The hound rašė:Kodel ultegra neitiko?
Shimankių niekados neturėjau, tai šiemet sugalvojau UL - L ir XUL spiningus sukoplektuoti su jomis. Užsakinėjau ilgai nuobodžiai laukiau, o kai pradėjau žvejot iš pirmų žvejybų nusivyliau. Viskas atrodo ok, tuščia smagiai sukasi, kliba nedaug, bet pirmas pastebėjimas, kad net paveržus stabdį abiejų būgneliai nuo įtempto valo gerokai linguoja į šonus, taip pat iš pirmų žvejybų pastebėjau kad nukentėjo metimo nuotolis. Antras nepatikęs dalykas tai sukimo startas. Kai masalai 0,5-2gr labai pasijaučia sunkokas sukimo startas. Trečias ir esminis dalykas tai kartas nuo karto tiek 2000s tiek 2500 kartais užeina ir aplamai sunkiau sukasi nors ir vediklis lengvai sukasi ir tuščia sukasi lengvai, o žvejojant kartais ne. Nenoriu į jas lysti tepti ar pan., ir man atrodo to daryti net nereiktų vos po keletos žvejybų. nepatiko ir darbas su apkrova. Sunkiai veža ir pompavimas neišvngiamas net trukiant puskilį nesiekiantį karšiuką , nes ritę pasukt beveik neįmanoma, o jei ir įmanoma, tai atrodo kad ji tuoj subirs,- viskas tik per jėgą, tiesiog jausmas kad trūksta galios Taigi atsiprašiau ryobi slam ir geriau liksiu prie jų, nes viso to nemalonaus, ka patyriau su ultegra ritukėmis, neteko patirti su slam.
Gal aš klystu, gal neteisingas man palikęs įspūdis, bet kainuoja dvigubai daugiau negu slam o žvejybos malonumas dvigubai mažesnis, tik mažiau kliba ir tylesnė. Nemanau kad ir tarnautų ilgiau už slam. Galvoju taip, kad jei shimano ritė tai tik ne už tokias kainas. Manau kad geros shimano prasideda nuo dvigubai brangesnių.
Laikas, praleistas žūklėje, į gyvenimo trukmę, neįskaičiuojamas.