Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #308510   SauliusM
 30 Rgs 2011 20:50
ai bendrai tai sorry. panasu kad busiu gryba supjoves. nes ziurint i paveiksliukus spule atrodo ne kaip sx o kaip zx morrumo. o sito svorio nezinau. reik rusu orume knist, gal butu, bet tingiu. nors is kitos puses tai rasoma:
New Morrum ZX is the tuned-up version of Abu Morrum SX series reels. ZX has improved points of following from old SX.
--Ultra light Duralumin spool
ZX is much better thanSX, and please enjoy fishing with it!
http://www.japantackle.com/ABU/Abu_Morr ... 0IVCB4.htm

aisku cia irgi yra biski bla bla bla... nu bet reik manyt kad gal ne blogiau nei SX...
 #308562   piatras
 01 Spa 2011 09:05
SX1601C FORELL žinau = 14,5g tai nevisai saldainiukas :e:e Sprendžiant iš valo 0,285mm talpos skirtumo (100 vs 130m) tai Morrum špūlė tikrai ne= MGX'ui.( :-D nekreipkim dėmesio įraidžių sekas :oops: ) Morrum SX'o kaip ir REVO S serijos špūlių diametras 35mm. Šiaip tai labiau viliotų Revo LTX modelis (152g. 33mm šp.diam.) su seklia špūle :gutgut

Paveikslėlis
 #308569   SauliusM
 01 Spa 2011 10:19
piatras rašė:Šiaip tai labiau viliotų Revo LTX modelis (152g. 33mm šp.diam.) su seklia špūle :gutgut
tai cia su salyga, kad visiskas bukaskes metyt bandysi, bet jei sau tikslu tokiu nekelt...
nors is kitos puses, jei ir sitoj dantys aliumas (o ziurint i svori panasu kad taip), tai prie 7.9 perdavimo, kazin ar dar kam be bukaskiu ir tinkama. to dziapiska rite baisiai.
o man va kazkaip solas tuo klausimu prilipo. ir danciai bronza ir galios turi. ir 5 gr metai normaliai, nors bugniukis ne is paciu lengvuju, bet ir ne svininis aisku. dantis sukandes tai ir 4 gr gali metyt. cia su niekuom netiuninguotu, zmones kalba, kad guolius pasikeite ir maziau meto. tik kazkaip jokio poreikio nejauciu maziau metyt su multu.
o va morrumas biski zavi. nu baisiai tokia smagi backiuke. vis i Kota uzejes pasukioju, pasukioju ana. bet vat nesumastau iki galo reik ano man ar nereik. o daba pliast ir naujus situos mgx ir ltx ismete ir suvis subalamutijo mane. reik vaziuot panemunen, vakare gal nauja dzerkini koteli nueisiu pratestuot. tai gal ir mintis grynam ore i vieta susidelios.
 #308660   SauliusM
 01 Spa 2011 21:39
nu vat isbandziau siandien nauja kastingini cormoran jerkboat kotuka:
http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... ct_id=2500
pirkau ana vien del ilgio. nes tokio trumpo ilgio be sito koto ir AGAT'o nezinau daugiau nieko. jei zinot, tai praneskit.
tokie pastebejimai. principe gali dzerkaut ir su tokiu ale slider 10S ir rapala glidin rap 12. kotas nelagina.
bet kazkaip su agatu juos belst maloniau, nes agatas kuoliskesnis o sitos toks biski guminis.
paskum uzsimeciau lengvesne rituke ant jo ir tvicint pabandziau. tai vat tvicinant jis man net tokiam mazam vobleriukui kaip kad rigge 7S nepasirode per ziaurus tvicint drasiai galima.
dar ir dzigaut bandziau su 40 gr balvanke. tai agatas tam irgi smagesnis man nes skambesnis.

vienu zodziu jei lygint su agatu iki galo, tai mano supratimu jo privalumai pries agata kad rites laikiklis fuji ir patogus o agate tragiskas ziauriai uzknisantis ir pirstus pritrinantis ilgiau sunku svori pabeldus. cormoranas yra pusantrinis tai veziotis patogiau. ir su cormoranu galima net lengvus vobleriukus visai komfortiskai tvicint (cia aisku kaip jau kas tvicinga supranta) o su agatu tai pointer 100 ar lengvesnius tvicint tai jau biski mazochizmas. bet su agatu, kalbu apie ta kur iki 100gr uzmetimo ir 1,6m , tai gali ir simtgramini bigb bandita belst ir nelagina, o su situo cormoranu tai net tokiu minciu nekilo bandyt big bandita pasikabint...

vienzo jei uzmatysit koki jerk koteli 1,6m ilgio be situ dvieju paminetu, tai nepatingekit pranest. nes agato rites laikiklis uzknisa mane juodai.
 #308677   DainiusM
 02 Spa 2011 08:19
Nu ir as trigrasy kystelsiu, bo vakar ta pati cormorana pirma kart bandziau. :) (1,6m; 40-80g) Na ir patebejimai... suporavau su calcutta 201 (5:1 perdavimo) man net minciu nekilo, kad desiu ant jo didelius banditus, per daug subtilus anas. Tikslas buvo mazieji dzerkai ir dideli voblikai. Ti va... salminius slaiderius ir fatsus desimkes skestancius dirba be priekaistu. Dvylikini slaideri tik plaukianti isbandziau- tempia be bedos, speju ir skestanti pavilks. Daugiau is jo ir nesitikejau... tiesa sakant maniau, kad desimkes bus riba. Dabar apie voblerius... 14cm zama, 128 pointeri, 12 xrapa jau nekalbant apie 11orbitukatvicina puikiai. Net minciu nekilo det septinke ridza... nu galima aisku, bet su tanku zvirbli medziot nematau prasmes. Desimtas pointeris sakyciau komfortiska apatine riba. Na mazdaug taip. Kotu patenkintas, kito neieskau.
 #308684   SauliusM
 02 Spa 2011 09:31
Dainiau, cia is serijos kas kaip ta tvicinga supranta. tu gi pats puikiai zinai kad mes dar po viena vienoda 1,6m kota turim. ir tau su anuo ir pointeris 100 normaliai tvicinasi o man jis ir 65 pointeriui jau biskiuka slangavotas. Del Jerkboat tendencijos ziuriu labai panasios. :lol:
 #308688   Marius1
 02 Spa 2011 10:05
Kokį kotą patartumėt tvičingavimui-džigavimui :ks>
Masalai nuo 12 - 35 gr.
Tampysiu voblerius pointer 128, orbit 110, zip baits ZBL 15 cm,
Gaudysiu tiek nuo kranto tiek iš valties, tad ilgis apie 2m.
Na žinoma norėtusi kuo jautresnio džigaujant.
Ritę komplektuočiau daiwa viento 100L.
Gal ką iš amerikiečių?
Kaina iki 500-600lt.
P.S gali būti viendalis.
 #308709   SauliusM
 02 Spa 2011 14:25
tulpe tai teisingos formos. o ziedai salia K net neguleje... kaip ir salia fuji net neguleje. nu tokie eiliniai paprastuciai. so tom dviem SS raidem logo ikaltu, nu kaip ant daiwa tornado x ar ron thompson flexide, tai va tokie patys ziedai.
 #308738   SauliusM
 02 Spa 2011 19:27
piatras rašė::-D Na bet vistiek į teisingą pusę pakreivinti tokie :roll: :gutgut Dabar priminei man "SS" atrodo nuo savo WFT UL tokius nuraškiau kai microcastą padariau :oops:
tai ant daug ekonomines klases kotu tuos SS deda. nu tipo ant biski geresnes ekonomines klases.
 #308739   DainiusM
 02 Spa 2011 19:30
Nu Sauliuk plem... :-D
Tvicinas tas raudonas kuo puikiausiai (100 pointeris jau taip labai ant ribos, bet 78D pointeriecas dirba teisingai) va kaip irodyma pateikiu sita asari 0,64kg :-D
Paveikslėlis
Jis net stasike devynesdesimta tampo butent taip, kaip reikia... va, 0,5kg :-D
Paveikslėlis
O kas del to cormoranciko, tai nezinau ko tu nori is jautrumo dzigaujant... tais svoriais kokius meto tai to jautrumo daugiau negu reikia... ;uolrait (3kg)
Paveikslėlis
Vnz... prasyciau dabar taves irgi savo mintis paremti argumentais... :[anuol
p.s. cia seip nesiknisau po praeiti, sios dienos kelis kadrus imeciau ir tiek.
 #308746   SauliusM
 02 Spa 2011 19:51
Dainiau, neparemsiu, bo neturiu foto. cormoranas is vis vakar pirma kart ant vandens buvo ir sausas dar. tai ka as tau paremsiu. nesakau gi kad nejautrus. rasiau gi kad galima su tuo kormoranu ir dzerkaut slider 10s ar rapala glidin rap 12 ir dzigaut. bet man asmeniskai agatas atrodo tam tinkamesnis ir tiek. nes jis ir skambesnis ir kuoliskesnis kas arcia dusios man. jei ne tas gaidiskas agato rites laikiklis, tai cormorano gal net ir pirkes nebuciau isvis. o daba anas tai man tvicingui bus itariu o gal ir nebus tvicingui jei to paties cormorano TR5 tam labiau prilips. o dzigavimui/dzerkavimui visgi liksiu prie agato. o su tuo raudonu tai pats zinai kad as eserius dzigaunu ir netvicinu as su juo, tai vel. is kur as tau fotkiu duosiu.
 #309142   SauliusM
 04 Spa 2011 08:55
tegu ir cia info lieka:
-Шпуля..ахтунг!!!!! ...шпуля с висящим на ней подшипником и тормозными потрохами весит 10.8 гр...ой...
-Вмотал 100м моно Sunline Super Natural 12лб ( на фото).

Вес с заполненной моно шпулей - 18.7гр
 #309439   Menke
 05 Spa 2011 12:10
Klausiu patarimo, jau paskutiniu metu visai susipainiojau kas yra tas tvicingas ir koks jam kotas reikalingas :ks> Situacija tokia, turiu kieta kota su multiku ir jis voblerius privercia dirbti kietai, bet isigijus Graphiteleader calzante 0,6- 8gr. ir tvicinat voblerius(kuriu svoris 7 - 8gr.) su minkstu galiuku atsidare vobleriai ir daug rezultatyviau nei su kietu kuolu. Tai kokio koto reikia tvicingui? Jau nieko nesuprantu ;;yel
 #309441   SauliusM
 05 Spa 2011 12:17
Menke rašė:Tai kokio koto reikia tvicingui?
tai yra labai individualu ir jokiu bendru taisykliu nera ir matyt pagrinde del to, kad zuvys neskaito taisykliu ant kaip tvicinamo voblerio jom kibt o ant kaip ne. viena kart kimba ant vienaip tvicinamo, kita kart ant kitaip. a kitakart isvis ant tvicinamo nekimba ir pripazysta tik tolygiai traukiama :lol:
 #309469   Marius1
 05 Spa 2011 14:57
Menke rašė:man pavasary viskas gerai tvicinti su kietu kotu, rezultaia gerai. Bet kuo arciau rudens tuo labiau uzsidaro su kliovais del to as bandau ieskot sprendimo. Gal koto astrume yra kalte ....
Gali būti ir aštrume, kai beldžiau zip bait ZBL 15cm su tvičinginiu kotu ir su džerkiniu, darbo skirtumas buvo stipriai skirtingas, minkštesniu kotu judesiai buvo plastiškesni, o kietu kotu labai aštrūs-kapoti. Man asmeniškai su tvičinginiu spinu judesiai labiau patiko nei su džerkiniu kotu, žuvims taip pat ''plot
 #309649   Rapalas
 06 Spa 2011 14:03
O imanoma gera komplektuka čia lt už kokius 5-6 šimtokus susikomplektuoti twičingui? Kad eitu x-rapus 10 patampyt, pointeriukus 12, subwalkus 10? nu jaučiu tas svoris čia iki 30 gr. bet kad butu 2 daliu, baisiai man nekaip skamba tas vienos dalies transportuojant, suprantu jautrumas viskas, bet kad 1,8-2 metrus vientisa biški per ilgas jau. Dėkui už info.
 #309664   Nerius
 06 Spa 2011 15:40
Taigi,kastingistai,gal kas bande Loomio NRX? :) NRX803CJWR 6'8" X-Fast Medium/Heavy,lure weight 3/16 to 5/8oz. va sita jei konkreciai. Skaiciau atsiliepimus,kad tipo rites laikiklis nelaiko. Tipo priverzi rite is ta antra dalis kur ant blanko issijudina ar nusmunka,nes lyg ir klijais blogai priklijuota ar kazkas tokio. :ks> O kiti is to juokiasi ir sako nerikia is kinijos pirkti ju. :grin: tai gal kas koki zodeli tars kas ivaldes toki koteli? :)
 #309685   SauliusM
 06 Spa 2011 17:44
Rapalas rašė:O imanoma gera komplektuka čia lt už kokius 5-6 šimtokus susikomplektuoti twičingui? Kad eitu x-rapus 10 patampyt, pointeriukus 12, subwalkus 10? nu jaučiu tas svoris čia iki 30 gr. bet kad butu 2 daliu, baisiai man nekaip skamba tas vienos dalies transportuojant, suprantu jautrumas viskas, bet kad 1,8-2 metrus vientisa biški per ilgas jau. Dėkui už info.
imanoma. labai pasistengus ir akcijas pamedziojus net ir uz 400 imanoma.
 #309702   SauliusM
 06 Spa 2011 19:35
Rapalas rašė:bet jie normalus, ar kaip su rite iki 500 sudas?
visokiu yra. rinktis reik.
pvz lengvesniem masalam ale 7-20gr passimt gali va tokia rituke:
http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... ct_id=2165
ir va toki kota:
http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... ct_id=2496
turesi visai normalu komplektuka. ne stebuklinga ten kazkoki labai, bet pilnai naudojama ir kokia jo kaina gautusi per romadine akcija kai buna -40% tai pats pasiskaiciuok.

nu o jei masalam ale 20-50gr tai gali pasiimt tokia rituke:
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=2044
ir va toki koteli:
http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... ct_id=2500
ir irgi visai nebloga komplekta turetum.
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė