Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #605449   iusegun
 29 Gru 2014 00:00
cia ji su didesniu bugnu (monofilui) priviniota 0,28mm apie 120m bekingo + PE 150m 0,235mm
atgaudyta sunkiom salygom pora rudeniniu sezonu, maciusi pora sunkiu zuvu. dirba kaip nauja ir nezada pavargti...
buvo bandyta gaudyti su shimano flagmanu, bet jau po keliu zvejybu supratau, kad neatlaikys - teko pereiti prie sito darbinio mulo, nors zingsniai pakankamai eiklus. kaina tokiam daiktui juokinga :gutgut
blogas jausmas kankina, kad dar pora sezonu ji mane dziugins :gutgut
Prikabinti failai
Resize of 20141228_234240.jpg
Resize of 20141228_234240.jpg (71 KiB) Peržiūrėta 6309 kartus(ų)
 #605451   SauliusM
 29 Gru 2014 00:05
as jau pamirsau kiek pas mane sezonu jinai. gal 6, gal jau 7... o jau kiek mate per tuos metus tai....
 #605670   Audimas
 30 Gru 2014 11:17
Sveiki noreciau padiskutuoti su ismananciais zmonemis ka vertetu gero nupirkti ant spiningo daugiausia ezeruose gaudau. (st.croix spinas medium) biudzetas 600lt. Galvoju apie daivos riteles arba shimano. Bet shminano jau truputi nusivyliau. todel kazkaip akys krypsta i daiva, bet gal forumieciai patars.
Pokolkas mastau apie tokius variantus:
1. http://www.bait.lt/rites/daiwa-freams-2004.html
2. http://www.bait.lt/rites/daiwa-freams-3000.html
3. http://www.bait.lt/rites/shimano-ultegra-3000hg.html
Pokolkas tokie pamastymai.
 #605677   giedrius777
 30 Gru 2014 11:42
Shimano ultegra turiu parsisiuntes c2000s,sezona atzvejojau tai trukumu nepastebejau.Siaip smagi ritele, lengva,su pe 0,6 tvarkesi puikiai.
 #605748   lekteris
 30 Gru 2014 18:26
Audimas rašė:Sveiki noreciau padiskutuoti su ismananciais zmonemis ka vertetu gero nupirkti ant spiningo daugiausia ezeruose gaudau. (st.croix spinas medium) biudzetas 600lt. Galvoju apie daivos riteles arba shimano. Bet shminano jau truputi nusivyliau. todel kazkaip akys krypsta i daiva, bet gal forumieciai patars.
Pokolkas mastau apie tokius variantus:
1. http://www.bait.lt/rites/daiwa-freams-2004.html
2. http://www.bait.lt/rites/daiwa-freams-3000.html
3. http://www.bait.lt/rites/shimano-ultegra-3000hg.html
Pokolkas tokie pamastymai.
Vat pas mane tas pats pats klausimas, ieskau savo croix'ui (LXS70MF2) rites, pagrinde naudosiu ezeruose su vobleriukais, galvoju apie freams'a 3000, ar vis tik ziuret i 2500 dydi?
 #605752   Audimas
 30 Gru 2014 18:32
tai va abu dabar lauksim pasiulymu. Lekteri metymui daugiau ar ir pavelkiavimui naudoji? as kazkaip noreciau daiwos pabandyti bet sunkoka gauti dar tikra japanska kuri gerai tarnautu.
 #605771   lekteris
 30 Gru 2014 19:45
as pagrinde tvicinu, bent jau man taip atrodo, kad ten tvicingas :) gal rimtai kas patars kuris dydis logiskesnis daiwos freams'o 2500 ar 3000, vobleriu dydziai nuo rigge 90 iki duo realis 120. Isimtinais atvejais as ja panaudociau ir dzigui kursmarese arba kaunuskese
 #605923   Rolas
 31 Gru 2014 11:18
Aš esu tvičingui suporavęs LES70MF2 su Freams 2500, tai mane šis komplektėlis visiškai tenkina. O 2500 ritės pilnai užtenka, beje ji ir truputi lengvesne už 3000. Ir voblos pas mane tokios pat, kaip tu minėjai. Ir išimtinais atvejais panaudoju ir džigui Nemune. Jokių priekaištų ar trūkumui 2500 dydžiui nepastebejau, o atidrožiau jau 2 pilnus sezonus.
 #605980   simys
 31 Gru 2014 15:09
O jei lyginti Freams 2500 su Biomaster 3000? Ant LES70MF2 tvicui ezeruose ir dzigui Kursiu mariose.
 #606016   lekteris
 31 Gru 2014 17:54
Rolas rašė:Aš esu tvičingui suporavęs LES70MF2 su Freams 2500, tai mane šis komplektėlis visiškai tenkina. O 2500 ritės pilnai užtenka, beje ji ir truputi lengvesne už 3000. Ir voblos pas mane tokios pat, kaip tu minėjai. Ir išimtinais atvejais panaudoju ir džigui Nemune. Jokių priekaištų ar trūkumui 2500 dydžiui nepastebejau, o atidrožiau jau 2 pilnus sezonus.
Aciu uz komentara :gutgut
 #606381   vaitko
 03 Sau 2015 16:07
Sveiki, Su naujais visus! O nauji metai reiskia ir naujus zaislus :) taigi noriu patikimos, stiprios ir smagios rites del Brando jau apsispresta - Shimano. Del dydzio irgi - 4000. Rite siusiuos is uz juru mariu tik neapsisprendziu kuria: Biomaster, Sustain ar TwinPower. Praziurejes esu daug forumu ta tema, vaizdas toks kad rites gan lygiavertes tiek kokybe tiek kaina. Na kaina skirias gal ir ne keliais eurais bet palikim ja nuosaly sikarta nes daikta perku ilgam. Toliau ka radau tai ten plius minus keli guoliai. Biomasteris kaip ir twinpower pakaitalas, bent jau yra taip teigianciu, pastarasis naujas su visais x-ship tik pas japoniukus parsidavineja... Informacija per skirtingus forumus gan skirtinga vieni vardina sustain kaip antra po stelos, kiti biomasteri...

Maluosi Nemune/Neri ir ieskau lashishu, lydeku, starkiu, salaciu. Taigi suprantu kad betkuri is Siu triju tiks ir patiks, bet visgi galbut kazka praleidau? Butu idomu isgirst kolegu mintis, dekui.
 #606391   SauliusM
 03 Sau 2015 17:18
rites lygiavertes, tik plius minus skirtos skirtingoms rinkoms (jei nekalbet, apie kurios konkreciai kartos modelius eina kalba). vien del to, kad nori pirkt daikta ilgam, tai is uz juru mariu ir nesisiusciau, o pirkciau butent tai, kas skirta Europos rinkai ir ka parduoda patikimi Lietuvos pardavejai. ir pasideciau pirkimo kviteli saugiai i stalciu. vis siokia tokia garantija, jeigu kas...
 #606558   vaitko
 04 Sau 2015 16:34
Paciupinejau ir pasukinejau biomasteri ir... Blin jis man atrodo toks gleznas kad nedrisau dar imt... Kaip ir excia strode tokia nekazka... Tail ir gavos kad po sezono ir stabdis nesiprasi ka daro ir sukant dzerzgia (tail isardes isvales ir pertepes viska esu) ir vediklis kliba.. Nemoku as daiktu saugot, todel reikia man ju patvariu :) visi labai giria sorona kaip "darbini" (nors apie excia tai irgi skaites kazkur tikrai buvau)... Gal kad gali pasakyt kur pastaraji galima paciupinet kaune?
 #606561   SauliusM
 04 Sau 2015 16:43
vaitko rašė:.. Nemoku as daiktu saugot, todel reikia man ju patvariu ..
tada imk penn slammer 360 :-D galesi vinis i siena kalt jeigu ka.
arba Kauno kabliautoju legenda Applause 6000. :-D
 #606582   Fantastas
 04 Sau 2015 18:53
Tai pas shelwiu paprasyk sorona pasukiot kai avido vaziuosi ;uolrait
 #606610   PelkiuSenis
 04 Sau 2015 21:36
vaitko rašė:Paciupinejau ir pasukinejau biomasteri ir... Blin jis man atrodo toks gleznas kad nedrisau dar imt... Kaip ir excia strode tokia nekazka... Tail ir gavos kad po sezono ir stabdis nesiprasi ka daro ir sukant dzerzgia (tail isardes isvales ir pertepes viska esu) ir vediklis kliba.. Nemoku as daiktu saugot, todel reikia man ju patvariu :) visi labai giria sorona kaip "darbini" (nors apie excia tai irgi skaites kazkur tikrai buvau)... Gal kad gali pasakyt kur pastaraji galima paciupinet kaune?
Nesupyk, bet cia gan idomiai tu.
Ieskai tvirtos rimtos rites, pasiskaitei apie shimano rimtus modelius(tik neaisku ka priskaitei) o pasukinejus nusprendei, kad slabnas daiktas. Ar tu sukinejai prie kokio Nemuno su rimtais masalais is vidurio juos traukdamas.
Tada imk kastingi kota su darbine rite, va, kaip sitam skelbime
http://www.kitamkrante.lt/forumas/viewt ... =31&t=5516
 #606639   vaitko
 05 Sau 2015 00:00
PelkiuSenis rašė:Nesupyk, bet cia gan idomiai tu.
Ieskai tvirtos rimtos rites, pasiskaitei apie shimano rimtus modelius(tik neaisku ka priskaitei) o pasukinejus nusprendei, kad slabnas daiktas. Ar tu sukinejai prie kokio Nemuno su rimtais masalais is vidurio juos traukdamas.
Nesupyksiu. Ir nieko nenusprendžiau, aš tik pažiūrinėjau ir man toks tik jausmas atsirado, tas jausmas vadinamas nuovoka ir dažnai nepaveda... tas jausmas buvo kai paėmiau į rankas dabar turimą ritę ir jis neapgavo, tas pats jausmas buvo kai neseniai teko pirkt minkštą kampą ir man ten vyriai pasirodė įtartini kai jį surinko, pasirodė kad nepropocingai silpni/maži turint galvos atlošo dydį, na ir po poros savaičių važiavo į garantinį ir t.t. ;) aišku dar galima vadinti įsikalbėjimu o ne nuovoka, nu bet čia eilinį kartą žodžių žaismas...

aš pasiskaičiau nei reklaminę skrajutę, nei eGzperto kokio atsiliepimą, o tiesiog išnaršiau +/- internetą tuo klausimu kaip paprastai darau ir susidariau bendrą vaizdą, kad daiktas kaip ir rimtas, bet lygiai tą patį buvau pasiskaitęs apie Ryiobi Excia prieš pirkdamas... shimano atveju dar atsiranda kažkiek gal saugiklis gerokai didesnė kaina...
Fantastas rašė:Tai pas shelwiu paprasyk sorona pasukiot kai avido vaziuosi ;uolrait
Fantastai, dėkui už fantastišką mintį :)
 #606819   Kleckas1978
 06 Sau 2015 07:42
Rites Brangumas niekaip nenusako jos tarnavimo laiko - mokedamas daugiau gausi maloniau ir geriau dirbancia rite ir tiek.
jei per 1 sezona suvariai excia - tai labai abejoju ar reikalingas tau biomasteris, nes tu ji irgi damusi per gera sezona.
Imk sorona - nebus gaila bent jei suvarysi, nes man Lasisa + biomasteris ir kiti brangus zaisliukai nu nelabai derinasi.
 #606830   SauliusM
 06 Sau 2015 10:01
Kleckas1978 rašė:....man Lasisa + biomasteris ir kiti brangus zaisliukai nu nelabai derinasi.
didele dalis vilnieciu besispecializuojanciu lasisu zvejyboj isvis su stellom gaudo... :roll:
kai tu lasisu negaudai, tai tau ir nelabai derinasi.
 #606854   Kleckas1978
 06 Sau 2015 12:37
DIDELE DALIS :-D :-D :-D :-D
Jauciu 1 is 1000 lasisautoju - jei dar ir toks santykis bus :-D

Lai jie zvejoja su kuom nori - esme tame, kad ten jokio subtilumo nera - gelezius po 30gr svaidyti ar voblerius po 10cm metyti, tai kam ten ta stela reikalinga ant galingu 2,5-3m spiningu?

Beje pats irgi patenkintas 6-7metus ar net daugiau sorona drozi ir manau net nedomina taves biomasteriai - lasisom zvejoti, beje apie ka ne viena karta pats esi rases.

Beje jei zmogus sugebejo per viena sezona excia sudrozti tai jam tiesiu taikymu i sorona reikia ziureti, o ne i biomasteriu, twinus ar stelas....
 #606857   SauliusM
 06 Sau 2015 12:43
Baik kliedesius rasyt vienakart, OK?

1000 lasisautoju tai cia gal sumoj ju tiek per visa Lietuva tera....
jei dar tiek yra.

ir ne visi lasisas gaudo 30gr gelezim. yra ir kas jas gaudo vobleriukais ne paciais didziausiais.

tavo ziniai, beveik 2 paskutinius sezonus lasisas atgaudziau su freams 3000 ja naudodamas dazniau nei sorona, taip kad apie tai kas mane domina ar nedomina galetum isvis nesamprotaut.

o excia yra silpna rite, kurios tiek 1000 tiek 4000 dydziuose viduriai vienodi. tai cia irgi ne rodiklis.
 #606862   vaitko
 06 Sau 2015 12:52
SauliusM rašė:Baik kliedesius rasyt vienakart, OK?

1000 lasisautoju tai cia gal sumoj ju tiek per visa Lietuva tera....
jei dar tiek yra.

ir ne visi lasisas gaudo 30gr gelezim. yra ir kas jas gaudo vobleriukais ne paciais didziausiais.

tavo ziniai, beveik 2 paskutinius sezonus lasisas atgaudziau su freams 3000 ja naudodamas dazniau nei sorona, taip kad apie tai kas mane domina ar nedomina galetum isvis nesamprotaut.

o excia yra silpna rite, kurios tiek 1000 tiek 4000 dydziuose viduriai vienodi. tai cia irgi ne rodiklis.
Tenka pritarti... neesu mates nei vieno kuris gaudo su tokio svorio blizge ir pats neesu bandes, ir metant 18g visiskai jaucias kad riba ir bent Nery (ka jau kalbet apie sventaja) nera poreikio kankintis ir "dirbti" su 30g...

Vobleriu dydzio standartas pas daugeli lashishinku taip pat yra 5-7cm

Excia tikrai tenka pripazinti kad yra silpna rite. Taip tikiu kad gaudant kurnors stovinciama vandenyje, pasaugant, sutepant ji laikytu gal ir 20 metu, bet malantis Nemune/Neryje ir nesielgiant su ja kaip su krishtoline, o tiesiog naudojant tai ji tikrai nei atrodo labai stripri ir patikima, nei tokia yra kaip parode pacio patirtis (man nepriimtina nuo naudojamu daiktu valyti dulkes ir pirstu anspaudus, kishti telefonus i gumines ir plastmasines makshtis ir pan. :) )

Bandysiu visgi sorona, kaip kazkas issireiske, jei as ji "nujosiu" per sezona tai bent bus daiktas sunaudotas dvigubai pigesnis negu pvz biomasteris, o jau ir teko paciupinet ji atrodo tikrai tvirtesnis ir solidesnis dalykas uz excia beigi uz ta pati biomasteri. Bet cia mano nuomone/supratimas, tai labai subjektyvu ir as tai puikiai suprantu. :)
 #606864   Kleckas1978
 06 Sau 2015 12:55
Excia tikrai nera silpna rite - tos pacios tavo girtos daiwos exeleriai kurkas silpnesnes ir t.t.

Nors aisku jei rite naudoji kaip lebiodke - tai jokia rite tau nelaikys :-D :-D :-D
 #606866   SauliusM
 06 Sau 2015 13:05
Kleckas1978 rašė:Excia tikrai nera silpna rite
tikrai tikrai? 4000 dydzio rite su 1000 dydzio viduriais nera silpna?
jei tu ja imsi 1000 ar 2000 dydzio, tai kaip savo dydziuj ji gal ir nebus silpna.
bet 3000 dydzio tai as ja padejau i sona po 2-3 zvejybu Nemune...
 #606883   DainiusM
 06 Sau 2015 14:22
SauliusM rašė:
Kleckas1978 rašė:Excia tikrai nera silpna rite
tikrai tikrai? 4000 dydzio rite su 1000 dydzio viduriais nera silpna?
O gal ji yra 1000tine su 4000viduriais? Na bent jau ziurint i svori... :-D
 #606886   Paulius_K
 06 Sau 2015 14:29
Turiu abi 4000 dydzio. Excia pernai sezona kokias 3 zukles vobleriais, biomasteris pernai kelios ir siemet apie 15. Gaudau tik vobleriais. Daugiau excios tam reikalui neimciau. Bassday sugar deep 9 cm ar koki alie magnet (ta kur gilau eina) ant kiek didesnes sroves nepatempia. Palikau ja sapalams didelej upej. Biomasteris zymiau daugiau jegos turi, plius stabdis geresnis.
 #606887   SauliusM
 06 Sau 2015 14:42
DainiusM rašė:O gal ji yra 1000tine su 4000viduriais?
jei palygintum su kitais ryobi modeliais, nu kad ir pvz applause, tai suprastum, kad jinai tokia nera.
ir kad tai visgi 1000 vduriai 4000 dydyje.
 #606888   Tadunce
 06 Sau 2015 14:53
Paulius_K rašė:Turiu abi 4000 dydzio. Excia pernai sezona kokias 3 zukles vobleriais, biomasteris pernai kelios ir siemet apie 15. .
srsly? :roll:
  • 1
  • 343
  • 344
  • 345
  • 346
  • 347
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė