Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #181681   savas
 28 Kov 2010 21:02
Vuo cia tai siurprizas, cia tai - nu ner zodziu Paveikslėlis.
Bijau, kad paskum visa amzinybe skolingas jausiuos, bet priimsiu, su salyga, kad tai ivyks kai Tamstai atsakomaji siurpriza paruosiu atsizvelgdamas i savo galimybes. ;-var-var.
P.s. Mano duomenys mano parase.
P.p.s. Vis tiek apakes :shock: :beer'2 .
henyte rašė:A tai savas dabar zvejos savo avataro kopija :D
Ant meno kuriniu nezvejojama... :-D .Tegu tiems, kas taip sneka liezuvis nudziuna, rankos drebet pradeda taip, kad net slieko ant kablio pamaut negaletu ir tegu juos visada i zukle bobos su tusciais kibirais islydi... Vot :tia-tau :-D
 #181704   Robert
 28 Kov 2010 22:09
:/braj; kad nebutu liudna sioj temoj iterpsiu ir as savo drozinius,tik maniskiai biski ismatavimu kitokiu :roll: .Tie kur panasaus i "zamus" (kam bus idomu,paaiskinsiu kas kitaip padaryta ir del ko) 19 cm.,svorio nezinau,darbas patikrintas,tik nieko nesugauta,nes sekancia diena uzsalo visiskai mano ezeriukas :cry: http://img17.imageshack.us/img17/3633/p2280004j.jpg
Nupjautasnukiai :grin: ,taip juos vadinam mes,tai dar nebandyti gaminiai :grin: ,dirbt turi,nes ant panasaus (pats pirmasis) buvo sugauta :lol: :
http://img682.imageshack.us/img682/5830/p7180006.jpg
 #181858   Robert
 29 Kov 2010 09:56
;-) aciu ,vyrai ,uz vertinima,padaryti paprastai,peilis ,slifavimo diskas su svitriniu ir rankos :lol: ,daugiausia tai rankom darbo,nes lankstyti jie :lol:,medis-kietas,suzinojau tik pagamines :lol: ,kad guoba.
 #181878   blight
 29 Kov 2010 12:00
Robert rašė:Tie kur panasaus i "zamus" (kam bus idomu,paaiskinsiu kas kitaip padaryta ir del ko)
Nana, manau čia daug kam tai įdomu :-D . Liežuvis kogero metalinis? :roll: Šiaip šauniai atrodo, tikri velykiniai margučiai :gutgut
 #181885   Arvidys
 29 Kov 2010 12:50
ZILVA von jurasemia ir Robert, kaip jus taip nudazot savo drozinius? Spalvu perėjimai nesveiki, negi taip imanoma tik su purskiamais dazais ar naudojat ir ''air brush'' ? Jei galit atskleiskit savo dazymo technika :v-ar
 #181888   Robert
 29 Kov 2010 13:05
blight rašė:
Robert rašė:Tie kur panasaus i "zamus" (kam bus idomu,paaiskinsiu kas kitaip padaryta ir del ko)
Nana, manau čia daug kam tai įdomu :-D . Liežuvis kogero metalinis? :roll: Šiaip šauniai atrodo, tikri velykiniai margučiai :gutgut
Ne,liezuvis is medzio,vientisas jis :( ,siaip as originalo neturiu,bet kaip dirba maciau ;-var-var. ,is vieno kolegos suzinojau,kad jo svoris yra pilvo apacioj plokstele.Irankiu tam padaryt neturiu,o tokiam plonam padaryt vienam taske svori praktiskai neimanoma,tad as ji paskirciau i 3 taskus.Ir mano akim ziurint,dirba jis graziau nei originalas,tik neaisku kaip lydeku akim ziurint :lol: ,na sezonas parodys :roll:
Arvidy-as tai mokausi aerografu dazyt,cia mano pirmieji maliavojimai :oops:
 #181893   ZILVA von jurasemia
 29 Kov 2010 13:16
Arvidys rašė:ZILVA von jurasemia ir Robert, kaip jus taip nudazot savo drozinius? Spalvu perėjimai nesveiki, negi taip imanoma tik su purskiamais dazais ar naudojat ir ''air brush'' ? Jei galit atskleiskit savo dazymo technika :v-ar
Aš dažau paprasčiausiais dažais iš balionėlių , būna išpardavimai , nusiperku , na , prireikia kokios būtinos spalvos vėl gi perku -norint gauti paprastą natūralų dažymą galima dirbti ir su 5 mano manymu pagrindinėm spalvom - balta , juoda , galtona raudona ir kokiu nors kokybišku metalicu (tik ne kokiu ratams purkšti , čia jau nenusipiginsi) , tai ką aš darau dabar yra ekonominis variantas - jis tikrai nėra pats pats geriausias , bet ekonomiškumu , na nežinau kas gali sulyginti -
sakykim medis nekainuos , alksnio pliauska rasit ...
peiliukas keičiama geležte , na kiek jis ten -2-3litai
impregnavimas karštas ruošinys įkaitinus mikrobangėje ištepamas paruošta EPO (epoksidine derva) - 8-9lt flakonėlis , ji gi sumaišius su to paties medžio dulkėmis naudojama ir karkaso įklijavimui - aišku taisomasi ne visas flakonas , jo užteks ilgokai , taisomasi tam kartui .
5 flakonai purškiamų dažų -5x7-10 70lt
lakas betoninėms grindims UR293 apie 18lt .
kažkiek kainuotų viela , na sakysim 25m nerūdijančio plieno vielos kainuoja 12,5 lito
švitrinis popierius 40-60 šiurkštumo - lapelis apie 1,25 lito , na sakysim 2-3 lapukai irgi ne vienam vobleriui užteks .
aliuminio skardos (seno šaldytuvo šaldymo kamera) , lietuviškų centų , organinio stiklo , arba kokio polikarbonato liežuvėliams .
...senu užuolaidų skiaučių žvynų imitacijai ...
...net nesiimsiu matematikos , jaučiu su kokiu 100litų pradėt galima ...
..dažymo technika paprasta - viena kas svarbu mano nuomone tai nepersistengti , visko turi būti labai saikingai , kartais užtenka vos vos pūstelėt ir efektas geresnis nei privarius storai , tai nenusakysi , to išmokstama tiesiog praktikuojantis ....
...vieno ko nenusipirksi niekur tai didelio noro , kaip aš vadinu ugnies , - voblerio darymui ...
...dabar man BATAI - sukelsiu visas žvejybines firmas gaminančias voblerius - jų pardavimai tragiškai krenta ....
 #181924   savas
 29 Kov 2010 14:56
As tik stebiuosi, kaip naudojantis tik balioneliu (kiek zinau, ZILVA von jurasemia aerografu nesinaudoja), pasiekt toki tiksluma detalese? Baliono skleidziamas dazu "kugis" vis tik gerokai didesnis uz aerografo... Cia kazkas neaisku, matyt yra plonybiu, kurias ne kiekvienam lemta suzinot :-D
P.s. Stipriai daugeja zinuciu apie savadarbius masalus. Ar nereiktu prasyt valdzios leidimo atskiram stalciui, bo visi kiti meistravimai greit visai pasimes. :?:
 #181938   hamis
 29 Kov 2010 15:26
is balionelio vos ne kaip su areografu galima paisyti. kai jaunesnis buvau, tai sienos kentedavo :-D tai flakoneliams yra pirkti antgaliai. budavo ir lt zemej ju pirkti. o sienas apsilipdes ir su antgaliais galejai neblogu piesiniu uzraityti.
 #182886   blight
 01 Bal 2010 09:41
Žilva, paganiau akis po netlogą, ett.. trūksta žodžių... Bet man kaip visad kyla klausimų :-D
*Kaip padarai Z liežuvukus. Iš skardos viskas aišku, o kaip plastikinius?
*Kaip nudažai taip "korėtai"? Manau čia neapsieita be kempinės, bet kaip? :roll:
ZILVA von jurasemia rašė:impregnavimas karštas ruošinys įkaitinus mikrobangėje ištepamas paruošta EPO (epoksidine derva) - 8-9lt flakonėlis , ji gi sumaišius su to paties medžio dulkėmis naudojama ir karkaso įklijavimui - aišku taisomasi ne visas flakonas , jo užteks ilgokai , taisomasi tam kartui.
Gal galima šiek tiek smulkiau? Aš tai impregnuoju sėmenų aliejum, bandžiau paskui ant jo ir epoksidę tept, bet niekaip nepasidengė tolygiai, matomai dėl sėmenų aliejaus pasidengusios riebios oksidinės plėvelės... :roll: Taip ir nepavyko tvarkingai padengt, tad paskui nudažiau kietu gruntu... O galvoju, gal reikėjo naudot greit džiūnančią epoksidkę? Kokią tu naudoji? Ir kodėl ruošinį kaitini? Taip geriau įsigeria epoksidinė? :oops:
 #182895   ZILVA von jurasemia
 01 Bal 2010 10:05
blight rašė:Žilva, paganiau akis po netlogą, ett.. trūksta žodžių... Bet man kaip visad kyla klausimų :-D
*Kaip padarai Z liežuvukus. Iš skardos viskas aišku, o kaip plastikinius?
*Kaip nudažai taip "korėtai"? Manau čia neapsieita be kempinės, bet kaip? :roll:
ZILVA von jurasemia rašė:impregnavimas karštas ruošinys įkaitinus mikrobangėje ištepamas paruošta EPO (epoksidine derva) - 8-9lt flakonėlis , ji gi sumaišius su to paties medžio dulkėmis naudojama ir karkaso įklijavimui - aišku taisomasi ne visas flakonas , jo užteks ilgokai , taisomasi tam kartui.
Gal galima šiek tiek smulkiau? Aš tai impregnuoju sėmenų aliejum, bandžiau paskui ant jo ir epoksidę tept, bet niekaip nepasidengė tolygiai, matomai dėl sėmenų aliejaus pasidengusios riebios oksidinės plėvelės... :roll: Taip ir nepavyko tvarkingai padengt, tad paskui nudažiau kietu gruntu... O galvoju, gal reikėjo naudot greit džiūnančią epoksidkę? Kokią tu naudoji? Ir kodėl ruošinį kaitini? Taip geriau įsigeria epoksidinė? :oops:
Sveiki , bičiuliai
žodžiu situacija tokia - karšto epoksidavimo metodas tai kopijuotas iš tokio chemijos mokslų daktaro Rygiečio Istarso , jis žinomas džerkininkas ir džerkų gamintojas handmaderininkas ... jis kaitina kaip supratau kažkur orkaitėje visą ruošinį , aš gi kaitindavau mikrobangėje , beje ten pat labai neblogai būtų ir ruošinį pradžiovint kelis kartus prakaitinus , tik vienas niuansėlis , suraskite aukso vidurį kiek jį ten laikyti , čia viskas priklauso nuo mikrobangės todėl patart aš bijau , aš pvz. kaitinu 1 min. ant 80proc. stiprumo , bet va vėl -kokio dydžio ruošinys ... esu kelis supleškinęs iki suanglėjimo kol išmokau ... turit įsikišt į įpjovą kokį pagaliuką už kurio galima būt nusitvert kai reik tepti ant karšto , ir iškart pagalvot kur įsmeigsit visa tai kai aušinsit - taigi aš pasiruošiu tam tikrą kiekį EPO (pati paprasčiausia , rusiška , skaidri apie 8-9litai flakonas , ) - kiek priklauso nuo ruošinio dydžio , na su kuo čia palygint net nežinau , 2-3-4-5 mililitrus pasidarykit , kas liks pasidėsit į šaldymo kamerą ir kitą dieną atsišildę ir sumaišę su medžio dulkėmis panaudosit karkaso klijavimui , ...na ir kokia mentele tepame įkaitintą ruošinį , karštas medis tiesiog įsiurbia savo poromis tą EPO į save , sugeria tolko-tak :) (sako liepos medis negeria , aš nesiginčysiu , nes nesukdamas galvos naudojau alksnį) , paskui išteptą padedi-įsmeigi ir palieki išdžiūti - na parą , pusę paros , paskui su švitru apeini gurgulus ir ruošinys sakyčiau nors kažkuo , bet vis tik impregnuotas ....
...korėtai ? nesupratau čia apie ką ...aš kempinės nenaudoju visiškai dažymui turiu galvoj , dažų lašams atsirandantiems sugerti , na pertekliui tai jo turiu po ranka , bet pačiam procese kempinės nėra , viskas daroma balionėliu ir tam tikrais trafaretais - užuolaidos , pats pjaustinėju , esu kelis , bet prastokai pasidaręs iš silikono ir pan.
Z-etai plastikiniai , tiksliau sampropionatiniai , yra ne mano gamyba , jie pirkti , atsiuntė Meistras Edouardo Guessel iš Suomijos , mano draugai iš Striborgo darosi patys lankstydami iš organinio stiklo arba iš polikarbonato , ten tiesiog kaitina su lituokliais tas vietas kur reikia lenkti ir vargsta , esu bandęs daryti ir aš , bet su organinio stiklo zetinias man gavosi labai prastai , geriau gavosi balno tipo liežuvėlis , buvau pasidaręs tokias a-la-staklikes jam formuoti iš medžio , ...pirštai būdavo apsvilę ... :D - per aspera ad astra grynai :)
ačiū už dėmesį ;-var-var.
 #182917   Skumbrotas
 01 Bal 2010 10:42
ZILVA von jurasemia rašė:reikia tikslios info - kur Klaipėdoje galima nusipirkti balzos ? ...žinau , kad Naikupės g-vėje lyg yra modelistų pardė , bet viskas lyg pletkų lygyje ...ar tikrai yra tokia ir svarbiausia ar yra ten balzos ...
Yra tikrai, o jei ko neturi galima užsisakyt :-ou-je
O ką galima tikėtis rast ar užsakyt galima pasižiūrėt čia: http://www.modelis.eu/rv-medziagos.php
 #182939   savas
 01 Bal 2010 11:31
Tai man rodos svarbu ne kuom ikaitint, o "ikaitint", kad geriau epoksidke isigertu. Ana juk karsta suskysteja, ant karsto pagrindo patekus ne taip greit atsala ir giliau isigeria, be to ir polimerizacija paskum greiciau vyksta prie silumos. Tik su orapute daug silumos (el. energijos) pro sali praskris, gaila gero daikto.
P.s. Tiesa bandziau iziuret koki rasto (koreto) pasikartojima ant Zilvos vobleriuku - :!fig! Itariu, kad kokia dekupazo priemone bus panaudojes :roll:
P.p.s. Kaip puikiai atrodytu, jei kelios tokiu sedevru nuorodeles i nuotraukas pavirstu. Kaip graziai puslapis atrodytu... Plyyyzz... ;-)
 #182974   ZILVA von jurasemia
 01 Bal 2010 12:32
Žmonės mielieji , bičiuliai nepažystamieji , - DEKUPAŽAS , ERMITAŽAS , KOLAŽAS - baikit juokus , nėra čia jokių sudėtingų dalykų , tisiog iš Suomijos draugas atsiuntė gabalėlį kiniškos servetėlės , na tokia nei guminė nei medžiaginė , turguose aš jų ir dabar matau , tik va tokio rašto neužtaikiau dar , vis kokios gėlytės ar cibuliukai , o reikia tokių netaisyklingų rombukų ar trapecijukių ir visas stebuklas čia - ...tiesiog kas paprasta tas genealu .... Je , ant korėto buvau nepaspaudęs , tai vėliau padariau :)
...dabar dėl to kaitinimo - aš neturiu tokių sudėtingų visokių įrankių todėl radau išeitį - mikrobangę , Istarsas kepa kažkokioje krosnelėje , galvoju kaitint nėr reikšmės su kuo , dar geriau jei ne mikruškėj , nes ten antrą kart dakaitint nelabai įkiši , o su kokiu fenu pakaitinai , užtepei , ataušo vėl įkaitinai pataisei , ar užtepei daugiau - galima uždėti visą tokį a-la- šarvą epoksidinį , tokį ir pats sunkiai beprakąsi , o lydeks visai pieninius išsilaužys ... tik dabar aš tai benaudoju tik monstriniams modeliams 40cm , kuriuos tampant reikia saugotis , kad valtį neapverst , o žuvys ne kimba , o į krantą šoka , tik vaikščiok ir rink ... kitiems gi turiu sąlyginai profesionalios chemijos - sampropionato ....
...na , o kad neina foto į puslapį kelt , tai aš čia iškart stebėjaus , vaizdas būtų visai kitas , bet kaip supratau iš admino paaiškinimo , kad visa tai tiesiog iš biednumo - vaizdas aukojamas greičiui ...nors tiesą sakant aš nelabai suprantu , mano nuomone (na kokia ji tokia , ji asmeninė) - geriau mažiau visokių bala-beikų judančių avatarų , šypsenikių , ar dar kokių lakstančių užrašėlių , o paprasčiau ir vaizdingiau daryt būtent tai kas reikalinga , o be to aš ne kompiuteristas , bet gal tiesiog galima atsikratyt dalies balasto - nenaudojamų seniai nejudinamų temų , pasenusios info , ją gi galima suarhyvuot kažkur , suspaust ir įkišt , kam reikės įlys pasižiūrės ... vajeeee , jau įsijaučiau į pasisvaisčiojimus savo , sustabdykit maneeeeee..... :)
 #183085   ZILVA von jurasemia
 01 Bal 2010 15:33
dima rašė: grazu :gutgut o kaip ten ant lezuvio ta viela pritaisei :roll:
vielos kilpa eina kiaurai iš apačios per dvi skylutes , gerai įsižiūrėjus matosi puikiai ...
 #183447   blight
 02 Bal 2010 10:10
Žilva, o ant to epoksidinio "šarvo" dar kažkokį baltą gruntą vistiek tepi? Ar iškart purški dažais? :roll:
 #183497   ZILVA von jurasemia
 02 Bal 2010 12:10
blight rašė:Žilva, o ant to epoksidinio "šarvo" dar kažkokį baltą gruntą vistiek tepi? Ar iškart purški dažais? :roll:
...aš ne burtininkas aš tik mokausi , todėl visą ką aš kartais čia pakraigalioju prašau nepriimti kaip absoliučią tiesą , tai nėra aksioma , tai greičiau teorema , kurią dar reikia įrodyti .
...ant epoksy šarvo labai gerai būtų prieš dažant truputuką pašiaušti švitru ir padengti gruntu , labai gerai būtų baltas gruntas , ant baltos spalvos visad labai gerai atsišviečia visos kitos spalvos , tai pagrindas , pamatas viso dažymo ... turiu pripažint , kad kai neturėdavau balto grunto dėdavau pilką (niekad nesu naudojęs rudo , todėl apie jį nieko negaliu pasakyt) , bet po to dengdavau balta spalva , kai neturėdavau jokio grunto dengdavau tiesiog balta spalva ... visi dažai išskyrus taškeliams , akių vyzdeliams iš balionėlių purškiami , gruntą turiu galvoje taipogi - iš balionėlių .
 #183568   ZeMeR
 02 Bal 2010 14:47
Sveiki, esi jaunas spiningautojas iš vilniaus todėl man vobleriai yra neįkandami ,bet paskaičiau žilvos ir kt. darbščių rankų žmonių komentarus pamačiau paveiksliukus vobleriu ir jie yra ispūdingi gal galėtume man padaryti mažą giduką kaip pasigaminti voblerius jų dažymus ir taip toliau arba čia arba i pm. kokiu reikia medžiagu įrankių ir jų kainas žinau ,kad laiko jum užiims ,bet būtų neblogai būtų jei parašytumėt :oops:
 #183580   ZeMeR
 02 Bal 2010 15:34
Robert rašė:Na,jaunasis zvejy,nors puslapi viena atgal atsiversk ir i pagrindinius klausimus Zilvos issamiai atsakyta :lol: ,tingi skaityt,ania :ks>
Robert perskaites bet man reikia pradmenu bent jau kaip formike išgauti ką aš be formos padarysiu kam man lakus pirkt ir t.t. kaip sakoma be pamatu nepradėk namo stogo dėti ;)

Bėja perskaitis ir Friskiaus darbus ir žiūrėjau foto bei tavo darbus linko darbus ir Rimšiau taipat ,bet man įdomi pradžia formos ir t.t. todėl ir parašiau nes čia jau rašo apie lakavima ir dažyma bet kam man tai jeigu aš net nežinau kaip išdrožinėt man visa tai bėja balzs nelabai noriu pirkti nes turiu liepos sausos kalade tai manau ji būtų gerai ar ne?
 #183583   ZILVA von jurasemia
 02 Bal 2010 15:44
ZeMeR rašė:Sveiki, esi jaunas spiningautojas iš vilniaus todėl man vobleriai yra neįkandami ,bet paskaičiau žilvos ir kt. darbščių rankų žmonių komentarus pamačiau paveiksliukus vobleriu ir jie yra ispūdingi gal galėtume man padaryti mažą giduką kaip pasigaminti voblerius jų dažymus ir taip toliau arba čia arba i pm. kokiu reikia medžiagu įrankių ir jų kainas žinau ,kad laiko jum užiims ,bet būtų neblogai būtų jei parašytumėt :oops:
ZeMeR yra Lietuvoj ir be manęs ir Roberto darančių , tikrai yra , mano nuomone į tai pradedančiam , kaip Robertas sako , reikia įdėti šiek tiek darbo ir pastangų - reikia ieškoti , reikia ,,neršti" nete , žurnaluose - kaip kas iš ko , o paskui atsirinkti tai kas tinka tau ...va maždaug viskas buvo sumesta puslapiu prieš tai ko reiktų ekonominiam variantui voblerių darymui pagal mane ...kokius konkrečius niuansus aš galiu aiškint nepailsdamas , bet visą visą elementarų pradžiamokslį kaskart dėstyt , na supraskit , neturiu jėgų ir neturiu noro visai tai paduoti kaip ant lėkštutės (kiek paslinkau tiek parašiau kaip minėjau ankščiau ) .
Pačio dažymo tai neišmokinsiu tikrai , tai arba duota arba ne , na man taip atrodo , čia reikia tiesiog praktikuotis , o jei žmogus visiškai negabus piešimui na , tuomet visa tai gali atpirkti jo kruopštumas ...bet tai irgi kiekvieno individualus reikalas , šito neįmanoma išmokyt ...ir aplamai visame kame eksperimentuokit , atrasit patys kažką naujo , pasidalinsit ir su manim ir su Robertu ir su kitais ....
Iš tikro ko aš čia atėjau ? - Jūs manot mokyt , NE NE NE , aš atėjau kurstyti ugnies , aš atėjau parodyt , kad tai galima padaryt , kad tai įmanoma padaryt , kad tai visiškai realu ir pasiekiama turint didelį didelį norą ir didelę didelę voblerių darymo (kvailokai skamba , bet nesugalvoju kuo tai pavadint) ugnį savyje ...man tai užtruko apie pusantrų metų , jums gal eis greičiau , gal kitam lėčiau , bet svarbu eiti link tikslo , o jei tai vienadienis užsidegimas ...tada geriau nepradėt iš viso ...
 #183587   ZILVA von jurasemia
 02 Bal 2010 15:50
ZeMeR rašė:
Robert rašė:Na,jaunasis zvejy,nors puslapi viena atgal atsiversk ir i pagrindinius klausimus Zilvos issamiai atsakyta :lol: ,tingi skaityt,ania :ks>
Robert perskaites bet man reikia pradmenu bent jau kaip formike išgauti ką aš be formos padarysiu kam man lakus pirkt ir t.t. kaip sakoma be pamatu nepradėk namo stogo dėti ;)

Bėja perskaitis ir Friskiaus darbus ir žiūrėjau foto bei tavo darbus linko darbus ir Rimšiau taipat ,bet man įdomi pradžia formos ir t.t. todėl ir parašiau nes čia jau rašo apie lakavima ir dažyma bet kam man tai jeigu aš net nežinau kaip išdrožinėt man visa tai bėja balzs nelabai noriu pirkti nes turiu liepos sausos kalade tai manau ji būtų gerai ar ne?
...paimk kokį nori daryt voblerį , gali iš neto , išsispausdink , pasidaryk kokį nori dydį , išsikirpk kontūrą ir jau turi brėžinį , na ir drožk šlifuok daryk įpjovas , dėk sulankstęs vielas ....iki tiek , kad kokį pirkt peiliuką , jį laikyt kairėj rankoj ar dešinėj aš tikrai ........va , seniai seniai kai buvau savo antroje vobleri darymo stadijoje padariau tokį primityvų filmuką , žiūrėk :
http://lt.netlog.com/go/explore/videos/ ... =lt-445533
 #183602   savas
 02 Bal 2010 16:39
Jo, ir man indomu pasidare: kodel alksnis? Ar del to, kad gauti lengviausia, ar kitos kokios priezastys? Negi liepa netinka (na suprantu, kad bais jau minksta, droziant kartais ir su nagu ne vietoj ispaudziu), ar del to, kad sunkiau rast. Tiesa, esu bandes is buko - tai be elektriniu irankiu ne is vietos, bais jau kietas.
P.s. Na va, suzinojau, kad galima pirma voblika nudazyt, o po to iklijuot liezuveli. Kuom toks budas geresnis ar blogesnis?
ZILVA von jurasemia rašė: ... aš atėjau kurstyti ugnies , aš atėjau parodyt , kad tai galima padaryt ...
Taip, geras skersvejis sugeba gera lauza ipust, jei tik kibirkstele rusena...
 #183620   ZILVA von jurasemia
 02 Bal 2010 17:23
savas rašė:Jo, ir man indomu pasidare: kodel alksnis? Ar del to, kad gauti lengviausia, ar kitos kokios priezastys? Negi liepa netinka (na suprantu, kad bais jau minksta, droziant kartais ir su nagu ne vietoj ispaudziu), ar del to, kad sunkiau rast. Tiesa, esu bandes is buko - tai be elektriniu irankiu ne is vietos, bais jau kietas.
P.s. Na va, suzinojau, kad galima pirma voblika nudazyt, o po to iklijuot liezuveli. Kuom toks budas geresnis ar blogesnis?
ZILVA von jurasemia rašė: ... aš atėjau kurstyti ugnies , aš atėjau parodyt , kad tai galima padaryt ...
Taip, geras skersvejis sugeba gera lauza ipust, jei tik kibirkstele rusena...
...galima nudažyt ir paskui įdėt liežuvį , galima visa tai daryt vienu , metu , tai priklauso tiesiog ką darai ir iš ko darai , bet tai tiesiog niuansai , išorinis išbaigtumas-suderinamumas ir tiek ... savas tu gi menininkas , na sunku man paaiškint visa tai žodžiais , tai reikia jaust tiesiog ....
...dabar dėl liepos ar alksnio - gaut abu medžius nesunku , tiek tą tiek tą , tai problemų nesudaro , esu daręs iš tokio ir tokio , didelio skirtumo iš esmės nepajutau , gal šiek tiek liepa minkštesnė ir lengviau apdirbama , bet ne tiek tai jaučiasi , kad būtų didelis skirtumas - ...yra vienas meistras kuris teigia , kad liepa savo struktūra nelabai sugeria į save impregnantą , jis teigia , kad liepa skirta šaukštams ir klumpėms , aš to nei paneigti nei patvirtinti negaliu , na nedariau eksperimentų , bet į tai gal būt įsiklausyti verta , kažkiek tiesos yra ... gal sakyčiau liepą naudoti tuose kur vobleris skirtas ne dantytom žuvim , arba nebaisu jei vobleris bus sugadintas prakandus ...
...daro žmonės ir iš liepos , ir aš dariau , ir daug kur randu darant , na nežinau tikrai čia aš nesu teisėjas ar žmogus kuris galėtų tvirtai pasakyt , čia jums patiems dirva - pasirinkti tą ar kitą ....Aš dabar bandysiu balzą - medis kaip peteliškės lengvumo , minkštas , trapus , visai kaip moteris , kaprizų turi tikrai ne mažiau ...gal pavyks susitarti su ja kaip nors ...
 #184129   ZILVA von jurasemia
 05 Bal 2010 14:57
mano balziniai kaip ir pirmagimiai - Z-et tipo liežuvėliais
7,5 cm
Paveikslėlis
7cm viršutinis visiškai be balasto , laikosi ir dirba tik karkaso ir kabliukų svoriu ...
Paveikslėlis
7cm apatinis vėl gi be jokio papildomo balasto
Paveikslėlis
 #184155   henyte
 05 Bal 2010 17:47
Hmmm , be balasto , reiskia tik velkiavimui , cia taip ir sugalvota ar kankina kazkokia baime , kad su balastu nedirbs ?
 #184171   ZILVA von jurasemia
 05 Bal 2010 19:05
henyte rašė:Hmmm , be balasto , reiskia tik velkiavimui , cia taip ir sugalvota ar kankina kazkokia baime , kad su balastu nedirbs ?
tiesiog noras pabandyti be balasto ir tai nereiškia tik velkiavimui , 25-30 metrų numečiau , nedidelėje upėje pakaks , o ta baimė kas tai yra ,... greičiau mane kankina noras rasti kažką naujo voblerio žaidime ...
 #184456   henyte
 06 Bal 2010 19:18
as pats darau is balzos iki 10 cm ilgio , 10 cm ilgio balzinis su 0,8 dia vielos karkasu ir epoxy tvirtinimu per visa korpusa (be balzos pleisto pilve) sveria apie 4 gr , pridejus ziedus ir kablius gaunas apie 6 gr , tai tokio dydzio ir tokio svorio vobleri , bent jau as tiek nesugebu uzmest (25-30 m) , o juk dadejus apie 5 gr svino , voblerio darbas praktiskai nenukencia (balzinio) , bet dar igauna taip reikalingo stabilumo srovej ... O be balasto balzinis ypac shad'inis ir vibracine liga ivaryt gali :) ...
Nesu bandes tokio lankstyto liezuvio , kaip jo darbas palyginus su standartiniu tiesiu ?
 #184474   ZILVA von jurasemia
 06 Bal 2010 20:21
henyte rašė: dar igauna taip reikalingo stabilumo srovej ...
...skirtingai , aš ieškau ne stabilumo , o kaip tik dvigubo žaidimo , - šastelėjimų į šonus ir pačio judėjimo lengvumo ...
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė