Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai

Ar tenkina dabartinės Skelbimų talpinimo taisyklės

TAIP
23
28%
NE
45
54%
NESVARBU
15
18%
 #546913   Vytenisnl
 20 Vas 2014 19:35
Ankstesnės statistikos nebuvo aktyviai renkama. Bent aš apie ją nežinau. Dabar vidurkis ~4000 lankytojų dienai (vakar pvz. 7390 buvo). Iš 1.3mln puslapių parodomų ~20 000 yra skelbimų tituliniam puslapiui. Jei pridėsi dar ir potėmes - susidarys ~30 000 rodinių. Kiek per dieną naujų temų sukūriama pasakys tik moderatoriai, iš jų kiek yra geros - kiekvienas galit pasižiūrėt. Nelabai tikiu, kad esant mažesniam forumui per dieną atsirasdavo po 10+ naujų skelbimų.

Visi skaičiai čia per mėnesį pastarąjį. Taip pat anksčiau jau rašiau apie statistiką kitose temose, kai į tą pusę sukosi kalba
 #546916   Shtulas
 20 Vas 2014 19:42
Wytux rašė:
Shtulas rašė:2. Moderatoriai pasilieka teisę spręsti ar daiktas tiesiogiai susijęs su žūklę.

Va ir viskas. O jei dar atsiras tokių, kuriems kils kažkokių abejonių moderatoriaus veiksmais, tai darot kaip visada: 1. įspėjimas. 2. posėdis palmėj.
Manau visi moderatoriai turi pakankamai žinių apie žūklės pasaulį, kad turėtų kompetencijos spręst ar maikutė Rapala yra žūklės gamintojo prekė ar visgi Rapolas yra žūklės prekių gamintojas.
Neviskas, jei viena kart vienas moderatorisu nuspres, kad susije, o kita karta kitas moderatorisu nuspres kad nesusijes- pats zinai kas bus tada - moderatoriai gaidziai :-D Jei nebus tiksliai apibrezta- bus kipisai 100%
Tai leiskit vienam moderatoriui moderuot tą temą, o ne pulkit visi 10 ar kiek ten jūsų yra. Ir jei jis vieną kartą nuspręs, kad tinka, kitą, kad ne, tegul pats ir aiškinasi paskui kodėl jo nuomonė tokia skirtinga.
 #546922   Pfk
 20 Vas 2014 19:53
martiz-zz rašė:galima dar toki punkta ivest, kad populiarint foruma, ir diskusijas jame, kad pvz 1 skelbima gali idet turintis daugiau nei 100 pranesimu, 2 daugiau kaip 300 ir t.t... tada nebutu tokiu kur tik skelbimus cia deda, o deti tik forumo dalyviai
su šita mintimi atsargiai. gali padaugėti rašymo vien dėl rašymo.
skelbimų komentavimą uždraust dėl to, kad kažkas naršo forume vienokiu, o ne kitokiu būdu - nu nežinau. problemą atrado...
ir visgi siūlau rimtai pagalvoti moderatoriams apie kiekvieno skelbimo individualų vertinimą. kaip kažkas minėjo, esat šioj srity išprusę ir daug matę. o jeigu kyla kipišas - pritaikot tą taisyklę kur negalima viešai aptarinėti moderatorių darbo :-D
 #546923   Shtulas
 20 Vas 2014 19:53
Vyteni... Parodymas ar perskaitymas temos moderatoriams nesukelia jokio darbo. Ar aš tą temą perskaitysiu/man ją parodys 50 kartų ar 500 kartų, moderatorius jos nei daugiau nei mažiau nuo tų skaičių nemoderuos. Tu pateik skaičius kiek skelbimų buvo patalpinta, kiek jų ištrinta dėl neatitikimo taisyklių, nes tai jau tiesiogiai priklauso moderatoriams moderuot.
Šiai minutei aš suskaičiavau 199 skelbimus. Jie aišku ne per šiandien dieną sudėti. Tai paskaičiavus matematiškai gaunasi, kad vienam moderatoriui per dieną vidutiniškai tenka moderuot 6,6 skelbimus. Dadėkim tuos skaičius kiek jie ištrina, tarkim tebūnie per dieną 8 skelbimai. Kiek laiko užtruktų moderas sutvarkyt 8 skelbimus per dieną??? Aš manau, kad 15-20 min. užtektų. Jeigu aišku skelbimai nebus tokie, kaip pensininko paskutinis, kur skaityt reikėjo kaip knygą :) :)
 #546925   Wytux
 20 Vas 2014 19:56
Shtulas rašė:
Wytux rašė:
Shtulas rašė:2. Moderatoriai pasilieka teisę spręsti ar daiktas tiesiogiai susijęs su žūklę.

Va ir viskas. O jei dar atsiras tokių, kuriems kils kažkokių abejonių moderatoriaus veiksmais, tai darot kaip visada: 1. įspėjimas. 2. posėdis palmėj.
Manau visi moderatoriai turi pakankamai žinių apie žūklės pasaulį, kad turėtų kompetencijos spręst ar maikutė Rapala yra žūklės gamintojo prekė ar visgi Rapolas yra žūklės prekių gamintojas.
Neviskas, jei viena kart vienas moderatorisu nuspres, kad susije, o kita karta kitas moderatorisu nuspres kad nesusijes- pats zinai kas bus tada - moderatoriai gaidziai :-D Jei nebus tiksliai apibrezta- bus kipisai 100%
Tai leiskit vienam moderatoriui moderuot tą temą, o ne pulkit visi 10 ar kiek ten jūsų yra. Ir jei jis vieną kartą nuspręs, kad tinka, kitą, kad ne, tegul pats ir aiškinasi paskui kodėl jo nuomonė tokia skirtinga.
Nesedi moderatorisu visia diena prie kompo. plius jei moderatorisu iseis, ateis kitas, spres kitaip- vel negerai bus ::hai-bai
Vienitelis gal tinkamas dalykas tavo pasiulyme : 2. Moderatoriai pasilieka teisę spręsti ar daiktas tiesiogiai susijęs su žūklę.- tik cia reikia, kad visi to laikytusi- bet pats zinai, kad taip nebus....
 #546926   Agis
 20 Vas 2014 19:57
Gyvenimas nestovi vietoje ir forumas taip pat.Man gaila tų, kurie viską matuoja forume per "neparduotų trusikų" prizmę, nematydami tikrųjų pokyčių forume, nors jie ir negali matyti, nes ir forumas iš jų paskutiniu metu mato tik skelbimus, taigi kažkas taipogi pasikeitė.Turit vietą diskusijoms ( su taisyklėmis, bet kitaip nebūna), turit vietą skelbimams, nors tai nėra skelbimų portalas (taip pat su taisyklėmis, kurios laiks nuo laiko keičiamos protingumo ribose) turime lėšų to forumo, domenų išlaikymui, turim prizus susitikimams, jauniams, fotoreportažams, turim Klubą, turim sportininkus, kurie gina Tribūnos garbę, turim dvejas organizuojamas varžybas per metus, turim du visuotinius susitikimus per metus, turim ženklų prisidėjimą prie Žūklės Tarybos ir iš jos išsirutuliojančių veiksnių, turim administruojančią komandą, kuri diegia naujoves į forumą, kad neatsilikt nuo laikmečio ir kuri "sudėlioja" visas Jūsų mintis, nuotraukas, reportažus....ir Jūs norite pasakyti, kad kažkokie neparduoti kalconai verti to, jog viskas kas nuveikiama Tribūnoje būtų niekinama....Liūdna, matant kai šlapinatės į šulinį iš kurio geriate.Mielieji, apsidairykit aplinkui, perdėliokit mintyse gyvenimo vertybes, užduokit klausimą sau "O ką aš padariau, kad visiems bendrauti būtų smagiau, maloniau....."

Matau ir tikiuosi, kad atsiras dar daugiau protingų, nepaskendusių nesuprantamoje pagiežoje, minčių ir administracija pakoreguos taisykles.Tikiuosi netapsim skelbimų portalu ir kioskelių bei nevykusių "vaidybininkų" skelbimai neprasiskins daug vietos.
 #546928   Vytenisnl
 20 Vas 2014 19:58
klausei, kiek išaugo forumas. Atsakiau kokia dabar situacija. Su išaugusiu forumu padidėja ir atsakomybė. Tuos pačius skelbimus mato ir neprisijungę žmonės, pagal juos susidarinėja įspūdį. Svetimą laiką visi pirmi skaičiuoti, tačiau reikia suprasti, kad čia jis yra savanoriškai skiriamas. Moderai galės patys patikslinti savo laiką, tačiau iš kitų darbų galiu pasakyti, kad tie visi "čia tik 15min tau užtruks" daugiausiai laiko ir suryja. Vien aš į dalį virkavimų savanoriškai šiandien atrašinėjimams kokią valandą paaukojau. Jei pridėsi skaitymą, susidarys ir daugiau. Taip, tai mano bėda, bet lygiai taip pat skelbimai yra moderų bėda ir jų skaitymas net be "moderavimo" atima minimum po minutę laiko. Dar jei kokiam ponui reikia atrašinėti, dėl ko jo skelbimas netiko pridėk 10min (ekstra atvejais valandą) ir mastas bus visai kitas.
 #546933   vava
 20 Vas 2014 20:04
diego rašė:kazkodel seniau niekam nekildavo klausimu kas yra daiktai tiesiogiai susiije su zukle... cia gal tik sios kartos moderatoriai tapo itin priekabus (del kazko)...
nu nebuvo jokiu problemu su skelbimais anksciau!!! Agis, Elpi, Vitolis ir kiti bent kiek ilgiau buve forumieciai paliudys tai!
O dabar atsiprasau bet patys sukurstet tas aistras! uzteks gal suda malt. PIKTA, labai pikta darosi
jei nezinai, tai geriau patylek. visa laika iskildavo klausimu del to ar daiktas zvejybinis ar ne. ir pastoviai tarp moderatoriu budavo tariamasi, kaip pasielgt vienu ar kitu atveju.
Dabar yra ivesti aiskumai, kas galima pardavinet, o ko ne. Ir jie ivesti butent toms sritims, kur kildavo daugiausia klausimu.
Neziurint i tai, kad mes tas taisykles tokias priemem, esam pasiruose jas pareguliuot, jei bus normaliu pasiulymu.
Todel, pikta, labai pikta, kai pats suda mali, o kitus tuo kaltini
 #546941   Shtulas
 20 Vas 2014 20:12
Wytux rašė:Nesedi moderatorisu visia diena prie kompo. plius jei moderatorisu iseis, ateis kitas, spres kitaip- vel negerai bus ::hai-bai
Vienitelis gal tinkamas dalykas tavo pasiulyme : 2. Moderatoriai pasilieka teisę spręsti ar daiktas tiesiogiai susijęs su žūklę.- tik cia reikia, kad visi to laikytusi- bet pats zinai, kad taip nebus....
1. Visos dienos prie kelių skelbimų tikrai nereikia.
2. Moderatoriai gali spręst, kad ir visi, jei jiems nuo to bus geriau, patogiau ir pnš.
3. Taip gali būti, tik reikia moderatorių pritarimo ir sutikimo, bet jūs visi matyt tokie skirtingi, kad niekaip neapsispręsit vienareikšmiškai.

P.S. Visur galima rast priekabių, užtat ir siūlau pasilikt moderatoriams teisę spręsti, o ne ieškot kažkokių neįmanomų apibrėžimų. Nu negi moderatorius/moderatoriai neatskirs Rapala marškinėlių nuo RapOLO... :)
 #546946   fozas
 20 Vas 2014 20:19
martiz-zz rašė:galima dar toki punkta ivest, kad populiarint foruma, ir diskusijas jame, kad pvz 1 skelbima gali idet turintis daugiau nei 100 pranesimu, 2 daugiau kaip 300 ir t.t... tada nebutu tokiu kur tik skelbimus cia deda, o deti tik forumo dalyviai
sveiki.Ilisiu i ta sirsiu lizda ir as.Nesupyk ,bet noriu imest nedideli pastebejima i si pasiulima.Ne tas protingas kas peza bile ka.Zinutes siusti proto nereikia kai i ju skaiciu ieina net sypseneles.Pastebekite kiek yra bendraujanciu ,,blevyzgose" na tie patys 10 - 20 zmoniu.Cia ne iseitis
 #546947   Shtulas
 20 Vas 2014 20:25
Vytenisnl rašė:klausei, kiek išaugo forumas. Atsakiau kokia dabar situacija. Su išaugusiu forumu padidėja ir atsakomybė. Tuos pačius skelbimus mato ir neprisijungę žmonės, pagal juos susidarinėja įspūdį. Svetimą laiką visi pirmi skaičiuoti, tačiau reikia suprasti, kad čia jis yra savanoriškai skiriamas. Moderai galės patys patikslinti savo laiką, tačiau iš kitų darbų galiu pasakyti, kad tie visi "čia tik 15min tau užtruks" daugiausiai laiko ir suryja. Vien aš į dalį virkavimų savanoriškai šiandien atrašinėjimams kokią valandą paaukojau. Jei pridėsi skaitymą, susidarys ir daugiau. Taip, tai mano bėda, bet lygiai taip pat skelbimai yra moderų bėda ir jų skaitymas net be "moderavimo" atima minimum po minutę laiko. Dar jei kokiam ponui reikia atrašinėti, dėl ko jo skelbimas netiko pridėk 10min (ekstra atvejais valandą) ir mastas bus visai kitas.
Kurioj vietoj aš sakiau, kad nesuprantu, jog moderų skiriamas laikas yra asmeninis laisvalaikio be jokio atlygio???
Aš irgi šiandien daug atrašinėju, daugiau nei valandą, tai ką, man dabar irgi verkt kaip man čia šitam forume sunku???
Moderatorius už pakarpos kažkas per prievartą čia atvedė ir liepė juodai dirbt???
Ka reikia rašyt 10 min. arba (ekstra atvejais) valandą laiko? Įspėjimus dalint tai nereikia nei 5 min., o jau atsakymą, nukopijavus taisyklę, kurią pažeidė skelbimo autorius, jau reikia mažiausiai 10 min.... Nu įdomiai jūs ten dirbat.
 #546951   vava
 20 Vas 2014 20:35
Shtulai, pasakyk man , kokio b.. sita tema uzkurta? apie skelbimu taisykles aiskintis ar i moderatoriu darbo niuansus gilintis?
Ar vel, kaip beveik visur, tema pavirs pokalbiais apie viska ir tuo paciu apie nieka?
 #546952   martiz-zz
 20 Vas 2014 20:35
fozas rašė:
martiz-zz rašė:
sveiki.Ilisiu i ta sirsiu lizda ir as.Nesupyk ,bet noriu imest nedideli pastebejima i si pasiulima.Ne tas protingas kas peza bile ka.Zinutes siusti proto nereikia kai i ju skaiciu ieina net sypseneles.Pastebekite kiek yra bendraujanciu ,,blevyzgose" na tie patys 10 - 20 zmoniu.Cia ne iseitis
na as turejau galvoje, kad apriboti tuos, kurie ateina cia ideti tik skelbima, o daugiau nieko, yra tokiu ne vienas ir ne du :)
 #546954   martiz-zz
 20 Vas 2014 20:38
vava rašė:o kaip juos identifikuot?
na juk matos, parasyta po 5-20 zinuciu o uzeini pas ji ir viskas skelbimai :)
va,kad ir dabar, is 6 pirmu skelbimu 4 autoriu zinutes beveik visos vien skelbimai :roll:
Paskutinį kartą redagavo 1 martiz-zz. Iš viso redaguota 20 kartus.
 #546955   Vytenisnl
 20 Vas 2014 20:38
Valentinai, ramiau :) Parodžiau, kad svetimo laiko skaičiavimas, nežinant virtuvės, prie gero nepriveda. Svetimą laiką tiesiog visada vertinam mažiau nei savo, atitinkamai dažnai ir nukandam reikalingą laiką vienam ar kitam darbui atlikti. Nereikia taip karštai reaguoti. Čia dėl to ir diskutuojama, kad nebūtų kaip robotai su "nukopijuota taisyklė ir ate" programa. Tas pats diskutavimas, susirašinėjimas su kokiu nepatenkintu Airiu (paimu kaip pavyzdį, kurį mačiau) tikrai atima tą valandą. Priedo dar reikia tarpusavy suderint poziciją. Gerai, kai žmogus priima normaliai. Bet vien šioj temoj kiek pareiškėjų, kurie nepatenkinti ir nuolatos zurgia. Jiems atrašinėt reikia irgi. Vienžo kas norėjo, tie suprato.
 #546956   Shtulas
 20 Vas 2014 20:40
vava rašė:Shtulai, pasakyk man , kokio b.. sita tema uzkurta? apie skelbimu taisykles aiskintis ar i moderatoriu darbo niuansus gilintis?
Ar vel, kaip beveik visur, tema pavirs pokalbiais apie viska ir tuo paciu apie nieka?
Vaidai, aš tą temą pradėjau? Paklausk Vytenio kodėl jis kiša čia moderatorius, jų laiką, atlyginimus ir pnš.
 #546960   Shtulas
 20 Vas 2014 20:49
Vytenisnl rašė:Čia dėl to ir diskutuojama, kad nebūtų kaip robotai su "nukopijuota taisyklė ir ate" programa.
Tai iki šiol taip ir yra, bent jau tas atsispindi moderatorių pranešimų temoj. Taisyklė nukopijuota ir pranešimas, kad žmogus pažeidė šitą taisyklę ir jam už tai atitinkama nuobauda. Aš asmeniškai siūlyčiau visiems moderams net nesigilint į visokias diskusijas. Yra taisyklė, ji buvo pažeista, moderas atliko savo darbą ir viskas. Kam jam aiškintis kodėl, už ką ir t.t. jei tai yra aiškiai parašyta. Žiūrint į ateitį, dar nemačiau nei vieno labai didelio forumo (gal ir šis forumas pasidarys labai dideliu), kad moderai kažkam aiškintųsi po valandą ar daugiau.
Aš nieko nesakau, moderams nėra lengva, jie ir savų bėdų turi, ir savų pomėgių bei reikalų. Tas puikiai suprantama. Bet šiai dienai jie yra mūsų "Seimo nariai"
 #546964   Vegys
 20 Vas 2014 21:02
Marti, punktus įvest galima įvairius (pvz ryži gali dėt max 1 skelbimą :-D, o sveriantys virš 100 - bile kiek ;-) ).
Bet ar supranti, kad automatiškai tokie tikrinimai nevyksta, o juos turėtų tikrint moderatoriai (jei gali parašyt skriptą, kuris tą tikrins - valio !) ? O moderatoriams dar eit tikrint kiek kas parašė žinučių, kiek kas įdėjo skelbimų - nu atsiprašau ... Jiems (kiek aš matau) darbo ir taip daugiau nei pridera, nes daug kuriems forumiečiams perskaityt forumo / skelbimų taisykles per daug sudėtinga (tingisi)
 #546965   Pfk
 20 Vas 2014 21:07
Tadunce rašė:Tai jau šitą temą galima trint, ar kažkas kokį pasiūlymą skelbimų taisyklėms "pagerinti" turi?
pradiniuose puslapiuose yra labai neblogų idėjų. jūs ten jas į savo slaptąjį kampelį rašykitės.
 #546967   saivaras
 20 Vas 2014 21:20
padaryti skelbimų laikymą nuo 5 iki 14 dienų + useris max 1 ar 2 skelbimai. Nebemoderuoti, nebent būtų tiesioginių nusiskundimų dėl skelbimo. Sukelti parduodu į vieną meniu iš pagrindinės, pagalbinės, poledinės priemonės.
 #546979   Wytux
 20 Vas 2014 21:42
Shtulas rašė: P.S. Visur galima rast priekabių, užtat ir siūlau pasilikt moderatoriams teisę spręsti, o ne ieškot kažkokių neįmanomų apibrėžimų. Nu negi moderatorius/moderatoriai neatskirs Rapala marškinėlių nuo RapOLO... :)
Mano asmenine nuomone marskineliai su uzrasu "Rapala" tiek pat arti zvejybos kaip ir maniskiai su uzrasu AC/DC. Kiek suprantu Tavo nuomone - jie skiriasi is esmes. Net neabejoju, kad yra tokiu kurie tures nuomone skirtinga nei tavo ar mano - taip kad bardakas gaunasi. Prie tokio 'rasklado' budamas eilinis forumietis moderus isfyzdavociau kaip ciucikus ...
 #546990   Shtulas
 20 Vas 2014 22:23
Tai maikutė su užrašu "Senukai" kurie neturi nieko bendro su žūkle ar žūklės prekių gamintojais jums, moderams, tolygu maikutei su užrašu "Rapala", kuris gamina žūklės įrankius TIESIOGIAI susijusius su žvejyba???
 #547000   Wytux
 20 Vas 2014 22:33
Shtulas rašė:Tai maikutė su užrašu "Senukai" kurie neturi nieko bendro su žūkle .....
Lengvai prisivfisciau prie sito, nes yra zvejybos skyreliai ir Senukuose- jei konkreciai - Kauno Draugystes gatvej ::hai-bai
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė