Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #584102   edmundaxx
 11 Rgp 2014 18:03
Lietuvoj yra kokių kitų kelių gaut Croixa be Fabų pagalbos?
 #584178   SauliusM
 12 Rgp 2014 08:16
edmundaxx rašė:Lietuvoj yra kokių kitų kelių gaut Croixa be Fabų pagalbos?
nu jei nori, kad butu brangiau, tai gali internetu pirkt :-D
 #584185   Rapolas
 12 Rgp 2014 08:27
Aš kažkada siunčiausi tiesiai iš Amerikos ,tai jo, Tolikas žvengė potom iš manęs ,kai pasakiau galutinę kainą ,bet užtat "apėjau" Triturusą :ruko
p.s.: čia apie žieminius croix's kotelius ,jei ką :-D
 #584194   amigooo
 12 Rgp 2014 09:12
Kuris st. croix tinkamesnis lasisu zuklei? Avidas 9,6 28gr ar Wild Riveris 10,6 21gr?
 #584203   SauliusM
 12 Rgp 2014 09:55
jei su metalu gaudysi, tai avidas, jei su vobleriais, tai wildriveris.
nes avidas vobleriam bus per ziaurus ir lasiai kablius nuo vobleriu atraitos su tokiu kuolu gaudant, o wildas metalui bus per liaunas.
 #584204   Arvidys
 12 Rgp 2014 10:00
O tai kuo Avidas iki 21g netinka? Pats tokiu gaudau visiškai patenkintas esu.
 #584206   amigooo
 12 Rgp 2014 10:10
SauliusM rašė:jei su metalu gaudysi, tai avidas, jei su vobleriais, tai wildriveris.
nes avidas vobleriam bus per ziaurus ir lasiai kablius nuo vobleriu atraitos su tokiu kuolu gaudant, o wildas metalui bus per liaunas.
Aciu uz patarima ir issamu komentara :)
 #584216   Kleckas1978
 12 Rgp 2014 10:27
SauliusM rašė:jei su metalu gaudysi, tai avidas, jei su vobleriais, tai wildriveris.
Sauliau, o tai jeigu rites stabdi daugiau atleisi tai ka vistiek atlankstys kablius???

Man tai kazkaip nesueina galai.
Nes apkrovos lygi kotui reguliuoja gi rites stabdis.
+ Nepasakyciau, kad avidai baisus kuolai butu - dirba jie zuvi traukiant tikrai neblogai.
Stai pas legendu tai ten tik galunes tedirba.
 #584218   SauliusM
 12 Rgp 2014 10:31
Kleckas1978 rašė: Sauliau, o tai jeigu rites stabdi daugiau atleisi tai ka vistiek atlankstys kablius???
tai eis ir nueis *PYP* ta lasisa visa vala isvyniojus jei tu ja laisva paliksi is rites visiskai...
o jei kazkiek priversi, tai kuolo tipo kotas neamortizuos nifiga ir tokius 2nr ar mazesnius kablius tai tiesinsi.
is durnumo manai zmones ar is neturejimo kur pinigus det specialiai ant museliniu meskeriu blanku kotus lasisom susirinkineja ir tukstanciais moka?
 #584222   Kleckas1978
 12 Rgp 2014 10:36
Sauliau as nezinau del to ir klausiu.

Kad slanginio tipo kotas geriau amortizuoja ir dirba as tai suprantu ir zinau...

Bet va nesuprantu jei ant abieju kotu vienodai uzverzti rites stabdziai tai kodel pas avida atsilankstys kabliai, o pas wild riveri jau nebeatsilenks?
Gi galutiniam rezultate iki prasisukant rites stabdziui teoriskai ziurint turetu ant abieju kotu valo (kabliu) buti vienoda itempimo jega.

Teoriskai man galai nesueina, o stai praktiskai as to neisbandziau del to ir nezinau - del to ir paklausiau?
 #584223   SauliusM
 12 Rgp 2014 10:42
o tau zuvi betraukiant stabdis visalaik prasisukineja? o zuvies smugiu pats kotas linkdamas neamortizuoja?

tu eksperimenta padaryk, prisirisk prie storo pinto valo kokias dvi silikatines plytas ir ismesk per balkona, tik kad valas baigtus anksciau nei plytos zeme pasieks. ir visa tai pabandyk suamortizuot tik su rites stabdziu rite prie kokio greblio koto nieko neamortizuojancio prisirises. gal tada suprasi, ka galima su rites stabdziu suamortizuot, o ko vien rites stabdziais gyvenime nesuamortizuosi.

tiesa,jei po tokio eksperimento tau uzklinis rites stabdzius ir bugneli su visa asim prasuks, tai as uz pasekmes neatsakau. bet butent tau, tai tikrai butu sveika toki eksperimenta padaryt, gal ir apie rites tada supratimas kitoks atsirastu, kurios ten geros ir laiko, o kurios nelabai...
 #584224   Arvidys
 12 Rgp 2014 10:43
Avidas 9'6'' iki 21g tai tikrai linksta gražiai per visą ilgį ir ne su monstrinėm žuvim. O už Wildriver tikrai smagiau voblerius su juo mėtyti. Vat jei Avidas trumpesnis tai jau labiau kuoliškas.
 #584225   SauliusM
 12 Rgp 2014 10:46
Arvidys rašė:Avidas 9'6'' iki 21g tai tikrai linksta gražiai per visą ilgį ir ne su monstrinėm žuvim. O už Wildriver tikrai smagiau voblerius su juo mėtyti. Vat jei Avidas trumpesnis tai jau labiau kuoliškas.
tai ten ne kad trumpesnis bet uzmetimas iki 28gr, o ne iki 21gr...
jeigu ka... smulkmena tokia...
 #584227   Tadunce
 12 Rgp 2014 11:09
Arvydai, nežinau kur tą smagumą matai, labai subjektyvu :)
Nes man tai su WS96MF2 Šventukėj buvo didžiausias kaifas gaudyti taškuotus, iš tų, kuriuos esu bandęs.

Po jo avidas per kuoliškas atrodė. Šlakiams. IMHO
 #584231   Rapolas
 12 Rgp 2014 12:05
Kleckas1978 rašė: Bet va nesuprantu jei ant abieju kotu vienodai uzverzti rites stabdziai tai kodel pas avida atsilankstys kabliai, o pas wild riveri jau nebeatsilenks?
Gi galutiniam rezultate iki prasisukant rites stabdziui teoriskai ziurint turetu ant abieju kotu valo (kabliu) buti vienoda itempimo jega.
Teoriskai man galai nesueina, o stai praktiskai as to neisbandziau del to ir nezinau - del to ir paklausiau?
Stipriausias smūgis būna pradinėje stadijoje ir kuo kotas bus "kuoliškesnis", tuo didesnė apkrova teks ritės stabdžiui. Priešingai bus su minkštu "botagu", t.y. pradinę smūgio jėgą sugers (amortizuos:D) kotas, o poto jau veiks ritės stabdis.
Tokiu atveju, jei ritės stabdis per stipriai užveržtas, kotas gali gaut (pradinėj stadijoj) tokią apkrovą, kad arba trūks valas, arba ištiesins kablius, arba luš pats kotas, todėl su minkštais kotais tokiu atveju gali būt žymiai linksmiau- anie atlaidesni tokiam apsižioplinimui.
Pvz. labai įdomu su botagėliu žvejot šapalus, ritės stabdis gali būt praktiškai lb laisvas, gero šapalo smūgio metu apkrovą sugeria kotas ir šapalas pats pasikerta :-D jei ritės stabdis kažkiek daugiau priveržtas, tai koto amortizuojanti jėga (jei dar pakerti) gali šapalą išsviest net į orą :-D
 #584244   Aqua v.
 12 Rgp 2014 13:15
O man vobleriams patiko tik maks iki 17.5gr Avidas, toki (9'6'') ir isigijau lasiams rudeni mazesniais masalais (nu kai kablys < #2 pagal owner).
Ziema, pavasari iki siol apskritai gaudziau 11gr Avidu. Vos sipnokas, bet 'problemu' turejau garantuotai maziau, nei jei buciau naudojes 'kiek per galinga'.
Pagrindine priezastis- butent koto galios ir naudojamu masalu/kabliu balansas. Frikcijono pagrindine paskirtis - atiduoti vala 'po spaudimu', bet smugius frikcijonas amortizuoja laaabai nekokybiskai. O smugiai - salmo arkliukas. Net labai atlaisvintas frikcijonas nebus patikimas poroje su pernelyg galingu kotu, nes labai galima 'laisvo valo' situacija, kai dali laiko kablys laisvas tabaluoja zuvies nasruos.
Geriausiai si darba (smugiu amortizacija) mano nuomone atlieka mono valas, o gaudant pintuku - lieka tik koto amortinizacines savybes. Nu dar laisvas riesas ir pns., bet kalbekim apie tinkama, subalansuota iranga, o ne kaip galima irangos trukumus kompensuot.

Taigi 3 mano 'must':
koto galia subalansuota su masalais. Ne tik uzmetimas, ne masalo 'dauzymo' galimybes, bet kabliu kalibras (1 arba 1-2 vietoj)
akcija - jokiu ryskiai isreikstu kuolu. Visas kotas turi dirbti savo darba po kruviu (o tai daro ir 'protingi' fastai)
frikcijonas butinai 'laisvas' (formules nezinau, visada paseileju pirsta, ir ausktyn :) , nu dar paziuriu i vala ir kablikus) ir turi but pasiruoses ilgaaaaai suktis neuzstrigdamas. Nu ir delno ant bugnelio irgi visada prireikia, neziurint koks tobulas frikcionas butu ritej.

tiesa, visai rudeni, kai jau sapaluj ar salaciuj beveik neskiri laiko,
tada dazniau pasiimu ir galingiausia man reikalinga kota - 3m 10-30gr Shimana. Bet tada ir kabliu norma ~ #2 :oops: (masalas ~25gr)
 #584246   SauliusM
 12 Rgp 2014 13:19
Aqua v. rašė:O man vobleriams patiko tik maks iki 17.5gr Avidas, toki (9'6'') ir isigijau lasiams rudeni mazesniais masalais (nu kai kablys < #2 pagal owner).
jei paziuretum ilgesni, 10'6'' tai gal ir iki 21gr patiktu...
 #584248   Rapolas
 12 Rgp 2014 13:24
SauliusM rašė: jei paziuretum ilgesni, 10'6'' tai gal ir iki 21gr patiktu...
sunkokas ,nors ir geras voblerių metikas ,pardaviau kai "muselką" įsigijau :-D
 #584250   SauliusM
 12 Rgp 2014 13:30
o man muselkos neprilipo kazkaip, nors kelias turejau. nors... va ne lasiam, o upetakiam ir slakiam pavasariui tai apie neilginta 8 klase vis dar kyla minciu kartais. bet kazkaip pavartau, pavartau tada rankoj avida 9 pedu iki 17,5gr ir kazkaip pasistoja esminis klausimas, ar labai jau ten bus geriau. gal tik transportuot patogiau... o dabar dar kai ta daiwa r'nessa nukoviau (nu matei ta irgi pas mane, Aqua irgi mateir net apzuvint sugebejo tik viena metima tuo kotu tepadares), tai isvis tos mintys vis reciau kyla apie museline. nu aisku cia Triturusas buvo atsitempe nauju museliniu blanku, tai biski buvo sunervave, bet vis laikausi dar :-D
 #584251   Kleckas1978
 12 Rgp 2014 13:30
Rapolai tu nesupratai apie ka mano klausimas buvo ;-)
Klausiau kodel butent viska sureguliavus ir susiziurejus ir gavus ta pacia apkrova pas Avida atsilenkia kabliai, o pas Wildriveri ne?

kaip pvz:
du kotai.
1.avidas 96MF2 + rite uzverzta kad prasisuktu kai gauna 4kg jega
2.Wildriveris 96MF2 + ta pati rite su tuo paciu valu + taip pat uzverztas rites stabdis ir t.t..

Avido atveju gavus smugi didesni kaip 4kg jega - atidavines jau rite vala (daugiau dirbs rite nei wildriverio atzvilgiu)
Wildriverio atveju gavus smugi kotas daugiau issilenks-dirbs ir tiek - rite vistiek prie didesnes nei 4kg apkrovos jau atidavines vala.

Abu kotai siuo atveju gaus 4kg apkrova - viskas kas daugiau - rite atidavineja vala.

Tai va as niekaip nesuprantu kodel pas avida greiciau atsilenks Kabliai jei rites taip pat sureguliutos ir viskas gerai suderinta?

As manau kad cia daugiau jau pacio zvejo problema jei pas ji pastoviai kabliai atsilenkineje - reiskia nesusireguliuoja normaliai stabdzio ir tiek.... (per daug uzverze stabdi ir kabliai tiesinasi)

Mano manymu Wildriveris paprasciausiai zvejui atleis daugiau klaidu ir tiek.

O vienam maloniau zvejoti su kuoliskesniu kotu o kitam su minkstesniu - cia jau kiekvieno zvejo asmeninis reikalas manau..
 #584252   SauliusM
 12 Rgp 2014 13:32
Kleckas1978 rašė:Klausiau kodel butent viska sureguliavus ir susiziurejus ir gavus ta pacia apkrova pas Avida atsilenkia kabliai, o pas Wildriveri ne?
todel kad zmogus kalbejo apie avida iki 28gr, o wilda iki 21 gr uzmetimo. tai skirtingos galios kotai tai ir amortizacija ju skirtinga.
 #584254   SauliusM
 12 Rgp 2014 13:34
Kleckas1978 rašė:As manau kad cia daugiau jau pacio zvejo problema jei pas ji pastoviai kabliai atsilenkineje ..
klausyk, filosofas, kiek tamsta esi lasisu istraukes? ypac kabliais mazesniais nei ~ 2nr? ir is vis nors viena lasisa bent arti 10 kg istraukes esi?

ir isvis su tavim diskusija kazkokia beviltiska. cia net eziui turetu but aisku, kad mazesnes galios slangas pasizymes geresnem amortizuojanciom savybem nei didesnes galios kuolas. stabdi susireguliuotmatai reikia.... matyt tu vienintelis toks genijus, kad apie stabdzius ritese kazka zinai.
 #584256   Kleckas1978
 12 Rgp 2014 13:38
Sauliau ar tau nedaeina?
As gi rasiau, kad NEZINAU del to ir KLAUSIU?

Ir beje kaip tau eilini karta atrodo kad kazkas issidirbineje - tikrai taip nera....
Paranoja gal tave jau kankina?
O gal forume normaliai zveju jau nieko negalima paklausti?
 #584258   SauliusM
 12 Rgp 2014 13:44
Kleckas1978 rašė:As gi rasiau, kad NEZINAU del to ir KLAUSIU?
tai jau tau kelis kartus skirtingi zmones atsake kaip yra, o tau vistiek puslapius filosofijos kazkokios rasyt reik ir gincytis.
tu gal praregek, ka tau zmones raso ar dar perskaityk kokiu penkis kart, kas jau tau parasyta eilini kart savo akis draskanciais pareiskimais apie paranojes ir panasiai nesitaskes.
o tai tau normaliai parasai ir dar kelis kart is eiles, tai finale uzuot aciu pasakes, kad tau kazkas kazka aiskina, tai dar paranojiku isvadinsi.
 #584260   Rapolas
 12 Rgp 2014 13:45
Kleckas1978 rašė:Rapolai tu nesupratai apie ka mano klausimas buvo ;-)
Klausiau kodel butent viska sureguliavus ir susiziurejus ir gavus ta pacia apkrova pas Avida atsilenkia kabliai, o pas Wildriveri ne?
Tai čia galima užduot panašų klausimą, pvz. kodėl su museliniu kotu net "frakcas" ritės neprasisuka, o prie to pačio ritės stabdžio sureguliavimo ant "kuolo" šapalas kablius atlenkia (arba nusipurto). Tai skirtumas tik toks kad šapalas lyginant su lašiu, tai kaip traukinys su automobiliu pervažoj ;)
 #584261   Aqua v.
 12 Rgp 2014 13:45
Del smugiu. Frikcionas smugiu pradzia prastai amortizuoja. Kotas geriau, mono valas dar greiciau 'reaguoja'.
Labai laisvas frikcionas isgelbes kablius, bet tiek atsukto frikciono nepavadinsi sureguliuotu/subalansuotu.
 #584295   JustasM
 12 Rgp 2014 16:14
Kleckai pastaruoju laiku vis rašai nesąmones, ir bandai primesti kad viską supranti... Kaip ir minėjo dauguma, su kuolu upei žvejojant tiek ta šapalą ar upėtaki tiesins ir net su vienu x ownerio kablius. Stabdis dirba pagrinde tik ant spaudimo o ne ant smūgio...
 #584302   Aqua v.
 12 Rgp 2014 17:08
Aqua v. rašė:Del smugiu. Frikcionas smugiu pradzia prastai amortizuoja. Kotas geriau, mono valas dar greiciau 'reaguoja'.
Labai laisvas frikcionas isgelbes kablius, bet tiek atsukto frikciono nepavadinsi sureguliuotu/subalansuotu.
Gal taip tiksliau/aiskiau butu:
Frikciono stabdis veikia stabiliai vienodu pasipriesinimu, o greiciau net su didziausiu pasipriesinimu 'starto' metu, kai reikia iveikt primine/stacionaria trinti;
Monofilas pradzioj tempiasi lengvai, veliau priesinimasis dideja;
Kotas irgi pradzioj linksta lengvai (liauniausia dalis, virsune), po ima dirbt vis galingesne blanko dalis link rankenos.
Nu ir turbut nereikia tikslint, kuriais atvejais efektyviausiai/svelniausiai gesinasi smugiai, o kada gaunamas ilgesnio laiktarpio spaudimo 'kompensavimas'.
 #584313   Svedas
 12 Rgp 2014 18:18
Sveiki, taigi prireike siokios tokios pagalbos :roll: Taip, isejo jog i Lietuva, gryzus teko pora kartu pagaudyti Lydeku, Eseriu bei Starkiu. Esu beveik zalias ties spiningavimu, taigi reikia pagalbos issirenkant spinininga. Jau pora dienu, kaip skaitinejuosi, visa sia skilti, radau dauk idomios informacijos, bet apie pacius kotus neperdaugiausiai ;uolrait Esu, megejas lengvu kotu, taigi manau kazka tokio butu imanoma rasti ir tarp spinu. Kaina prieinamiausiai butu 200-250LT.

Taipogi, sudomino P.Korsoko laida, apie Lucky John guminukus, kiek maciau jis naudojo spiceliai skirta dzerkavimui kota, ar tai butina norit zvejoti Lucky John guminukais? :?:
  • 1
  • 333
  • 334
  • 335
  • 336
  • 337
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė