Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #493112   Evaldas Z
 11 Lie 2013 11:00
buvo tokia parde prie ermitazo, bet dabar neber jau.turetu but ir kitur.
 #493113   Rapolas
 11 Lie 2013 11:02
SauliusM rašė:pokum kiek ten laikos. 2-3 zvejybas atlaikys ir gerai, galima paskui vel nupeckiot, nors greiciau tai vobleri kokiam kelme nuroves paliksi. va tas markeris tai isvis atrodo idealus dalykas butu, jei nors kiek nors laikos dazas. reiks paieskot kokioj dekupazo parduotuvej. apsilaupe, tai vietoj zvejyboj papeckiojei ir OK. nesiruosiu jokio meno islauzinet.
Teisingai :gutgut svarbiausia- fonas. Jei rasi tokį markerį ,tai brūkštelk į PM, kartais visai gerai tiesiog žvejyboj pasispalvint. Šiaip, turiu nemažai markerių (ir metaliką tame tarpe), bet vat varinio tai nėma :-D
 #493173   savas
 11 Lie 2013 15:38
Yra metalic markeriu rimtesnese kancprekese arba dailininku pardese. Ir auksiniu (keliu atspalviu), ir sidabriniu, ir variniu... Tik kokybiski kokybiskai ir kainuoja. Laiko tikrai gerai, tinka bet kokiems pavirsiams.
 #493193   dusys
 11 Lie 2013 18:59
Yra purskiamo aerozolio sidabro vario ir aukso spalvos. Bet nudazytas pavirsius buna labai jautrus ,lieka pirstu antspaudai ir greitai braizosi. Lakavimas nepadeda nes numusa metalo blizgesi ir lieka tik atspalvis. Nebent bandyti purksti o paskui padenginet su kokia brangesne epoksidke, nes ji nereaguoja su dazais ir islieka vario blizdesys, bet kaip supratau tai Sauliuj cia jau perdaug terliones.
Galima dar pirkti vario pudra, maisyti ja su modeliuotoju akrilu ( bet jis nepigus) o paskui taipogi perdengineti su epoksidke.
 #493464   GerasisZ
 13 Lie 2013 10:38
Sveiki, nusprendžiau ir aš papildyti šią temą vienu savo neseniai iškeptu vabaliuku :) Pamačiau aš PRobes šapalinius masalus
http://www.trisakis.lt/index.php?page=s ... 50&lang=lt ir pats nusprendžiau išbandyti savo jėgas ir pabandyti pasigaminti kažką panašaus. Aišku neturiu aš tokių specialių dažų, bei neturiu svarbiausio dalyko- įgūdžių... Mano gamintojo patirtis vos tesiekia metus laiko... Bet visgi pasitelkiau aš visą savo išmonę ir pradėjau gamybą... Procesas kainavo nemažai laiko ir protinių, bei fizinių jėgų, bet žmogus su dideliu užsispyrimu ir noru gali pasiekti viską :gutgut Tai štai ir darbo rezultatas:
DSCF2657.JPG
DSCF2658.JPG
Manau gavosi pakankamai gerai ::liux Artimiausiu laiku keliausiu prie upės ir bandysiu pagauti storasprandį, na, o jeigu žuvelių jis nevilios pasidėsiu dėl grožio į lentyną, o antro tokio vabaliuko turbūt niekaip nebeprisiversčiau padaryt-per daug sunku man taip deformuoti medieną :roll:
 #493469   PRobe
 13 Lie 2013 11:28
Nu maladets :gutgut
Prie vandens, pabandyk pažaisti su priekine kilpa, palenkdamas ją žemyn, taip gali išgauti įdomesnį žaidimą.
nei žvyno :/braj;
 #493500   savas
 13 Lie 2013 18:09
dusys rašė:Yra purskiamo ... sidabro vario ir aukso spalvos.....paskui padenginet su kokia brangesne epoksidke.... bet kaip supratau tai Sauliuj cia jau perdaug terliones.
Galima dar pirkti vario pudra, maisyti ja su modeliuotoju akrilu ( bet jis nepigus) o paskui taipogi perdengineti su epoksidke.
Galima pirkt ir mikronine folija bet kokio metalo, netgi gryno aukso... Yra tokia - gana efektingai atrodo... :-D
 #493534   S.A.G
 14 Lie 2013 08:30
shelwius;Rapolas Ačiū už komentarą ;-) !

Rapolas rašė:O aš va tokį neišvaizdų švininį chameleoną iš ąžuolo išsidrožiau :-D
Tiharikas ... :-D ;-) :gutgut :gutgut

SauliusM rašė:eee, meistrai, sakykit, o jei toki daikta panaudot?
ta prasme su laku sumaisyt ir vobleri nupeckiot?
Tai ar nesigautu man naturalaus metalo (butent vario) blizgesio/spalvos voblerukas?
Ar gal yra koks paprastesnis metodas vobleriam "nuvariuot"?
nu kad va toki vobliora padaryt, nes jau baisus deficitas ta spalva pasidare:

Atvaziuok,padarysiu tau tokios spalvos dažus ;-)
 #493764   Rapolas
 15 Lie 2013 12:51
S.A.G rašė: Tiharikas ... :-D ;-) :gutgut :gutgut
"Švininę" undinę tai pačioj pirmoj žvejyboj užvakar apžuvinau (lydekaitė ir ešeriukas)
IMAG4217.jpg
Testavau savaitgaly Metelio ežere, tai ant pirmos kilputės ~3m laisvai pasiekia gylį, o ant tos kur arčiau prie nosies- tai iki kokių 5m net užsigilina :-D
 #493806   Vitolis
 15 Lie 2013 16:50
PRobe rašė:Nu maladets :gutgut
Prie vandens, pabandyk pažaisti su priekine kilpa, palenkdamas ją žemyn, taip gali išgauti įdomesnį žaidimą.
nei žvyno :/braj;
Robke, vis neturėjau progos pasigirt, kad ant tavo gražuolių sėkmingai gaudau lydekas ;-var-var. Liko neapžuvintas tik vienas. Tas, kur sakei, kad velkiavimui. Bet vistiek prakalbinsiu. O sėkmingiausias, tai karkvabalis. Lupa šapaliecus kai pasiutęs. Didžiausias kol kas kilavas :gutgut Nuotrauku iki šiol nedariau, bet prižadu padaryt. Didžiai esu dėkingas už tavo šedevrus :gutgut :/brazasista
 #493900   Rapolas
 16 Lie 2013 07:09
S.A.G rašė:Rapolas

:gutgut :gutgut ;-)

Irgi chameleona padarysiu ;-)
S.A.G
Ačiū už komentarus ;-)
Chameleonai (metalikai )vandeny nerealiai kietai atrodo ,ypač tamsesniu arba nesaulėtu oru :gutgut
p.s.: patinka ne tik man - ir žuvims :-D
 #493927   PRobe
 16 Lie 2013 11:03
Rapolai :gutgut
Vitolis rašė: Robke, vis neturėjau progos pasigirt, kad ant tavo gražuolių sėkmingai gaudau lydekas ;-var-var. Liko neapžuvintas tik vienas. Tas, kur sakei, kad velkiavimui. Bet vistiek prakalbinsiu. O sėkmingiausias, tai karkvabalis. Lupa šapaliecus kai pasiutęs. Didžiausias kol kas kilavas :gutgut Nuotrauku iki šiol nedariau, bet prižadu padaryt. Didžiai esu dėkingas už tavo šedevrus :gutgut :/brazasista
Vitoli, ;uolrait smagu skaityt geras žinias, gal dar net smagiau išgirst kitų atsiliepimus nei, kad pačiam gaudyti :-D
Laukiu dabar jau su nuotraukom ;-)
 #494234   Evaldas Z
 17 Lie 2013 13:59
seniuose uzmaciau akeliu tokiu, tai sakau, gal irgi pritaikysit kas ant savo pliausku :)
Prikabinti failai
akelas.jpg
akelas.jpg (57.5 KiB) Peržiūrėta 5577 kartus(ų)
 #494239   Rapolas
 17 Lie 2013 14:10
Evaldas Z rašė:seniuose uzmaciau akeliu tokiu, tai sakau, gal irgi pritaikysit kas ant savo pliausku :)
Kokiam čia skyriuj?
~12centų viena akis- netaip ir brungu :-D
 #494265   Evaldas Z
 17 Lie 2013 14:59
Piestuku/tusinuku skyriuj (Banginio seniuose). Parodysi, kai uzklijuosi kokiam peliukui savo :)
 #494320   dead_drift
 17 Lie 2013 20:34
nelabai kas gero is tu akiu, turiu musems rist daug prisipirkes, bet gan silpnokos ir tusciavidures. Po lydekos kibimo prigeria vandens :D
 #494414   Rapolas
 18 Lie 2013 07:20
dead_drift rašė:nelabai kas gero is tu akiu, turiu musems rist daug prisipirkes, bet gan silpnokos ir tusciavidures. Po lydekos kibimo prigeria vandens :D
Jei akios tuščiavidurės, tai vobleriams tikrai netinka (nu nebent pardavimui į trečias šalis :D) :-D
 #494969   SauliusM
 21 Lie 2013 18:02
varis.jpg
Nupeckiojau. Varine LM44 reinkarnacija.
Peckiojau su "Pen Touch" vario spalvos markeriu.
Markeri pirkau Office1 parduotuvej. Bet emiau priespaskutini ir po manes liko tik vienas toks, tai jei negausit tai neverkit.
Keli pastebejimai. Zukles vietoj zukles metu markeris matyt sunkiai panaudojamas.
Nes ir po poros valandu nuo nupeckiojimo pavirsius dar buvo lipnus.
Papildomai nelakuojant danga irgi kazin ar ilgai laikysis.
Na bet ar koncepcija pasiteisina ir jos patikrinimui porai zvejybu uzteks.

Pati spalva gal nera grynas varis blizgantis,kaip anksciau ideto komachi nuotraukoj.
Tokia labiau apmusijusio ir ne tokio metalinio blizgesio vario spalvos.
Gal net sakyciau turi kazkokio kakavinio rudumo atspalvio, bet kazkiek metalinio blizgesio aisku yra.
Principe spalva tokia gal labiau kaip zipbaits ar jackson spalva IWANA tik kad baltu tasku nera.
Aisku butu galima gal padeliot tu baltu tasku ir padaryt konkrecia IWANA, bet mane tas kazkaip mazai jaudina,o zuvis matyt tai jaudina dar maziau.

Nu vienu zodziu dabar reiks testuot, o paskui gal kazka toliau peckiot, jei pamatysiu tokios veiklos prasme.
 #495038   PRobe
 21 Lie 2013 22:07
dusys rašė:Колыбалка универсалъная деревяная :grin:
13 cm.

Paveikslėlis

Norėjau paklausti dėl tokios apsaugos nuo kliuvinių, iš ko tai daroma,(viela? kokio diametro? plienas?) kaip geriau, kilpa ar vientisas ? įklijuojama jau po lakavimo? ir tt...
 #495105   Rapolas
 22 Lie 2013 09:04
Nu, man tai su "mozila" atsidaro :-D
 #495108   Sokratas
 22 Lie 2013 09:12
Chrome irgi rodo
 #495175   PRobe
 22 Lie 2013 12:38
iusegun rašė:prisiperki tokiu kabliuku ir turi :gutgut
Netinka man tokie, aš naudoju ofsetinius kablius , (o ant jų tikrai nieks nevynios vielytės) ir dydi jau esu atradęs.
Mane daugiau domina, kas čia do viela ?
dabar pagalvojau gal tiktu viela kur pavadėliam gaminti ? einu ką nors ieškoti :cig.
  • 1
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė