Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #266614   Taacis
 22 Kov 2011 20:09
velnias34 rašė:Sveiki, man kaip pradedančiajam knieti sužinoti, kokie pas jus rezultatai maudant savagear freestylerius, tiek didžiuosius tiek mažuosius ?
Va man irgi, kaip pradedanchiajam, tai ant dideliu Freestyleriu neuzhkibo niekas :e:e O bandzhiau tikrai intensyviai- ishpradzhiu kol ishmokau juos pravedinet, o kai jau ishmokau- tai man anys taip grazhiai plaukia, kad labai patiko juos plukdyt (tai nekokius Sliderius ar Busterius- kur viskas paprasta, kaip 2x2)... Bet neliete niekas freestyleriu mano :-ug 'viarkt
 #266631   velnias34
 22 Kov 2011 20:51
Nu keista. Aš pradėjau džerkauti nuo pernai spalio pabaigos, taigi vanduo buvo labai šaltas. Tada didžiųjų dar neturėjau, tik mažuosius. Plukdžiau labai trumpais šuoliukais su ilgom pauzėm, nu ir pagavau keleta silkių ir vieną 4 kg. Draugas ant jų irgi pagavo. Kitų džerkų dar neteko bandyti, tiesiog neturėjau. Draugas inirtingai bandė įvairius zaltus ir net kibimo nematė. Tai pagal Jus išeitų, kad pavyzdžiui ant busterių ar slaiderių geriau būtume pagavę ?
 #266640   Taacis
 22 Kov 2011 21:37
velnias34 rašė: Aš pradėjau džerkauti nuo pernai spalio pabaigos, taigi vanduo buvo labai šaltas. Tada didžiųjų dar neturėjau, tik mažuosius. Plukdžiau labai trumpais šuoliukais su ilgom pauzėm, nu ir pagavau keleta silkių ir vieną 4 kg.
...Tai pagal Jus išeitų, kad pavyzdžiui ant busterių ar slaiderių geriau būtume pagavę ?
Ash tik ant tu didzhiuju bandes (kiek te jie sveria- kokius 80-90gr). Nors pravedimas, koky tu aprashai mazhiukams- tai pagal mane nelabai tiktu didiesiems. Kita vertus- tik lydekos zhino, kas kam tinka.
Ar daugiau butum pagaves ant Busteriu/Slideriu nezhinau, bet, kad juos paprasta pravedinet ir ant ju kimba- tai tikrai.
 #285365   BenasS
 30 Geg 2011 12:36
Kokia konkrecia deze ar tase rekomenduotumet dzerkam?
pradejau dzerkaut, ir matau kad reik spec tasikes ar dezes dzerkam
Kad tiktu tokiem masalam kaip salmo jack, big bandit
ir aisku slideriam 10,12
Aciu
 #285384   Xrapas
 30 Geg 2011 13:23
BenasS rašė:Kokia konkrecia deze ar tase rekomenduotumet dzerkam?..
Jei iš pirktinių- tokios neblogos, ypač valty.
Paveikslėlis

Jei reikia daug vaikščiot ir "turtą" su savim nešiotis, patogios tokio tipo:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Krepšį galima pritaikyt bet kokį, stačiakampės formos ir tinkamo dydžio, o petvaras nesunku iš kokio nors plastiko pasigaminti.
 #285398   SauliusM
 30 Geg 2011 14:53
Xrapas rašė:...petvaras nesunku iš kokio nors plastiko pasigaminti.
visgi dabar po tam tikros praktikos (po buvusiu diskusiju tuo klausimu mazdaug pries menesi priedu temoj), buciau linkes manyti, kad variantas, kai pertvaros padarytos is supjaustytu vamzdziu, yra patogesnis. nes uz tu petvaru kur is plokstes ir susikisa viena i kita, tai kabliai linke kabinetis uz sujungimu sudurimo taskuose.
 #286100   BenasS
 02 Bir 2011 11:23
Is kelinto nr stygos darot pavadzius dzerkam?
 #286105   Jurginas
 02 Bir 2011 11:47
Matomai kad jei ir daro, tai iš antro. Mat pirmo - plonutė, o visos kitos - vyniotos.
Ir tiesa to paties numerio stygos storis gali šiek tiek skirtis. Pvz. death metalą paprastai groja storesniu stygų komplektu ;D
Paskutinį kartą redagavo 1 Jurginas. Iš viso redaguota 2 kartus.
 #286107   Xrapas
 02 Bir 2011 11:50
BenasS rašė:Is kelinto nr stygos darot pavadzius dzerkam?
Suku iš 0.51- 0.8 mm vielos :) .
Gitarų stygos- Nr 1~ 0.3 mm, Nr 2- ~ 0.4mm
 #286124   BenasS
 02 Bir 2011 12:27
Tai kas geriau viela ? :ks>
Tai styga biski per plona taip iseina? :?
 #286286   slavikas
 02 Bir 2011 20:37
Džerkam iki 50 gramų Nr.2 laiko užtikrintai.Žvejojų su 0.2 pintuku ir jeigu trūksta,tai ne pavadėlis.
 #288164   Karalaitis
 11 Bir 2011 12:36
Gal paveluotai prisijungsiu, man labiausiai patiko stai tokie pavadziai dzerkams http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... ct_id=2561 jokiu besimaskatuojanciu segtuku ir kitu pricindalu kurie gali gadint darba. Sitie cormoran firmos nera labai kokybiski, skystoka viela, toks vaizdas kad is suvirinimo vielos kazkur 0,8mm susukta, greit susilanksto. Kokybiskesniu kazkur Vilniuje yra pirkt (teko matyt atvezta, tik nezinau is kokios parduotuves, FishOn tokiu nematę :shock: ).
 #289009   vaidaas
 16 Bir 2011 07:48
Sveiki, rebiatos
Sakau kada čia ant tų džerkų atsiraut? Bevartydamas nuotraukas, žiuriu kad pernai, birželio 15d. vienoj baloj su kolega gavom gražių margašonių. Pasvarstęs , galvoju reikėtų pašaut, patikrint ar ta pati diena bus sėkminga?
Pažiurėjęs prognozes, matau beveik apsiniaukus visa diena, pradėjau ruoštis žvejybai.
Kilau be 15 keturios. susimečiau mantą ir adjos.
Pusė šešių jau sėdėjau valty. Be manęs jau matau plaukioja kokios 3 valtys.
Pirmas užsiinkaravimas, užkabinu Huliganą ( čia pagal Barbalą) :-D keletą metimų gaunu per nagus, bet nepasikerta. Azartas kyla, manau nebloga pradžia, delo poidiot.
Iš ryto šalia valties labai vaikė mailių, tai arba ešeriai arba lydekos mailių gainiojo.
Keitinėjau dislokacijos vietas, kibimų buvo nemažai bet vis nepakirzdavau, jau mečiau bėda ant koto kad jis gali but per kietas.
Ant plaukiančio slaiderio buvo du išėjimai kibimai paviršiuje, nepasikerta.
Pagaliau atsirišo, buvo keletas kurios ir gavo paragaut kobinių, bet buvo paleistos paaugėt.
Jau po piet, palikau vienas ,atsibodo iki gyvo kaulo sakau dar biški ir užteks.
Paplaukiau truputuka arčiau gylio, metimas, kažkas sėdi antram gale, jaučias kad ne iš mažūjų, aš vyniot multa, suku sunkiai ir staiga laisvumas.
Galvoju vėl atsikabino? Bet ne, ji staigiai buvo pasidavusi ant manęs.
Tai va , pasvėriau gražus žuveliokas 3,3 kg. (paėmiau į namus :oops: ) visos kitos ,paleistos.
Reziume , žvejyba vykus, kibo beveik ant visko, bet daugiausiai gaudžiau su huliganais. :ruko
<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=atvai ... s=819&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>Paveikslėlis</noscript>
 #289077   SauliusM
 16 Bir 2011 11:40
grazu. o huliganas tai cia kas tokio jei neuzkoduotai?
 #289080   Xrapas
 16 Bir 2011 11:52
SauliusM rašė:grazu. o huliganas tai cia kas tokio jei neuzkoduotai?
didelis bandziūga, turbūt :lol:
 #289082   SauliusM
 16 Bir 2011 11:57
Xrapas rašė:
SauliusM rašė:grazu. o huliganas tai cia kas tokio jei neuzkoduotai?
didelis bandziūga, turbūt :lol:
ponial :lol: nu aisku labiau uzsikonspiruot tai neimanoma :lol:
 #289371   vaidaas
 17 Bir 2011 15:56
Sveikučiai,
Sumasčiau šiandien vėl pasvaidyt malkas, bet anksti nesikėliau kaip prieš kelias dienas, nes poto vaikštai kaip apuokas, apsnūdęs. :-D
Po septyniu jau sėdėjau valtyje, pirmi bandymai pagauti margašone , neduoda rezultatų, nei masalo kaitaliojimai, nei dislokacijos keitimas. 'viarkt Po kokio laiko vistiek pagavau vieną " paleistuvę". Galvoju ne mano diena , saulė šviečia ir dėdė Atsosianas bus prikišęs savo pirštą :-niak'
Pasidaviau arčiau namų pusės, pažiuriu kad jau 11 valandų jei nėra rimtos žuvies ,laikas namo.
Dar vienas iš užsiinkaravimų, metimas , jaučiu kad kažkas sėdi antram gale. Po neilgos kovos, margašonė atsiduria valtyje. Staigiai padarau porą fotkių.
PaveikslėlisPaveikslėlis
Dėkui kolegai žvejui, padėjusiam įamžint paleidžiamos lydekos, akimirką.
Vienžodžiu, huliganai - ruliat :ruko
 #291932   krauzas2
 30 Bir 2011 18:36
gal tau dar rakta nuo buto.... :grin: mes cia su vaidziu kaip tik aptarinejam zvejybos niuansus :) chuliganas arba big bandit ;-)
 #292388   SauliusM
 04 Lie 2011 10:02
nu vo, savaitgali sulijo bedzerkaujant kaip shuni koki.
cia gal ir nerasyciau, ale kazkas kazkada klausinejo apie dzerkavima srovej.
Tai va Nemune brisdamas krantu bandziau ta daryt.
vienu zodziu dzerkaut iki papu isibridus su brydkelnem tokia kazkokia abra kadabra biski gaunas.
nu bet viena puskiline silke suvalge slider 10S
ir dar viena tokia pat ar tai uzdzerkavau ar tai uztvicinau.
nu ziurint i masalo forma lyg ir tvicingine minoske, bet pagal dydi jau link dzerku traukia ir siaip kotas dzerkinis buvo naudotas.
Ta prasme zipbaits ZBL 15 F:
http://www.zipbaits.com/catalog/2011_ca ... ow_15f.htm

Tai vat tiek istorijos apie dzerkavima srovej.
Nuotrauku nebus, nes:
1. Ne tas dydis zuvies kad fotografuot.
2. net nebrendant krantan buvo atkabintos ir paleistos.
3. o kad ir isbrides buciau, vistiek iki fotoaparato kilometra krantu eit butu reikeje :-D
 #292403   Xrapas
 04 Lie 2011 10:45
SauliusM rašė:...savaitgali sulijo bedzerkaujant kaip shuni koki... iki papu isibridus su brydkelnem ...
Ne taip jau labai turėjo ir sulyt :roll: :-D
 #292405   SauliusM
 04 Lie 2011 10:48
Xrapas rašė:
SauliusM rašė:...savaitgali sulijo bedzerkaujant kaip shuni koki... iki papu isibridus su brydkelnem ...
Ne taip jau labai turėjo ir sulyt :roll: :-D
nu ne taip jau ir labai, tik kaip shuni... OK, mes cia jau biskiuka nebeitema :lol:
 #296473   Vaidis
 31 Lie 2011 16:51
Hi džerkistai, gal reikėjo ir prie voblikų rašyt, nes gramatūra jau tokia nelabai džerkinė, bet....gaudot kas BABY BUSTER'IAIs? http://voblery.com.ua/en/catalog/baby-buster.html , kaip anie? nes kiek skaičiau, tai didesnieji - vieni iš favoritų :)
 #303005   Antas
 05 Rgs 2011 21:13
Vaidi naudoji aises dzerkus, kazkaip uzkliuvo man jie beziurint, kokie atsiliepimai?
(p.s. Bratkai - nezvejojiu ir nezvejosiu :-D )
 #303712   Vaidis
 08 Rgs 2011 09:26
Antas rašė:Vaidi naudoji aises dzerkus, kazkaip uzkliuvo man jie beziurint, kokie atsiliepimai?
Kažką maišai....negaudau aš džerkais, tik džerkučiais iki 10cm, o aisės tik "murzių" teturėjau, dirbo gražiai, bet žuvims nepatiko :neutral:
 #303944   blight
 08 Rgs 2011 21:23
Tai čia jau ne pirmas vardus Vaidis su Vaidaas maišo :-D
 #304064   Antas
 09 Rgs 2011 10:36
Vaidis rašė:
Antas rašė:Vaidi naudoji aises dzerkus, kazkaip uzkliuvo man jie beziurint, kokie atsiliepimai?
Kažką maišai....negaudau aš džerkais, tik džerkučiais iki 10cm, o aisės tik "murzių" teturėjau, dirbo gražiai, bet žuvims nepatiko :neutral:
gi prie kupiskiu gavai kazkokia viendaline trumpa spaga, kadangi spininguose ne specas, tai pagalvojau, kad tampai juos, tai ir uzklausiau :-D
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 63
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė