Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #264632   savas
 14 Kov 2011 19:29
Savo irankius kol kas pats taisaus. Parduotuvej paklausi ir parekomenduos. Ten pat ir priduot galesi, turi jie ten zmogenus, katrie tuo uzsiima. Kiek pamenu Liepu g-vej, dar Zukles klasikoj tokie sposai praeina, tik kazko visi spjaudosi nuo klaipedietisku remontininku.
P.s. Su antra dalim gali but problemu, jei paciam taisyt . Kazkada irgi ieskojau, tai ne kas gavosi. Gali tekt bandyt taikyt kokia sena dali nuo kito koto arba ieskot kokios nebrangios meskerikes. Kazkada tam tikslui panaudojau pigia maximine meskerike, tik vietoj dvieju keiciamu daliu gavosi trys :-D . Nu bet nepralosiau - kotas siek tiek ilgesnis tapo ir galas biski minkstesnis. Dar verta paskaiciuot ar finansiskai apsimokes. Gal paprasciau nauja iranki isigyt, o is to, kas liko - pasidaryt saciokui prailginama rankena :ruko . Nuo krantines gaudant pravercia, kai karsiukai kimba.
 #264638   klzvejys
 14 Kov 2011 19:41
Na aišku, žėsiu ką ten sumeistraut pavyks yra pora įdėjų, kad ir tą pirmąjį teleskopo galą biški gilyn įkišt užmauti ant meškerės, beto į vidų moment klijų ir ant viršaus ką nors, kad laikytų tvirčiau gal kokį siūlą su laku nžn net :donknow'
 #265787   saulux
 19 Kov 2011 12:00
Skaiciau ir vistiek nelabai aisku, tai kur konkreciai Kaune kreiptis del spiningo remonto? Reikia sujungimo (mamos) gala pervyniot siulu ir is naujo graziai perlakuot. Zinoma butu gerai, kad darbo kokybe butu gera. Gamyklinis lakas sutrukinejo ir pradejo luptis, tai viska graziai ir nuskutau, liko svarus grazus blankas.
 #265795   Wytux
 19 Kov 2011 12:34
Bandyk "Salmo" salone Jonavos g. 254 man rodos numeris... bet ko ten paklausi ir nuves i tamsu kambariuka kur senukas uzdarytas ir remontuoja viska.
 #268207   Apis
 29 Kov 2011 09:08
Reikia apkeisti vietom ultra light'o ziedelius nes pagal dydi eina ne is eiles. Matyt dar gamykloj supainiojo nes nesimato kad kas butu kises nagus. Kur panevezy tai galima padaryti. Pats nenoriu nes greiciausiai nepavyks graziai padaryt.
 #277568   vyrgaz
 27 Bal 2011 18:11
Va kaip lūžo mano fideriukas..Ar įmanomą dar jį prikelti antram gyvenimui?
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Aš galvoju, kad vidų reikėtų įkišti kokį nor konusinį vamzdelį išteptą klijais(pvz nuo teleskopo priderinti dalį sekcijos), o iš viršaus siūlu apvyniot ir epoksi klijum aptepti..
 #277780   Evaldas Z
 28 Bal 2011 15:20
as dariau panasiai kaip tu mastai, tik dalis sumoviau viena i kita + viduj strypelis stiklo pluosto. laike. tik epoksidas nelabai tinka apvijom - skilineja per laika. reik pasidomet, kuo ten rodbuilderiai ziedeliu apvijas tepa (lakas kazkoks).
Paveikslėlis
 #278172   Wytux
 29 Bal 2011 21:16
vyrgaz rašė:Aš galvoju, kad vidų reikėtų įkišti kokį nor konusinį vamzdelį išteptą klijais(pvz nuo teleskopo priderinti dalį sekcijos), o iš viršaus siūlu apvyniot ir epoksi klijum aptepti..
Mano matcho storiausia dalis buvo luzusi, tai taip ir padariau- jau laiko kelinti metai ;uolrait , tik biski svorio dasidejo :?
 #278211   vava
 30 Bal 2011 06:45
klausimas apie meistra, kuris dirba zveju pardej uz Ukmerges "Senuku" nugaros (jo vardas Jonas):
kaip jis? ar yra teke kam remontuotis pas ji?
nes nezinau, kaip elgtis ?? guli pas ji rituke jau beveik 2 savaites, o info jokios. kai skambinu ir klausiu, kokios naujienos, sako "laiko neturejau, bet siandien paziuresiu ir paskambinsiu"... ir nepaskambina :)
siaip zmogus jis normalus atrodo (kiek teke bendraut perkant kazka).. tai gal tikrai darbais uzsivertes??????
 #278283   Antas
 30 Bal 2011 13:23
Wytux rašė:
vyrgaz rašė:Aš galvoju, kad vidų reikėtų įkišti kokį nor konusinį vamzdelį išteptą klijais(pvz nuo teleskopo priderinti dalį sekcijos), o iš viršaus siūlu apvyniot ir epoksi klijum aptepti..
Mano matcho storiausia dalis buvo luzusi, tai taip ir padariau- jau laiko kelinti metai ;uolrait , tik biski svorio dasidejo :?
ot liuks ir zmonos matcha taip padarysiu ''plot
tik klausimas: kam vynioti siulu ir tepti apoksi derva, jei vamzdelis bus uzklijuotas vyduje?
 #278365   Wytux
 30 Bal 2011 21:45
ytrukmu ten bus biliakiek - paziurek i vyrgaz foto :) Jei neapvyniosi siulu su klijais tai ilgai ta vieta nelaikys ... plius kai apvyniosi siulu tai valas maziau uz tos vieos kabinesis .
 #279099   gelmės
 04 Geg 2011 08:00
Paklausiu ir aš.
Nulūžo mačo viršūnėlė, už pirmjo žiedelio. ( apie 3 mm už žiedelio). Ar laikys, jei aš sujungsiu siuvama adata, (vos ne idealiai tinka ją ikišus į vidų) aptepus klijais ir iš viršaus užviniojus kaproniniaias siūlais?
Pas meistrą nevešiu, neapsimoka.
Gal kas kitą passiūlymą duos?
 #279166   vyrgaz
 04 Geg 2011 11:40
gelmes rašė:Paklausiu ir aš.
Nulūžo mačo viršūnėlė, už pirmjo žiedelio. ( apie 3 mm už žiedelio). Ar laikys, jei aš sujungsiu siuvama adata, (vos ne idealiai tinka ją ikišus į vidų) aptepus klijais ir iš viršaus užviniojus kaproniniaias siūlais?
Tau jokio nuostolio nebus jei kotą 3 cm sutrumpinsi- Pakaitink žiedelį su žiebke toj vietoj kur nulūžęs galiukas, anas iškris- tada patepk klijum koto galiuką, užmauk žiedelį ir žvejok laimingas..Aš taip feederio viršūnėles tvarkiausi kai buvau nulaužęs palei viršūnės žiedelį..
 #279170   Rafal
 04 Geg 2011 11:50
vyrgaz rašė:
gelmes rašė:Paklausiu ir aš.
Tau jokio nuostolio nebus jei kotą 3 cm sutrumpinsi- Pakaitink žiedelį su žiebke toj vietoj kur nulūžęs galiukas, anas iškris- tada patepk klijum koto galiuką, užmauk žiedelį ir žvejok laimingas..Aš taip feederio viršūnėles tvarkiausi kai buvau nulaužęs palei viršūnės žiedelį..
As taip pat, bet turejau nuluzusi UL, su epoksidke peiklijavau ir kaip naujas :gutgut ;uolrait
 #284364   slezutis
 24 Geg 2011 15:28
sveiki zvejai yra toke beta reikia vamzduko anglies pluosto gali but pilnaviduris butu ideliausias:) jo diametras kad butu koke 11 o ilgis 15 gal kas turit kokios jurines meskeres daly luzusia?duriu dar viena hoby prie zvejybos aitvarizma bet suluzes aitvariokas.ar gal kur galeciau kaune gaut pas kokiu meistrus?
 #284481   Antas
 25 Geg 2011 09:24
Vakar pasidariau svente - issiardziau cormoran rite, nes jau pradejo girgzdeti ir reversas neveikti, viska isardzius ir isvalius ( nuo rudziu) rite tapo beveik nauja, tik vienas minusas, kad nuluzo dalis plastmases rites vyduje salia guoliuku, kur persijungineja reversas.
Isvada tokia, kad kita nauja rite ardysiu greiciau, nelauksiu 2 metu :-D
beje keisti guoliukai, tikejausi apvaliu - rytulio formos, o radau cilindro formos.
 #289408   Sokratas
 18 Bir 2011 05:36
HELP MY
Šauniai jūs čia visi: ardot, keičiat guolius, sutepat tas rites savo, ir tas, kurios po dvacatkę , ir tas, kurių kaina 3-jų nulių zonoje, taisot kotus patys,arba žinot, kas liuxiškai gali sutaisyti.
Tai gal ir man pagelbėtumėt?
Vis tebevargstu su savo spiningu G.Loomis 1141. Šiaip, koks ten vargas, stovi jis kampe pastatytas, nusiminęs, invalidas... :cry:
Tai gal kas žino, kam galėčiau patikėti jį, kad jam tą invalidumą panaikintų, arba bent jau sumažintų grupę invalidimo tiek, kad jis vargšelis galėtų pradėti darbuotis :)

Kaip jau esu minėjęs, dėl įvykusios nelaimės (gal nelabai čia tinka tas žodis, bet tiek jau to) storasis jo galas per sujungimą yra patrumpintas 65-iais milimetrais ir nebeįmanoma ant jo užmauti plonojo galo. Ta va, reikalingas rimtas meistras, kuris apsiimtų šią problemą pašalinti.

Perkant brangius kotus, rimta, save gerbianti firma, jiems duoda garnatiją ,,pažyznienno" (visam gyvenimui), kaip rusai sako. Mes palinksim galvas, apsidžiaugiam ir čia viskas ok. Bet va, atsitikus kokiai bėdai, kai pradedam skaičiuoti viską, dažnai jau viskas gaunasi kiek kitaip.
Vieno Šaunaus žvejo ir superinio, sakyčiau,žmogaus ,ir kuris vienintelis, sužnojęs apie mano bėdą, man pagelbėjo gerais patarimais, o ne pašaipmis, kaip nekurie :evil: , ir kurio nikas ,,Kitam krante"- Krauzas (nematau reikalo slėpti) patarimo dėka, aš pradėjau susirašinėjimą su Gloomis firma... Nebenoriu plėstis, derybos vyko ilgokai, ir galų gale toks atsakymas:
You can send the rod to us for warranty evalaution. There will be a $160 (US) charge for shipping internationally. Here is a link to our warranty form and procedure: ir čia parašyta, kur siųsti... :shock:
Taigi, 160 baksų, grubiai tariant, apie 400 litų , kaip ir brangokai, sakyčiau, gaunasi tas siuntimas, bet čia nieko juk nepakeisi, nestandartinis toks gi siuntinys ir viskas. Nori siųsk- nori ne. Aš ko gero siųsčiau, bet iškyla kita problemikė. Kai man atsiųs naują spiną, labai didelė tikimybė, kad dar ir muitą teks susimokėti, kuris yra ar ne 20 procentų. O tada jau tikrai mano tas spinas pataps iš anglinio- auksiniu :lol:
Tai va, koks ,,detektyvas" čia gaunasi.
Taigi, help my, kaip anglai sako, arba, pomogitė mnie, liudi dorogijė, jėsli kto možėtė :lol:
Aš jo kol kas niekur nesiųsiu. Gal, jums padedant, pavyks rast rimtus meistrus šiam reikalui išspręsti. Nes jau tikrai jam atsibodo vargšeliu tūnoti tam kampe trečius metus .
 #289441   saulux
 18 Bir 2011 15:01
Klausimas rimtiems meistrams :lol: kiek cm turi susikisti per sujungima, kad patikimai laikytusi ir neluztu metimo ar traukimo metu gaves didele apkrova? skilo virsutines dalies (mamos) krastas, skilima panaikinsiu nupjoves 1cm. ir tada susimaus tik 7.5 cm. uztenka tiek?

Spiningas anglinis 270 10-30g.
 #289749   saulux
 20 Bir 2011 15:49
Na kadangi kolegos tikriausiai arba pasyvus, arba sedi prie vadens, nesulaukiau nei atsakymo, nei patarimu. Emiausi darbu, persivyniojau (nezinau ar reikejo, bet vyniodamas sia vieta su ranka stengiausi kuo daugiau uzverzt, nors zinau, kad ziedelius vyniojant to daryt negalima). Pasiemiau 5min dvieju komponentu epoxidkes ir greit uztepliojau su teptuku, tada sukdamas atsargiai pakaitinau virs uzgies kad suskystetu ir issilygintu klijai. Para pastovejo kol sudziuvo klijai ir kita diena prie vandens darem apkatke, ir viskas gavosi labai gerai. Jokiu luziu ar skilimu, mojavau ir lanksciau pilnu pajegumu :ruko

Beje pries tai ta pati veziau i silainius kad sutvarkytu (pervyniotu). Po poros savaiciu atsilupo lakas (tikriausiai del to kad skilo blankas ir atsirado laisvumas) kai ardziau pasirode, kad prichalturinta :ks> uzvyniojo siula, apvijas sutepe klijais (neaisku kokiais), tada siulus nudaze juodai ir nulakavo (neaisku kuo), galiausiai lako pavirsius matesi lygtai butu lygintas ''tekinant'' jei galima taip pavadint :? na nezianau kaip ten buvo is tikro nes nemaciau, bet faktas kad darbo kokybe mane nuvyle :/nek ne gana to dar pareiske kad ten kazkas negerai ir sujungima apmalevojo kaip suprantu irgi kazkokiais klijais, sako priauginau truputi, bet apsisveisi truputi jei reikes ir bus gerai... tai as 2 dienas keikiausi kol nusveiciau ta visa suda ir kol is guzuoto pavirsiaus atgaminau idealu konusa, nes kai sumoviau abi dalis, klibejo kaip nezinau kas... luzis sioje vietoje butu buves garantuotas '''bum Nezinau kaip kiti, bet manau kad i silainius daugiau remontuot nebevesiu, isvadas jau pasidariau
 #290319   Evaldas Z
 22 Bir 2011 15:39
vital(vilnius) rašė:Evaldas Z
perspakliok ,ir praeik su "cork seal"
bus visada kaip nauja
na man tas croixo lygus kamstis nalabai patiko, dabar graziau, tai uzpildyt grioveliu nenoriu, bet noreciau patamsint iskart visa rankena tolygiai ir tik tada kazkuo ("cork seal") padengt. man patinka grubesnis ir tamsesnis kamstis. kuo galima butu patamsint ? ir kur gaut to "cork seal" ?
 #291016   Mailiukas
 27 Bir 2011 06:11
Sveiki. nuluzo spiningo ziedelis. kur klaipedoje normaliai galetu ji man pakeisti ? o gal kas pats yra keites kokias medziagas naudoja ir is kur greitai butu galima gauti jas ? :)
 #291107   Sokratas
 27 Bir 2011 14:16
aišku remontuok pats. Čia paskaitinėjęs viską surasi ir pinigų sutaupysi.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 35
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė