Noriu tokios mašinos.
 #400096   Vegys
 26 Rgp 2012 20:18
tai kad ne ...kiek žinau - asmeninė. Jis čia geriau tuos dalykus pasakytų.
Bet šiaip sakau - mašinikė super. Perkant kitą mašiną - toks modelis neatmestinas.
P.S. nesu subaru fanas - namie Toyotos :)
 #400102   Skridžas
 26 Rgp 2012 20:30
Noriu ir aš tokios :? Bet kad dabar visur mirga marga kad subaru labai suprastėjo...Kita vertus aš turbūt dar ir nepirksiu tos kartos kuri suprastėjusi :-D
 #400112   Artikas
 26 Rgp 2012 20:43
Tadunce rašė:O kaip subarikų dyzeliai? Gal kas netyčia jau ir važinėjasi tokiu?
o kiek subarikų dyzelių yra? :cig.

persiprašau :) neatkreipiau dėmesio į "JAU VAŽINĖJASI" :/brazasista
Paskutinį kartą redagavo 1 Artikas. Iš viso redaguota 26 kartus.
 #400114   piatras
 26 Rgp 2012 20:45
O buvo taip... :-D Žvejoju šiandien savo įprastiniam užkampy (na Sauliukas žino kur...) ir matau atplaukia pasroviui rusų literatūros klasiko bendrapavardis su dyzialine trauka pilnas iki waterlinijos iškylautojų, o iš jo per matiugalniką girdisi tokia tai pasakėčia: (na įrašo nedariau tai bus tik laisva interpretacija :oops: ) "Štai dešiniame krante matote Karnavės kaimelį, kuriame nuo seno gyvena M.......ų giminė... Kadais šiame kaimelyje buvo degtinės bravorėlis ir štai ten būdavo sukrautos statinaitės... O štai toje aikštelėje būna uždegamas Joninių laužas... ir t.t ir pan. vėliau dėmesys persikelia į kairį krantą bet tai jau nesvarbu :-D Kokių būtų klausimų apie subarikus ..? :-D :-D :-D
 #400116   Tadunce
 26 Rgp 2012 20:48
Artikai, turiu omenyje, kad būtent dyzeliniais varikliais, nesvarbu, kad jie vienodo modeliai, bet juk dvi mašinos su vienu motoru nesivažinėja...

Tiesą pasakius, tiksliai ir nežinau kiek jų yra (ta prasme kokių galingumų, kokių kubatūrų, kažkaip niekada neužkliuvo subarikai)
 #400118   Artikas
 26 Rgp 2012 20:51
Na aš tai sakydamas turėjau omenyje, kad subarikai tik nuo berods 2008 pradėjo zyzelius leist.... :)
O kadangi su Subaru zyzeliu nevažiavau tai ir neatsakysiu kaip ten kas ten :)
 #400130   SauliusM
 26 Rgp 2012 21:20
piatras rašė::-D :donknow' nu nė pusės žodžio neišgalvojau, man pačiam buvo netikėta to šoumeno interpretacija :v-ar
nu esme yra ta, kad bravoras ten buvo (virs 100 metu atgal, gal jau net virs 200), bet jis niekada nepriklause M giminei ir neturejo su ja nieko bendro. tik tiek. dar ir karciama ten buvo, bet irgi ne M gimines.
 #400163   tukasG
 26 Rgp 2012 22:37
Vegys rašė:Bet va pernai su p.arturas žvejot buvom. Pas jį Foresteris. Nu ką tu ... pasaka. Važiavom apsnigtais miško keliukais taip, kaip kad aš vasarą važinėju. Super mašina. Realiai, labai patiko. Man ir komforto gana, ir traukos, ir pravažumo. + sakė nihiera negenda. Noriu tokios mašinos.
Iš subarikų tik su "Legacy" teko bandyt pavažinėt, prisipažinsiu, tikrai labai patiko. Tik vat kalbant ir mastant apie jų negendamumą, patikimumą ir galimybes įsigyt, nereikia pamiršt poros dalykų. Automobilio amžiaus ir sumos, už kurią jį norima įsigyt. Turbūt sutiksit, kad tas "negendamumas" labiausiai ir priklauso nuo automobilio amžiaus. Jeigu lyginsim tarkim naujo golfo ir naujo aukštesnės klasės subariko galimybes ir patikimumą, tai ko gero laimės subarikas, jeigu lyginsim tas pačias mašinas tarkim 20 000 lt kainos kategorijoj, tai pasirinkimas ko gero vis dar kryps link subariko, bet va jeigu jau lyginsim tuos pačius modelius tarkim 2000 lt kainų kategorijoj, tai turbūt vienareikšmiškai nugalės golfas, nes už tokią kainą jau abi auto bus pakankamai supuvusios ir išklerusios, tik vieną dar turint noro apsimoka bandyt lopyt, o kita, žinant remonto kainas, jau ko gero tik viščiukams augint betinka...
Norėjau pasakyt, kad kiekvienas modelis turi kainos ir amžiaus ribą, nuo kurios jis jau tampa beveik bevertis, nepriklausomai nuo to, koks šlovingas tas modelis buvo "jaunystėje"...
 #400166   p.arturas
 26 Rgp 2012 22:45
tukasG rašė: žinant remonto kainas, jau ko gero tik viščiukams augint betinka...
zinant is tikruju ar tik ,,girdejau vienas golfistas sake..."
vejai kazkokie, nieko sudetingo ir brangaus ten nera.
 #400167   tukasG
 26 Rgp 2012 22:54
Aš nesakau, kad žiauriai brangu, bet... Tarkim paimi už 2000 lt Subaru "Legacy"... Nesupuvusio už tiek nemačiau. Reik pavirint, padažinėt. Kainuos sakykim tą patį ką ir golfui, bet gali išlyst ir kitokių gedimų. Pakaboj, sankaboj, pavarų dėžėj, tiltuose, gal net ir varikly. Dalys bet kokiu atveju kainuos kad ir nelabai ženkliai bet daugiau negu golfui, remontuot irgi ne kiekvienas kaimo garažnykas apsiims, kas velgi šiek tiek didina išlaidas, o turint omeny kad už panašias sumas mašinos perkamos maksimum porai metų, su tikslu kaip nors damušt iki apžiūros, tai manau, kad galutinėj sumoj subarikas kad ir nelabai ženkliai, bet vis tiek turėtų lenkt eksplotavimo kainom eilinį golfuką...
 #400190   krioklis
 27 Rgp 2012 00:11
Tadunce rašė:Tai čiuju valdiška pas jį, jei "negenda" :-D
Forester automobilis nr 1 pagal atsparuma del gedimu, tam yra TUV apzvalgos zemiau tarp 10 maziausiu gendanciu auto nenukrenta, o daugeli metu tarp serijiniu uzima tik pirmas lyderio pozicijas! Subaru turi tik dvi budingas lygas sankaba ir galinius amortizatorius!
 #400192   krioklis
 27 Rgp 2012 00:32
Na galima sakyti Forester neturi ligu, nes sankaba ir amortizatoriai kaip ir kokios stabdziu kaladeles, ar padangas keicia visi automobiliai tad nepriskirciau ligoms!
 #400197   Tadunce
 27 Rgp 2012 06:21
Tai iš esmės beveik bet kuri detalė turi resursą ir jai sugedus galima sakyti, kad tiesiog tas resursas baigėsi, vadindasi atlieki einamąjį remontą, o draugam sakai, kad automobilis negenda, keiti tik tai, kas dėvisi..
 #400336   krioklis
 27 Rgp 2012 13:21
Tadunce rašė:Tai iš esmės beveik bet kuri detalė turi resursą ir jai sugedus galima sakyti, kad tiesiog tas resursas baigėsi, vadindasi atlieki einamąjį remontą, o draugam sakai, kad automobilis negenda, keiti tik tai, kas dėvisi..
Patykek, esu ne viena automobili turejas, nes jeis prekiauju ir jau zinau kaip atskirti grudus nuo pelu! Einamas remontas nelygus einamam, stai tau pavzdys, vazinejau su passat du metus vaziuokle keisti reikedavo ir netik, kas metus sarnirai, gumos, vairo traukes ir taip kas metus!!! Dabar turiu darbine avensis jau penkti metai pirma karta po 4 metu keista viena vairo trauke ir dvi gumos salenblokai gale! Jei trumpai as apibudinsiu yra labai gendantis auto (prancuzai,italai, senesni korejeciai, uztat pigus!). Po to periodiskai keliantis problemas (Vokiski, uztat labai perkami musu lietuvaiciu, man jie patinka jos greit sluoja) . Na ir treti beveik nekeliantis problemu (Japonai man jie labiausiai patinka, nes parduodant nereik rauduonoti ir pasaku kurti klientui) Na tarp siu modeliu yra ir viena kita isimtis kurios savo grupe patempia auksciau, ar stumia zemiau!
 #400347   Arvidys
 27 Rgp 2012 13:34
Nu tai jei esi išmanantis ir šituose reikaluose sukiesi. Tai galėtum ir konkrečiau kas ten stumia žemyn, o kas kilsteli. ar nenori sau biznio gadint? :)
 #400376   krioklis
 27 Rgp 2012 14:03
Arvidys rašė:Nu tai jei esi išmanantis ir šituose reikaluose sukiesi. Tai galėtum ir konkrečiau kas ten stumia žemyn, o kas kilsteli. ar nenori sau biznio gadint? :)
Grubiai gali pasiziureti cia, zinoma tos lenteles neatspindi tokiu gedimu kurios turi pvz prancuzai turbinos laksto ar ypatigos elektronikos smegenis!
http://www.anusedcar.com/
Beje modeliu yra galybe ir apie kiekviena galim kalbeti ilgai ir nuobodziai ::hai-bai
 #400429   vyrgaz
 27 Rgp 2012 15:17
krioklis rašė:...pvz prancuzai turbinos laksto ar ypatigos elektronikos smegenis!......
Teko nuvaryti savo 406 pas "elektrikus" dėl smulkaus BSI gedimo..Tai tam pačiam servise stovėjo ir golf IV (kompas po apsauga ties valytuvais), passat (kompas po sėdyne vairuotojo), audė a3...ir visi dėl tų pačių "skaitmeninių" problemų..Vienintelė pas juos remonte nebuvusi "markė" buvo toyota..
 #400483   hipy
 27 Rgp 2012 18:30
Tadunce rašė:Artikai, turiu omenyje, kad būtent dyzeliniais varikliais, nesvarbu, kad jie vienodo modeliai, bet juk dvi mašinos su vienu motoru nesivažinėja...

Tiesą pasakius, tiksliai ir nežinau kiek jų yra (ta prasme kokių galingumų, kokių kubatūrų, kažkaip niekada neužkliuvo subarikai)
dyzelis tik vienas - 2L, 110kW: didziausias trukumas paletintojo nebuvimas, masina smagi, labai taupi nera - visgi 4x4 ir siek tiek aukstesne, be to is to jos smagumo ir tapke sunkeja...
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 178
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė