Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #297890   linkaz
 09 Rgp 2011 12:56
Taacis rašė:Kaži tai lakstančio vediklio nuopelnas? Kaip manai? Kas galėtų įtakot?
sunku pasakyt...Recordas tikrai puiki rite, gera metike. Pintukas buvo storas, bet slidus, nors kazi ar tai teigiamai itakojo tolesni metima. Lakstantis vediklis tikrai netrukde kad begioja - masalas jau gerai lekiantis, aerodinamiskas - tokie is ambasadoriu is vis gerai skrenda.
Gal su vobleriu butu kiek kitaip :roll: , bet nebandziau...
 #297921   ramkis
 09 Rgp 2011 19:04
Na specai, yra tokia problemele, ritukei ORRA SX, visiskai nauja, vala blogai guldo, valas sueina i konusa priesingoj nuo rankeneles pusej. Kame galetu but problemike? Ar taip turi but, ar keist ana reik?
 #297948   AndriusK
 09 Rgp 2011 21:35
o tu pabandyk ant ezero isleist visa vala ir vel suvyniot. nes jei suvynioji nauja vala jis daznai sugula labai nelygiai ir isipucia.
man tai pagelbejo, as ant ixorno apturejau tokia problema. bet sumasciau plaukiant isleist visa vala, sustot ir vel suvyniot, ir po pratimo viskas sugule labai gerai., nes isitempes tada gerai sugula.
 #297953   ramkis
 09 Rgp 2011 22:06
Tas manievras jau isbandytas, nemacyja '''bum Ten ne tai, kad nelygiai, bet ziaurus konusas i viena puse, rankeneles pusej, bugnelio asele veik matosi, o priesingoj pusej, beveik per krasta lipa :-ug
 #297967   ramkis
 10 Rgp 2011 07:21
piatras rašė::shock: Tai kam pirkai tokią kad vantrobai jau matosi... :-D surinkt į krūvą reikia viską padoriai o paskiau šniūrus vyniot :roll:
???? nelabai supratau, sito posto. Kas ten matosi, ir ka surinkt i kruva reikia?
 #299247   lukodebate
 18 Rgp 2011 14:09
Sveiki neseniai labai intensyviai pradejau dometis twicinimu ir yrankiais tam skirtais. Pasirinkimas didžiulis ir sunku ka issirinkti nepabandzius. Tai gal galetu kas pakomentuoti keleta iskilusiu klausimu o nesiulyti iskart meskeres variantu (nors firma ties kuria esu apsistojes tai GLOOMIS). Kiek foruma perskaiciau tai daugiausiai cia patarimu is praktikos apie viena ar kitą kotą. Bet renkantis kotą ne visai suprantu tam tikru principu ir jų zimejimu (kaip sakant teorijos) :ks>
1. Vieni kotai turi platu diapozona, tarkim nuo 7g iki 28g uzmetimo svoris masalu kiti siauresni 7g iki 15g, kitu isvis platus 40-110g (aisku paskutinis manes ne labai domina nes noreciau pradeti mokintis su vidutiniais masalai apie 20 g. sverianciais.) Tai klausimas butu kas geriau ar platesni uzmetimo svori turintys kotai ar geriau su siauresniu? Bet iskart iskiltu kitas klausimas ar su "siauresniu" variantu nereikes kiekvienom zvejybos salygom skirtingo koto?
2. Tas "gramu iterpimas i remus" ir is jo islipus tarkim ne zymiai apie 10 g. turi zenklios ytakos masalo pravedimui tarkim su kokybisku kotu? Ar kaip sakant jei meskere nuo 7 iki 15g sekmingai metysiu ir pravesiu 30 gramu sverencius masalus arba atvirkciai tapysis kotas ir naudos 0?
3. Amerikos shopose daznai ant kotu nurodoma kriterijus "valo storis arba atlaikymas". Sito kriterijaus nelabai suprantu... cia tarkim jei nurodyta 20 lb tai man max kotas atlaikys 9kg? Tai didesne jega timptelejus kota jis gali luzti?
4. Apie meskeres akcija suprantu siektiek. Bet man neaisku ar verta iskoti ex-fast koto zvejojant apie 20 g sverenciais masaleliais. Ar uztenka fast 100%? mod-fast kazkaip manes netraukia kotai nebent jie naudojami kazkokiomis zvejybos salygomis. Tai reiktu komentaro(ar fast ir mod-fast tik zodziu zaismas, su geru kotu isdirbsi bet kokiu atveju masala)
5. Kriterijus Jėga. Yra Ex-heavy, heavy, mod heavy ir t.t. Ką nusako šis kriterijus? nes kazkaip su pries tais issakytais kriterijais nelabai logiskumo yzvelgiu. :idea: Nebent ne apie tai galvoju '''bum. Tai naudojant masalus +- 20 g. kokio koto reiktu ieskoti heavy? ex-heavy? ar kitokio?
6.Crankbait Casting, JIG&WORM CASTING, Classic Casting, Spinnerbait Casting, HOT SHOT CASTING ir t.t. Cia suprantu eliniai meskeriu pavadinimai ar butent skirti tam tikrai zvejybai ar budui kotai. Tai renkantis kota paprastam twicinimui reikia kreipti dėmesi i tuos pavadinimus. Ar laikytis taisykles geras,brangus kotas - universalus kotas :v-ar
 #299303   Vaidis
 18 Rgp 2011 19:21
Imk iki 21g arba 28g MH (medium hewy) ir viskas bus gerai :gutgut Jeigu apsistojei ties Loomiu, tai tam yra skirtas Jerk Bait kotas http://www.gloomis.com/publish/content/ ... eries.html Su tavo minėtai svoriais susitvarkys tikrai.
Beja, kotas nėra tiek svarbus kaip ritė, pats jau įsitikinau tuo, geriau investuok į ritelę daugiau, o kotas va http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... 13#p299213 visai nieko :)
 #299404   lukodebate
 18 Rgp 2011 22:04
na meskere manau gali bet kas pasiulyti. Man kaip nieko nesuprantanciam norisi teorijos perkasti. Esu rades kazkiek strapsniuku bet ne apie viska ten raso tai ir uzduodu klausimu kurie manau aktualus ne vienam naujokui. Tai jei kas gali bent i viena atsako. O kas del rites tai esu jau uzsisakes curado 200 e7. Nezinau geras ar blogas mano sprendimas bet kainos santykis ir atsiliepimai bei lyginimas su kitomis ritemis buvo optimaliausias. Nebent turi kas kitokios nuomones:) tai teks gavus pardavineti iskart:)
 #299416   arunas777
 18 Rgp 2011 22:22
Vaidis rašė:Imk iki 21g arba 28g MH (medium hewy) ir viskas bus gerai :gutgut Jeigu apsistojei ties Loomiu, tai tam yra skirtas Jerk Bait kotas http://www.gloomis.com/publish/content/ ... eries.html Su tavo minėtai svoriais susitvarkys tikrai.
Beja, kotas nėra tiek svarbus kaip ritė, pats jau įsitikinau tuo, geriau investuok į ritelę daugiau, o kotas va http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... 13#p299213 visai nieko :)
Gal kategoriskai, bet nuo sirdies. Tu neteisus, svarbu tiek kotas tiek rite.
 #299443   lukodebate
 19 Rgp 2011 07:46
na kairiarankiam katik paziurejau savo uzsakyma, tik gal vienetuko nepasakiau 201. Bet visi suprato kad muiline zalia bus :superšokas.

Pradžiamoksliui gera nuoroda. Nes maniškės paieškos smarkiai susiaurėjo :gutgut

http://webcache.googleusercontent.com/s ... ja&ct=clnk

Aišku lieka tik neaišku kaip dirba masalas su kiekvienu variantu bet manau cia patirties nebuvimas :ks>
 #301707   Airis
 31 Rgp 2011 10:11
S-line rašė:.... Tai va butu idomu suzinoti pilnumoj ir gal but cia Airis jei gerai pamenu turi si koteli ir jis jau kazkiek placiau parasytu.Nors ir kiti jei kas turi prasom reskit visa tiesa.Esu nusiziurejs is Dragon Guide Select Mutant spiningu atmaina " casta " kaip zinia castinginiu nedidelis ismetimo gr.pasirinkimas.Galvoju jei pasimciau 1.98 m 5-25 gr " Mutant " ar jis 100 pointeri istemps ??? Ar vis tik 5-28 ir 2.13 m " Buster Cast " geriau ziuretis. ;uolrait
patems be problemu ir dar malonuma turesi traukiant kilogramini peiliuka,nera visiskas kuolas.
 #308414   SauliusM
 30 Rgs 2011 13:06
piatras rašė::liež-uvis Nieko negalvojam :n.nee: , trūksta parametrų... Kažkodėl visi sučkos bijo špūlės svorį deklaruot :donknow' Su 7,9 aliumine peredačke pirmą sezoną turėtų pavykt užbaigt... :-D
kiek as zinau, tai ten morrumo bugnas stovi, nu girdejau viena ausim toki ganda...
o del peredackes, kad ana aliuminine tai pirmasyk girdziu.
 #308415   DainiusM
 30 Rgs 2011 13:08
... abusnikas... o as pabandysiu 201 dydzio calcutta su 5:1 perdavimu dzerkais nuzudyt (tokiais iki 100g), paziuresim ar pavyks (ar man pirmiau kantrybe baigsis). :)
 #308419   Xrapas
 30 Rgs 2011 13:28
SauliusM rašė:...o del peredackes, kad ana aliuminine tai pirmasyk girdziu.
- Aircraft grade aluminum main gear provides weight reduction without sacrificing durability
 #308420   SauliusM
 30 Rgs 2011 13:36
Xrapas rašė:
SauliusM rašė:...o del peredackes, kad ana aliuminine tai pirmasyk girdziu.
- Aircraft grade aluminum main gear provides weight reduction without sacrificing durability
bliamba, kazkaip pro akis praslyde buvo. dabar jau nebe tokia idomi ta rituke pasidare :lol: ../;nzv
 #308505   SauliusM
 30 Rgs 2011 20:23
piatras rašė:man skaičių reik ;-read!
availo Avail SXUM 1640 tuning spool aprasyme randu ABU Morrum SX IVCB, Ultra Mag, Forell 1600/1601
Super light weight duralumin spool, 8.2g, reduce weight by 43% (genuine spool 12.7g) 10lb-90yds
cia su salyga, kad mano girdeti gandai apie morrum spule teisingi. as pats del to galvos neguldyciau, nes gandai ir yra gandai.

ar tokiu skaiciu reikejo?

dar kazkiek info galima cia iskapstyt:
http://www.japantackle.com/Tuning_parts ... ls_abu.htm
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis