Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #670751   zipas
 23 Lie 2016 14:34
Geriau jau pirk ryobi applause, excia arba zauberi tam. Geros rites, o tos okumos tai nzn... Ka veliau negadintu ji visko
 #670753   Karasikas
 23 Lie 2016 15:25
Bet pažystamas turi didesnį modelį ir sakė jog jam su juo jau 5 mėnesiai jokių problemų.. Valas klojasi sklandžiai ir sakė jog bent jau jam ji atrodo aukštos klasės pagal kokybę...
 #670755   Karasikas
 23 Lie 2016 15:30
Ir norėčiau išgirsti šiek tiek daugiau nuomonių apie Favorite White Bird, nes apie tuos kotus niekas nekalba, nors juos daug reklamuoja...
Aš pats jo neesu laikęs rankose, bet bent jau apie aprašus, jis yra tikrai neblogai savo kainą atitinkantis mikrojigas.
 #670762   Karasikas
 23 Lie 2016 17:49
zipas rašė:Geriau jau pirk ryobi applause, excia arba zauberi tam. Geros rites, o tos okumos tai nzn... Ka veliau negadintu ji visko
Turiu Ryobi Applause, tikrai gera ritė, bet man norėtusi išbandyti ir kitų gamintojų gaminus, o ypač Okuma Inspra ISX. Tačiau mažai kas ją turi ir galvoju išbandyti būtent ją :)
 #670763   Saugirdas
 23 Lie 2016 18:41
Butent Inspira ir Helios tikrai geros Okuma rites. Bet jau taip sako jas turintys.
 #670765   Karasikas
 23 Lie 2016 21:09
Saugirdas rašė:Butent Inspira ir Helios tikrai geros Okuma rites. Bet jau taip sako jas turintys.
O ką manai apie Favorite White Bird spiningą ? Nes aišku visi turi savo nuomonę ir prieš pirkdamas noriu kuo daugiau sužinoti apie tą spiningą...
 #670770   aurimas22
 24 Lie 2016 01:12
Karasikas rašė:
Saugirdas rašė:Butent Inspira ir Helios tikrai geros Okuma rites. Bet jau taip sako jas turintys.
O ką manai apie Favorite White Bird spiningą ? Nes aišku visi turi savo nuomonę ir prieš pirkdamas noriu kuo daugiau sužinoti apie tą spiningą...
Kokiais svoriais zadi gaudyti?.Esu gaudes su draugo iki 7g white birdu,i ranka jauciasi jau gerai nuo 3g
 #670773   Saugirdas
 24 Lie 2016 02:22
Karasikas rašė:
Iki 5gr per minkstas. Iki 7gr geras. Iki 10gr jautrumo truksta kaip T. Kitais negaudes, nieko pasakyt negaliu.
O kam Tu ja zadi naudot. Gal kazka geriau galima butu pasiulyt?
 #670775   Karasikas
 24 Lie 2016 06:35
Aš ją planuoju naudot džigavimui Sartuose, kaip žinoma ežeras gilus ir reikia naudoti didesnius galvakablius, kulkas ar čeburaškas, tai manau, kad 4 - 14g būtų kaip tik, nes iki 7g bus tesiog per minkštas..
 #670781   inf
 24 Lie 2016 09:40
Matau pokalbis apie rites kelias kurias turejau. Mano nuomone ir patirtis. Ryobi excia prasta rite, neisbalansuota, sunki, kas antra nesusitvarko su minkstu plonu valiuku. issidevi greitai vediklio guoliaviete. turejau kazkada niekam nerekomenduoju pirkti ja dabar dabartinemis kainomis. kazkuomet kada jis buvo dvigubai pigesne dar visai padoru buvo.
Kita pamineta ale gera rite Okuma Helios. Cia drasiai irgi dedu dideli riebu minusa, 2500 modelis man atitarnavo gal 5 zvejybas ir visiskai isklibo rankenele, kad nebenorejau imti ja i rankas. liuftas milziniskas. Atidaviau ja broliui. Taciau okuma RTX viskas normaliai su rankena. Tai va del inspira nzn, kiek ziurinejau rankenele pritaisyta kitaip nei helios tai bus gerai manau.
 #670785   Karasikas
 24 Lie 2016 10:25
inf rašė:Matau pokalbis apie rites kelias kurias turejau. Mano nuomone ir patirtis. Ryobi excia prasta rite, neisbalansuota, sunki, kas antra nesusitvarko su minkstu plonu valiuku. issidevi greitai vediklio guoliaviete. turejau kazkada niekam nerekomenduoju pirkti ja dabar dabartinemis kainomis. kazkuomet kada jis buvo dvigubai pigesne dar visai padoru buvo.
Kita pamineta ale gera rite Okuma Helios. Cia drasiai irgi dedu dideli riebu minusa, 2500 modelis man atitarnavo gal 5 zvejybas ir visiskai isklibo rankenele, kad nebenorejau imti ja i rankas. liuftas milziniskas. Atidaviau ja broliui. Taciau okuma RTX viskas normaliai su rankena. Tai va del inspira nzn, kiek ziurinejau rankenele pritaisyta kitaip nei helios tai bus gerai manau.
Tikiuosi, kad bus gerai, nes už poros dienu ruošiuosi pirkt ją ir Favorite White Bird 4 - 14g :D... Nors dėl koto dar neapsisprendęs iki galo...
 #670796   PelkiuSenis
 24 Lie 2016 15:18
O kodel nemastai apie blue bird? Apie ji tikrai buvo rasyta ir ne karta. Gal tik apie silpnesni modeli, Light temoje iki 10gr ir ne karta.
 #670797   Karasikas
 24 Lie 2016 15:51
PelkiuSenis rašė:O kodel nemastai apie blue bird? Apie ji tikrai buvo rasyta ir ne karta. Gal tik apie silpnesni modeli, Light temoje iki 10gr ir ne karta.
Apie Blue Bird masčiau ir domėjausi, na visi sako, kad tikrai neblogas kotas, tik vistiek nesuprantu kuo jis geresnis už White Bird... :( Man jie abu labai panašūs...
 #670810   zipas
 24 Lie 2016 19:20
Tuo kad ten yra geras ir vykes spiningas. Kam rizikuot ir nusipirkt galbut buka spininga su kuriuo nieko nejusi. Kam eksperimentuot savo kisene, o neimt laiko patikrinta yranki? Ir isvis kaina ten keli eurai skirtumas. As ir kazkada pirkdavau savo galva ir nk gero nesigaudavo is to. Nesakau kad tas white blogas, tiesiog reik maziau galvot ir daugiau zvejot.
 #670812   edmundaxx
 24 Lie 2016 19:24
zipas rašė:As ir kazkada pirkdavau savo galva ir nk gero nesigaudavo is to.
Tai žinant savo įnorius ir kažka gaudantis įrankiuose- ir geriausia pirkt savo galva. Prisiskaičius forumų (neturint SAVO bendros nuomonės), šansai pataikyt į kur nori, dar menkesni...
 #670813   aurimas22
 24 Lie 2016 19:36
4 - 14g white birdu dar nepasakiau,draugas gaudo.Lydekas,ir mazais vobleriukais sapalus.Siaip gan graziai islinksta jis :D,po sapalo :).
 #670821   alkanas
 24 Lie 2016 20:38
Jei bliubirdassudas, tai baltas kadangi pigesnis, manau dar s-esnis
 #670825   aurimas22
 24 Lie 2016 21:14
alkanas rašė:Jei bliubirdassudas, tai baltas kadangi pigesnis, manau dar s-esnis
kuo tau tas birdas ikando i minksta vieta?.Gi zmones turi nuo kas kuo pradeti.Pats nepradejai nuo tict ar ko kito gaudyti ??
 #670834   Karasikas
 24 Lie 2016 22:33
Na tada reiks rytoj pardotuvėje pažiūrėt abu variantus, ir kaip manote koks būtų geriausias variantas džigavimui Sartuose.. Ta prasme gramų metimo svoriu ?
 #670843   alkanas
 25 Lie 2016 06:20
Birdas nesikandzioja, tiesiog eilinis pigus Spiningas ner apie ką kalbėti ne kiek ne geresnis už kitus, ne vieno pliuso Apart kainos nera
 #670844   edmundaxx
 25 Lie 2016 06:26
Alkanai, iš tavęs nieko vėl konkretaus šioje temoje negalima išgirst... :-D :-D :-D
alkanas rašė:jei nepastebejote nerasau konkrečiai
 #670848   alkanas
 25 Lie 2016 08:26
O ką nori ? Apie bliumberta? Nejautrus, nesubalansuotas , prastai metantis pagalys.
 #670851   aurimas22
 25 Lie 2016 09:19
alkanas rašė:O ką nori ? Apie bliumberta? Nejautrus, nesubalansuotas , prastai metantis pagalys.
Del,metimo jei svaidai su sniuru storu cia jau tavo bedos.Ar tuo 100 % uztikrintas kad nera geresnis uz kitus pigesnius ? Larus,Mikado,Siweidas ir t,t???
 #670852   alkanas
 25 Lie 2016 09:56
Toks pats kaip išvardinti, tik paskutinio nzn
 #670867   Menke
 25 Lie 2016 11:10
alkanas rašė:Birdas nesikandzioja, tiesiog eilinis pigus Spiningas ner apie ką kalbėti ne kiek ne geresnis už kitus, ne vieno pliuso Apart kainos nera
Sutinku, kreivi sleivis, visiskais nejautrus blanko. Tiesiog gera reklama padaryta, ant kurios ir pats pasimoviau. '''bum
 #670881   inf
 25 Lie 2016 12:50
Visi favorito birdai labai atitinka savo kaina. Uz tokia kaina niekas nepasiulys gero spiningo. Labai puikiai tinka pvz kai vaikas nori pradeti zvejoti ir jautraus bei trapaus spiningo neapsimoka pirkt, nes sulauzys tuojpat.
 #670892   Karasikas
 25 Lie 2016 15:03
Na aš esu tik pradedantysis džigautojas, todėl manau, kad pradžiai bus geras ir Favorite White Bird 1-7g ... Ankščiau visada užsiminėdavau castingu, ir dabar įsinorėjau išbandyti kažką naujo, ir besidomėdamas pamačiau, jog dabar begalo yra užsiemama džigavimu, todėl ir nuspręndžiau išbandyti šį metodą. O pradžiai ten kažkokių Tict ar kitų brangių UL kotų kolkas net neverta pirkt manau, nes nežinau kaip man pasiteisins tas metodas... Jei patiks tada nusipirksiu brangesnį kotą ;-var-var. o jei nepatiks tai parduosiu ką nusipirksiu :cool:
 #670900   Aqua v.
 25 Lie 2016 16:27
Ka cia skaitei apie jautrumus i ranka, tai gali net neimt domen. Sitas kotas ne tam skirtas, S virsunele skirta vizualiai pravedimo/kibimo kontrolei. Kadangi tie patys komentatoriai paminejo ir 'jautrumo nulis' ir virsuneles informatyvuma, tai galima daryt isvada, kad kotas toks, koks ir turi buti by default.
O kas geriau, reikalingiau, ar jautrumas i ranka, ar vizualus kontaktas, tai paciam reiketu nusprest, ir tik kai padzigausi pats savo vietose savo budais. Netikek siaip 'na slovo' jei kazkas 'zino', kad 'i ranka'* visada geriau be isimciu.

*gerai skamba :-D
 #670903   Karasikas
 25 Lie 2016 16:52
Na, bet kaip aš suprantu, jog tie kotai kurie pasiduoda jautrumu į ranką jau turi ir kainą didelę ;-var-var. Tai manau, kad pasibandyti džigavimo tecniką bus gerai ir su tokiu kotu ;uolrait
 #670905   inf
 25 Lie 2016 17:42
Koto jautrumasni ranka priklauso nuo: a) anglies standumo, b) bendro koto svorio ir aisku ilgio. To galima pasiekti naudojant brangia angli(tiksliau gera anglies siula+ brangia jos apdirbimo technologija klijuojant pluosta ir sukant blanka), brangius lengvus ziedelius arba ploninti spiningo sieneles ir naudoti auksto standumo, taciau mazo tamprumo pigesni blanka. Dabar yra ir nebrangiu bet jautriu i ranka spiningu, jais ypac dziaugiasi spiningu meistrai. Jei randate labai standu ir lengva spiningeli uz maza kaina, saugokite ji trigubai, jo sieneles plonytes, o blankas pintas daugumoje naudojant isilgines vijas. Jie ir luzta taip isilgai sutrupedami per kelis cm. Tuo tarpu brangus ne tik standaus bet ir tampraus blanko spiningai jei luzta tai kaip britva nupjauti ir daug sunkiau.
  • 1
  • 387
  • 388
  • 389
  • 390
  • 391
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė