Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #479205   Vegys
 20 Geg 2013 13:32
tukasG rašė:Tarkim, jeigu reik galinčios dar pora metų judėt mašinikės už 1000 lt, tai tarp visokių golf, pasat, audi, opel, tokią bus kur kas lengviau rast nei subaru, tojota ar pan. ... ;-) O ir sugedus kažkam, mažiau skaudės širdį, kai norint ją priverst dar kažkiek judėt užteks kokio šimtelio litukų... :grin: Į tokius "limuzinus" gi taip ar taip niekas jau tūkstančių nebeinvestuoja... :-D
Mano Toyota "kibiras", vardu Starlet šiemet švenčia 20 metų sukaktį (~10 metų pas mus) + beveik 300 000 km (tiek, kiek rodo skaičiai, pas mus gal mažiau nei pusė to pravažiuota). Ožiuotis pradėjo pernai, ty reikėjo pakeist amortikus galinius + amortikų atramas + radiatorius + smulkmenos. Taip, į 1000-1500 vertės "kibirą" sukišau apie tiek pat. Užtat technikinę praeinant vienintelis prisikabinimas - neveikė viena numerio apšvietimo lemputė. Tiesa, aš asmeniškai jai priekaištų turiu, reik dar aplankyt servisą. O lig tol per tuos 9 metus ko gero įkišom tiek pat, kiek pernai ... (neskaitant tepalo ar padangų ar pan)
Tik norėjau pasakyt, kad
- ne vien vokiškas už 1000 nusipirkęs gali važiuot.
- kai kurie ir kibirą už 1000 nori turėt tvarkingą.
 #479220   Vegys
 20 Geg 2013 13:52
Investicija į mašiną - tai kai perki kokį nors eksliusyvą, ir tikiesi, kad jis pabrangs.
Visa kita - tai ne investicija. Tai išlaidos :)
 #479222   Skridžas
 20 Geg 2013 13:58
Aš kalbu apie automobili su kuriuo malonu(saugu) važiuoti,manau su pasatui toku metu dar malonu važioti negu su tavo tuo kibiru tikrąja to žodžio prasme..ten fideris telpa?
 #479223   Vegys
 20 Geg 2013 14:00
Ten telpa ir spiningas 2 m vienadalis :)
Kiek važiavęs su Passatais tokių metų - didelio džiaugsmo irgi neapturėjęs. Su mano kibiru - irgi. Ne džiaugsmui mašinos po 1000 lt skirtos :)
 #479229   Wytux
 20 Geg 2013 14:05
Vegys rašė: Ne džiaugsmui mašinos po 1000 lt skirtos :)
Nu kodel ne ... dar ir kaip esu pasilinkmines su tokiom masinom :ruko
 #479241   Vegys
 20 Geg 2013 14:14
p.arturas rašė:tokiu tacku didziausias privalumas, kad ju negaila.
Labai geras pastebėjimas !
 #479408   tukasG
 20 Geg 2013 20:30
Vegys rašė:Tik norėjau pasakyt, kad
- ne vien vokiškas už 1000 nusipirkęs gali važiuot.
- kai kurie ir kibirą už 1000 nori turėt tvarkingą.
Nelabai senai ieškojau dyzelinės auto už maždaug 3000 - 4000 lt, tokios kad iš bėdos būtų galima iškart sėst ir važiuot bent du metus ypatingai daug neremontuojant. Apžiūrėjau nemažai mašiniukų gyvai, dar daugiau virtualiai. Priėjau išvados, kad už tokius pinigus mažiausiai priekaištų turi Audi šeima. Vieną iš jų ir pasirinkau, remontuot, aišku, kažkiek reiks iškart nusipirkus, priekaištų turiu, bet japonai už tą pačią kainą buvo daug daug baisesnio stovio, o ir davest juos iki minimalaus tvarkingumo būtų atsiėję kur kas brangiau.
Noras turėt tvarkingą, bet pigų mašiniuką, nelabai derinas su žodžio pigu sąvoka... Kbiras už 1000, virsta tvarkingu kibiru už 3000 - 4000 (kol davedi iki minimalios tvarkos), vertu tų pačių 1000, jei vistik tektų parduot... Va, kaip tik šiandien atsisveikinau su ilgai ir kantriai tarnavusiu golfuku būtent dėl tos priežasties, kad nebelabai mačiau prasmės kišt pinigėlius į kibiriuką, kuris nuo to netaps mažiau kibiriukas... Nusipirko pacaniukas už metalo laužo kainą, bandys dabar prikėlinėt, na ir Dieve jam padėk...
 #479988   Sokratas
 22 Geg 2013 17:13
krioklis rašė:
Skridžas rašė:Jo aš visa laika su pavidu klausau tokiu pasaku..Kai savo v70 nupirkau sukišau labai daug,ir dabar kažkokios smulkmenos lenda,bet šiais metais nekračiau niekio nes nevažiuoju atostogų i užsieni,gal dėlto nieko nėra...Bet kitas galvos skausmas man čia paporino kad jau laikas dirža keisti tipo po 60 tūsktantčiu aš kažkaip įsivaizdavau kad pasikeisiu po 80 tai dabar neramu darosi..taip tingiu tuo užsiimti..nes paskui pradeda judinti ir vėl prasideda visokios bėdos ta išjudino pradeda leisti koks tepalas ar dar koks biesa...auto tai senas 14 metu...Kartais pagalvojiu gal koki subarika benzinini pirkti..bet tada prismeniu tas dienas kai noriu žvejoti o pinigu nėra kurui tai dyzelio isilieji už koki 50-100lt ir gali žvejoti toliau nuvažuoti..o su binziniu bus problėmu,bet tada nors iki vietos nuvažiuosiu tai taip ir kankinuosi su mintimis tokomis...Tiesa gal kas savo subarikais pasigirs..nes dar dairausi...
Pirk Subarika dek dujas ir galvos nesuk! Vaziuosi ne ka brangiau o gal ir pigiau nei su volvo.
jo, iš Sauliaus...
Juk kažkas čia rašė, matė, kad Klaipėdoj apie Nisanus tupinėjo :grin:
 #479991   Unte
 22 Geg 2013 18:03
As nesuprantu to pigumo vazinet su dyzeliu.. :shock: ukininkauju as ir turiu "zalio"dyzelio ganetinai uztektinai,kad galeciau ramiai vazinet ir su dyzeliniu auto.nors jo 1lit kainuoja apie 3lt,bet man vistik asmeniskai pigiau gaunas vazinet dujom..o jai reiktu pirkt paprasta dyzeli kurio kaina kaskur apie 4,50 tj i juos visai nezeciau :-D na cia mano tokia pozicija is mano varpines :ruko
 #480000   Unte
 22 Geg 2013 18:26
Senute audi 90... :liež-uvis o duju kramto nemaziau 10..turejau ir pasatu keleta dyzeliniu-anie gal kaskuo ir taupesni,bet bendroi sumoi visgi man dujos laimi..turiu ir dabar dar pasata 1,9 ukio.reikalam po laukus bulbas,versius ir visoki slamsta paveziot tj ir i 10 litru 100 km dyzelio neitelpu :-D
 #480001   Wytux
 22 Geg 2013 18:35
Tai matai negali lygint audzi -su kuria pas mergas vaziuoji su pasatu- kur po laukus replioji..... maniskis minivenas 999 metu 1.9 rodo vidutiniskai 5.6 litro/100km t.y. kokie 25 litai 100 km gaunasi (dabar Neste 4.33 kaina) .... tu su audzi kokius 23-25 litu irgi jauciu supirdolini duju. Tai nekazinkoks skirtumas ... nu dar jei primest , kad pasac su tokiu paciu varikliu maziau puslitriu dyzelio 100km imtu kaip nieko.....
 #480005   Unte
 22 Geg 2013 18:42
Dar vienas is mano kuklios patirties su dyzeliais tj is berots 5turetu dyzeliu trims motorai sugriuvo,bmw siurblys nusprogo(o jo kaina keist i kita ar taisyt ta pati ganetinai dydele),o paskutinis pasatas kur dar ir db droziu bestovedamas kieme uzsidege :superšokas o visi ir berots 5 tureti auto su benzinu sekmingai buvo rade kitus sau seimininkus.. ''plot
 #480007   Wytux
 22 Geg 2013 18:44
nu reiskiasi nemegsta taves dyzeliai :-D nors... jei ir sudeges pasatas dar vaziuoja tai nera taip jau blogai ....
 #480008   vyrgaz
 22 Geg 2013 18:45
Wytuk, vat tame ir esmė kad "rodo 5,6"..kas yra kokiu litru mažiau nei realios sąnaudos..Per "ne vienas kelyje" buvo reportažas apie realias ir borto kompo rodomas kuro sąnaudas..realybėj buvo geriausiu atveju +1 ltr..
 #480011   Unte
 22 Geg 2013 18:47
Tj wituk isvada persas viena kad kuro islaidu santikis plius minus panasus.. ;-) o zek perkant auto dyzeli ir paemus toki pat modeli benzina jaina ju visgi skirias..na ir td kiekvienas skaiciuja pagal save..
 #480012   Wytux
 22 Geg 2013 18:48
O pas mane Golfe kompas kaip tik rode 1-1.5 litro daugiau nei realybeje- zinau, nes benzo 'dacikas' nuluzes buvo tai kiek pyliau ir kiek nuvaziavau nesunku buvo suziuret.
 #480013   Wytux
 22 Geg 2013 18:50
Unte rašė:Tj wituk isvada persas viena kad kuro islaidu santikis plius minus panasus.. ;-) o zek perkant auto dyzeli ir paemus toki pat modeli benzina jaina ju visgi skirias..na ir td kiekvienas skaiciuja pagal save..
na taip ... panasiai tas pac ... nes dar reikia paskaiciuoti kad dujine yranga irgi kastuoja ... nu plius tavo atveju piltis dyzeli po trajaka tai ne mums mmurziams po 4.5 :roll:
 #480016   Airis
 22 Geg 2013 18:56
teisingai raso,kad isvaziuok su duije masina i laukus, pasivazinek 2 pavara ir turesi koki 17 duju,tada nebebus baisus ir 10 saliarkos.
o norint tureti,kaip pvz, toki kaip mano multivana. jei pasiimsi benza 2.5l,. tai duju kaip minimum 17l,o saliarkos tik 8.5l srebia 2.5tdi.
ir luzta dyzeliai tik todel,kad buna 5 kart spidometrai atsukti ir realiai jau antra limona vaziuoja.
esu turejes busu su 800000km rida. varikliai be problemu,tik jau dezes guoliai subyredavo ir deze suesdavo
 #480017   tukasG
 22 Geg 2013 19:10
Unte, "žemdirbiniu" dyzeliu važinėjimas gali brangiau už visas kitas alternatyvas kainuot... Patikrins kada VMI oi bėdų turėsi... Kokiu pagrindu, jo suvartotą kiekį nurašai...? Automobilis registruotas asmens, ar ūkio vardu...? Nors dabar jau jokio skirtumo, nes nuo sausio 1 d. ir ūkio vardu registruotuose jau nebeleidžiama naudot: http://www.manoukis.lt/naujienos/agropo ... emdirbiams . Nors ir kol leisdavo, tai ta visa "jeblia" su kelionės lapais ir t.t. neverta sugadintų nervų ląstelių... Senai pilu normalia kaina dyzelį iš kolonkės ir ramiai miegu. Audikė 1,9 tdi apie 5 - 6 litrus valgo, tai net ir pilną kainą mokant gaunasi panašios išlaidos, kaip būdavo su benzininiu golfuku 1,8 dujom važinėjant...
Man tai kažkaip labiau dyzelinės, nei benzininės mašinikės patinka. Tam kainų lygy, kokias dažniausiai peku dyzelinės būna dažniausiai su kantresniais ir geriau užlaikytais varikliais, negu tokios pat benzininės, ypač jeigu dar dujų nemažai suvalgiusios... Kažkada džiaugiaus ir benzininiu opeliuku, bet tada dar už 20 lt 10ltr benzo būdavo galima įpilt, o dabartinėm kainom benzinu važinėt, jau širdis nebeleidžia... O su tom dujom, tai kaip čia pasakius, įranga jeigu geresnei mašinai nepigiai kainuoja o ir su varikliu dažniau bėdų visokių nutinka. Važinėjau ne viena dujine, tai vis kažkokios bėdos išlįsdavo, na gal čia man tik "nelaimingi loterijos bilietai" pakliuvę buvo...
 #480074   p.arturas
 22 Geg 2013 20:47
mano subaras 121kw automatas eda 14 litru duju
100km kastuoja apie 33litus
taupiu rezimu nevazineju
vienintelis minusas kad tik 53 litrai i baliona telpa, na dar zapaskes vieta uzima

iranga kainavo 2000
 #480141   Vaidis
 22 Geg 2013 22:42
Turėjau Galant'ą , benzo ėmė 10l, įdėjau dujas, ėmė apie 14l, džiaugiaus kai dujas įsidėjau baisiausiai ir lig šiol nesigailiu,nes pramyniau su jom apie 100k km, tereikėjo uždegimo sistemą tvarkingą palaikyt, savo mirtim nenumirė, buvo taranuotas ir pavirto alaus skardinėmis :-D
Dabar važinėju dyzeliu, grubiai tariant srebia 6l šimtui, tai man net baisu pasidaro galvojant, kad reiktų pilt tarkim 10l benzo, ar 14l dujų :?
Žodžiu taip, jeigu per metus nuvažiuoji 15k km ir daugiau, tai vienareikšmiškai dyzelis :/braj;
  • 1
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 178
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė