Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #412687   Ignelis
 07 Spa 2012 03:23
Tironas rašė:raminkis, membranos pas ji jokios nera. nieko jam neatsitiko. nemanau kad druska suestu plasmase
is kur zinai jei net modelio nenurode..? juriniu ir jachtiniu neskastanciu kostiumu yra dar su didesnem hitech negu paprastu rubeliu ;-) shitas "plasmases gabalas" yra puikus spiningauti juroj ir net girdis kaip kvepuoka http://www.ursuk.fi/en/fishing/dry-suit ... ive-musta/ bet net ir ji, kaip ir kiekviena ruba rekomenduojama nuplauti(praskalauti) ishsimaudzius suriam vandeny. nes druska per laika daro itaka betkokiai medziagai siulams/siulems/klijams ir pan. juk taspats liecia ir tikrai plasmasines bridkelnes kazkiek.
 #412699   Tironas
 07 Spa 2012 07:39
kotai turiu labai rimtu abejoniu kad kalba ne apie 1200eur kainuojanti kostiuma ejo :)
 #412719   julius69
 07 Spa 2012 11:05
oli rašė:
julius69 rašė:http://www.irishflyfishingshop.com/cata ... -1766.html gal yra nuomoniu apie HARDY firmos striuke sita?
Mindaugas.S is "zvejyba airijoj" tokia turi,uzklausk,kiek zinau dziugauna ja...
reiks paklaust nes vakar teko parduotuvei matuotisziureti tai krito i aki smagi tokia. bet vistiek dar blaskausi nes kaina beveik vienoda su vision KUra.
 #412799   Evaldas Z
 07 Spa 2012 19:04
va gi, nagi, vagi na :) ~5km paupiu ir pora valandu miske, toks kolkas situ http://aic.lt/zamberlan-161-wild/avalyn ... _2933.html batuku testas, na ir esu visiskai patenkintas. net nesitikejau, kad gali but tokie patogus. bent jau man, tai prilipo prie kojos. siaip tai labai teisingai anatomiskai padaryti, niekas nesmukcioja, nesitrina ir nereikia laukt kol prie kojos prisitaikys. kolkas aviu su sita kojinaite http://aic.lt/kojinae-s-foxriver-wick-d ... _2010.html na, o toliau laikas parodys.
 #414788   Evaldas Z
 15 Spa 2012 14:19
va ir parode laikas... 6 valandos pazliugusiais paupiais ir perslapo vienas batas... 'viarkt
 #414814   vava
 15 Spa 2012 16:07
6 val yra visai normalus laikas. galetum pabandyt impregnuot kokiais kokybiskais impregnantais, kurie su membranom "draugauja". gal siek tiek prailgetu tas nepraslapimo laikas
 #414831   Taacis
 15 Spa 2012 17:18
vava rašė:6 val yra visai normalus laikas. galetum pabandyt impregnuot kokiais kokybiskais impregnantais, kurie su membranom "draugauja". gal siek tiek prailgetu tas nepraslapimo laikas
O gal grazint pardavejui pagal garantija? jeigu pirkejas nepadare jokiu pakenkimu, tai reishkia gamintojo brokas, nes aprashyme parashyta "Pasiūti iš kokybiškos odos apdorotos pagal HydroblocTM technologiją – atsparios vandeniui ir ..."
 #414844   Ignelis
 15 Spa 2012 18:47
buvau minejes, ka rekomendavau isigyti siam metu laikui ;-) vos kelias kapeikas dasimetus, vientisos odos timberland batus. su kuriais po pelkes duoduos, i kalnus einu, seip visokiausiems juodiems darbams naudoju ir dar parukyt viduryje balos sustoju iki kauliuku isibrides, iki siol jokios dregmes, kaikurie zygiai trukdavo po 12/14 valandu uolom,pelkem, balom) +dar garantija metus galiojancia turiu... ;-) jokios pireziuros ar vakso nekart nedejau, o ir atrodo :gutgut tokiems "darbiniams" batams ar rubams rekomenduociau uzsirekomendavusi gana universalu daigta. o sioje temoje kaikuriu zmoniu labai kategorishkos nuomones, ish to didelio rashto tikrai isejo is krasto su patarimais:roll:
tik nera noro gincytis. tie impregnantai kiek bandyta, groja geriau su medziaginiais membraniniais(arba ne) batais vasara, brendant per rytine rasa :gutgut bet trumpam laikui. esant ekstremalesniam devejimui trinant i rimta zole, krumus, purvus, ibrendant i bala jis negelbejo :roll: :/nek odinius batus gelbet su nikvaxu, papildomo pidisoko ishmetimas, kuri geriau ishleisti reikejo renkantis patikimesnius batus :gutgut galimas tik ish bedos. as meginciau eiti kalbetis su pardaveju isitikines, kad vanduo i batus pateko tikrai ne per virshu :) :roll:
 #414852   Tironas
 15 Spa 2012 19:13
ar tu esi tikras kad perslapo batas? man pabraidzius per lietu po zole, abu batai buvo slapi is vidaus, bet esu 100% tikras kad pribego per virsu. kelnes slapios kiauriai ir t.t.
jei esi tikras kad batas kiauras, nesi atgal ir privalo pakeist, grazint pinigus.
 #414854   Tironas
 15 Spa 2012 19:15
mano galva zamberland yra rimciau netu timberlanai. nes pastarieji, speju ,kad batu negamina ,o yra marketingine firma. o is principo jei yra gore tex tai 2 metus jie neturi leist ir taskas.
 #414895   Ignelis
 15 Spa 2012 20:20
tokioj vietoj manau saziningiausia butu kalbeti apie atskirus modelius, o ne prekini zhenkla marketinga ar pan.... yra ir fiatu geresniu negu ekonominiu mercedes. pagal gamybos apimtis ir gaminiu ivairove, negalima nuspeti kokybes. geri batai tie kurie tenkina poreikius ir atitinka tai kas parasyta ant etiketes :gutgut o koks zenklas ir pan, man nlb aktualu. siuliau konkretu modeli :gutgut
 #414911   Ignelis
 15 Spa 2012 20:50
irgi nuo batu modelio priklauso. tokio ale sportinio tipo batu, zygiams, kurie daug lankstosi, ploni, medziaginiai, pasibaigia greiciau. batai kuriems membrana isiuta tarkim tarp dvieju odos(arba odos ir vidinio kitokio materialo pamusalo) sluoksniu(isorinio ir vidinio) galim labai ilgai nesiot. membranos laikui einant devisi kaip ir visos kitos medziagos prarasdamos savybes. viskas priklauso nuo nesiojimo intensyvumo, bet kad duotu batams garantija iilgesne negu dviems metams ciupineti neteko.
nesu batu pardavejas ar gamintojas, tad nezhinau kiek dar ivairiu membranos idiegimo galimybiu batuose gali buti(t.y kur ji dar ir kaip gali but isiuta) tad nepulkit kritikuot, kad kazhkaip kitaip idiegta membrana laiko geriau ir t.t.., sneku tik su kuo pats buvau susidures ;-)
 #414914   vava
 15 Spa 2012 20:59
Tironas rašė: o is principo jei yra gore tex tai 2 metus jie neturi leist ir taskas.
pats sugalvojai ar koks nors rimtas batu gamintojas taip sake? ir kodel 2 metus?.....
 #414917   Tironas
 15 Spa 2012 21:04
Vienzo, jei esi tikras kad nepribego per virsu, ensk ten kur pirkai ir problema turetu issprest.

Del ignelio siulomu odiniu sutikt galima butu, bet man asmeniskai tokie yra nepriimtini, nes juose koja sunta daug daugiau negu medziaginiuose. beto tokiu modeliu turo praktiskai visi gamintojai. as tai AKU kolkas tikiu.

del 2 metu tai tiesiog yra tox terminas kada galima dar bandyt kazkokias pretenzijas reiksti, poto jau negamintojo ir pardavejo rupestis . garantinis terminas yra 2 metai. tik aisku nepamirst reik kad garantija galioja defektam atsiradusiems dar pries isisgyjant preke.
 #414933   WooHoo
 15 Spa 2012 21:44
Sveiki,
Gal galite kas parekomenduoti kokias šiltesnes kelnes (rudeiniui, pavasariui ir gal žiemos pradžiai ar pabaigai - kol vanduo neužšalęs)..? Kiek bandžiau žiūrėti tai sunkiai sekasi parduotuvėse rasti už protingą kainą kažką tik iš kelnių (be viršaus). Striukę jau kaip ir turiu.
 #414950   vava
 15 Spa 2012 22:30
SauliusM pas mane pirko tokias, kaip tu aprasai. Gaila nera ju internete ideta, bet jos pasiltintos, su petnesom, o kaina kazkas apie 200 parduotuveje. nepamenu tiksliai
 #414953   WooHoo
 15 Spa 2012 22:41
vava rašė:SauliusM pas mane pirko tokias, kaip tu aprasai. Gaila nera ju internete ideta, bet jos pasiltintos, su petnesom, o kaina kazkas apie 200 parduotuveje. nepamenu tiksliai
O kuriose parduotuvėse bandyt ieškoti..?
Sauliaus paprašysiu, kad bent foto atsiųstų :)
 #414961   WooHoo
 15 Spa 2012 23:14
Tironas rašė:tipo vilniui nera parduotuviu kur kelniu nusipirkt? triturus, salmo, kotas.
Iš šitų paminėtų realiai žiūrėjau tik Salmo (Oze), tai ten apskritai nieko negalėjo pasiūlyti be viršutinės dalies.. Buvau ir dar keliose, bet arba kaina kosminė arba nėra. Reikės dar pabandyti į Triturus ir Kotą užsukti..
 #414964   Ignelis
 15 Spa 2012 23:29
as kadangi su apatiniais nesiskiriu, tai spiningavimui(rudeniui), nematau tikslo pirkti kombinezonines kelnes. maunuos storesnes "polartec sasta" apatines kelnes, o ant virshaus fjallraven ish g1000 uzhsimaunu. storesniu sluoksniu susiimpregnavau su vashku, kad visishkai nelaidzios vandeniui ir vejui butu ir lakstau patenkintas tiek per krioklius i kalnus, tiek palei fiordus. dabar pas mane temperatura nuo +4 iki -4. tokiam orui toki pasirinkima ivertinciau 10balu, patogu, silta, lengva. sedejimui valtyje netinka, saltos sedynes pas mane. deduosi jau kombinezona. :gutgut pernai nesiojau nestoras kombinezonines kelnes, dziaugiuos kad pasikeiciau :grin: :gutgut
Paveikslėlis
+
Paveikslėlis
 #414976   vava
 16 Spa 2012 07:00
WooHoo rašė:
vava rašė:SauliusM pas mane pirko tokias, kaip tu aprasai. Gaila nera ju internete ideta, bet jos pasiltintos, su petnesom, o kaina kazkas apie 200 parduotuveje. nepamenu tiksliai
apie Survival parduotuve kalbejau
 #414985   Evaldas Z
 16 Spa 2012 07:45
na, manau, jog nepribego per virsu, nes pakankamai auksti, o ibrides max iki kauliuko buvau. neperslampamos kelnes uzleistos ant bato, taigi, nuo zoles taip pat nepribego. beto, kojine buvo slapia taip pat tik iki kauliuko. kitame bate jokiu perslapimo pozymiu nebuvo. impregnantu ispurskiau tik nusipirkes. sita isvyka buvo tik antras rimtesnis isbandymas neskaitant poros pasisedejimu valtyje. ant rockiu impregnantas ilgiau efektyvus isbuna, o i siu oda vandens prisigere gan nemazai. zinoma, rockiai temate tik pliurza ant ledo. tik vat neprisimenu, ar ant pado pas rockius yra goretex, nes ant situ tai ner. matyt dregme patenka kazkur tarp gumos ir odos, po to nukeliauja iki goretex pabaigos ant pado ir tada patenka vidun per kokia nesutvarkyta siule. :roll: vizualiai jokiu pazeidimu lyg ir nesimato.
 #414996   Tironas
 16 Spa 2012 08:28
WooHoo rašė:
Tironas rašė:tipo vilniui nera parduotuviu kur kelniu nusipirkt? triturus, salmo, kotas.
Iš šitų paminėtų realiai žiūrėjau tik Salmo (Oze), tai ten apskritai nieko negalėjo pasiūlyti be viršutinės dalies.. Buvau ir dar keliose, bet arba kaina kosminė arba nėra. Reikės dar pabandyti į Triturus ir Kotą užsukti..
tu cia rimtai sneki? yra bent 2 vision kelnes atskirai. yra Scierra kelnes atskirai. nu pizdiec normalus ten dirba.
 #415007   SauliusM
 16 Spa 2012 08:58
vava rašė:
WooHoo rašė:
apie Survival parduotuve kalbejau
nu jau trusiku fotografuot tai nepradesiu. siaip pirkau as jas pasivilkimui po brydkelnem. bet praeita savite braidziau vien jas uzsidejes po brydkelnem, tai sala kojos, reikia papildoma sluoksni jau detis prie salto vandens. ir viena zachliopke ta uzspaudziama kreivai i klyna ikalta, tai tik pritupi ar pasilenki ir atsisega iskart. nu bet kadangi ten dar yra toks uzkabinimas kuris laiko, tai mazai del to suku galva. jos sakyciau tokios rudenines kelnes vaiksciojimui pakrantem. kaip su vandeniu draugautu nezinau, nes devejau jas realiai po bridkelnem pagrinde arba nuvaziuot/parvaziuot i zvejyba, tai vandens kaip ir negavo.
 #415008   SauliusM
 16 Spa 2012 09:01
Tironas rašė:
WooHoo rašė:
tu cia rimtai sneki? yra bent 2 vision kelnes atskirai. yra Scierra kelnes atskirai. nu pizdiec normalus ten dirba.
scierra tai zjb kelnes atrodo goratexines, bet jau kaina tai irgi zjb... jau geriau tada north face goratexinius pasiimt:
http://www.backcountry.com/the-north-fa ... -pant-mens
o jei per akcija su kokiu 40% nuolaida kaip po naujako statuose buna, tai isvis...

o siaip tiek vision tiek scierra kelniu maciau Trituruse.
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 148
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė