Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #669712   Menke
 11 Lie 2016 09:47
edmundaxx rašė:
turgis rašė:Zinok tai lydekai kitam spiningo gale visai nesvarbu su kokiais irankiais gaudai...Kartais nereik nei skambiu pavadinimu, nei imantriu irankiu.
Jeigu poreikis tik pagaut žuvies kaip mėsos, tai nereik nei Orbito, nei Realio. ;-)
Kitas klausimas, kai pradedi gilintis į patį procesą, pačius įrankius, masalus...
Labai mazuma tokiu kurie gilinasi. Labai daug yra tiesiog zvejai, kuriems patina zvejoti. Be to ne visi nori leisti didelius pinigus.
P.S. mano bendardarbiui toks gudrocius pardavejas spiningui pardave pinta vala, nes tipo pintas spiningui labai gerai. Tas susisuko ant rites uz 20 euru ir pirmoje zvejyboje nuejo kusiais ir gryzo prie mono. Teisiog pardavejai neisgirsta pirkejo ir galvoja kad jei viska zino ir viska supranta.
 #669713   zipas
 11 Lie 2016 09:57
Ir nezino kas ka naudoja. Cia tas pac kaip zmogelis pamates kokia visu isgirta rudra nuspres ja nusipirkt zvejodamas su paprasciausiu spiningu. Po to keiks ta vobleri ka cia s paskutinis ir niekas jo neima. Norint kazka pirkt reikia ir info ar tiks tai tam ka turi. Del pintuko ir blogos rites ir as esu sunaikines traceri su zauberiu pirmoi zuklei... Mokomes ir klaidu visi. Nebent iskart perki premium lygio yrankius, bet tai galinciu sau leist vienetai.
 #669714   Menke
 11 Lie 2016 10:00
zipas rašė:Ir nezino kas ka naudoja. Cia tas pac kaip zmogelis pamates kokia visu isgirta rudra nuspres ja nusipirkt zvejodamas su paprasciausiu spiningu. Po to keiks ta vobleri ka cia s paskutinis ir niekas jo neima. Norint kazka pirkt reikia ir info ar tiks tai tam ka turi. Del pintuko ir blogos rites ir as esu sunaikines traceri su zauberiu pirmoi zuklei... Mokomes ir klaidu visi. Nebent iskart perki premium lygio yrankius, bet tai galinciu sau leist vienetai.
Kur parasyta kosk spiningas turi buti Rudrai????? Siaip pagal gamintoja isvis pinto nereikia Rudrai. Reikia MONO arba FC. Bet tu su pintu gaudai?
 #669716   zipas
 11 Lie 2016 10:10
Nu tikrai turint koki parabolika tai pac gazas su kastuvais kaip rudrom zvejot :grin:
 #669726   zipas
 11 Lie 2016 12:50
Kiekvienas renkasi savo. Isvis ne apie ta kalba yra.
 #669728   Menke
 11 Lie 2016 12:56
Kalba kad zvejyba neturi taisykliu. Vienam patinka moderate tvicinti, kitam fast, o dar kitam Ex fast. Taip ir su valais, bei su viskuo kitu zvejyboje. Ir jei man patinka dzigaut su mono tai ne pardavejo pimpaliuko reikalas aiskinti man kad as turiu dzigaut su pintu.
 #669730   salvys
 11 Lie 2016 13:27
ne spiningo ilinkis turi itakos tvicinimui o jo tamprumas ;-) siais laikais pagal spiningo akcija nieko sprest negalima
 #669735   vk
 11 Lie 2016 14:49
Menke rašė:Ir jei man patinka dzigaut su mono tai ne pardavejo pimpaliuko reikalas aiskinti man kad as turiu dzigaut su pintu.
Kažkaip vienpusiškai žiūri. Juk pardavėjas nesako "tu turi džigauti su pintu", pardavėjas paprastai sako maždaug "džigaujant pintu padidėja jautrumas, dauguma džigavimui renkasi pintuką ir nesigaili"... Tai ko čia nervuotis ir taip karštai pulti pardavėjus? Abiejose pusėse - pardavėjo ir pirkėjo - yra žmonės, abiem pusėms galima taikyti panašius reikalavimus. Visi nervai dėl per siauro požiūrio. Koks skirtumas, ką pasakė kita pusė, juk galima tai ramiai priimti ir nebūtinai kito žmogaus žodžiai bei jų išsakymo būdas turi atitikti mūsų nuomonę. ;;yel
 #669736   turgis
 11 Lie 2016 15:08
vk +1 :gutgut . Trumpai ir aiskiai.
 #669742   zipas
 11 Lie 2016 17:16
Na taip. O tai cia uzsipuoje lyg as kanors pardavinec. Isvis pasakiau ka pac savo kailiu patyriau ir ka maciau.
 #669766   Kleckas1978
 12 Lie 2016 06:18
Menke rašė:
zipas rašė:Nu tikrai turint koki parabolika tai pac gazas su kastuvais kaip rudrom zvejot :grin:
Megabass jerk bait kotas Moderate. Nu ir ka???? Japonai grybai????
Moderate kotas gali buti irgi kuolas - tik kad tas kuolas ne ties galu linksta ir tiek :idea:
 #669813   Vitalijus.R
 12 Lie 2016 17:00
Sveiki vyrai.kas turi Mojo Bass croixa iki21g?kaip susitvarko su minou 128mm,130mm(balisong,mag squad)?
 #669872   Rapolas
 13 Lie 2016 09:48
Vitalijus.R rašė:Sveiki vyrai.kas turi Mojo Bass croixa iki21g?kaip susitvarko su minou 128mm,130mm(balisong,mag squad)?
Aš kai sau ieškojau tvičinginio croix'o ,tai čiupinėjau visas tris serijas... Mojo Bass (ekonominė klasė ), Tournament (vidutinė- basinė serija) ir Xtreme (aukštesnioji:D) ,tai būtent žiūrinėjau medium fastus iki 17.5g ir 21g. Pasirinkau Legendą X-treme iki 17.5 g (LXC68MF), tai ji liuosiai tvarkosi su minėtais vobleriais (su pointeriu128 - jau man netinka). Tournament'as iki 21g tvarkosi lengvai irgi, gal ne tiek skambus, bet taip pat- smagus ,o ir kastinginė rankena (kamštinė) labiau įprasta. Mojo Bass'ą purčiau ir lanksčiau parduotuvėje (gerai kad nematė Toliko draugeliai:D) ,tai paliko irgi gerą įspūdį, pagal mane susitvarkys irgi, kažkiek minkštesnis ir duslesnis:D blankas ,bet jei nereikia to skambesio- tai visai normalus kotas ;) Galima galbūt nagrinėt net iki 17.5g variantą (jerkbait'inį modelį- to neteko čiupint:D).
Tai trumpai tiek.. kol atsiras kas iš gaudančių su juo papasakos :-D
 #669886   Vitalijus.R
 13 Lie 2016 11:25
Rapolas rašė:
Vitalijus.R rašė:Sveiki vyrai.kas turi Mojo Bass croixa iki21g?kaip susitvarko su minou 128mm,130mm(balisong,mag squad)?
Aš kai sau ieškojau tvičinginio croix'o ,tai čiupinėjau visas tris serijas... Mojo Bass (ekonominė klasė ), Tournament (vidutinė- basinė serija) ir Xtreme (aukštesnioji:D) ,tai būtent žiūrinėjau medium fastus iki 17.5g ir 21g. Pasirinkau Legendą X-treme iki 17.5 g (LXC68MF), tai ji liuosiai tvarkosi su minėtais vobleriais (su pointeriu128 - jau man netinka). Tournament'as iki 21g tvarkosi lengvai irgi, gal ne tiek skambus, bet taip pat- smagus ,o ir kastinginė rankena (kamštinė) labiau įprasta. Mojo Bass'ą purčiau ir lanksčiau parduotuvėje (gerai kad nematė Toliko draugeliai:D) ,tai paliko irgi gerą įspūdį, pagal mane susitvarkys irgi, kažkiek minkštesnis ir duslesnis:D blankas ,bet jei nereikia to skambesio- tai visai normalus kotas ;) Galima galbūt nagrinėt net iki 17.5g variantą (jerkbait'inį modelį- to neteko čiupint:D).
Nu vo :gutgut aciu.
 #669893   lauris
 13 Lie 2016 12:08
Vitalijus.R rašė:
Rapolas rašė:
Nu vo :gutgut aciu.
turejau mojo bass iki 17,5 g tai jau balisongas jam manau perkrova bus , o iki 21g turetu but pats tas :)
 #669897   SauliusM
 13 Lie 2016 12:22
gal ir ne i tema, bet Mojo Bass iki 21gr dar buna ir is stiklo pluosto. Tai su tais stikliniais tai ir slider 10S dzerkaut galima arba kokiu 3 kg lydeka oru i valti isikelt...
jeigu ka, tai nesumaisykit pirkdami ;-)
 #669912   Vitalijus.R
 13 Lie 2016 14:34
SauliusM rašė:gal ir ne i tema, bet Mojo Bass iki 21gr dar buna ir is stiklo pluosto. Tai su tais stikliniais tai ir slider 10S dzerkaut galima arba kokiu 3 kg lydeka oru i valti isikelt...
jeigu ka, tai nesumaisykit pirkdami ;-)
O kaip bus parasyta :e:e
 #669921   turgis
 13 Lie 2016 15:23
O Vitalijus apie kastinginius klausinejo ? Nes cia paprastu spiningu skyrelis. Nesupainiokit isvis zmogaus ;-) O ateinancios kartos kas skaitys gali isvis nesusigaudyt kas neseka musu istoriju... O Rapolas zinomas kaip kietas kastingistas, tai man atrode, kad apie kastinginius raso. Taip kad dabar Vitalijus turi atskleist kortas apie kokius jis klausinejo. Ir jei apie kastinga, geriau persikelti i kita skyriu.
 #669925   Vitalijus.R
 13 Lie 2016 16:00
Mojo Bass ar kastingas ar paprastas ,jo savybes nesikeis.klausimas buvo apie paprasta spininga.bet info gavau.patenkintas
 #669930   Rapolas
 13 Lie 2016 16:43
Jo, sorry, as daugiau ir didesni pasirinkima maciau tarp kastinginiu (MJC /C-casting), o is spiningu tai konkreciai tik MJS71MHF iki 21g ziureciau, nors paskutiniu metu man tvicas ir spiningas tampa beveik nebeidomus :-D Bet tai nereiskia, kad jam:D visai neliko vietos.
O ateinancios kartos:D pacios susipras ,kas geriau rankon gula ,nes zuviai tai beveik tas pats kas ten ir su kuo kitam gale :-D
 #669943   turgis
 13 Lie 2016 18:26
Na svarbu klausiantysis patenkintas :gutgut Rapolai tu negasdink taip, kad tau spiningas nebeidomus :superšokas Na nebent kuriam laikui atidejai ir del sportinio idomumo su dronu pradejai zvejot :-D
 #669948   Rapolas
 13 Lie 2016 18:58
Negasdinu :-D tiesiog supratau per gan trumpa laika ,kad tvicint voblas 130mm su spiningu ir beinercine rite- tai ,nu kaip cia svelniau issireiskus:D ,yr tas pac ,kas vazinet "dviraciu" su trim ar net keturiais ratais :-D
T.y. paimi i rankas kastingini komplekta, sverianti ~300g (kotas+rite), ir supranti ,kad visa gyvenima drozei su papildomais hanteliais :-D ir net svorio nenumetei,o priaugai :-D
Nebesu jauns, tai noris komforto zvejyboj ,nu ir malonumo. Sakysi, kur tas malonums, kad frakcas nezvimb multikuose, tai atsakysiu cia- zvimb ir dar kaip zvimb, cik patiunint reik :-D
 #669953   turgis
 13 Lie 2016 20:04
Reiskia viskas tvarkoj ;uolrait As kazkaip supratau, kad isvis jau nespiningauji.
 #669983   inf
 14 Lie 2016 07:00
Labai pritariu Rapolui, tvicinti su beinercine kazkaip keistai nepatogu ir tiesiog nefaina... ir ne tik del svorio...
 #669986   alkanas
 14 Lie 2016 07:53
Pritariu tiem kam kastinginis įrankis tiesiog nepatogu, nepriimtina, ne apie dzerkus ar kažką konkretaus, tiesiog jaučiuosi raxitniku su kastu bet kokiu, tu ryboku visokių yr visų ir reik
 #669987   Rapolas
 14 Lie 2016 07:57
alkanas rašė:Pritariu tiem kam kastinginis įrankis tiesiog nepatogu, nepriimtina, ne apie dzerkus ar kažką konkretaus, tiesiog jaučiuosi raxitniku su kastu bet kokiu, tu ryboku visokių yr visų ir reik
Tai tam ir sugavoti "triratukai" bei "keturračiai" :-D
Aišku, pilnai sutinku su alkanu ,visokių yra ir visokių raik :-D
 #669993   Evaldas Z
 14 Lie 2016 08:32
Kazi, kiek pats triratuku suvazinejai iki nusvitimo...
  • 1
  • 384
  • 385
  • 386
  • 387
  • 388
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė