Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #296597   Xrapas
 01 Rgp 2011 15:18
SauliusM rašė:...masalai buvo vieni is skraidesniu. pjautines blizges ir gumos ant galvakabliu. rituke daiwa SOL...
Įdomu būt kada ant to koto uždėt RCN41 su kokių 15 lbs pintuku...Gal rasim progos pamėgint?
 #296605   Taacis
 01 Rgp 2011 17:20
SauliusM rašė:ar verta 3 m dvigubai sunkesni kuola tampyt vien tam kad uzmestum nu max kokiais 5% toliau sakyciau.
vel tu su savo atstumais. Jau gi surfaudamas zhinai, kad nelabai koto ilgis groja ant tolumo, ir su Hardzhiu metei- neka toliau gaunasi. Ilgo koto privalumas- nebent visokius kliuvinius apvedinet ir/ar vala virsh bangu ishkelt...
 #296617   SauliusM
 01 Rgp 2011 19:23
Xrapas rašė:
SauliusM rašė:...masalai buvo vieni is skraidesniu. pjautines blizges ir gumos ant galvakabliu. rituke daiwa SOL...
Įdomu būt kada ant to koto uždėt RCN41 su kokių 15 lbs pintuku...Gal rasim progos pamėgint?
sodyboj kota palikes, po atostogu parsivesiu, tada gal.
 #296620   SauliusM
 01 Rgp 2011 19:37
Taacis rašė:neka toliau gaunasi. Ilgo koto privalumas- nebent visokius kliuvinius apvedinet ir/ar vala virsh bangu ishkelt...
briedas visa tai o ne privalumas, lyginant su tuo kokius trukumus pasiilgines kota gauni (papildomas svoris ir zenkliai krites jautrumas)...
dar va reiks su Xrapu bendra eksperimenta padaryt. RCN41 ir SOL'a ant to pat koto sulygint. jei kokiu stebuklu nebus, tai bus mano pirmas ir paskutinis ilgas cast spinas pirktas ir sita tema taip pat bus uzdaryta.
ar kas dar kokia tinkamesne kotuske 20gr gelzgalius tolumon metyt galit pasiulyt? dar biski smegenai apie morrum 1601 sukas ale kad morumas bus geriau uz RCN41 sitam taikymui tai kyla man siokiu tokiu abejoniu...

vienu zodziu, jei kas zinot kokia rituke su katra ilgu kotu pavyko gerokai toliau nei trumpu gelzgali numest, tai sakykit.

ps. nezinantiem kalba eina apie berkley signa salmon cast kota. 10'2'' ugies, 9-41gr...
koto akcija tai afigiennai smagi metimui. tik naudos is to mazokai...
 #296630   Gdainius
 01 Rgp 2011 19:53
SauliusM rašė: dar va reiks su Xrapu bendra eksperimenta padaryt. RCN41 ir SOL'a ant to pat koto sulygint. jei kokiu stebuklu nebus, tai bus mano pirmas ir paskutinis ilgas cast spinas pirktas ir sita tema taip pat bus uzdaryta.
ar kas dar kokia tinkamesne kotuske 20gr gelzgalius tolumon metyt galit pasiulyt? dar biski smegenai apie morrum 1601 sukas ale kad morumas bus geriau uz RCN41 sitam taikymui tai kyla man siokiu tokiu abejoniu...

vienu zodziu, jei kas zinot kokia rituke su katra ilgu kotu pavyko gerokai toliau nei trumpu gelzgali numest, tai sakykit.

ps. nezinantiem kalba eina apie berkley signa salmon cast kota. 10'2'' ugies, 9-41gr...
koto akcija tai afigiennai smagi metimui. tik naudos is to mazokai...
Galiu da duot pabandyt loomį savo 9.8 iki 1oz ;-)
 #296659   Marius1
 01 Rgp 2011 20:48
Aš dar naujokas kastingo srity.
Mano komplektas :
kotas Mitchell MAG PRO 6-28g. 198cm
ritė DAIWA Viento 100L
valas pintas penn 0,25 mm.
Kol kas pagrinde bandžiau mėtyti voblerius tipo Yo zuri sashimi, L minnow 6cm ir t.t. iki 10gr.
Turiu pasakyti, kad sekasi prastai su nuotoliu net ir atleidus stabdžius, taip pat bandžiau vartikles apie16 - 20 gr. skrenda aišku toliau, bet iki mėsmalės toli.
Kame reikalas? Ar ta mano ritė labai prasta ar masalai ne tie, ar blogam šokėjui kiaušiniai maišo :koliorava
 #296666   Vaidis
 01 Rgp 2011 21:04
Minėti vobleriai truputį mažoki tokiam komplektui, bet ir tuos užmesi normaliai šiek tiek prasimėtęs, aišku su mėsmale užmestum šiek tiek toliau, bet ne visada to reikia ;-)

Aš asmeniškai irgi galvojau, kad tokiems kaip minėjai masalams naudosiu mėsmalę su spinu, bet hren, nebegaliu prisiverst :lol: prilipo man tas kastingas y vsio :gutgut nors ir nenumet už horizonto -liežvis
 #296690   SauliusM
 01 Rgp 2011 22:01
ne nu ner ko juoktis paprasciausiai reik patikslint salygas kuriom metyta bvo. jei guma ant 20gr galvos tai tam zmogui laikas i pasaulini kastingo cempionata ir panasu, kad pasaulio auksas jau beveik jo. jei ant kokiu 40gr tai galbut. as va ir pats ant ryobi ixorne pasikabinau 90 gr karpini svareli, tai isskrido nafig visas valas kiek jo tam ixorne telpa. visa beda tik ta, kad 0,35 monofilamento jau labai daug ir netelpa i ixorne... a plonesniu baisu metyt tokius svorius.
 #296734   Taacis
 02 Rgp 2011 06:17
Marius1 rašė:Su lengvais tai taip, bet ir su sunkiais stiprokai atsilieku nuo mėsmalės. O vienas kastingistas man pasakojo kaip guminukus po 100m skraidina.
melagis tas kastingistas. gali psiulyt jam mestel krante ir pamatuokit tiksliai- gali ramiai siulyt litrą, jeigu 80 metru numes.
Del atstumo- geriau taikluma treniruok pradzioj, atstumas pats atsiras.
 #296865   Vitolis
 02 Rgp 2011 16:49
Marius1 rašė:Su lengvais tai taip, bet ir su sunkiais stiprokai atsilieku nuo mėsmalės. O vienas kastingistas man pasakojo kaip guminukus po 100m skraidina.
Mariau, dažniau mėtyk. Komplektukas :gutgut Kaina tai demokratiška :) Ir nejamk in valtį kito spino su mesmale. O tai ir tu parduosi :-D Gerai chebra sako, taiklumą treniruok. O kad numestum tiek pat, kiek su mesmale, gal ir ateis tas metas. Man trūko kantrybės :) O kaip su barzdom??? :-D
 #296866   Marius1
 02 Rgp 2011 16:53
Vitolis rašė:
Mariau, dažniau mėtyk. Komplektukas :gutgut Kaina tai demokratiška :) Ir nejamk in valtį kito spino su mesmale. O tai ir tu parduosi :-D Gerai chebra sako, taiklumą treniruok. O kad numestum tiek pat, kiek su mesmale, gal ir ateis tas metas. Man trūko kantrybės :) O kaip su barzdom??? :-D
Dėl barzdų viskas :gutgut
Tvičinasi žiauriai fainai, o nuotolio gaudant Neryje nuo kranto įsibridus trūksta :cry:
 #297024   Menke
 03 Rgp 2011 11:25
Marius1 rašė:Aš dar naujokas kastingo srity.
Mano komplektas :
kotas Mitchell MAG PRO 6-28g. 198cm
ritė DAIWA Viento 100L
valas pintas penn 0,25 mm.
Kol kas pagrinde bandžiau mėtyti voblerius tipo Yo zuri sashimi, L minnow 6cm ir t.t. iki 10gr.
Turiu pasakyti, kad sekasi prastai su nuotoliu net ir atleidus stabdžius, taip pat bandžiau vartikles apie16 - 20 gr. skrenda aišku toliau, bet iki mėsmalės toli.
Kame reikalas? Ar ta mano ritė labai prasta ar masalai ne tie, ar blogam šokėjui kiaušiniai maišo :koliorava
Nieko daugiau nereikia, tik praktikos. Aš pavasarį dariau "pievos testą"(meti ir matuoji) su LM66, tai atstumas buvo nuo 28 iki 30m manau pakankamai tokiam masalui. O su 28gr. galvakalbiu Skirvytėje praktiškai numetu į salos krantą. Kiek ten metrų tai neįsivaizduoju.
 #297122   Marius1
 03 Rgp 2011 21:01
Vat ir man iškilo klausimas o kam plonintis, juk kastingo 1 iš privalumu, kad nereikia plonintis, tai dabar voblerius arba su kelmais raunu, arba kablius atlankstau. Bankrutuos žvejų pardės :-D
 #297301   linkaz
 04 Rgp 2011 20:37
Savaitgali nepraleidau progos pabandyti kelis biciuliu irankius.
Idomu buvo palygint Loomis ir Croix vienodai aprasytus dvimetrinius kotus - GLX CBR 785 MH ir AVC MHM crankbait, su CU 201 E7, masalas 16 g. vartikle, pintukas 15lb. Abu kotai masala mete daugmaz vienodu atstumu. Nelyginau kitu savybiu, tik atstuma. Nors Loomis "grieztesnis", uzmetant diskomforto nesijuto, ir jau po keliu metimu neliko baimes kad padarysiu barzda- variau is visu jegu :gutgut . O Avidas pasirode irgi puikus metikas, metimas juo is kart komfortiskas ir prognozuojamas (del akcijos), manau kad su analogisku parametru fastu taip nesigautu (2.60 m. Avidas MF, kuriam irgi sis masalas l.tinka - toliau blizges deja nesviedzia).... Metimo atzvilgiu abu koteliai vienas kito verti konkurentai,metimai tolimi...kiek - sunku pasakyt, bet ,kaip supratau, varda atidirba :-D , o kitu ju savybiu nelyginu.
Meciau ir su senuciuku 2.7m ABU Boron 15- 40g., bet skirtingom ritem - minetu curado ir ABU record 41 rcn, kuris turejo uzvyniota stooora dzerkini pintuka.Blizge ta pati 16g. Tai su Recordu ja meciau toliau, vidutiniskai 5 -10m, nei su curado...Kotas lasisinio tipo, ir aisku , kad ABU klasika, net su ne visai tam reikalui tinkamu pintuku, prie jo dera geriau nei muiline.
Ir dar - metimu atstumai buvo panasus metant visais irankiais . Bet Borono su recordu derinys mete ,nors nelabai zymiai, vis tik toliausiai.
Ir buvo tik bandyta metyti i toli.

Tai su kotu ilgiais ne visai vienareiksmiskai gaunasi - trumpas gali "permest" ilga, ir atvirksciai. Turbut geriausia bandyt, viska derint, nors ir ne taip paprasta ...reikia castingistu susiburimu, kad isbandyt daugiau variantu :roll:
 #297517   Taacis
 06 Rgp 2011 21:59
OMar rašė:Gera mintis. Ir nauju daikciuku pabandyti :) Tik i antra puse rugpjucio.
Cia uzuomina ar pasiulymas?
 #297523   Taacis
 07 Rgp 2011 06:28
linkaz rašė:Meciau ir su senuciuku 2.7m ABU Boron 15- 40g., bet skirtingom ritem - minetu curado ir ABU record 41 rcn, kuris turejo uzvyniota stooora dzerkini pintuka.Blizge ta pati 16g. Tai su Recordu ja meciau toliau, vidutiniskai 5 -10m, nei su curado...
Kaži tai lakstančio vediklio nuopelnas? Kaip manai? Kas galėtų įtakot?
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė