Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #178919   Kleckas1978
 18 Kov 2010 10:56
kaip bebutu pintas valas vistiek yra praktiskai netamprus.

FC del tamprumo yra tarp pintuko ir mono valo, visdelto jisai tamposi.
FC - maziau dyla ir yra ilgaamziskesnism, atsparus UV ir t.t., bet maziau laiko svorio ir su mazgais jiem prastokai palyginus.

del tvicinimo tai reikia ziureti kokio dydzio vobleriukus zadi tvicinti, jei tai bus nedideli maza pasipriesinima turintys vobleriukai tai sueis ir FC, bet jei bus didesnio pasipriesinimo ar didesniu gabaritu vobleriukai, visdelto nesigaus taip kaip su pintu valu patvicinti, nes FC gesins vistiek astrius judesius ir pasidarys svelnesni.

as uz pinta vala tvicinimui, o jei nereikia tvicinimo - pilnai pakanka ir FC.

aisku kiekvienam savo ;-)
 #178921   Karalaitis
 18 Kov 2010 11:05
Na tvicint ne jerkint ruosiuosi, tad vobleriai tokie kaip rapalos x-rap ar Cora-z, gal dar reiks juozuku nesunkiu nusipirkt -+10-12g. Tiesa, mano pazystamam vienoje parduotuveje (pas Zilvina kas Uteniskiai) sake isbande kazkoki FC vala kuris po triju zvejybu buvo tinkamas ismest :grin: Pinta vala as turiu Qlimax 0,12mm bet kadangi rite nestebuklinga ant atsarginio bugnelio rupetu FC susivyniot. Ir man ta mintis su FC nenaudot jokio pavadelio nepreina :D Turetu eseriams labiau patikt.
 #178956   Kleckas1978
 18 Kov 2010 14:09
kiek dometasi ir kiek bandyta tai jei plonas pavadelis tai nelabai ir ziuri ten eseriai jei kimba normaliai - bandem su draugeliu is valties - masalai tokie pat (vobleriukai minow 44) pas mane pintas valas + pavadelis, o pas ji FC 0,16mm - kibimo poziuriu jokiu skirtumu nepastebejau - eseriai tadien gerai kibo :D

stai jei kibimas nekoks ir zuvis labai atsargi gal ir geriau tas FC ir kad pavadelio nebutu, bet man kazko gaila lydekaitem dovanoti vobleriukus tai niekad ir galvos nesuku del pavadelio - dedu ir tiek.
Ir ne viena karta jau teko istraukti lydekaite - kuri buna padrozusi normaliai pavadeli plona ir t.t. jei nedeciau pavadeliu manau pusia vobleriuku butu jau :/braj;

stai kai zvejoju su mikriukais dedu FC ir niekad nededu pavadelio - negaila man tu gumu :D

Siaip sapalam, upetakiam pavadelio geriau nedeti nes greiciausiai nieko nesugausi jei pavadeli uzdesi.
 #178958   alkanas
 18 Kov 2010 14:11
Donatelo84 rašė:Na tai trumpai "reziumiuokite" koki pintuka uzsimesti ant spiningo siemet :) seip planuou 0,12 susivynioti,, tik vat nesugalvoju koki :D
jei sia tema perskaitei, tai manau matei apie super pe prirasyta, nebrangus, tiesa jis 0.15, bet kitu firmu 0.12 pagal plonuma toli iki to 0.15
 #178961   Tadunce
 18 Kov 2010 14:17
Ar kam buvo nukande FC vala lydeka? Tiksliau jei buvo, tai koks santykis istrauktu ir nukastu?
Nes atsisiunciau pavadeliam skirto FC valo ir neramu darosi ar issaugosiu voblikus nuo astriadanciu,,
Bandant paciam nukasti, tai zyymiai sunkiau nei mono
 #179065   henyte
 18 Kov 2010 21:08
FC , kad nenupjautu lydys turetu but bent jau 0,50 storio , siaip rekomenduojamas 0,7-0,8... Gal kokia 10 lydziu esu pagaves ant fc pavadzio , tiesa neperdidziausiu , ne vieno nenureze , turiu omeny ,kad giliai nuryti masalai buvo . Na , o jei lydys didesnis ir dar zvejys zaistus su juo net nezinau tada...
 #179080   Taacis
 18 Kov 2010 21:50
Tadunce rašė:Ar kam buvo nukande FC vala lydeka? Tiksliau jei buvo, tai koks santykis istrauktu ir nukastu?
Nes atsisiunciau pavadeliam skirto FC valo ir neramu darosi ar issaugosiu voblikus nuo astriadanciu,,
Bandant paciam nukasti, tai zyymiai sunkiau nei mono
Man nukando. Stambiame upelyje upetakius gaudzhiau (shia zhvejybai naudoju pintuka su FC pavadzhiu apie 0,4-0,8m ilgio). Ir tik truktelejus po nusileidimo boblerys- kliovas, vandens fontanas, ir FC nurezhe kaip morka (FC ish Salmolitos, vision, 0.23mm, 3,9kg- dar dabar jo turiu- tikrai nepanashus y bloga produkta)... Tiesa priejes ta vieta radau dugne gullinty vobleriuka, taigi kaip sakant susidurimas su lydeka baigesi lygiosiomis (lydeka buvo tikrai nedidesne nei 1kg). Taigi mano gana stiprus tikejimas y FC buvo kresteletas kaip reikiant.
Tiesa tai vienintelis atvejis. O su FC pavadzhiu esu ishtraukes pora, ar tris lydekas. Mazhas, 0,5-1kg...
 #179083   Taacis
 18 Kov 2010 22:00
Kleckas1978 rašė:stai kai zvejoju su mikriukais dedu FC ir niekad nededu pavadelio - negaila man tu gumu
Gal gali pakomentuot FC vs Pintukas mazhiems masalams? Man monofilas ul masalams labiau patinka- kazhkaip geriau masalo skrydy kontroliuoti,- negu pintukas. Kazhi kaip sektusi naudoti FC? Ar anas labai (labiau uzh monofila) buna susisukes ir spyruokliuoja kai skrenda paskui masala (mikro masala)? Nes mane baugina, tai, kad jis del savo kietumo stabdys ul masala labiau negu monofilas...
 #179089   AndriusK
 18 Kov 2010 22:35
siaip neturetu labai stabdyt, o jei garunksciuojasi del to jog neisdziovini valo, monofilo niekaip nesupratau kodel po zvejybos atvyks i kita zvjyba valas ratais nuejas, po to supratau kad po ribalkes reik isdzovyt ir bus tiesus kaip xsytga, tad jo kietumas ir sunkumas turetu dar lengviau skraidynt masalus, panaisiai kaip museles sniuras P.s( cia mano tokia teorija)
 #179095   Kleckas1978
 18 Kov 2010 23:33
Taacis rašė:
Kleckas1978 rašė:stai kai zvejoju su mikriukais dedu FC ir niekad nededu pavadelio - negaila man tu gumu
Gal gali pakomentuot FC vs Pintukas mazhiems masalams? Man monofilas ul masalams labiau patinka- kazhkaip geriau masalo skrydy kontroliuoti,- negu pintukas. Kazhi kaip sektusi naudoti FC? Ar anas labai (labiau uzh monofila) buna susisukes ir spyruokliuoja kai skrenda paskui masala (mikro masala)? Nes mane baugina, tai, kad jis del savo kietumo stabdys ul masala labiau negu monofilas...
siaip nepajauciau jokio didelio skirtumo tarp kokybisko mono valo ir eilinio fluorokarbono.

Naudodavau visad Owner Broad vala spiningavimui (tiek 0.26 0.22 ir 0.16mm) ;-var-var. mikriukam ant UL dedavau 0,16mm, nes kur gaudydavau pasitaiko ir lydeku po 2 kg ir eseriu 500 gr+

po to (praejusiais metais) per kazkokia akcija (+ suzavetas reklamu) paemiau pabandymui fluorokarbono 0,16mm (pavadinimo nepamenu) - mazgus laiko prasciau, zacepa pagavus iskart jauciasi, kad laiko maziau uz Owneri tokio pat diametro, uzmetimui ir jautrumui nepajauciau jokio didelio skirtumo -aisku jei lyginciau paprasta monovala (o ne ownerio) su FC gal butu kitaip.
taip kad gerai pagalvojes + ir - dabar geriau imciau Owner Broad ir nesukciau galvos, o ne kazkoki paprasta FC.

Bet siaip pintukas zymiai jautriau uz FC cia 100% + iskaitant kad FC kainuoja ~50% pintuko kainos tai nelabai ir pirksiu ateiti as vel ta FC.
dabar pasiemiau mikriukam plona pintuka KAMATSU TECHRON BLACK 0.10mm 100metru kainavo man 41lt (realiai uz ygk pe super 0.15mm vos vos plonesnis atrodo - manau bus koks ~0.13-0.14mm) ir galvos nesuksiu + liko ant antro bugnelio FC 0.16mm kuris bus naudojamas tik kartais (jei butu nekiba ir manyciau kad mano pintukas baido zuvi :D )

siaip is savo tokiu pasvarstymu tikrai manau kad ispustas tas burbulas su FC spiningavimui, stai kokiai pludiniai ar dugniniai pavadeliams tai ;-var-var. nes ten gi zuvis gali atplaukti ziureti kas kur ant ko kabo (FC maziau matomas), o kai spiningauji - meti trauki, trukcioji, dugnu sokdini tai nelabai ir speje ten susigraibyti ta zuvis uz ko ten tas masalas tampomas.

O kuom zvejoti tau - rinktis tik tau paciam, tik iskart sakau nesitikek is FC kazkokio stebuklo ir tiek ;-)
nes jei nekibs ant mono tai vargiai isgelbes ir FC.
 #179136   Kleckas1978
 19 Kov 2010 09:14
vital(vilnius) rašė:Kleckas1978
visa problema tame kad tu nebandei gera/tikra :!: FC vala :cig. Man pvzd paskutine laiku zimei maloniau tvicinguoti mazus minnow vobleriukus su FC valu negu su pintu ;-)
koks pavadinimas to gero FC ir kokia jo kaina?
nebus kaip seaguar 40 lt 50 metru gabalas - uz pintuka brangiau :D nes jei taip tai as pasiliksiu prie pintuko 0,10mm tada + senas FC (praejusiu metu)
 #179137   Tadunce
 19 Kov 2010 09:17
Nu as kai siunciaus i uz balos, tai 40lt uz 25m spule mokejau.. Pavadeliams risti skirtas, mazgus laiko gerai - turbut ne grynas fluorikas
 #179150   vital(vilnius)
 19 Kov 2010 10:40
Kleckas1978
Pas mus ira toks Trabucco XPS flurikas,kaip pamenu uz 50 metru praso virs 20 lt su kopeikomis :gutgut netamprus,praktishkai kaip pintas valas,laiko mazga :gutgut nauduoju UL-ui kaip pagrindine 0,16 ;-) ira dar geresniu,bet jau reike siusti is JP :cig.
 #179159   gytis
 19 Kov 2010 11:29
Na 0.16mm fluorokarbonas laikys kazkur iki 2kg. Cia eina kalba ne apie atsparuma uzrasyta ant pakelio, o apie realu atsparuma. Ar ne paprasciau paimti Fireline smoke 4lb? Jis yra ir realiai plonesnis ir stipresnis uz bet kuri tokio pat diametro FC. Jei jau labai norisi FC, tai is jo galima pasidaryti pavadeli...
 #179164   Karalaitis
 19 Kov 2010 12:04
Kadangi užvire čia įdomi diskusija apie FC panaudojimą, pasisakysiu dar... Turiu kažkokiu lenkišku pavadelių porą (pagal katloga http://www.maxkf.pl/MAX_2008_pages/MAX_2008_24.pdf 1415030 modelis) pagal gamintoją laiko 15kg :?:, deja skersmuo nenurodytas :cry:. Kadangi juos pradejau naudot pernai sezono pabaigoje, tai teturėjau pora pora kibimų - pora neimamų lydekų. Dabar specialiai pavadį apžiūrėjau - nesimato jokių kandimo žymių, kaip ten būtų buvę su rimtesne žuvim, tai neaišku. :neutral:
 #179169   Menke
 19 Kov 2010 12:28
Karalaitis rašė:Kadangi užvire čia įdomi diskusija apie FC panaudojimą, pasisakysiu dar... Turiu kažkokiu lenkišku pavadelių porą (pagal katloga http://www.maxkf.pl/MAX_2008_pages/MAX_2008_24.pdf 1415030 modelis) pagal gamintoją laiko 15kg :?:, deja skersmuo nenurodytas :cry:. Kadangi juos pradejau naudot pernai sezono pabaigoje, tai teturėjau pora pora kibimų - pora neimamų lydekų. Dabar specialiai pavadį apžiūrėjau - nesimato jokių kandimo žymių, kaip ten būtų buvę su rimtesne žuvim, tai neaišku. :neutral:
gal ir geras :gutgut bet is isvaizdos atrodo nepatikimai, kaskaip baisu det butu toky. o kai dedi drata tai ramiau jautiesi :ruko
 #179282   Kleckas1978
 19 Kov 2010 20:10
vital(vilnius) rašė:Kleckas1978
Pas mus ira toks Trabucco XPS flurikas,kaip pamenu uz 50 metru praso virs 20 lt su kopeikomis :gutgut netamprus,praktishkai kaip pintas valas,laiko mazga :gutgut nauduoju UL-ui kaip pagrindine 0,16 ;-) ira dar geresniu,bet jau reike siusti is JP :cig.
tik FC zacepo atveju prasciau nei pintukas.
Siaip kaip ir sakiau - nematau finansine prasme jokio tikslo pereiti prie FC nuo pintuko.

bus kokia akcija - nusipirksiu vel bet uz pilna kaina nematau tikslo ir tiek.
 #179299   Tadunce
 19 Kov 2010 21:55
henyte rašė:
Edga rašė:Nusipirkau "Sufix DuraFlex" 0.18 atlaiko 3.1 bet manau atlaikytu daugiau
Kiek suprantu monofilamentas cia,abejoju,kad mono 0.18 atlaikytu 3 kg :shock: , juk nesunku ant svarstykliu isbandyt...Jei tikrai 0.18 man atrodo ir iki 2 kg nedatrauks...

Katik meginau colmico 0.14mm vala ant svarstykliu nutraukti - rezultate, plysta per mazga prie 1.5kg (gamintojas nurodo 2.15 jei neklystu)
 #179418   Jurginas
 20 Kov 2010 15:15
Na matematikai, gal kas norit paskaičiuot? :D
Į katuškę telpa 200 metrų 0,3 mm valo. Kiek ir kokio storio valo pavyniot po apačia, kad su 135 metrais 0,13 valo būgnelis būtų normaliai užpildytas? Seniau kai monofilamentu gaudžiau tai iš akies nebaisu būdavo, o pintą nuspirkus nesinori bereikalo gadint :roll:
Beje, kokie atsiliepimai apie power pro pintuką?
 #179419   Xrapas
 20 Kov 2010 15:20
Jurginas rašė:...pintą nuspirkus nesinori bereikalo gadint...
O kam gadint?
Jei ritė turi atsarginį būgnelį- suvynioji ant jo iš pradžių pintuką, ant viršaus- panašaus diametro kokio nors seno valo iki norimo lygio, tada iškart pervynioji ant darbinio būgnelio.
Jei būgnelis tik vienas, teks du kartus pervyniot ant kokių nors valo špūlių.
 #179421   Jurginas
 20 Kov 2010 15:23
Xrapas rašė:
Jurginas rašė:...pintą nuspirkus nesinori bereikalo gadint...
O kam gadint?
Jei ritė turi atsarginį būgnelį- suvynioji ant jo iš pradžių pintuką, ant viršaus- panašaus diametro kokio nors seno valo iki norimo lygio, tada iškart pervynioji ant darbinio būgnelio.
Jei būgnelis tik vienas, teks du kartus pervyniot ant kokių nors valo špūlių.
Kur dėtųs tokie žioplavoti kaip aš, jeigu ne forumas :oops: ? Ačiū! ;-var-var.
O beje, nieko tokio jei po pintuku bus monofilamentas?
 #179430   Empowner
 20 Kov 2010 16:03
Jurginas rašė:Na matematikai, gal kas norit paskaičiuot? :D
Į katuškę telpa 200 metrų 0,3 mm valo. Kiek ir kokio storio valo pavyniot po apačia, kad su 135 metrais 0,13 valo būgnelis būtų normaliai užpildytas? Seniau kai monofilamentu gaudžiau tai iš akies nebaisu būdavo, o pintą nuspirkus nesinori bereikalo gadint :roll:
PowerPro geras valas, pats pries pora dienu nusipirkau, laukia zvejybos dabar :D
 #179435   Tanius
 20 Kov 2010 16:18
Gerai, tai geras, bet del to yra nemazai padielku, manau perkant kokiam turguj, reiktu atidziau apziuret, nors ka ten yziuresi :-D Buvo internetinis kazkoks puslapis, kaip pagal dezute atskirti, gal dar kas pamenat ?
 #179437   Empowner
 20 Kov 2010 16:20
Tanius rašė:Gerai, tai geras, bet del to yra nemazai padielku, manau perkant kokiam turguj, reiktu atidziau apziuret, nors ka ten yziuresi :-D Buvo internetinis kazkoks puslapis, kaip pagal dezute atskirti, gal dar kas pamenat ?
na ce jau reikia su galva mastyt ar gali buti toks valas turguj ne padielka jaj ten tekainuoja 30 lt :D , joa pamenu kad buvo ci akazkas ta svetaine parode su tom dezutem, bet url nerandu :(
 #179439   matamode
 20 Kov 2010 16:23
kai zinai koks tikras pats valas turi buti,padelkos nenusipirsi.nezinau as tu skirtumu pagal dezutes,net amerikos rinkai skirtos,buvo biski kitokios nei EU.manau kaina turetu jo pasakyt ar jis tikras ar ne :roll:
 #179442   Rapolas
 20 Kov 2010 16:36
Empowner rašė:
Jurginas rašė:Na matematikai, gal kas norit paskaičiuot? :D
PowerPro geras valas, pats pries pora dienu nusipirkau, laukia zvejybos dabar :D
PowerPro valas yra tikrai geras, sakyčiau net labai geras.
Gaudau juo jau penki metai ir neturiu jokių problemų (ir upėje, ir velkiaujant, ir ežere).
Dėl klausimo matematikams... (mano diplome parašyta-matematikas ;-))
Paimk tuščią ritelę, suvyniok savo 'pintuką' (kiek jo ten turi), pririšk turimą 'blogą' monofilamentą ir vyniok iki ritelės kraštelio (apie 2мм palik rezervo ).
Tada ritelės turinį pervyniok į kitą ritę, o ją-paskui dar į kitą :)
O tada belieka viską susivynioti atgal į savo ritelę ;-)
Nu jo, man tai aišku, bet ar nematikai supras ??
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė