Tupikas rašė:.. man ir kilo abejoniu del polikarbonato storio... Gal turi kokios itakos liezuvelio storis is sios medziagos medinuko darbui? As visai neturejas tokio materialo rankose tai svarstau pirkt 1.5 ar 2mm storio. bandau daryt tvicingui skirtus vobleriukus. Ju kilputes ganetinai zemai itvirtintos liezuveliuose, tai mastau kad teks daryt skyle ir pratest is korpuso kilpa i liezuveli. Dabar klausimas kaip sunku padaryt skyle polikarbonate ? Dar klausimelis ar ta pratesta kilpa papildomai tvirtint prie liezuvelio ar palikt laisva. Man tokia nuojauta kad liezuveliui apkrovos papildomos bus lb blogai...
Priklauso, kokio dydžio medinukai ir kokiu kampu statysi liežuvėlį. Aš, asmeniškai, naudoju ir 1.5mm (vobleriams iki ~8cm) ir 2mm polikarbonatą (PK) didesniems. Jei liežuvėlis įstatytas smailiu kampu, tai jam "apkrovos" žymiai mažesnės, tai ir 10cm vobleriui kartais panaudoju 1.5mm storio PK. Bet jei pvz. liežuvėlį statau 7-8 cm (ir didesniam )vobleriui statoku kampu (nu kaip pvz. Rapala original ar countdown), tai dažniausiai naudoju 2mm PK.
Skylę, kad PK liežuvėlyje kilputę įleist, galima išgręžt su ~3mm grąžtu, po to- iš liežuvėlio apačios įstačius kilputę (aišku, kad vielos kilputės tęsinys iš voblerio korpuso) kiaurymę užpilt skaidria epoksidke;) tokiu būdu kilpelė "susiriš" su liežuvėliu ir bus tvirtesnė konstrukcija bei patikimesnis voblerio darbo sureguliavimas.