Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #272135   SauliusM
 09 Bal 2011 11:13
ansanai, zinok, jei tau kyla tokie klausimai, tai galima surasyt visa traktata, bet taip ir nesuprasi kas prie ko. geriau susirask koki zmogu kuris tau gyvai parodys kuo vienas spiningas skiriasi nuo kito. aisku is principo, tai turetu padaryti koks nors pardavejas zukles prekiu parduotuvej pademonstruodamas tau produktus. tik aisku jei uzsirausi ant ne visai saziningo pardavejo, tai yra rizika, kad prikabins makaronu. nu dar gali eit per visas zukles prekiu parduotuves ir bandyt kratyt visus kotus is eiles, kol pradesi jaust kuom jie skiriasi viens nuokito. is principo fast arba greitu spiningu dirba virsune ir visas kotas linkt pradeda tik po didesne apkrova. leti arba parabolikai ar slangavoti linksta per visa ilgi ir be didesniu apkrovu.
 #272150   ansanas
 09 Bal 2011 12:06
tai kiek supratau man idealiausias variantas, butu moderate akcijos kotas kas reiskia, kad esant apkrovai turetu linkti iki koto vidurio, na is bedos dar Slow arba slangavoti kaip jus sakot, bet tik ne Fast akcijos.. uzmetimo svori reiktu ziuret kiek imanoma mazesni max iki 7gr kadangi, kota kai pirksiu tai pirksiu smarkiai biudzetini tai reik turet galvoje, jog tas 7gr uzrasas gali buti toli nuo tiesos ir vietoj ul gausiu laita.. nu nieko tokio. iligis 210 (max 240 bet velgi tada gausis laitas). tai tokias as isvadas padariau jei kazka suklydau patasykit :) Beje norejau paklaust ar spiningus su iklijuota virsune galima plika akim atskirti? ta prasme lyg ir skaiciau, jog jiginiu kotu virsuneles spalvotos buna, bet tikriausiai ne visada? tai logiskai galvojant toks nepatyres pirkejas kaip kad as gali sumaisyti jigini kota su Fast akcijos kotu.. ? zodziu kokiu budu atskirt Fasta nuo koto su iklijuota virsune?

beje cia beskaitinedamas supratau, jog mano dabartinis spiningas is vis niekam netinkamas, na geriausiu atveju dzerkams kokiems, o as su juo is visos sveikatos svaidziau pjautines blizges ir turbut galeciau, kad ir 3 tokias uzsidejas svaidyt nebijodamas,kad suluz... juokinga, bet tuo paciu kotu bandziau zvejoti uzsidejas 0 sukres, 3cm tvisteriais logiskai mastant tai ne per kur negalejau jausti eseriu kibimo.. nors ir pagavau keleta eseriu bet tai ko gero atsitiktinumas :)
Paskutinį kartą redagavo 1 ansanas. Iš viso redaguota 9 kartus.
 #272152   SauliusM
 09 Bal 2011 12:16
ansanas rašė:Beje norejau paklaust ar spiningus su iklijuota virsune galima plika akim atskirti?
imanoma. sudurimas dazniausiai buna ~30-40cm nuo plonojo galo. pokuriuo nors ziedeliu. idemiau priees sviesa paziurejus matos kaip vienoj ir kitoj ziedelio pusej skirias anglies pluosto struktura. o kitur ir is metro matos, kad skiriasi. idemiai ziuret net nereik. :-D

as pradziai kazka imciau 2,1m ilgio, iki (realiu) 7gr uzmetimo ir fasta. ta prasm pradeciau butent nuo tokio koto. o jau paskui su tokiu pazvejojes pats suprastum kas tau tinka, kas netinka ir sekanti jau labiau tinkanti jei tas nepriliptu kota nusipirktum.

nes vasu vienu tribunieciu private tuo klausimu susirasinejom nesenai. tai kazkaip priejom isvados, kad cia kaip su mooterim. vienam blondines, kitam briunetes. su zukles irankiais irgi panasiai. objektyvumo irankiu pasirinkime tikrai neperdaugiausiaiir zmones dazniausiai renkasi tai kas patinka. psichologiskai daugiau. tai nelabai ir patarsi cia ka. nu nebent jei zmogu gerai pazysti ir zinai kas jam patinka, tai tada gali dar kazka realiai patart. o taip tai patarinedamas visada sakai kazkoki ale max universalu daikta, kad nu koks tas zmogaus charakteris bebutu, bet daugiau ar maziau nors truputi tiks.
 #272154   ansanas
 09 Bal 2011 12:23
o kodel fasta ? jis kaip suprantu arciau jiginimo butu, o as jei ir uzsidedu guminuka tai vistiek ne dziginu.. o fastas, jau mazom sukrem ar juolabiau maziem vobleriukam netinkamas butu? kaip ten bebutu dekui uz patarimus. :)
 #272156   SauliusM
 09 Bal 2011 12:28
todel kad mano supratimu fastas yra zymiai universalesnis. o kad jis netinkamas bus sukrem ar vobleriukam tai taipsakant...
 #272177   juliuz
 09 Bal 2011 13:49
jei tvicu nezadi uzsiimt tai nera tikslo fast imt su paraboliku siektiek toliau turetum numest ir zuvy isvedziot maloniau bus :roll:
 #272183   ansanas
 09 Bal 2011 14:14
nu fig znajet.. buvau paciupint kazka tai Kaune Barsausko gatvej, radau kazkoki Mikado parasyta up to 7gr 210cm ar iklijuota virsune ar ne nesupratau, po kiekvienu ziedeliu sustorejimas nuo kliju tai nesuprast man ten klijuota ar ne. Pati virsune labai plona sakyciau papurcius pats kotas nelabai linkes issilenkt Fast gal tokis turetu but.. virsutine dalis kamstines rankenos sukiojasi apie savo asi, na gal taip turi but.. zodziu be kokio patyrusio zvejo tikrai butu pirkimas is lempos.. Mano pasisakimai ul temoj baigiasi, nesinori terst temos.. Paklausiu kai busiu kazka konkreciai nusiziurejas ;-)
 #272186   henyte
 09 Bal 2011 14:16
Kaip SauliusM sake kas kam patinka, jei patinka jausti smugi i ranka, jaust gera-stipru ( net nezinau kaip issireikst :) ) pakirtima - tai tik fastas. Na o jei patinka kai sunkiai eina suprast kibimus, pakirtinet kartais krentant vos ne ant nugaros, kankint didesne zuvi su plonu valu, ar uzmetinet toliau uz kitus - tai parabolikas ( kalbu ne apie kokius jurinius parabolikus ) geriausias pasirinkimas...
 #272192   ansanas
 09 Bal 2011 14:50
o tai su fastu nereik kibima stebet pastoviai isistebeilijus i spiningo virsune kaip, kad su dziginiu kotu? nes ir pas ta ir pas ta virsunes minkstos, bet su dziginiu kotu reik stebet virsune, o tai fastas ne tas pats ?
 #272201   SauliusM
 09 Bal 2011 15:21
gali stebet, gali nestebet, bet ranka kibimas tikrai su fastu geriau jauciasi nei su slanga. :lol:
 #272202   Kleckas1978
 09 Bal 2011 15:25
ansanai pas tave daug klausymu idomiu :shock:
manau daugiau skaityk ir daugiau video paziurek apie UL ir jo tipus ir t.t.

Pasiulymas - nueik i parduotuve ir pakratyk normaliai loomi 841, croix avida 66UL ir mazdaug suprasi koks turi buti tau tinkantis UL kotukas.
Dar variantas paprasyk kad kasnors pasiimtu i zukle su UL ir duotu tau pazaisti su jais kad suprastum kas kaip.

Kaip pirmas UL kotas tau tiktu larus hunter - imanoma buvo ir uz 55 lt nupirkti.
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=1731
pasikeisi virsutini ziedeli i normalu ir paziuresi ar isvis tau patiks UL kotai - nes kitaip nieko nebus ;-)

dar budavo pigus Sert hexane - nezinau ar bera ju ant Lietuvos zemeles :?:
sitie kotai tiktu kaip tu minejai mesk trauk be dzigo kuo puikiausiai kaip UL kotai.
Mitchell privilege kotu yra - kainos tiek sert tiek mitchell buvo apie 100lt.
 #272209   ansanas
 09 Bal 2011 15:51
dekui visiems uz patarimus ::liux
 #272324   vava
 09 Bal 2011 23:09
vat paziurek, kiek tau chebra padejo info, kuria jau pries tai suradai 57 psl. ir realiai niejko naujo. papizdeli vadinasi :)
as kartais vazineju i Kauna. galiu sustot ties ziezmariais. turiu ir fastu ir kitokiu. pasiimsi savo planuojama masala ir pabandysi mest su skirtingais kotais. ir matysi, ko tau reik :) cia su salyga, kad as neprastumineju jokio brendo :) na, tieisog isirinkt galetum. Beje, ta pati galetu tai ir kiti pasiulyt.. bet tyli pupuliai :)
 #272327   ansanas
 09 Bal 2011 23:21
Nu jo ten prie pat autostrados ties ta vieta ezeriukas su esariais yra tai netgi gyvai galima isbandyt butu. :-D Vava kai tik prisiruosiu duosiu zinot ir susitarsim kai tau patogiau bus. Dabar dar tik teorija kaupt meginau ;-)
 #272330   vava
 09 Bal 2011 23:33
apie ta pruda i sneku. juk geriau i vandeni nei ant pievos metyt :)
nu, vienzu paziuresim, kas ten geriau metosi :)
 #272372   Evaldas Z
 10 Bal 2011 09:56
prie strevos testus atlikinekit ( na, gal tik kiek veliau ) gal koks sapaliukas bakstels, o ir sroves poveikis vieno ar kito tipo kotui bus matomas. koki savaitgali gal ir as prisijungciau.
 #272419   atolas
 10 Bal 2011 13:52
ansanai, cia profesionaliausius patarimus tau dave SauliusM. Isiklausyk del jo rekomendacijos pradeti nuo fast. Pora metu pametysi, pats suprasi ko tavo rankai reikia realiai. As irgi pradejau nuo fast. Ir supratau, kad man tinka tik fast. Ypac ten, kur spiningavimo salygos extremalios.2.10 universaliausias irankis. Ilgesnio neieskok, nes tai bus siek tiek nebe tas klasikinis ul. :)
 #272643   vk
 11 Bal 2011 09:07
atolas rašė: As irgi pradejau nuo fast. Ir supratau, kad man tinka tik fast.
;uolrait O jei būtum pradėjęs nuo medium - tai tikriausiai būtum supratęs, kad tau tinka tik medium. '''bum
Ypac ten, kur spiningavimo salygos extremalios.
Abejotinas pareiškimas. '''bum
2.10 universaliausias irankis. Ilgesnio neieskok, nes tai bus siek tiek nebe tas klasikinis ul. :)
Abejotinas pareiškimas. Pvz., man 210 cm - per trumpas.
 #272648   SauliusM
 11 Bal 2011 09:29
vk rašė:
atolas rašė: 2.10 universaliausias irankis. Ilgesnio neieskok, nes tai bus siek tiek nebe tas klasikinis ul. :)
Abejotinas pareiškimas. Pvz., man 210 cm - per trumpas.
pats tu abejotinas. kalba ejo apie tai kas yra universaliausia. yra aisku situaciju, kai 2,1 gali pasirodyt pertrumpas, bet yra situaciju, kai ir 1,8m gali pasirodyt perilgas. o 2,1m yra universaliausias.
 #272649   SauliusM
 11 Bal 2011 09:30
atolas rašė:...profesionaliausius patarimus tau dave SauliusM....
aciu aciu, kam tos geles :lol: o siaip tai as tikrai nesu profesionalas vien jau del to, kad ne ta mano profesija ir is to duonos as nevalgau.
 #272651   atolas
 11 Bal 2011 09:40
vk ka tu cia rasai del ilgiu ar akcijos tai jau niuansai, kuriuos atidirbame veliau. Naudojau ivairiu akciju spinus.
 #272653   vk
 11 Bal 2011 09:43
SauliusM rašė: pats tu abejotinas. kalba ejo apie tai kas yra universaliausia. yra aisku situaciju, kai 2,1 gali pasirodyt pertrumpas, bet yra situaciju, kai ir 1,8m gali pasirodyt perilgas. o 2,1m yra universaliausias.
Sauliau, geriau įsiskaityk. Aš ginčijau ne kalbas apie neaiškų "universalumą", o nepagrįstą išvadą "ilgesnio neieškok". Jei man mano sąlygom geriau ilgesnis nei 210 cm spiningas, tai koks man skirtumas, koks yra "universaliausias spiningas" ir kiek procentų liaudies juo žvejoja. :-D
 #272654   SauliusM
 11 Bal 2011 09:47
vk rašė:
SauliusM rašė: pats tu abejotinas. kalba ejo apie tai kas yra universaliausia. yra aisku situaciju, kai 2,1 gali pasirodyt pertrumpas, bet yra situaciju, kai ir 1,8m gali pasirodyt perilgas. o 2,1m yra universaliausias.
Sauliau, geriau įsiskaityk. Aš ginčijau ne kalbas apie neaiškų "universalumą", o nepagrįstą išvadą "ilgesnio neieškok". Jei man mano sąlygom geriau ilgesnis nei 210 cm spiningas, tai koks man skirtumas, koks yra "universaliausias spiningas" ir kiek procentų liaudies juo žvejoja. :-D
skirtumas toks, kad kalba ejo ne apie tai kokio spiningo reikia tau o apie tai, kad zmogus isvis nelabai besiorientuojantis ko jam reikia bando spiningo ieskotis. taip kad tas tavo gudrumas siuo atveju buvo visai ne vietoj.
 #272660   vk
 11 Bal 2011 10:08
SauliusM rašė: skirtumas toks, kad kalba ejo ne apie tai kokio spiningo reikia tau o apie tai, kad zmogus isvis nelabai besiorientuojantis ko jam reikia bando spiningo ieskotis. taip kad tas tavo gudrumas siuo atveju buvo visai ne vietoj.
Sauliau, aš irgi kalbėjau apie jį. Na kaip taip galima nežinomam žmogui kategoriškai pareikšti "neimk spiningo virš 210 cm"?
P.S.: baigiu šias kalbas, jei jau prafiesoriai kaip tu nenori suprasti, tai kam tuščiai laiką gaišt.
 #272662   SauliusM
 11 Bal 2011 10:16
vk_, o tau butina pastoviai kaip kokiam filologui prie zodziu ir issireiskimu kabinetis? kam reikejo, tai manau suprato ir be visu tu tavo lingvistikos niuansu aiskinimosi.
 #273032   OMar
 12 Bal 2011 07:45
Man vk patinka ;) kartais vien del jo posta savo perskaitau du kartus ;)
 #273199   Rafal
 12 Bal 2011 14:22
Sveiki, galetumete pasiulyti kazkoki spiningeli UL iki 120Lt . Zvejosiu upeje( srove gan greita, kartais net labai greita :lol: ) Zvejosiu voblikais sukremis.Zvejosiu ne ekstremaliusose sutiacijuose tai tiks ilgis mazdaug 240 cm . Is anksta aciu. ;uolrait ::hai-bai
 #276576   deila123
 21 Bal 2011 21:20
sveiki gal galit pasiulyt ul nebrangu gal kas turit naudota siulyt,zvejosiu nemune tai gal geriau rinktis Lighta?
 #276606   Liveris
 21 Bal 2011 22:11
deila123 rašė:zvejosiu nemune
Rodos jau buvo kilusi diskusija siame ar kitame forume, kad ka veikti su UL Nemune :) Tik vienas kitas apgyne savo pozicijas, kiti priejo vieningos nuomones, kad nemune be 10-20 g nera ke veikti ;)
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė