Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #631723   eimantasv
 05 Lie 2015 15:11
Isigijau tvicui favorite sirius 2500 rituke, noriu paklaust gal kas tokia jau turite ir esat isbande,kokie atsiliepimai tada apie ja?
 #631725   Tomas V
 05 Lie 2015 16:05
Prisiskaites apie Slamo puikuma nuvariau pasukinet. Nu bet ka as zinau, sukas kaip traktoriukas, jaucias visi danratukai, taip pat pameginau palygint su naujuoju abu garcia orra2 sx. Tai ka tu orra kaip per sviesta eina. Garseliu gal kazkiek yra sukant greiciau, bet pati paemus daug malonesne uz Slam. Tik aisku negaliu pasakyt kaip bus pazvejojus, bet netikiu, kad bus kazkoks realus skirtumas. Kainu kategorija tokia pat. Todel as rinkciaus orra2.
 #631769   Feniksas
 06 Lie 2015 12:19
Naujasis slam skleidzia garsus zvejojant su krankiukais. Gal kas susiduret, as reikia ja pervezt per nauja? Neturetu sito but. Sroves dideles kaip ir nebuvo
 #631777   Dag
 06 Lie 2015 13:46
Dėkui už atsakymus, pats turėjau keletą žvejybų su senuoju slam 2000. Tai visai neblogą įspūdį paliko, tik tiek, kad su pintalais gerai draugauja, o vat su mono kelias barzdas išmetė. Bet šiaip stabdis dirbo puikiai, pintalą labai gražiai suklodavo. Galvoju pasiimsiu šį kartą slam 1000, bet senąjį. Visgi tarp jų didelio skirtumo nėra, be to prie tos "standartinės" atbulinės eigos pripratęs, kaip pas senąjį slam. Nes ko gero šioj kainų kategorijoj (50-80eur) nelabai ką ir galima geresnio surasti UL spiningui. Kiek ką nors panašaus teko rasti (atmetus daiwa ir shimano, nes ne ta kainų kategorija), tai: Abu Garcia Orra 2 SX, Mitchell Mag Premier, Fujitsu Quartz (šita įdomi, tik info sunku susirast), Okuma Ceymar, bet man Slam pasirodė rimčiausia tarp šių.
 #631786   Feniksas
 06 Lie 2015 15:00
Mmm,na aisku tada. Tiesiog keista kad kai ecusima turejau tai to nebuvo. O cia nuo tasko grr grr ir vel kartojas.
 #631793   Audrius M
 06 Lie 2015 16:21
Dag rašė: Nes ko gero šioj kainų kategorijoj (50-80eur) nelabai ką ir galima geresnio surasti UL spiningui. Kiek ką nors panašaus teko rasti (atmetus daiwa ir shimano, nes ne ta kainų kategorija), tai: Abu Garcia Orra 2 SX, Mitchell Mag Premier, Fujitsu Quartz (šita įdomi, tik info sunku susirast), Okuma Ceymar, bet man Slam pasirodė rimčiausia tarp šių.
Tuo vadovaudamasis ir aš apsirūpinau SLAM ritėm :oops: ;-) , nes už tokias kainas be jokios reklamos šioms ritukėms nieko geriau ir aš nearadau :ks> ;-) , nors jos ir burzgia '''bum :twisted: , bet lengvos tikrai patikimos, ir jau spėjau įsitikinti kad ilgaamžės ;uolrait :grin: .
ORA SX ir ORA S taip pat turiu(2000). Su mono valu viskas ok, o su pintais ir ypač labai plonais, sunkiai tvarkosi (bloga nuosava patirtis :e:e ) ir pas jas mažai atsilenkia lankelis :shock: , kuris po pirmų žvejybų pradėjo klibėti iš vediklio korpuso (pas abi ora rites). Metant valas lankelį siekia ir mėtant mažus UL svorius man atrodo kažkiek trumpina metimą :( . ORA SX ir S man pasirodė geros tik su mono valu žvejojant sukrėmis vobleriais ir tt. ;uolrait
Paskutinį kartą redagavo 1 Audrius M. Iš viso redaguota 6 kartus.
 #631795   Dag
 06 Lie 2015 16:27
Audrius M rašė: Tuo vadovaudamasis ir aš apsirūpinau SLAM ritėm :oops: ;-) , nes už tokias kainas nieko geriau ir aš nearadau :ks> ;-) , nors jos ir burzgia '''bum :twisted: , bet lengvos patikimos, ir jau įspėjau sitikinti kad ilgaamžės ;uolrait :grin: .
ORA SX ir ORA S taip pat turiu(2000). Su mono valu viskas ok, o su pintais ir ypač labai plonais, sunkiai tvarkosi (bloga nuosava patirtis :e:e ) ir pas jas mažai atsilenkia lankelis :shock: , kuris po pirmų žvejybų pradėjo klibėti iš vediklio korpuso (pas abi ora rites). Metant valas lankelį siekia ir mėtant mažus UL svorius man atrodo kažkiek trumpina metimą :( . ORA SX ir S man pasirodė geros tik su mono valu žvejojant sukrėmis vobleriais ir tt. ;uolrait
Bet tai žiūriu nuo senų laikų jie tada dar savo to lankelio taip ir nesutvarkė :D nes turiu seną abūškę - lygiai ta pati nesąmonė su lankeliu ir klibėjimu. Nežinau ar čia jų biudžetinėse ritėse taip ar čia visų abūškių liga..
 #631796   Audrius M
 06 Lie 2015 16:30
Man atrodo kad visų ta pati bėda. Brangesnių tos serijos modeliukų šie mazgai kiek mačiau visų tie patys, tad ir bėdos turėtų nesikeisti ;-)
 #631799   Feniksas
 06 Lie 2015 16:50
Tiesiog keista buvo kad nuo hairos tiny taip but gali. Jei tai i tur but kaip su daiwu stuksejimu, tada nk tokio:) aciu uz info
 #631889   The hound
 07 Lie 2015 14:12
Turintiems slama klausimelis, dabar as ji isigijau nauja 2000 dydi, nu ir sukinejat si traktoriuka lyg dantraciai jauciasi svelniai sukimo metu, turiu daug prastesniu riciu po 70 litu, droztu ant nemuno , ir jos net laisvomis apsukomis siek tiek maloniau sukasi, nesijaucia tu dantratuku, ar apsimoka lysti i vidu , gal tepalo per mazai?
 #631891   Dag
 07 Lie 2015 14:21
Su nauju neturėtų taip būti, bent su manuoju slam 2000 (pilku), taip nebuvo, tiesa pirkau ne iš Lietuvos.
 #631929   Audrius M
 07 Lie 2015 18:34
Dabar turiu keturias slam rites 1000-3000 dydžio, senesnio modelio :oops: . 1000 ir 2000 mechanika atrodo vienodo kūno sudėjimo ir urzgia vienodai nuo pat lentynos '''bum :grin: tik viena iš jų jau antri metai taip urzgia ir nieko jai neatsitiko nors darbavosi nemune gan daug ;uolrait . Manau ir dar ilgai tarnaus. Sakau tai todėl, kad sezoną atžvejojus jokių pasikeitimų į blogają pusę daugiau nėra. Kaip urzgė taip ir urzgia, kaip buvo stuksenimas su didesne apkrova, taip ir liko.
Urzgimą vienos laikinai sumažinau, padėdamas papildomą šaibelę po vienu šoniniu guoliuku, sumažindamas laisvumą tarp vedančio krumpliuko ir rotoriaus krupliuko. Pradžioje beveik nutilo, bet dabar urzgia taip pat :grin: tad nematau prasmės už tokią ritės kainą išradinėti dviratį.

3000 modeliukas nuo lentynos urzgia mažiau, aplamai švelnesnė- tylesnė. Kaip bus kai ilgiau pažvejos,- bus matyt.
Tepimas nieko nepadės. Šeip visas savo turimas ryobi rites naujas pertepu. Nesakau kad jos sausos bet ... Beje du mano zauberiai (2000 ir 3000) taip pat urzgia tik žymiai mažiau. Matyt į tai nereikia kreipti labai dėmesio su ryobi ritėmis, nes laikyt jos tikrai laiko padoriai..
Gal kažkokia už 70 lietuviškų lentynoje ir maloniau sukasi, bet kaip bus po metų normalaus darbo? Kaip vediklis, kaip aplamai plono pinto valo klojimas...?? , kaip stabdžio darbo patikimumas, kaip sukimo starto lengvumas... galiausiai visos ritės svoris ir tt. ??? :shock:
Ne stebūklas tas slam, bet jei nesinori išleisti daug monetų ir pirkt už 200-300 evrikų, be urzgimų????,- alternatyva manau gan nebloga, o visi krepždeisiai '''bum atsiperka savo pigumu ;-) .
 #631958   eimantasv
 07 Lie 2015 21:52
is ko pagrinde pasidarot papildomas saibukes po rites bugneliu?
 #631959   edmundaxx
 07 Lie 2015 21:54
Kai man nebuvo ką daryt ir iš ko rinktis, tai turėjau kortelę (na kaip banko, ar Maximos) su skylute kampe. Apsikarpiau ir pakišau po būgneliu. :lol: Tiko man tada puikiausiai, tai dar ir iki šiol ji ten yra. :-D
 #632095   vincas
 09 Lie 2015 12:24
Pritariu Audriui, suku slama jau ne pirmi metai. Nemune, karjerai, ezerai. 2000 modelis. burzgimas yra, ypac Nemune jauciasi kai srove didele. Taciau pinto valo klojimas nuostabus, neturejau nei vienos barzdos turbot jau 3 metai, pakeisti 3 skirting valu komplektai. Islupta ir 6 kg lydeka ir karsiai ir kitokia zuvis. Geriausias mano ul rites pirkimas ;-var-var.
 #632097   blight
 09 Lie 2015 13:15
judesys rašė:is ko pagrinde pasidarot papildomas saibukes po rites bugneliu?
Iš teflono ;-) O ką neužtenka orginalių, ar pametei? :klasta!:
 #632100   Feniksas
 09 Lie 2015 13:39
Juk ne visos rites tur saibutes. Slam neturejo kur pirkau. Dar is limonado butelio pasidaryt galima jei ciut truksta pakelimo. Su daiwa ta turejau padaryt.
 #632338   Audrius M
 12 Lie 2015 14:09
Staska Trys Karosai rašė:Audriau, ka apie ultegra gali pasakyt, verta nuodemes? :grin:
Ultegros pas mane dvi 2500 ir 2000s. viena tikėjausi bus L spiningui, kita XUL, bet dabar vietoje jų jau klibančios ir burzgiančios slam :oops: Nepatiko ultegros ir tiek, aplamai su shimano daugiau nelabai noriu draugauti.
 #632346   The hound
 12 Lie 2015 16:03
Na ultegra tikrai ne Nemunui , arba kazkokios brokuotos pas tave pasitaike..
 #632523   Qmas
 14 Lie 2015 17:13
ieskau biudzetines ritukes savo ultralight kotukui BlueBird (1-7 gr). Uzmaciau Siauliu Rovanoj Daiwa Laguna E, kaip ir maloniai sukas, viskas ciki ir kaina tiktu... Bet nenorejau pirkt kates maise ir intike pagooglinau apie ja - tai visos kiek randu - Daiwa Laguna 5Bi. Internete matau is foto, kad ant bugnelio visur parasyta Laguna 5Bi, o mano ziureta Rovanoje - Laguna E (net foto pasidares esu su mobilke).
Tai nebesusigaudau, gal paprotinsit kuo juos skirias, nes ir is kainu matos kad kaip ir kita Laguna modelio atmaina butu....
 #632530   Dag
 14 Lie 2015 17:37
Speju, kad romadoj matei koki nors sena modeli, nes tas 5bi naujausia laguna. Pats norejau toki imt, bet kiek pasiskaiciau apie biudzetines daiwas - tai nieko gero.
 #632568   Tironas
 14 Lie 2015 23:11
normali nauja siu etu Laguna kainuoja 40euru SALmo
 #632931   The hound
 20 Lie 2015 10:57
Gavau siandiena, naujaji twinpoweri 2015 metu, pirmas ispudis gan neblogas, dizainas, surinkimas 10 balu asmeniskai, taciau sukasi atrodo keistai man ji, jauciasi lyg toks lengvas pristabdymas, nezinau ar cia taip turi buti ar ne, gal kas aplink alytu galetu pasukineti? Privesciau
 #632953   MINDULE
 20 Lie 2015 13:24
The hound rašė: taciau sukasi atrodo keistai man ji, jauciasi lyg toks lengvas pristabdymas, nezinau ar cia taip turi buti ar ne
Isivaikscios, dauguma nauju shimano pradzioje sunkiai sukasi, kazkada kai nusipirkau nauja Stradic'a 3000Fi galvojau ta pati... Be to jau ir rasyta apie tai buvo. Buvo ir patarimu ilasinti pora lasu skysto tepalo kur prie rites shimano prideda, jei pas tave yra tam skirta vieta (nezinau apie naujaji 2015 modeli).
 #633018   Rolas
 20 Lie 2015 22:13
Tikra tiesa, ir man naujai ritei taip buvo, kol neilasinau skysto tepaliuko.
 #633019   Saugirdas
 20 Lie 2015 22:36
Jau sakiau ir dar pasikartosiu: VISOS SHIMANO RITES YRA SAUSOS! TIK NUSIPIRKUS BUTINA ILASINT SKYSTO TEPALO!!!
 #633035   The hound
 21 Lie 2015 08:51
Naujajame modeliuke twino nera tos angeles tepalui ilasinti, pro kur patartumete ilasinti, kad nereiktu ardyti rites.. Nesinori kisti nagu daugiau niekur apart vediklio valo, ant pagrindines asies gal uzlasinti po truputi kuri ilenda i rites vidu, ar pro rwnkenele ant guoliuko kazkiek?
  • 1
  • 358
  • 359
  • 360
  • 361
  • 362
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė