Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#133077   žVYNAS
 08 Rgp 2009 17:04
Siaip man atrodo jau kazkada seniai buvo tokia tema, tokios klases spiningui ryte, kiek atsimenu kazkas tada jau rase, kad niekas nelaiko, nei Daiwos nei Shimanai, siule zmogus, atrodo, is Silutes iskarto pirkt multiplikatoriu, tipo ir pats jis perejo ir jo keli draugai gaudo su jais, idomu kaip dabar to zmogaus nuomone apie multiplikatorius, nes ziuriu, kad cia ir norvegai daugumoje ir gaudo jais, plius taip zvejodami nesikeikia kaip as, gal geriau su juo? Pasidalinkit patirtimi :beer'2

#133079   vital(vilnius)
 08 Rgp 2009 17:36
Rytukas
banax-us ira baltarusijoi,rusijoi,in Litva jau neks neveza :(
paziurek dar
Cormoran Chronus

#133100   slavikas
 08 Rgp 2009 20:47
Spinui Avid 70MLF2 kokio dydžio ar svorio ritė tiktu?

#133103   kazbekas
 08 Rgp 2009 21:35
as saviskiui Avid 76MLXF2 esu uzdejes 2500 pagal Shimano. Tai man sis derinys idealus.

#133110   linkaz
 08 Rgp 2009 22:58
[quote="rytukas"] klausimas:
kokią siūlytumėte ritę, gaudyti stiprioje srovėje, sunkiom vartyklėm (arsenale 22-38g), nemenkais vobleriais. taip pat norėtusi tą pačią ritę naudoti jūroje.
tikslinė žuvis būtent šiai ritei - rudeninė lašiša/šlakys, pavasarį lašiša/šlakys jūroje. tad turėtų "nebijoti" jūros vandens.
dar vienas kriterijus yra biudžetas, kurį galiu skirti šiam pirkiniui. tai būtų iki 350Lt.
ritės svoris iki 0,5kg.

Puikiausiai atitiktu multiplikatorius...

:oops:

Cia rimtai.

#133142   Lamiglas
 09 Rgp 2009 17:07
taigi multikui reiks ir specialaus koto , ar ne taip ? RYTUK geri atsiliepimai eina apie PEN SLAMER nors man tai i amerikanska delfina nesa , bet bus brangesnis . Drozk APLAUSUS sezona atlaikys o gal ir ilgiau , bet uztad atsarginiu bugneliu turesi ....

#133156   linkaz
 09 Rgp 2009 18:28
Tai tiesa, geriau kad kotas butu kastinginis...Tik siaip, kai "galingas" gaudymas, dideli masalai, gal ir toks variantas svarstytinas :roll:

#133162   DainiusM
 09 Rgp 2009 19:52
Gaudant lasius juroje man rodos reikalingi tolimi metimai... kazkaip man atrodo, kad su beinertsu kaip beziuret bet multa apmetai i toli, gal as ir neteisus, cia seip teoriniai pasvarstymai :roll:

#133165   linkaz
 09 Rgp 2009 20:14
Ypac juroj ibridus giliau gali but sunkiau atlikt metima (ypac per galva, nes masalas sieks vandeni), ir siaip,krante, reikia vietos aplink gan daug.
Uzmetimo nuotolis sunkiais masalais, ypac aerodinamiskais, neturetu but trumpesnis, bet velgi yra niuansu - multiko stovis( kartais kai kuriais multais tik taip vadinama abkatke ir geras sutepimas igalina mest toli), kotas...nureguliavimas...vejo stiprumas...igudziai ,ir is tikro kokybiskesnis kastinginis komplektas greiciausiai kainuos brangiau kaip atitinkamai neinercinis :cry: Bet galima naudot storesni sniura,maziau persimetimu...taciau negali sakyt kad metimo nuotolio atzvilgiu multikas pranasesnis, o ypac pradejus gaudyt :roll:

#133185   MINDULE
 10 Rgp 2009 06:57
niuxa rašė:Gaudant lasius juroje man rodos reikalingi tolimi metimai... kazkaip man atrodo, kad su beinertsu kaip beziuret bet multa apmetai i toli, gal as ir neteisus, cia seip teoriniai pasvarstymai :roll:
Na jus kolegos net vietiniu lietuvishku laidu apie zhvejyba nezhiurite... Truputi padesiu: http://romada.lt/download/20090628_Zvej ... ternet.wmv
Pasizhiurekite patys kiek su multikais metama, nemanau, kad su benertsu tiek numesite...

O kas del koto, tai ash suprantu ta pati... reikia spec koto...

#133210   DainiusM
 10 Rgp 2009 10:53
As, kolega, ziuriu tai kas man patinka... nors ir parasiau berods, kad galiu buti neteisus. Bet :idea: iki tam tikru svoriu vis tiek beinertsas patogesnis kai reikia metyti i toli, as nekalbu apie 50g masalus... nors teisybes delei reiktu pripazinti, kad 25g galvakabli su guma nusviesdavau ne arciau negu salia zvejojantis su beinertsu, taciau jei stiprus soninis vejas tada vel kitaip... :roll: A fyg znajet, bet bent man kazkaip mojuot ilga laika lengviau su beinertsu :-D

#133212   rytukas
 10 Rgp 2009 10:54
negaliu lygint, nei pats bandęs, nei šalia kas žvejojęs. :)
niuxa rašė:As, kolega, ziuriu tai kas man patinka... nors ir parasiau berods, kad galiu buti neteisus. Bet :idea: iki tam tikru svoriu vis tiek beinertsas patogesnis kai reikia metyti i toli, as nekalbu apie 50g masalus... nors teisybes delei reiktu pripazinti, kad 25g galvakabli su guma nusviesdavau ne arciau negu salia zvejojantis su beinertsu, taciau jei stiprus soninis vejas tada vel kitaip... :roll: A fyg znajet, bet bent man kazkaip mojuot ilga laika lengviau su beinertsu :-D

#133216   SauliusM
 10 Rgp 2009 11:11
niuxa rašė:Gaudant lasius juroje man rodos reikalingi tolimi metimai... kazkaip man atrodo, kad su beinertsu kaip beziuret bet multa apmetai i toli, gal as ir neteisus, cia seip teoriniai pasvarstymai :roll:
butent juroj ir butent su beinercine bandziau spiningaut. is cia besilankanciu Taacis liudininkas buvo tu eksperimentu. mano supratimu uzmetimo nuotolis su trimetriniu kotu ir abu garcia ambassadeur record rituke buvo tas pats ka ir su beinercine. bent jau 22gr metant. bet nu i nafig kiek makaluot su tuo multiku reik. beinercine zymiai greiciau vala surinkineja. ir siaip bent jau man tai nifiga nepavyko suprast su multiku gaudant kokiu as greiciu ta blizge traukiu. va vien del sitos priezasties ir atsisakiau minties zvejot multikais. nors siaip tai, jei save ilgai kankinant ir pratinant tai gal ir persilauztum savo psichologija kad su multiku gaudyt. gal dar Taacis pats parasys. nes kiek zinau, tada i mane nusiziurejes jis po to pats vejazuves su multiku smauge.

#133236   HIPIS
 10 Rgp 2009 12:02
Pripratus prie multiko i iprasta mesmale nebesinori ziuret.. ;-)
Reik tik biski kantrybes ir laiko o veliau masalams nuo kaskur 8gr. geriau nerasi...
Kai pripranti jaucias ir kur tas masalas ir ka veikia o ir ranka automatiskai sureguliuoja ritele pakeitus masala...net nebuiciau tuo patikejas kai pats save pagavau kai raka instinktyvei pakeite rites bugno laisvuma, pakeitus masala.. :shock: pats nustebau....
Reik tik biski kantrybes...juk pereit nuo Nevskos ant beinerciniu irgi reikejo persilaust... ;-)

#133237   linkaz
 10 Rgp 2009 12:10
Klasikiniu ambasadoriu bugnu skersmuo vienodas, valo suvyniojimas priklauso nuo redukcijos, kaip ir neinertinese. Tai pamatavau realiai, pilnai (1 mm nuo briaunos) uzpildzius bugna, kiek suvynioja 1 rankeneles apsukimu:
AB5601, 5.2/1, 60 cm. Panasiai ir C3 turetu but, gal 2-3 cm daugiau, nes redukcija 5.3/1.
C45601, 6.3/1, 71 cm.

Tarp kitko, prekiautojai pateikia skirtingus valo suvyniojimo duomenis, tad ne visada jais galima pasitiket.

Isivaizduoju, kad neinertine su didesne spules talpa ir "iprasta" 6.3/1 redukcija suvynios tikriausiai daugiau.Bet sukant C4, atrodo kad vyniojasi l.greitai :-D

#133296   Taacis
 10 Rgp 2009 17:14
SauliusM rašė:
niuxa rašė:gal dar Taacis pats parasys. nes kiek zinau, tada i mane nusiziurejes jis po to pats vejazuves su multiku smauge.
Kadangi dar nebuvau priprates pakeitus masala perreguliuoti stabdy, tai po kokiu 7 vejazhuviu netekau valo :(. Bet kibimo jausmas ir zhuvies traukimo jausmas- zhymiai teisingesni, negu su mesmale. Dabar multa naudoju jerkaujant- manau atsidirbs metimas ir visokie refleksai- bus visai smagu zhvejoti. Metimo ilgis- nepastebejau, kad skirtusi nuo mesmales. Tik negaliu priprasti, kad kai zhuvis "pasiimineja" ish rites vala, valas atiduodamas be jokio garso, nera stabdzhio zhviegimo/zyzimo, kaip mesmaleje.
Na, dazhnai zhvejojant (ne taip kaip ash 3-6 kart per menesy), o toks vaizdas susidaro, kad "rytukas" zhvejoja ganetinai intensyviai, manau, kad labai greitai galima atidirbti zhvejojimo technikA.
Beje multa naudojau ant "spininginio" koto- metant ir vyniojant atgal- valas praeina labai padoriai pro zhiedelius http://picasaweb.google.com/tacistacis/ ... 9780587842 Va taip eina pro trimetriny kota:
http://picasaweb.google.com/tacistacis/ ... 4323715074
Ir koky kliuviny traukdamas nepastebejau, kad blankas suktusi y shona, todel, kad zhiedeliai prishingoj pusej sustatyti.
reziume: jerkui pirkau castinginy kota, bet pavasarinei jurai nezhadu keisti savo trimetriniu kotu.
Paskutinį kartą redagavo 3 Taacis. Iš viso redaguota 11 kartus.

#133298   SauliusM
 10 Rgp 2009 17:21
Taacis rašė:pavasarinei jurai nezhadu keisti savo trimetriniu kotu.
o toliau su multiku pavasarinej juroj gaudyt zadi ar ant mesmaliu sugrysi?

#133299   SauliusM
 10 Rgp 2009 17:24
ai beje, kitam forume maciau rytukas buvo penn slamer rituke susizavejes, tai as anam tokiu atveju biskyti mazesni(maziausia) ir biskyti galingesni penn spinfisher'i tada pasiulyciau dar paziuret. bet siaip tai mano smegenys nenesa, kaip su tokio dydzio ritem lietuvoj spiningaut, kai as maciau kokias zuvis anom vandenyne gaudo... :roll: cia nebent menkes is katerio ar samus donkem su tokiom ritem vanot.

#133306   Taacis
 10 Rgp 2009 18:03
SauliusM rašė:
Taacis rašė:pavasarinei jurai nezhadu keisti savo trimetriniu kotu.
o toliau su multiku pavasarinej juroj gaudyt zadi ar ant mesmaliu sugrysi?
Gaudysiu su multu, bet kuprinej mesmale turesiu :)

#133318   rytukas
 10 Rgp 2009 19:45
ką tik pas "povą" pažiūrėjau penn slamerį... valą kloja tragiškai, o pas "pypkę" tas pats penn slamer 360 valą klojo puikiai...

(pypkė, povas tai čia zavsėgdati neries siaubūnai). vat ir stojo klausimas, kas per xėrnia. ta pati ritė, o visai kitas valo klojimas?

SauliusM rašė:ai beje, kitam forume maciau rytukas buvo penn slamer rituke susizavejes, tai as anam tokiu atveju biskyti mazesni(maziausia) ir biskyti galingesni penn spinfisher'i tada pasiulyciau dar paziuret. bet siaip tai mano smegenys nenesa, kaip su tokio dydzio ritem lietuvoj spiningaut, kai as maciau kokias zuvis anom vandenyne gaudo... :roll: cia nebent menkes is katerio ar samus donkem su tokiom ritem vanot.

#133327   SauliusM
 10 Rgp 2009 20:35
rytukas rašė:ką tik pas "povą" pažiūrėjau penn slamerį... valą kloja tragiškai, o pas "pypkę" tas pats penn slamer 360 valą klojo puikiai...

(pypkė, povas tai čia zavsėgdati neries siaubūnai). vat ir stojo klausimas, kas per xėrnia. ta pati ritė, o visai kitas valo klojimas?
skirtingu gamybos metu sitos rites gali skirtis kaip diena ir naktis. bet siaip tai cia jurines rites yra, net ne jurines o vandenyne gaudyt skirtos ir ne metyt o velkiaut arba tampyt po valtim atleidus ka nors. bet jegos aisku tai jos turi tiek, kad ten plienini trosa susivyniojes vietoj lebiodkes jas gali naudot plytu kokiu ar betono kibiru statybose kilnojimui.

#133601   slavikas
 11 Rgp 2009 20:55
kazbekas rašė:as saviskiui Avid 76MLXF2 esu uzdejes 2500 pagal Shimano. Tai man sis derinys idealus.

Ryobi excia 2000 nebūtų per maža?

#133609   kazbekas
 11 Rgp 2009 21:52
slavikas rašė:
kazbekas rašė:as saviskiui Avid 76MLXF2 esu uzdejes 2500 pagal Shimano. Tai man sis derinys idealus.

per maza nebus. tu tik pries pirkdamas ja, isitikink ar ji tau nebus per sunki - juk tavo spiningas ant 20 cm trumpesnis, o ir beveik ant 10 gramu lengvesnis. o rites (excia) svoris tai 285 gramu. gali kazkiek rite astverinet. maniske rite apie 265 gr. su valu apie 270+. man pats tas. sunkesnes jau nenoreciau.

#133618   SauliusM
 11 Rgp 2009 22:31
Xrapas rašė:
SauliusM rašė:gal zinot kokiu ritukiu spininginiu su perdavimu 5,6:1 ar net didesniu tinkamu suporavimui su avid AVS90MLF2?...
Tokiuose perdavimuose apart STRADIC (arba kitų, Amerikos rinkai skirtų šimanų) vargu ar ką rasi... :donknow'
Spiningas aiškiai prašosi 2500 dydžio ritės, bet gal pamėgink paporuot su 4000 :roll:
siandien pabandziau suporuot ta kota su daiwa regal 4000 dydzio. nu lyg ir viskas savo vietoj ir redukcijos dideles kaip ir nebereik. nu neskaitant to momento, kad regalas kilpas kartais pameto. bet paemus kokia prabangesne ir dar ciut ciut lengvesne(pas mane regalas BRi su dvigubu stabdziu) 4000 dydzio(ar 3500 nes pas daiwa anos kaip suprantu tik bugnelio gyliu skiriasi) rituke tai manau, kad viskas butu savo vietoj...
:roll:
aisku gaunas kazkas iskreiptu budu per aplinkui bet apart psichologijos cia turbut daugiau nieko ner.

#133623   Xrapas
 11 Rgp 2009 22:54
SauliusM rašė:...pas mane regalas BRi su dvigubu stabdziu) 4000 dydzio...manau, kad viskas butu savo vietoj...
Bet kad ana, berods, 480 gr. sveria? :shock:
Ar nedaugoka tokiam spiningiukui? Mėginau ant jo dėt 310 gr. BIOMASTER 3000S- mano akim žiūrint, jau toks lengvas "pereboras" gavosi :roll: :-D
Tavo vietoj dar kokį APPLAUSE, EXCIA arba ZAUBER 3000 patikrinčiau, jų būgnai irgi gan dideli, gal tiks?

#133625   SauliusM
 11 Rgp 2009 23:07
as kazkaip apie soron 40 dydzio intensyviai mastau. o ta mano regal jei tiket tuom ka internetas raso tai 720gr seria bet cia tai briedas totalus...
bet siaip tai kadangi kotelis labai lengvutis tai jei biski rite sunkesne tai sumoj soris dar visai priimtnas gaunasi. visvien jausmas gaunas toks kad tik rite rankoj laikai, o koto isvis ner net :lol:

#133635   Xrapas
 12 Rgp 2009 07:10
SauliusM rašė:as kazkaip apie soron 40 dydzio intensyviai mastau...
Paprašyk, kad leistų valo pavyniot. Ko tai man klojimas nelabai patinka, žiūrint šitą filmuką :? :
http://www.youtube.com/watch?v=KCOhncqvahE

#133665   SauliusM
 12 Rgp 2009 09:06
ziurint ta filmuka tai man pasirode, kad jinai labai panasiai i shimano stradica kloja vala.

#133768   slavikas
 12 Rgp 2009 15:13
kazbekas rašė:
slavikas rašė:

per maza nebus. tu tik pries pirkdamas ja, isitikink ar ji tau nebus per sunki - juk tavo spiningas ant 20 cm trumpesnis, o ir beveik ant 10 gramu lengvesnis. o rites (excia) svoris tai 285 gramu. gali kazkiek rite astverinet. maniske rite apie 265 gr. su valu apie 270+. man pats tas. sunkesnes jau nenoreciau.

Renkuosi iš šių ričių-Ryobi excia2000 sveria 285,Ryobi zauber 2000 panašiai,WFT Alubraid 25 taip pat.Kuris variantas geresnis?

#133770   DainiusM
 12 Rgp 2009 15:23
Alubraid=Zauber, taigi renkiesi is dvieju riciu- zauberis vs exija ;-)
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė