Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #243001   ansanas
 24 Gru 2010 12:34
Paziuriu i jusu meno darbus paziuriu i savo teplioniones ir mest viska noris vien del tapymo.. Nesigauna man taip dailiai niekaip. Pasakykit ka duoda dazymas porolonu kodel ne teptuku dazot? As pabandziau su paralonu,bet man teptuku pasirode grazesnis potepis...o gal ka ne taip darau gal paralonu tapsnot reik kaip nors? Beje teptuku darant kokias detales gal pries tai piestuku kaip nors pasizymit kur ka tept? Na tarkim ,kad ir tuos pacius eserio dryzius.. Ar dazydami teptuku naudojat trafaretus kokius? as bandziau dazant akriliniais dazais,bet man dazai pasilieja po trafareto apacia tai dabar ka noriu piest piestuku nusipiesiu ir bandau teptuku nupiest. Nu zodziu jus menininkai patarimu kokiu gal galit duot man kreivarankiui :) Beje su sventem visus !
 #243261   Aurumas
 27 Gru 2010 08:50
ansanas, pradek naudoti teptuka pavadinimu "purškiamu dažų flakonelis" ir manau tavo teplionių kokybė ženkliai pagerės.. ;-)
 #245037   ZILVA von jurasemia
 02 Sau 2011 17:06
Robe darbas plaukiančių modelių ne prastesnis nei normarkinių rapulių , va skęstantis man nepatiko , bet čia tik mano asmeninė nuomonė , tavo žuvis lyg būtent juo susidomėjo ...cha cha cha .
 #245559   ponas niekas
 04 Sau 2011 11:56
Sveiki , meistrai.!

Gal patarsyt , kaip pasigamint voblerį , kuris laikytusi vandens paviršiuj ir betraukiant "zigzagus" darytų . Paprastus voblerius moku gamint , manau reik keist liežuvėlį , bet į kokį tai tiksliai nežinau. Gal kokių patarimų bus ar nuorodų į saitus.
 #245571   savas
 04 Sau 2011 12:56
Ka turi omeny, sakydamas "zigzagus"? Gal kalbi apie dzerku gimine ar tvicinginius? Ar apie voblerius, turincius vadinama "dviguba"zaidima?
Žilvinai, kaip visada - nuostabus ;uolrait
 #245574   ponas niekas
 04 Sau 2011 13:19
zigzagas - kai į dešne ir į kaire. ir , kad laikytusi vandens paviršiuje, nenertų gylin
 #245576   ZILVA von jurasemia
 04 Sau 2011 13:26
ponas niekas rašė:Sveiki , meistrai.!

Gal patarsyt , kaip pasigamint voblerį , kuris laikytusi vandens paviršiuj ir betraukiant "zigzagus" darytų . Paprastus voblerius moku gamint , manau reik keist liežuvėlį , bet į kokį tai tiksliai nežinau. Gal kokių patarimų bus ar nuorodų į saitus.
o koks , kokios firmos vobleris daro tuos zigzagus , reikia manyt pone turi kažkokį pavyzdį ar matęs kažką tokio esi ar ....dar tūkstantis ar - beliežuviai tai walkeriai rupuliai - apie juos nežinau nieko ir nedomina jie manęs ,o jei su liežuvėliu - kuo statesnio kampo liežuvėlis - kuo arčiau kilpelės tuo zigzagas didesnės amplitudės , atitraukus zigzago amplitudė mažės , galimas variantas ir su Zetukais , bet ten nėrimas nors ir nedidelis vis tiek bus ....
Ką aš žinau , kaip supratau taip atsakiau ...šypt.
Sauliau -:saliut
 #245580   savas
 04 Sau 2011 13:35
Gal kazkas panasaus?
http://www.youtube.com/watch?v=f-fdqCHR ... FeedBurner
Cia Maguro modelis, panasiai dirba Tobi Pen modeliukas to pacio gamintojo.
Siek tiek ka tas bicelis turi:
http://feeds.feedburner.com/UploadsByGinei777
Cia pasiknises galesi rast visus gaminimo etapus:
http://ginei-handmade-lure.blogspot.com ... chive.html
 #246415   ansanas
 06 Sau 2011 22:57
Zilva kokiu budu iskilias ziaunas ar pelekus darai? Gal su dremeliu kokiu ?
 #246420   PRobe
 06 Sau 2011 22:58
ZILVA von jurasemia rašė:čia su balza truputį pavariau
Jo čia gerai pavarei ;-var-var. man tie 10cm. labiausiai patiko, nors tikriausiai įdomiausiai turėtų dirbti be balastiniai. Vienu žodžiu ŠAUNIAI PADIRBĖTA.
 #246496   ZILVA von jurasemia
 07 Sau 2011 09:59
ansanas rašė:Zilva kokiu budu iskilias ziaunas ar pelekus darai? Gal su dremeliu kokiu ?
su rankom , peiliu ir švitrinio popieriaus gabalėliu , viskas gryna rankų darbas be jokios technikos .
 #248169   henyte
 13 Sau 2011 18:01
Visada vobleriu svina, kilpas ir karkasus klijuodavau EPO 2 baltais klijais, einant jiems i pabaiga apvaziavau dauguma Klaipedos parduotuviu ir niekur ju neberandu... Gal kas zino kur ju rast ar kokius kitus klijus su panasiom savybem ?
 #248206   savas
 13 Sau 2011 19:13
Tai pilna panasiu epo kliju. Kuom gi ipatingi sitie, ar tiesiog - pripratimas? Gulbej budavo visada siokia tokia ivairove, ale jau kelios savaites praejo, tai :donknow' .
P.s. Sedziu dabar ant visokiu pribumbasu voblu darymui konstravimo, tai paskutiniu naujienu kaip ir nzn :oops: .Daugiau rupi kur tekintoja popigiaiska surast ar prie stakliu tokiu prieit, nu ir visokiu kitokiu tech. dalyku paieskos... A laiko tam - juodai truksta. Kaba keli ruosinukai netradiciniai, ale rankos nedaeina (tiksliau tu ruosinuku daugeja po truputi, tik visi nedaeina iki dazymo stadijos). Vis eksperimentai, ieskant kazko - nezinau ko :roll:
 #248238   ZILVA von jurasemia
 13 Sau 2011 21:03
savas rašė:Tai pilna panasiu epo kliju. Kuom gi ipatingi sitie, ar tiesiog - pripratimas? Gulbej budavo visada siokia tokia ivairove, ale jau kelios savaites praejo, tai :donknow' .
P.s. Sedziu dabar ant visokiu pribumbasu voblu darymui konstravimo, tai paskutiniu naujienu kaip ir nzn :oops: .Daugiau rupi kur tekintoja popigiaiska surast ar prie stakliu tokiu prieit, nu ir visokiu kitokiu tech. dalyku paieskos... A laiko tam - juodai truksta. Kaba keli ruosinukai netradiciniai, ale rankos nedaeina (tiksliau tu ruosinuku daugeja po truputi, tik visi nedaeina iki dazymo stadijos). Vis eksperimentai, ieskant kazko - nezinau ko :roll:
Sauliau , kažkada man Edu sakė - mažiau galvokim apie tai kas jau sugalvota , daugiau tiesiog darykim voblerių ir ieškokim teisingo žaidimo subtilybių...
 #248243   henyte
 13 Sau 2011 21:13
savas rašė:Tai pilna panasiu epo kliju. Kuom gi ipatingi sitie, ar tiesiog - pripratimas?
zinau, kad epo2 nepaves, apsidirba labai graziai, labai stipriai sukabina skirtingas medziagas, turiu keliu rusiu amerikietisku epoksiu, bandziau "henkel" epoksi, tai jie tinka del savo skaidrumo liezuveliu klijavimui, bet jei klijuoji kilpas, o ne visa karkasa, tai jie isvis netinka del savo silpnumo :( . Beda tikriausiai ta ir yra, kad kliju rusiu tokia daugybe, kad neuzteksi pinigu visu isbandyt, uztat ir klausiu gal kas nors ka patars...
 #248266   ansanas
 13 Sau 2011 21:35
As naudoju rusiskus epo klijai (rusiskai pavadinimas ant pakuotes) ir kietiklis nemazas buteliukas berods ~10lt .Nors ten instrukcijoj raso,jog vietas kurios su vandeniu kontaktuos reik uzdazyt.. Nu bet pabandziau paklijuot kilpas tai laiko jomajo kaip gerai lupau visaip kaip islupt negalejau.tiesa visi mano gaminiai vandeni nemirke,bet abejoju,kad nuo vandens atsoks.. Dar patarimas kliju pasieskok ne "senukuose",o nedidelese ukiniu prekiu parduotuvese, ten kartais galima rast ko "senukai" neturi.
 #248292   savas
 13 Sau 2011 22:27
ZILVA von jurasemia rašė:mažiau galvokim apie tai kas jau sugalvota , daugiau tiesiog darykim voblerių ir ieškokim teisingo žaidimo subtilybių...
Na su tuom visiskai sutinku. Tik man kazko nuolatos norisi kazko geriau, greiciau ir su maziau pastangu (tuoj mane sudirbsi :oops: ). Tik su mano praktika dar toli iki gero (kibaus) voblerio darbo, o kad bandymo budu perprast ir rast ta "auksini" kampa ir taska - reik nemazai turet vienodu ruosinuku, kad galima butu kazkokias isvadas daryt. Gal as toks zmogenas nenusisekes, kol nepasiruoses pakenciamai, tol ir veiksmas vangus... Na, gal uzteks kantrybes ir laiko, kad neuzgesinciau Tavo ipustos ir i gera lauza virtusios kibirksties. Lyg ir ne daug liko - pradesim eksperimentus... :roll:
Tiesa, ar Tavo tas Zetiku burelis keturiasdesimtuku (ar panasus) be balasto gerai laikosi srovej (greit traukiant), Ir kiek max. panardint anuos imanoma?
P.s. Nu, bet mane uzmusa Tavo tempai :shock: . Ner zodziu ir net nezinau katram pasaulio kraste Tavo darbais zavetis ;uolrait
 #248294   ZILVA von jurasemia
 13 Sau 2011 22:43
savas rašė:
ZILVA von jurasemia rašė:mažiau galvokim apie tai kas jau sugalvota , daugiau tiesiog darykim voblerių ir ieškokim teisingo žaidimo subtilybių...
Na su tuom visiskai sutinku. Tik man kazko nuolatos norisi kazko geriau, greiciau ir su maziau pastangu (tuoj mane sudirbsi :oops: ). Tik su mano praktika dar toli iki gero (kibaus) voblerio darbo, o kad bandymo budu perprast ir rast ta "auksini" kampa ir taska - reik nemazai turet vienodu ruosinuku, kad galima butu kazkokias isvadas daryt. Gal as toks zmogenas nenusisekes, kol nepasiruoses pakenciamai, tol ir veiksmas vangus... Na, gal uzteks kantrybes ir laiko, kad neuzgesinciau Tavo ipustos ir i gera lauza virtusios kibirksties. Lyg ir ne daug liko - pradesim eksperimentus... :roll:
Tiesa, ar Tavo tas Zetiku burelis keturiasdesimtuku (ar panasus) be balasto gerai laikosi srovej (greit traukiant), Ir kiek max. panardint anuos imanoma?
...va kur pagrindas prasideda , tau kaip ir man trūksta testo - žinai kiek aš į Švediją voblerių išsiuntęs , o jo majo , bus ko gero apie porą šimtų kaip nieko gal ir kokie trys ir ten juos malė diena iš dienos , plius aš čia stengiausi kiekvieną žvejybą kiek įmanoma imt naujus , ...Sauliau ieškok poros gerų bičiulių kurie rimtai žvejoja ir duok testuoti , jie pasakys kas negerai , kas gerai ....aš taip jaučiu jei mes ir perkeltine prasme geri ginklakaliai , bet gal būt mes nesam labai geri kariai ....pliurpiu čia , bet manau supratai ką noriu pasakyt . Dabar dėl pastangų - o kam mažinti pastangas , tu žadi sumažinti pastangas pasitelkdamas visokius mechanizmus , bet ...... na kaip čia pasakyt ar tu tapydamas paveikslą imi skriestuvą ar liniuotę ? , manau neimi , bet su liniuote gi lengviau ar ne ? cha cha cha , bet neimi nes tapai ranka - man tie mechanizmai priimtini iki tam tikro laipsnio , bet užsiimti kopijavimo staklėmis gali tik tas kas galvoja pardavinėt ruošinius , pusfabrikačius ....
...keturiasdešimtukai laikosi gerai traukiant su protu , nepersistengiant sukant ir greitinant , aš kažkaip pradėjau jaust tą ribą ir ...šiek tiek pavargti teko reguliuojant , bet atvedžiau juos į protą , va nėrimas tai jų nedidelis , nes tai užprogramuota pačiuose liežuvėliuose - metras maximum geriausiu atveju ir tai jei prieš srovę , jei ramiam vandenyje tai tik pusmetris , bet jei yra srovė tai žaidžia labai gražiai , ne visuose , bet trijuose yra dvigubas , šastelėjimai , pasiblaškymai į šonus .
 #248297   savas
 13 Sau 2011 23:02
Va dekui, paguodei. Man iki tokiu bandymu (draugai ir pazistami) dar kaip iki Paryziaus keturpesciom. Ner tokio kiekio... Bet noras - yra... Manau, kad tribunoj atsiras tokiu, kai pasiulymas prinoks :roll:
A vat tokio tipo zetikai man daugiau 0,5 m irgi nepanere. Nesvarbu ar su balastu, ar be (na jei neskaiciuot skestanciu). Buvau bandes su papildomu svoriu (tirolietiska lazdele) - eseriukams duobese veike "juodai", tik uzmetimas labai komplikuotas. Gal but butu uzteke tik uzkabint papildoma slyvute ant valo koki ... cm pries vobleri, ale ne - reik ieskot problemu '''bum
Ir aplamai - Zilva, kaip Tu tiek speji :shock:
 #248306   ZILVA von jurasemia
 14 Sau 2011 08:10
savas rašė: Ir aplamai - Zilva, kaip Tu tiek speji :shock:
praktiškai visas laisvalaikis tam ir išeina , teliko nebežiūriu , tik klausau , susiplanuoji viską gerai , na ir gaunasi - mintis kirbena pastoviai, kad minutė praleista nedrožiant , prabėga veltui ....pastoviai , ....aš jau komoj nuo tų darymų , narkoša-vaaputistas aukščiausios kategorijos ....
...balza - jis brangi pati kaip medžiaga , bet dirbti su ja vienas malonumas - darau iškart po 6-9 vienu metu , viena procedūrą , kol kas nors džiūsta pradedu kitą partiją .
Kaip nuo to reiktų atsijungt nežinau , ko gero reikia maut į kokią kelionę ir gal tada atsi......
 #248346   henyte
 14 Sau 2011 10:50
ZILVA von jurasemia rašė:...balza - jis brangi pati kaip medžiaga , bet dirbti su ja vienas malonumas -...
O ka manai apie jos atsparuma lydzio dantim ? Man tai pastoviai neduoda ramybes, galvoju gal mano turima balza neturi reikiamos kokybes ? Pries pora metu isigijes balzos, padariau gal desimti vobleriu, bet po to nustojau, nes ziauriai pradejo tas atsparumo klausimas grauzt... Kaip sakai apdirbimas vienas malonumas, bet, kad balza net impregnuota kokiu kietiejanciu laku vistiek islieka labai minksta... Ar impregnuota propionatu ( ar kaip ten ta chemija vadinas, kurios gaut beveik neimanoma ) ji igauna tvirtumo savybes pavyzdziui nors kaip liepa ?
 #248373   ZILVA von jurasemia
 14 Sau 2011 13:44
henyte rašė:
ZILVA von jurasemia rašė:...balza - jis brangi pati kaip medžiaga , bet dirbti su ja vienas malonumas -...
O ka manai apie jos atsparuma lydzio dantim ? Man tai pastoviai neduoda ramybes, galvoju gal mano turima balza neturi reikiamos kokybes ? Pries pora metu isigijes balzos, padariau gal desimti vobleriu, bet po to nustojau, nes ziauriai pradejo tas atsparumo klausimas grauzt... Kaip sakai apdirbimas vienas malonumas, bet, kad balza net impregnuota kokiu kietiejanciu laku vistiek islieka labai minksta... Ar impregnuota propionatu ( ar kaip ten ta chemija vadinas, kurios gaut beveik neimanoma ) ji igauna tvirtumo savybes pavyzdziui nors kaip liepa ?
nesiruošiu padaryt amžino balzinio voblerio , darau gi ir iš liepos ir pan. , balziniai modeliai impregnuoti SAMpropionatu , plius juo tarsi apvilkti , nes mirkini dar į jį apie 10 kartų kol pasidengia tokiu kiautu , plius galutiniam sluoksnyje lakas ...na pabraižytų balzinių turiu , bet , kad sugraužtų ar dar kas nors , kažkaip nepasitaikė , aišku ir lydekos ant jų kol kas tik trioškės - trys supusinės . Aplamai balza daugiau lašišinis materiolas vertinamas dėl lengvo , nepakartojamo žaidimo , nors niekas gi nedraudžia ant jo sugaut ir kitų rūšių žuvis .
Na jei pasitaikys pasikabinti kokį monstrą kuris sugrauš mano balzinuką , tada foto ant sienos ir šalia vobleriuką - tegu kaba ir ilsisi .
Henyte , o tu turi kokį visiškai sugraužtą voblerį , įdomu būtų pamatyt .
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė