Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #670173   Rapolas
 15 Lie 2016 10:50
Ovkas rašė:Universalus kotas ? Tinka džigui ir sukrei ir vobleri koki laibesni patampyt ?
Rapolas rašė:Nuo 5 iki 25g maždaug
Džigas- į ranką (nuo 5g ,jei nuo 5m gilyn-tai didint galvą:D)
Sukrės- puikiai, vartiklės- nuostabiai :gutgut
Tviče dar neatskleisiu visų detalių (nes pačiam dar yra klaustukų), bet iki orbito110 imtinai tvarkosi normaliai.
Laiko žuvį be priekaištų, net pieštukinius ešerius :-D
p.s.: persidariau į kastingą ;)
p.p.s: ai, su šituo kotu bandžiau mėtyt ir su beinercine,ir su multiku, tai 5-25g diapazone yra variantų, kai su multiku toliua nuskraidinu ;-) (cik vėl nesikabinėkit dėl lažybų:D)
 #670174   SauliusM
 15 Lie 2016 11:16
Rapolas rašė:Beje, tu bandei su FC 20lb pvz. su Shoron'u pamėtyt? :-D
su 13 Lb bandziau. Jokiu problemu. Bet tiesa sakant, tai *PYP* man to reik... 13+ cm malka su FC tvicint... ypatingai upej ar sekliuose... rasai bile tik rasyt.
 #670175   SauliusM
 15 Lie 2016 11:18
Rapolas rašė: Tai čia unt užmušimo žuvies iškart taikai? :-D
o tu pabandyk situacija isivaizduot. vat tam ir reikia tolimu metimu, kad nei su valtim nei didele malka uzteskes zuvies nebaidytum. nes meti ta pliauska gerokai toliau nei stovi zuvis.
 #670176   SauliusM
 15 Lie 2016 11:20
Rapolas rašė: ...lygiai tą patį užmesiu...
nu tu ir kosmonautas :-D
 #670178   Rapolas
 15 Lie 2016 11:23
Tai tu su 20lb pabandyk ir gal suprasi.. :-D o norėjai konkretikos.. :-D
Tarp kitko, nekurios 13cm "malkos" gerai tvičinas ir su 15Lb FC ,bet ai,tiek to, palikim kastingo temai šį klausimą :-D
 #670179   SauliusM
 15 Lie 2016 11:26
Rapolas rašė:...yra variantų, kai su multiku toliua nuskraidinu ...
vel kastingistu stilium abstrakcija "yra variantu" be jokios konkretikos, kasper konkreciai variantai.
iskart reikejo ir rasyt, kad hu.jovai uzsimetancius masalus jokio skirtumo su kokia rite metyt, nes jie belekokiu atveju uzsimeta hu.jovai :lol:
 #670180   Rapolas
 15 Lie 2016 11:27
SauliusM rašė:
Rapolas rašė: Tai čia unt užmušimo žuvies iškart taikai? :-D
o tu pabandyk situacija isivaizduot. vat tam ir reikia tolimu metimu, kad nei su valtim nei didele malka uzteskes zuvies nebaidytum. nes meti ta pliauska gerokai toliau nei stovi zuvis.
Per mažas mano stažas ,kad įsivaizduočiau tokią situaciją.. ir kad man joje reiktų avido ir shorono būtinai :-D
 #670181   SauliusM
 15 Lie 2016 11:27
Rapolas rašė:Tai tu su 20lb pabandyk ir gal suprasi..
O kam to reik? gal dar su skalbiniu virve ar su plieniniu uzuolaidu trosu pabandyt? :-D
 #670182   Rapolas
 15 Lie 2016 11:29
SauliusM rašė:
Rapolas rašė:...yra variantų, kai su multiku toliua nuskraidinu ...
vel kastingistu stilium abstrakcija "yra variantu" be jokios konkretikos, kasper konkreciai variantai.
iskart reikejo ir rasyt, kad hu.jovai uzsimetancius masalus jokio skirtumo su kokia rite metyt, nes jie belekokiu atveju uzsimeta hu.jovai :lol:
Aš gi ne žurnalams rašau ir nevaizduok čia redaktoriaus, priiminėjančio straipsnį :-D
 #670183   SauliusM
 15 Lie 2016 11:29
Rapolas rašė:...ir kad man joje reiktų avido ir shorono būtinai :-D
toks dalykas kaip "butinai" zvejyboj isvis neegzistuoja. nu neskaitant fanatiku, kurie butinai tik taip ir ne kitaip. pvz "butinai" kastu :-D
 #670185   Rapolas
 15 Lie 2016 11:37
Tarp kitko (SauliauM bišky nukrypsiu nuo "dialogo" /tamstai leidus), pas yamagas yra kalmariniai kotai, ant kuriu gali dėti ir beinercinę ir multiplikacinę ritę. Tiesa, multiplikatorius pageidautina kad tilptų saujoj. Realiai, galima gaudyt abiem būdais, žiedų perstatinėt nereikia :-D
Kad nebūtų abstrakčiai (vėl:D) ,tai ant to pačio Various 77M galima bandyt (tą ir darau:D), ant 72/Tz Nano (iki 15g /nu šis nekalmarinis), gal ir dar yra variantų.. :-D Aišku, kai kas gal ir pasukios pirštu sau prie smilkinio ,bet sakau taip kaip yra :-D
 #670186   Rapolas
 15 Lie 2016 11:38
SauliusM rašė:
Rapolas rašė:...ir kad man joje reiktų avido ir shorono būtinai :-D
toks dalykas kaip "butinai" zvejyboj isvis neegzistuoja. nu neskaitant fanatiku, kurie butinai tik taip ir ne kitaip. pvz "butinai" kastu :-D
Neperlenk, UL mikrobams pas mane beinercinė (kol kas) :-D
 #670250   Evaldas Z
 15 Lie 2016 21:29
Buvau ant inbite'o multika uždėjes, tai reik tik pirma žiedą (nu 2 max) nuo ritės pakeist :) bet testiniam pusvalandzio pasizaidimui paneryj buvo gerai ir taip, kaip yra :)
 #670254   SauliusM
 15 Lie 2016 22:25
O kad ziedai ne ant tos blanko puses sudeti gaunasi kai multa anr spininginio koto dedat tai nesvarbu? Ir kad metat per priesinga blanko puse? Svarbu tik dydis ziedu?
 #670258   Rapolas
 15 Lie 2016 23:11
Visiskai nesvarbu ir tas trigeris net nereikalingas :-D
 #670261   Rapolas
 15 Lie 2016 23:33
Evaldas Z rašė:Buvau ant inbite'o multika uždėjes, tai reik tik pirma žiedą (nu 2 max) nuo ritės pakeist :) bet testiniam pusvalandzio pasizaidimui paneryj buvo gerai ir taip, kaip yra :)
Tict'u rankenos nepatogios multikui, pvz Ralgo ,jei ne ta rankena, tai is karto galetum naudot, nes ziedai taip kaip reikia multikui is karto pastatyti.. Ice Cub'ui reikia bent pirma zieda pakeist, bet jam ir kastingine rankena uzdejau..O vat Yamagu naujesniuju rankenos visai patogios tam,kad koki aldebarancika i sauja pasiimt :-D
 #670264   SauliusM
 16 Lie 2016 06:59
:yaaah!
Rapolas rašė:Visiskai nesvarbu ir tas trigeris net nereikalingas :-D
 #670313   Rapolas
 17 Lie 2016 10:22
Ovkas rašė:Universalus kotas ? Tinka džigui ir sukrei ir vobleri koki laibesni patampyt ?
Rapolas rašė:Nuo 5 iki 25g maždaug
Dar papildysiu ,ka buvau rases auksciau..
Modelis ne 77 (sumaisiau su BattleW.. ) ,o VR79M.
Tai bandziau vakar ir su 12-13cm vobleriais pazaist ,reziume- su Duo jerkbaitu ir Rudra susitvarko :gutgut
Iki Veloce neo 66mh komforto kazkiek truksta (su situo lyginau ) ,bet visumoj (kad nesitampyt antro koto )galima suktis :-D
Dzigavau ir dropshotinau 12-15m gyly su 10g ,tai simtgraminiai esheriai- stukt i ranka ;-)
 #670623   Bieselis
 21 Lie 2016 18:05
Sveiki, esu visiskai zalias zvejyboje, noriu nusipirkti pirma savo spininga, bandziau pats rinktis, bet kai toks pasirinkimas, paciam issirinkti be sansu, nesigaudau tuose gr kokiu intervalu rinktis juos, UL, L ir t.t. Jei atsiras kas noretu ir galetu padeti issirinkti, tai noreciau pilnai susikomplektuoti spininga iki kokiu 250- 300€. Dekui ;-)
 #670625   turgis
 21 Lie 2016 18:59
Daugiau info kolektyvui reik. Kur zvejosi, kaip zvejosi, kokia zuvi ruosies gaudyt, gal turi jau kokius masalus ? Dzigausi, tvicinsi, ar siaip metu traukiu non stop ?
 #670633   Bieselis
 21 Lie 2016 19:40
turgis rašė:Daugiau info kolektyvui reik. Kur zvejosi, kaip zvejosi, kokia zuvi ruosies gaudyt, gal turi jau kokius masalus ? Dzigausi, tvicinsi, ar siaip metu traukiu non stop ?
Dazniausiai upese ir kanaluose nuo kranto, lydeka, eseri... masalu neturiu jokiu ;-) labiau linkstu prie tvicingo ;-)
 #670638   turgis
 21 Lie 2016 20:33
Gad Gancho GAN662MF ekonominis ir tikrai pasitvirtines tvicui. Lengvam dzigui ir maziem vobleriam kaip sapalam nuo kranto is ekonomines klases as dabar gal imciau Golden Mean Symphonia SPS-80. Pries metus kokius sakyciau is Favorite ka nors. Bet po abieju turejimo GM nugalejo...Bet cia ekonomine klase ir tik mano nuomone.
 #670652   aurimas22
 21 Lie 2016 22:57
turgis rašė:Gad Gancho GAN662MF ekonominis ir tikrai pasitvirtines tvicui. Lengvam dzigui ir maziem vobleriam kaip sapalam nuo kranto is ekonomines klases as dabar gal imciau Golden Mean Symphonia SPS-80. Pries metus kokius sakyciau is Favorite ka nors. Bet po abieju turejimo GM nugalejo...Bet cia ekonomine klase ir tik mano nuomone.
As sapala gaudau su vobleriu su profesonalu favoritu.Liuks kotas pasakyciau jam :).
 #670656   Bieselis
 22 Lie 2016 06:15
Dekui uz nuomones ;-) gal dar bus kokiu nuomoniu... ;-) butu gerai, kad iskart ir rite prie spiningo rekomenduotumet ;)
 #670659   Saugirdas
 22 Lie 2016 06:58
Pirma isirink spininga, o paskui derinsim ir rite.
 #670712   Bieselis
 22 Lie 2016 16:47
Saugirdas rašė:Pirma isirink spininga, o paskui derinsim ir rite.
Sveiki, esu visiskai zalias zvejyboje, noriu nusipirkti pirma savo spininga, bandziau pats rinktis, bet kai toks pasirinkimas, paciam issirinkti be sansu, nesigaudau tuose gr kokiu intervalu rinktis juos, UL, L ir t.t. Jei atsiras kas noretu ir galetu padeti issirinkti, tai noreciau pilnai susikomplektuoti spininga iki kokiu 250- 300€. Dekui ;-)
 #670716   vava
 22 Lie 2016 17:46
zmogau, ir kam tu ta zinute kartoji?? tai tu pvz bent miesta parasytum, gal kolegos nukreiptu kazkaip i kokia parduotuve ar ka..
O jei gyveni ne didziuosiuose miestuose, gal bandyt pvz taip susikomplektuot:
Kotas, kur pasiule turgis:
http://anglerszone.eu/lt/spininginiai-i ... gad/gancho
ant jo dedi rite pvz:
http://anglerszone.eu/lt/beinercin%C4%9 ... o/exage-fd
kokio 2500 dydzio
imi vala
http://anglerszone.eu/lt/pintas-valas-pontoon21/exteer
koki 0,14 ar 0,16

nusiperki pavadeliu, kad lydekos nenukastu ir masalai pagal skoni. Ar guminukai, ar vobleriai, ar......
 #670745   Karasikas
 23 Lie 2016 12:56
Sveiki, nusprendžiau pirkti jiginį kotą ir jam ritę.. Man reikėtu jūsų nuomonės ar verta pirkti juos.. Taigi pradėsiu nuo koto - Man labai patiko Favorite White Bird kotas 4 - 14 g metimo. Šiam kotui nusprendžiau pirkti Okuma Inspira ISX-20W C40X ritę. Gaudisiu Sartų ežere :)
Kaip manot ar toks derinukas geras džigavimui ?
 #670746   Menke
 23 Lie 2016 13:10
Karasikas rašė:Sveiki, nusprendžiau pirkti jiginį kotą ir jam ritę.. Man reikėtu jūsų nuomonės ar verta pirkti juos.. Taigi pradėsiu nuo koto - Man labai patiko Favorite White Bird kotas 4 - 14 g metimo. Šiam kotui nusprendžiau pirkti Okuma Inspira ISX-20W C40X ritę. Gaudisiu Sartų ežere :)
Kaip manot ar toks derinukas geras džigavimui ?
Tureju si kota, man neptiko. Jautrumo nulis, nors klijuota galune informatyvi.
  • 1
  • 386
  • 387
  • 388
  • 389
  • 390
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė