Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Laikas pratiksėjo, mėginimų spėti, deja, nebuvo...
Tikrai nemaniau, kad klausimas pasirodys toks neįkandamas
Foto parodyti gan orginalūs firmos MONSTER LURES paviršiniai masalai:
Na, šioks toks sąlyginai "politinis" klausimas ...
Ištrauka iš nelabai senai viename iš žūklės žurnalų išspausdinto interviu: “...Gimiau Vilniuje, Žvėryne, A. Mickevičiaus gatvėje ir pirmą kartą prie Neries nuėjau su gatvės draugais. Kažkuris iš jų paskolino meškerę ir man labai pasisekė. Vos ne iš pirmo karto pagavau kuoją. Man tada ji atrodė fantastiškai didelė, nors buvo kokių 200 gr., o gal kartais ir mažesnė...
...Ar tada jau ėjau į mokyklą, pasakyti negaliu. Tikriausiai dar ne. Man dabar 57 metai, taigi, manau, kad žvejoju jau 50 metų...
...Prieš 1960 metus Neries upė buvo labai žuvinga ir švari. Skaidriame jos vandenyje maudydavomės, o meškeriotojai sugaudavo įvairiausių žuvų. Kibdavo ūsoriai, salačiai, karpiai, karosai, šapalai, kuojos. Pasitaikydavo vėgėlių. Dabar sunku pasakyti, kokių žuvų tada Neryje nebuvo...
...Esu išbandęs visus meškeriojimo būdus, bet pastaruosius 20 metų dažniausiai spiningauju...
...Didžiausia per metrą mano sugauta lydeka buvo 9,2 kg. Nemune, tačiau tai nutiko labai senai; ištraukiau 16,5 kg. šamą. Didžiausią karšį sumeškeriojau 4, o ešerį- 1,6 kg. Esu dar pagavęs 5,5 kg. sterką ir nemažai apie 1,5 kg. sveriančių kuojų..."
Klausimas: kokia šį interviu davusio žmogaus pavardė?
P.S. Žmogus tikrai pakankamai žinomas, bent jau jo pavardė tikrai žiniaskalidoje minima praktiškai kasdien.
Sėkmės
Cyma, , į dešimtuką.
Pateiktos ištraukos buvo iš Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko Gedimino Kirkilo interviu žurnalui "MEŠKERIOTOJAS" (balandis 2008 m. Nr.4)
Galvok klausimą.
Kas čia su tais klausimais ,pamirštu ištisai.....,nu greitai,lengvas:
Pajūrio miestelis, turintis gatvę tokiu pavadinimu, kaip ir netoliese esantis ežeras.Taigi miestelio,gatvės bei ežero pavadinimas?
aš pagalvojau ar tik nesidubliuos su šituo variantu, bet naradau Kalotėje Kalotės gatvės....,nebent aš klystu....
mano variante gatvės ir ežero pavadinimai vienodi, o miestelio kitas....
Cyma kurį laiką negalės dalyvauti žaidime, todėl paprašė, kad jį pavaduočiau...Atsymą į jo užduotą klausimą turiu.
Mano atsakymo variantas, deja, neteisingas , todėl mėginkit toliau .