Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #569135   S.A.G
 20 Geg 2014 19:43
Arturijus rašė:S.A.G. klausimelis kuom dengi voblika, kad jis visas blizga? Ar cia visos spalvos pas tave su blizgesiu, ar tik pirmas sluoksnis???

Kolega,matinis tik fonas,nesvarbu koks jis,baltas,juodas,raudonas ar dar koks.
Šitas matinis fonas ir apsimeta apimtis,visos kiti spalvos su blizgesiu - spalvos lakai,
aš cia kazkur rodo,viskas visiškai paprastai ... ;-)
 #569183   medvis
 20 Geg 2014 21:38
Sukriuke , uzsiveda tik ikritus i vandeni , akys is kompaktinio disko pleveles uzlieta epoksidiniais klijas , perdidele uodega .
Prikabinti failai
01.JPG
002.JPG
002.JPG (42.93 KiB) Peržiūrėta 5046 kartus(ų)
02.jpg
02.jpg (54.74 KiB) Peržiūrėta 5046 kartus(ų)
 #569186   Vaidis
 20 Geg 2014 21:41
Bet tai veizolų didumas :shock: :-D
 #569304   Lagaminas
 21 Geg 2014 10:50
Klausimėlis yra.. Kaip dėt svori į tarkim 35mm voblerį, kad jis srovėj nesivartytu?
 #569329   Rapolas
 21 Geg 2014 12:33
Geras klausimėlis :-D kuo daugiau švino, tuo mažiau vartysis (ir nesvarbu kurioj vietoj, svarbu vienam taške) :-D
 #569330   Rapolas
 21 Geg 2014 12:37
medvis rašė:Sukriuke , uzsiveda tik ikritus i vandeni , akys is kompaktinio disko pleveles uzlieta epoksidiniais klijas , perdidele uodega .
Įdomiai :gutgut
Pagal akį tai uodega ryškiai permaža :-D
p.s.: sukrės lapelis irgi "samapalnas"?
 #569443   egiduks
 21 Geg 2014 18:07
medvis rašė:Sukriuke , uzsiveda tik ikritus i vandeni , akys is kompaktinio disko pleveles uzlieta epoksidiniais klijas , perdidele uodega .
As tai kabli didesni deciau, gali but daug tusciu kibimu, nes isisukes lapelis neleis iksikabinti i zuvies lupa. taip tai liuks ..
 #569519   medvis
 21 Geg 2014 21:44
Rapolas rašė:
Įdomiai :gutgut
Pagal akį tai uodega ryškiai permaža :-D
p.s.: sukrės lapelis irgi "samapalnas"?
lapelis isspaustas spaustuvuose su minksta guma , dedi forma ant formos skarda ant skardos guma ir dedi i spaustuvus .
Prikabinti failai
22.JPG
22.JPG (70.6 KiB) Peržiūrėta 4877 kartus(ų)
11.JPG
11.JPG (82.37 KiB) Peržiūrėta 4877 kartus(ų)
 #569571   Rapolas
 22 Geg 2014 07:55
medvis rašė:... lapelis isspaustas spaustuvuose su minksta guma , dedi forma ant formos skarda ant skardos guma ir dedi i spaustuvus .
...aiškuma ;) na vis tik kokią ten gumą naudoji spausdamas nematau, bet įdėja aiški :-D
Matau, kad rankos iš teisingos vietos dygsta, todėl „papasakakosiu“:D (daugiau iš teorinės ir praktinės pusės), kuria kryptim reikėtų eiti tamstai :-D
Jau žymiai daugiau nei kokių dešimt:D metų gaudau su tokio tipo sukrėmis, kurių svorio centras yra sukoncentruotas masalo piekyje, t.y. sukrės svorio centras yra pati „švininė“ galvutė, o ne jos „kūnelis“. Dar... nuo tų laikų, kuomet Oksalis šias sukres „Master“ atsivežė iš Ukrainos, iš vietinio (nežinau, gal ir dabar tebegamina) korifėjaus Vadimo Kaliničenko‘s. Gali „pasiguglint“ ir susirasti daug informacijos apie šias sukres, gali pasiskaityt ir foruomuose, pvz. viena (iš pirmųjų pasitaikiųsių:D) nuoroda:
http://x-fisher.org.ua/forum/viewtopic. ... 6e88d8f16a
Nemažai šių sukrių tebeturiu nuo tų laikų, be to panašias (MASTER tipo) sukres gamina mano bičiulis Erikas, kažkiek dėl savęs ir pažystamų pagamina žvejys Miroslavas, jei reiktų, galėčiau „susisukti“ ir pats :-D
Šitomis sukrėmis, kurios dirba praktiškai visose masalo pravedimo stadijose), galima apgaudyti įvairius vandens gylio sluoksnius nuo paviršiaus iki dugno, ir varbiausia, pagauti labai įvairią žuvį, aišku, reikia įvairesnių lapelių modifikacijų ;)
Sukres su svorio centru priekyje.jpg
Sukres su svorio centru priekyje.jpg (335.41 KiB) Peržiūrėta 4849 kartus(ų)
Tai štai, žiūrėdamas į Tavo kūrinėlį ,matau tris dalykus, kuriuos galėtum patobulint ateity..
Pirma, tokio tipo sukrės kūnelis turėtų būti minimalaus svorio, t.y. užtenka tik paprasto termo kembriko (spalvos- „skonio“ reikalas:D) arba lengvos nerūdijančio plieno (ar vario??) „spiralės“.
Antra, kabliuką geriau tvirtinti taip, kad ans eitų išvien su „kūneliu“, t.y. nesimaskatuotų atskirai.
Trečia, kabliuko uodegą (tą medžiaginį „kūšį“) gaminti iš sintetinių „siūlų“ (galima susirasti tarp šluotkočių, kitokių sintetinių „pričindalų“:D), o ne tokių, kaip yra ant LUSOX sukrių trišakių- totalus minusas šitoms sukrėms vien dėlto:D
Aišku, dar (su praktiniais įgūdžiais atsiras:D) gali patobulint pačių kilpelių susukimą, o šiaip tai, esi gerame kelyje :gutgut
Tiesa, dar pagalvok apie skirtingų svorių naudojimą tai pačiai sukrei, t.y. nesudėtingą „sistemėlę“ svarelio pakeitimui ;)
Nei žvyno, nei uodegos
 #569580   Rapolas
 22 Geg 2014 08:25
PRobe rašė:Tesent temą, ...
PRobe :gutgut
nuoroda gera ,tik ten kitokio tipo (svorio centras sukoncentruotas kūnelyje arba ties juo /masalo centre )UL sukrės nedideliems gyliams "upeliuose" :-D
 #569588   ansanas
 22 Geg 2014 09:16
tesiant sukriu tema.. turiu parsisiuntes 30 sukriu is kinieciu, bet nors ir atrodo graziai arba nedirba arba dirba labai vangiai, kai kurias palankscius atgaivinau, bet tas lankstymas toks ziaurokas budas gal yra kokiu kitu vaistu kaip jas uzvest? itariu,kad lapelio sukimasi pristabdo plasmasinis karoliukas, kuris mano galva turetu but metalinis.
 #569591   Rapolas
 22 Geg 2014 09:23
PRobe rašė: Aš čia šiaip, apie metalą :-D :yaaah!
:/brazasista gerai čia mes metalistus nuo voblerių "atmušinėjam" ,ania? :-D
 #569592   Wytux
 22 Geg 2014 09:23
Metalinis geriau nei plastmasinis, bet jis vargiai ispres tavo problema. Lapaelis turi but toks koks turi but, o ne 'palankstytas is rankos' :-D
 #569620   Gruz1s
 22 Geg 2014 10:28
Man patinka zvejot sukrem, bet vis reciau tai darau, kadangi erzina, kad susuka vala, gal yra budas kaip to isvengti? :)
 #569623   Rapolas
 22 Geg 2014 10:49
Gruz1s rašė:Man patinka zvejot sukrem, bet vis reciau tai darau, kadangi erzina, kad susuka vala, gal yra budas kaip to isvengti? :)
Mano paminėtos (MASTER tipo) sukrės (su svoriais priekyje) valo, praktiškai, nesusuka, aišku, pavadėlyje vienas suktukas priklausytų :-D
 #569624   Rapolas
 22 Geg 2014 10:50
Shelwiau, "foto v studiju" :-D
Wytux, tėvo sukres "v studiju" ;)
 #569629   Wytux
 22 Geg 2014 11:22
Rapolas rašė:
Wytux, tėvo sukres "v studiju" ;)
jau pusmeti planuoju posta apie gamyba nuo a iki z padaryt, bet laiko siais metais nerasta.... nu bet pasistengsiu..pazadu ...bus ... kadanors :-D
 #569634   Gruz1s
 22 Geg 2014 11:30
Rapolas rašė: Mano paminėtos (MASTER tipo) sukrės (su svoriais priekyje) valo, praktiškai, nesusuka, aišku, pavadėlyje vienas suktukas priklausytų :-D
Gal yra gamykliniu tokio tipo sukriu? Man jos labai gerai sueitu lasisoms Anglijoje :)
 #569636   Rapolas
 22 Geg 2014 11:37
Nu tai aš pvz. Alanduose puikiausiai gaudžiau su draugo savadarbėm šio modelio sukrėm, o apie gamyklines net nepagalvojau.. :D
Iš gamyklinių yra Abu Garsijos panašių sukrių (morum'ą vieną ten išsitraukėm su visu nutrūkusiu valu:D), galima ir ukrainietiškų pasieškot, "tojest" šitam technologijų amžiuj galima susirast (ir netik gamyklinių:D) :-D
 #569638   Gruz1s
 22 Geg 2014 11:43
Man ranku darbo dar geriau butu, bet Anglijoje bunant vargu ar ka gauciau, del to ir paklausiau del gamykliniu ;)
 #569665   Rapolas
 22 Geg 2014 13:00
Pats bandžiau šitą (kažkam nutrūkusi buva:D) - dirba gerai :gutgut, bet draugelis su ja negaudė, nes su vartiklėm ans žvejoja smagiau :-D
abu_garcia_morum_12g.jpg
abu_garcia_morum_12g.jpg (324.9 KiB) Peržiūrėta 4734 kartus(ų)
  • 1
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė