Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #535707   Satan
 10 Sau 2014 10:52
Rapolas rašė:Satan :gutgut
jau matau, kaip rikiuojasi eilėn upėtakiai :-D teisinga voblerio forma :gutgut nematau tik liežuvio formos ir kampo ;)
Medžiagos liežuviui ir tinkamos vielos vietoj neturiu, greit. Kampas po folija išpjautas ir paslėptas gražiai, belieka atsargiai įstatyti liežuvėlį.
 #535848   Rolas
 10 Sau 2014 17:05
Satan, dar tik pusė darbo, o jie jau dabar apetitnai atrodo :gutgut :)
 #535869   Satan
 10 Sau 2014 18:25
Rolas rašė:Satan, dar tik pusė darbo, o jie jau dabar apetitnai atrodo :gutgut :)
Ačiū. Tikiuosi po dažymo blogiau neatrodys, nes aerografu nesu dar nė lašo dažų išpurškes:)
 #536067   egiduks
 11 Sau 2014 15:58
Satan rašė:Draugė nesenai padovanojo visai neprastą aerografą (0.2 adata) , šiandien į dabą nereikėjo, neišlaikė nervai man... Kadangi mano visa voblerių laboratorija gimtinės garaže, tai nesusilaikiau, greit sulekiojau šian ten, pakračiau piniginę, susipirkau pagrindinius reikmenis, turėsiu dabar ir Vilniuj sėdėdamas ką veikt :gutgut

Pasėdėjau nemažą dienos dalį, vakaro dalį ir tokiom biškį karo lauko sąlygom, pasiruošiau ''drobę'' ateities tapymui. Paskutinius voblerius gaminausi rodos pavasarį, rankos dar šiek tiek atgrube, bet malonu prisimint šį savo ilgųųųų žiemos vakarų hobi. Norėjau kažkiek skirtingų formų, bet, kaip visada, visus nušlifuoju beveik vienodai, čia jau turbūt mano firminė forma :cig. .

Balza, pasunkinta, turėtų gautis arba vos plaukiantys arba lėtai skestantys. 3D mažytės akytės. Pilve paruoštas griovelis vielos karkasėliui, o po folga lizdas liežuvėliui. Impregnavau epo, teptuku, bet grįžes prieš dažant dar padarysiu vakuuminę kontrolę. Tik įtariu aerografo dažų siunta iš ebėjaus dar negreit atvažiuos...užsakiau užvakar.

5x55 ir 2x65.Upėtakių maistas. Fotosesija.
Aerografas geras. kompresoriaus tik gero reiktu.. pats toki panasu tik su dazu indelio dankteliu turiu labai juo patenkintas. naudoju dazus is flakoneliu, arba nagu laka atskiedziu su acetonu.
 #536099   Satan
 11 Sau 2014 17:30
Kompresorius tėvuko yra, gan didelis, ant ratukų žvėris jau toks:) Aš laukiu akrilinių siuntos, planuoju atsitempt viską į vilnių, dažyti gyvenamoj patalpoj. Taip sakant pradėsiu vobleristo karjerą :D
 #536100   egiduks
 11 Sau 2014 17:41
Satan rašė:Kompresorius tėvuko yra, gan didelis, ant ratukų žvėris jau toks:) Aš laukiu akrilinių siuntos, planuoju atsitempt viską į vilnių, dažyti gyvenamoj patalpoj. Taip sakant pradėsiu vobleristo karjerą :D
Tada rekomenduociau dazyt balkone bent.. nes as kai pabandziau kambary padazyti, tai zmona vos isnamu neismete. nes pasake, kad vaikus nuodiju. Nors irgi naudojau akrila, bet jis turi savotiska kvapa. ir kambary dazu rukas atsiranda. reik gero ventiliatoriaus, kad istrauktu dazus.
 #536103   savas
 11 Sau 2014 17:52
Arba speciali deze su superiniu ventiliatorium, arba atskira patalpa su gera ventiliacija ir sandariom durim... Bute, kur visi gyvena, aerografu ilgai nepadirbsi, o su galingu kompresorium be kubinio metro resiverio - kaimynus is proto isvarysi ir nesvarbu ar kambary, ar balkone jis stoves. Aerografo dulkes (ipac greit dziustanciu dazu) tokios smulkios ir taip letai nuseda, kad laikosi ore apie valanda uzdaroj patalpoj, jei ner jokio skersvejo - jei bent kur yra trauka - salia esanti patalpa bus panasiam ruke.
 #536118   ansanas
 11 Sau 2014 18:51
o kodel negalima dazyt gyvenamojoj patalpoj? juk paprastas akrilas bekvapis nei ten apsvaigsi nuo jo nei dar kazkas pasidarys.. suprantu poliuretaniniais ar kitokiais masininiais dazais dazant tai tikrai gali visus aplink apnuodyt, bet akrilas baisiai nekalti dazai... bent jau sprendziant is kvapo kurio jie visai neturi :) As kiek daziau tai visad namie, voblerius i deze sukabines tokia ale dirbtine dazymo kamera. Niekad minties net nebuvo,kad nuodyjuos ar pan.. Man atrodo cigarete surukyta labiau per sveikta kerta nei purskiamas akrilas.
Paskutinį kartą redagavo 1 ansanas. Iš viso redaguota 11 kartus.
 #536120   savas
 11 Sau 2014 18:56
Nu tai pabandyk ir suzinosi, bet pasiruosk sienas persidazyt ir baldus pasikeist. Ai, dar jei nenaudosi antsnukio, tai net juodai-balta plauciu nuotrauka spalvota bus. :-D
Patalpa panasiai atrodysPaveikslėlis
 #536141   dead_drift
 11 Sau 2014 20:03
na, savas (su visa pagarba) perlenkia lazda kaip reikiant, koks remontas? kokie plauciai? nereikia sneket nesamoniu
kaip supratau, satan ne automobilius ar simtus tortu dazyti ruosiasi ar as klystu?
akriliniai dazai yra visiskai bekvapiai o ispusdamas puse gramo dazu dvidesimciai vobleriu ruko patalpoj nepadarysi
 #536171   savas
 11 Sau 2014 21:36
:-D Tegu bando... Namiskiai greit i vieta pastatys, o siaip pats namie irgi nedazai, manau? :-D Siaip priklauso nuo daug faktoriu - pvz.: Mano kamurkej esancioj pirmam namo aukste, virtuves esancios antram aukste, kvapai jauciasi stipriau, nei pacioj virtuvej. Paaiskinimas - ventiliacija (net neijungus ventiliatoriaus) iseina i 10 metru aukscio kamina, virtuves naturali ventiliacija - apie 2,5 metro zemesne, nepadeda net gartraukis. Per virtuves duru plysius ir mano dirbtuves duris oras keliauja is virsaus i apacia ir paskum per mano ventiliacija i dangu. Jei ijungiu ventiliatoriu - pajuntu uzkaista kava anksciau, nei zmona, stovedama prie kavinuko :-D
Su ruku, aisku patirstinau (toks buna ilgiau purskiant, bent jau 3 min), bet po keliolikos dienu visiskai nekenksmingu dazu dulkiu bus ant visu nors ir maziausia hortizontalia plokstuma turinciu objektu esanciu patalpoje. O kas liecia akriliniu dazu nekenksminguma ikvepus... :-D Kad nesmirdi ir akiu negrauzia, tai dar nereiskia, kad dazai, kurie dziuna praktiskai bet kokiomis salygomis, pateke aerozolio pavidalu i plaucius (nepulsiu aiskint kaip veikia kvepavimo sistema zinduoliams) nedaro zalos. Papursk tokiais dazais ant kambarines geles lapo ir palauk siek tiek - tik zmonai nerodyk :-D
P.s. Kai atidarius bet kokio skiediklio ar dazu tara, ant odos prades rastis berimas ir pusleles - zinok pasiekei mano lygi - turi alergija nuo ilgalaikio kontakto su konkreciom medziagom, automatiskai - siokia tokia patirti... ;-)
 #536172   dead_drift
 11 Sau 2014 21:42
as nesuprantu kiek tu tu dazu ir kokiu aparatu ispurski? mazu aerografu vobleriui nudazyti uztenka 2-3 lashu dazu, cia net ne puse gramo, gal 1/3 gramo, tarkim penktadalis ju patenka i ora, tai is kur tiek dulkiu?. aisku as nezinau apie kokius vobleriu kiekius kalbam, gal jei 100 per diena nudazai, ir susidaro tie sluoksniai ant visu horizontaliu pavirsiu
 #536178   dead_drift
 11 Sau 2014 22:09
na vis tiek nesuprantu is kur tokie dulkiu kamuoliai, na tiek to, kiek zmoniu, tiek patirciu :)

beje, Satan - ka tik perskaiciau koki veja striborg forume sukelei :D cirkas bliamba - estiskam (.ee) puslapyje latvijoje gyvenantis rusas nesupranta lotynisku raidziu :D
 #536181   savas
 11 Sau 2014 22:23
Vov, vziuojam pasizmonet.
Po keliu min.:
Kazkaip nepastebejau. Nu, ja... visu pirma, indomiai pas chebra bandyta prisipaisyt... :-D Su charakteriu... ;uolrait
 #536187   dead_drift
 11 Sau 2014 22:43
ten gal keturis psl. atgal prasidejo pestynes :D Mantai - nenusileisk iki ju lygio! ner ko pataikaut, forumas neblogas bet ne geriausias tai tikrai
 #536193   savas
 11 Sau 2014 23:13
Ai, tai stiklapuciui kartais uzeina tokie priepuoliai... pasikeles bicas pasidare ir viskas paskutinius du metus - nekreipk demesio i jo asmeniskumus, o visi kiti supras...
P.s Ne tu pirmas ten lotyniskais rasmenim rusiskai kalbi, cia jam magnetines audros veikia pastaraisiais metais, net tada, kai ju nebuna.
P.p.s. vat Bulis ne tokius vejus atlaikes vis naujus dirvonus atranda ir viskas iki lemputes. :-D Viskas gerai, tave palaikanciu yra.
 #536214   Satan
 12 Sau 2014 02:17
Na dėl aerografo dulkių ėjimą pro šalį galvojau išpręst didele kartonine dėže ant šono ar kažkaip panašiai, lempa viduj... kažkur mačiau kažkas pasidares taip. Na verčia susimastyt jūsų perspėjimai dėl tų dulkių... Nors kitavertus man jis bus reikalingas labai minimaliai, mano vobleriai irgi mikrobiniai, lašas akrilo ant viso voblerio:D Na nežinau, praktika turbūt parodys. Ačiū už perspėjimą, jeigu ką tada dažysiu erdviam garaže:)
Na dėl striborg tai ten klaunai tikrai:D Suprantu, gali nesuprast angliškai, bet lotyniškų raidžių??? Išsikalinėjimas jau:) Šiaip tai man net ne iki lemputės, o išvis giliai p**** kas ten ką galvoja. Konservatyviai chebra nusistačius, imregnuoti tik taip ir tuo ir nekituo, skiediklis tik šitas ir joks kitoks... ir rėkia jei kas kitaip daro:)
Šiaip tik, tas krapštymasis prie vobleriukų labai mielas dalykas kai negali pabėgt pažvejot, norisi rimčiau į tą reikalą pažiūrėt... Nesinori ten labai vėjus kelt, bet gi ir nekėliau, šiaip kaip širšių lizdas:D Iki šiol esu tik kelis kart, rodos praeitais metais, įkėlęs savo pirmuosius bandymus, o iki dabar dariau viską slapčia nuo viešumos, kad ir tik keletą voblų:) Bet gi pasibendraut su meistrais užsimaniau, ir taip vienišio stilium žvejoju:D
 #536215   Satan
 12 Sau 2014 02:17
Beje, ačiū visiems už palaikymą:)
 #536273   savas
 12 Sau 2014 14:09
Ir pasikabink marles gabala istempta ant vielinio remelio uz purskiamo voblerio. Ora praleidzia, o dulkes sugaudo. Uzsiters - pakeisi ir vel pirmyn.
 #536570   Rapolas
 13 Sau 2014 08:47
PRobe rašė:Pabandžiau įsivaizduoti, kaip turėtu atrodyti mano plaučiu nuotrauka, gal taip? :-D
:gutgut PRobe :-D
jai be kablių ,tai labiau į žarnyną užneša :-D
 #536573   Rapolas
 13 Sau 2014 09:05
Satan rašė: Na dėl striborg tai ten klaunai tikrai:D Suprantu, gali nesuprast angliškai, bet lotyniškų raidžių??? Išsikalinėjimas jau:) Šiaip tai man net ne iki lemputės, o išvis giliai p**** kas ten ką galvoja. Konservatyviai chebra nusistačius, imregnuoti tik taip ir tuo ir nekituo, skiediklis tik šitas ir joks kitoks... ir rėkia jei kas kitaip daro:)
Šiaip tik, tas krapštymasis prie vobleriukų labai mielas dalykas kai negali pabėgt pažvejot, norisi rimčiau į tą reikalą pažiūrėt... Nesinori ten labai vėjus kelt, bet gi ir nekėliau, šiaip kaip širšių lizdas:D Iki šiol esu tik kelis kart, rodos praeitais metais, įkėlęs savo pirmuosius bandymus, o iki dabar dariau viską slapčia nuo viešumos, kad ir tik keletą voblų:) Bet gi pasibendraut su meistrais užsimaniau, ir taip vienišio stilium žvejoju:D
Kažkaip prieštarauji pats sau... :-D
Striborg-e rašai, kad vienas iš geriausių internetinių puslapių, o čia rašai- kad "rajkinai" ten sėdi :D
Gal čia toks "prisirašymo" būdas naujoviškas :-D iš kažkieno perimtas ;)
p.s.: ok, lauksim jau įstatytų liežuvėlių tavo upėtakiniuose vobleriuose
 #536801   BaltasisŽvejys
 14 Sau 2014 01:18
Rapolas rašė:
Satan rašė: Na dėl striborg tai ten klaunai tikrai:D Suprantu, gali nesuprast angliškai, bet lotyniškų raidžių??? Išsikalinėjimas jau:) Šiaip tai man net ne iki lemputės, o išvis giliai p**** kas ten ką galvoja. Konservatyviai chebra nusistačius, imregnuoti tik taip ir tuo ir nekituo, skiediklis tik šitas ir joks kitoks... ir rėkia jei kas kitaip daro:)
Kažkaip prieštarauji pats sau... :-D
Striborg-e rašai, kad vienas iš geriausių internetinių puslapių, o čia rašai- kad "rajkinai" ten sėdi :D
Gal čia toks "prisirašymo" būdas naujoviškas :-D iš kažkieno perimtas ;)
p.s.: ok, lauksim jau įstatytų liežuvėlių tavo upėtakiniuose vobleriuose
Nereikia tik traukt per dantį. :) Geriausias rašiau dėt to, kad daug informacijos labai, daug svetimos patirties, kurią galima pritaikyt sau, technologijų ypatumai, kuriais vadovaujantis galima sukurt savo voblerių surinkimo šabloną. Na o dėl klaunų, gal tikrai per skambiai parašiau, bet kai toks kiekis vartotojų, tai visada gi atsiranda visokių nuomonių, kurios gali atrodyt juokingai stovint savo baloje. O dėl ''prisirašymo'' striborge neturiu jojio noro nei kažkam patikt nei nepatikt, norisi kad už save daugiau kalbėtų darbai.
 #536821   vava
 14 Sau 2014 08:47
Ar reiketu suprast, kad Baltasiszvejys ir Satan tas pats zmogus???
 #536823   Rapolas
 14 Sau 2014 09:05
Sakyčiau, kad tikrai taip :-D
Šituo "pseudonimu" (BalatasisZvejys) jis užsiregistravo Striborg-e ir įdėjo savo gamybos voblerius, o čia įdėjo tuos pačius voblerius kitu pseudonimu (Satan :D) ,bet prisipažino ir nori būti tikruoju Baltuoju Žveju :gutgut
  • 1
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė