Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #661713   romas100
 19 Bal 2016 10:18
Nu keps visi kas netingi tuos guminukus.
Paemiau kazkokio latvio sportininko gaminuku pabandyt. Smirda neblogai, guma irgi visai nieko atrodo.
image.jpg
 #661741   inf
 19 Bal 2016 18:29
Esme tame, kad ne tik konkurentu daugeja, bet ir paklausa milziniskai auga. Itariu, kad didziosios kompanijos visai nesikremta del kokios tai konkurencijos, nes ju globalus pardavimai ne mazeja, o stipriai auga. Zvejai po truputi visame pasaulyje meta lauk ilgaamzes silikono gumas ir keicia jas i vieno kasnio susivalgoma guma, kuri labai greitai eikvojasi ir jos pasipildyti reik kurkas dazniau.
 #661884   Evaldas Z
 20 Bal 2016 23:08
baronas rašė:Sveiki, gal kas nepatingetu ideti nuotrauku su savo silikoniniu masalu arsenalu?
Butu smagu suzinoti:
1. kokiu metu laiku kokius dydzius naudojat?
2. kokios formos/spalvos pasiteisino upej ar ezere?
3. kada kokias sistemeles naudojat.
4. ar verta moketi extra uz 'cheburaskas'
ir panasiai..
Na, informacijos ir sitam forume galima pasirankiot. Eseriu temoj sis tas yra viewtopic.php?p=595535#p595535 ir pan.
1. Eseriam turbut maziausius naudoju pavasari. Rudeni gal ne tiek mazesnius, kiek pasyvesnius megstu. Lydekom didziausi eina rudeni. Tai cia taip labai bendrai.
Visgi reikia vietoj oriantuotis nes kartais viskas buna atvirksciai, nei iprasta. Pvz. pernai rudens antroj pusej gaudziau lydekas vobleriais . Iprastai tokiu metu siulau 10-13cm voblerius. Ramioj seklioj ilankelej uzmaciau mailiu gainiojancias lydekas, bet i mano voblerius jos nereagavo. Ir tik uzkabinus ~ mailiaus dydzio masaliuka (rigge 56), per ~ 10 min buvo isprasytos 3 lydekaites 1-1.5kg, kuriom is zabtu tiesiog byrejo mailius. Tai cia siaip, pamastymui :)
2. Spalvos ir formos eseriui tai ivairiausios . Mano masalinej dabar guli 40 pakeliu ivairiausiu masaliuku. Visu dazniausiai jau nebesitampau, atsirenku pagal telkini ir metu laika. Kazka isskirt butu sunku.
Masaline.jpg
Masaline.jpg (104.49 KiB) Peržiūrėta 4805 kartus(ų)
3. Bent as tai paskutiniu metu apsistojes ties ivairia animacija naudojant skirtingo svorio ceburaskes ir dropshot'u. Dropshot'a naudoju, kai dugnas yra nesvarus (dumbliai, zoles, sakeles, akmenys ir pan.) arba kai reikia leto zaidimo virs dugno. Arba... kai to reikalauja masalas, kad atgytu, pvz, veziukas.
Su ceburaskem irgi daug variaciju pradedant dzigu ir baigiant savotisku tvicingu.
4. Tas "extra" atsiranda lyginant svina su volframu turbut. Siaip, ceburaskiu pliusas yra tas, kad gali prikabint betkoki kabli. Tarkim as su 3g ceburaske gaudau ir eserius su mazu kabliu ir atitinkamu masaliuku ir lydekas su rimtu kabliu ir kokiu 5" masalu (cia pagaliuose, su mazu svoriu lengviau perlipa kliuvini ir leciau sklendzia).
Ceburaska.JPG
Svareliu dezute atrodo visai kukliai, bet man jos turinio visiskai pakanka kablius bekaitaliojant.
Dezute.JPG
Kabliai eseriui. Aisku, naudojami ne tik ofsetiniai, bet dabar po ranka neturiu.
Kabliukai.JPG
Kabliukai.JPG (99.53 KiB) Peržiūrėta 4805 kartus(ų)
Buvo cia diskusija del luzinejanciu ir man paciam nuluzo vianas Gran'sas, bet paskui supratau, kame beda. Jie luzta tik tada, kai isminga i kieta vieta ir nepraduria kiaurai. O nepraduria todel, kad yra minksti ir pakirtimo metu amortizuoja. Kai nuluzo man, tai ivyko beveik iskart po pakirtimo, nors zuvis ir buvo nedidele.
Kablys.JPG
Bet kai pasikerta normaliai, tai ir visai neblogi egzemplioriai graziai priparkuojami.
Lidys.JPG
Visgi, kur yra daugiau sansu susidurti su lydeka ar strakiu, Light Class kabliu eseriaudamas nebenaudosiu.
Nors lydekas gumom gaudau vis reciau, bet uztaikiau ant ispardavimo, tai prie standartiniu paemiau ir imantresniu.
Guma.JPG
Guma.JPG (103.82 KiB) Peržiūrėta 4805 kartus(ų)
Kadangi gaudau sabakstynuose, tai be ofsetniku niekaip.
Kabliai.JPG
Tai vat cia butu laaaaabai bendrais bruozais viskas. O toliau jau... reik zvejot :)
 #661890   DaliusM
 21 Bal 2016 07:44
Dalis mano kibesnio valgomo silikono..

Paveikslėlis

Tendencija tokia, kad didesniuose dydziuose 3"+ i favoritus daugiau stojo keitechai, ypac praeita meta starkiam patiko bluegill spalva tiek swing impacto tie easy shinerio, taipat balto perlamutro ir ivariu tepalu.. minusa keitecham deciau del patvarumo. Mazesniuose dydziose micro jigui labiausiai patiko baith breath kirmeliukai ir veziukai. Tai pat daug isbandyta ir reinsu ivariu dydziu ir spalvu, lucky john, fish up ir dar visokio bieso na kimba ir ant ju, bet keitechais labiau pradejau tiket :)
 #661891   Tironas
 21 Bal 2016 08:14
man aisku butu labai faina issidarbinti is salmo ir tada veltis i tolio pobudzio gincus :) bet tiek to. pabandysiu su LJ sleifu uz nugaros pabuti maximaliai objektyvus.

as niekada dar nesu gaves nei vieno objektyvaus atsakymo kuo keitech geresni uz visus kitus gumius kad uz ji reikia tiek moketi. objektyviai imant vieni minusai - kaina ( o kai zinau savikaina gumos, tai aplamai plaukai piestu stojasi), jau minetas patvarumas. na vienas lyg pliusas, kad spalvine gama labai plati ir idomi. cia gal.

Bet kelis kartus teko zvejoti su keitech fanais, kurie kategoriskai liepe naudoti tik keitech ir taskas. rezulttatu skirtumo niekada nebuvo, jaudojant kita guma. o kelis kartus teko savais dalintis. tai klausimas kodel reikia moketi tiek daug?
as atmetu tikejimo klausima, nes nesu linkes tiesiog tiketi. as zinau kada kokio dydzio masalus reikia naudoti. as numanau kokia spalva duotuoju atveju galetu veikti. ir melstis nei dievui nei masalui man atrodo kvaila.

dabar kai zmogus klausia nuo ko pradeti guminukaujant, tai as tikrai nesiulyciau nuo visokiu astunkoju ir veziu . sitoi vietoi gal ir neteisus, bet siulyciau kelis konkrecius kibius klasikinius modelius. as nezinau kaip jie vadinasi, bet visi brandai juos turi, Tioga ir Ballist pas LJ. ir tik kiek prakutes, pagaves supratima kada reikia kokio dydzio, kokio pravedimo, atspalvio, lai experimentuoja su krevetemis, astunkojais bei fukusimos mutavusiu trigalviu slieku.

Kai dejau ;)
 #661893   hoples
 21 Bal 2016 08:18
man paaiskinkit tik viena, kaip gumom nery gaudot. Pagaut tai kazka gumom isprasau pre krantu, bet kad guma labai sektusi , tai ne.

Kokius svorius (ceburasku) vilniuje naudojat? koki pravedima?
Pagrinde bandau ofsetiniais 4g seburaskem.
Uzsidejus 6g man kas trecia metima guma nusitraukiu kokiam sabakstyne. total kosmar asmeniskai su palaidotu gumu skaicium. Kuri karta i akmenyna nuejau, 10 gumu palikau ir isejau kciortu namo.
 #661894   Martiz
 21 Bal 2016 08:20
DaliusM rašė:va kibiausios vobleriu spalvos :twisted:
Paveikslėlis
Dar imesk keliose temose. Ar taip neina atsidziaugt spalvotais pakeliais?
 #661896   baronas
 21 Bal 2016 08:36
Evaldai, super postas, dekoju uz izvalgas ir pabandysiu kazka pritaikyti ;uolrait :ks> butu smagu matyti daugiau tokiu atsiliepimu, nei kad beverciu komentaru, kaip kad virsuj. :/nek
DaliusM dekui :gutgut reikes pabandyti. Tironas objektyvumas priimtas ;-)
 #661897   DaliusM
 21 Bal 2016 08:39
Tironas rašė:man aisku butu labai faina issidarbinti is salmo ir tada veltis i tolio pobudzio gincus :) bet tiek to. pabandysiu su LJ sleifu uz nugaros pabuti maximaliai objektyvus.

as niekada dar nesu gaves nei vieno objektyvaus atsakymo kuo keitech geresni uz visus kitus gumius kad uz ji reikia tiek moketi. objektyviai imant vieni minusai - kaina ( o kai zinau savikaina gumos, tai aplamai plaukai piestu stojasi), jau minetas patvarumas. na vienas lyg pliusas, kad spalvine gama labai plati ir idomi. cia gal.

Bet kelis kartus teko zvejoti su keitech fanais, kurie kategoriskai liepe naudoti tik keitech ir taskas. rezulttatu skirtumo niekada nebuvo, jaudojant kita guma. o kelis kartus teko savais dalintis. tai klausimas kodel reikia moketi tiek daug?
as atmetu tikejimo klausima, nes nesu linkes tiesiog tiketi. as zinau kada kokio dydzio masalus reikia naudoti. as numanau kokia spalva duotuoju atveju galetu veikti. ir melstis nei dievui nei masalui man atrodo kvaila.

dabar kai zmogus klausia nuo ko pradeti guminukaujant, tai as tikrai nesiulyciau nuo visokiu astunkoju ir veziu . sitoi vietoi gal ir neteisus, bet siulyciau kelis konkrecius kibius klasikinius modelius. as nezinau kaip jie vadinasi, bet visi brandai juos turi, Tioga ir Ballist pas LJ. ir tik kiek prakutes, pagaves supratima kada reikia kokio dydzio, kokio pravedimo, atspalvio, lai experimentuoja su krevetemis, astunkojais bei fukusimos mutavusiu trigalviu slieku.

Kai dejau ;)
Negaleciau nesutikti su daugeliu isdestytu minciu. Kas del keitech, bent jau man spalvine gama daugiausiai imponuoja, tas ir lemia pasirinkima. Kas del visu veziuku ir pan. as ir taip galvojau kol neprabandziau, ankstyvu pasavari baith breath veziukas man pirmas pasirinkimas ant micro dzigo. O visa kita daug maz tinka/patinka, tikiu/netikiu.
Marti jei kliuna nuotrauka galiu pasalint, ne problema.
 #661942   Arturijus
 21 Bal 2016 17:51
Pritariu Tironui, kad kiek meginau apsistoja ties LJ gumom, visa gama reikiamu turi, formos, didziai, smarve islieka ilgam, eserys sita guma gulincia kapoja zodziu kaina gera... tai nesuku sau galvos rekant guma... daba dar va plaukianciu atsirado.
Daba del Neries, gumos yra gerai, del gramaturos dzigavimui ji kaip ir Neries srove skirtinga, kaip ir dugnas vienur akmenai kitur smeliukas, dar kitur dumblas... Viskas priklauso kaip kokia sistema naudosi ir t.t. Yra zmoniu gaudanciu visiskuose sabasktynuose... Siulau pradzai pradeti su porolonu ir kulipkom pazaisti - 1. maziau kabinasi nei ofsetas. 2. pigu. 3. efektyvumas toks pats (naudok atraktantus bus dar geresnis), 4. Svarelius t.p. gali pats pasigaminti bus tau puikus pigus materjolas sodinimui upei, kol atsiras patirtis... nepamirsk armuoti porolonkes su siulu.
 #661952   Tironas
 21 Bal 2016 19:16
saivaras rašė:o kablius naudojat juodus?
kokius turim tokius naudojam. niekad netelo susimastyti kokios spalvos kabliai :) svarbiau forma ir vielos storis
 #661989   Ovkas
 21 Bal 2016 21:33
Kad kaima Keitecho su nuolaida 5 e
Tavo LJ kainos irgi panasios.
Tai kas liecia kaina tai neturi privalumo, o siaip yra pora modeliu ir spalvu pas LJ be kuriu sunkiai issiversciau.
Tironas rašė:man aisku butu labai faina issidarbinti is salmo ir tada veltis i tolio pobudzio gincus :) bet tiek to. pabandysiu su LJ sleifu uz nugaros pabuti maximaliai objektyvus.

kad uz ji reikia tiek moketi. objektyviai imant vieni minusai - kaina ( o kai zinau savikaina gumos, tai aplamai plaukai piestu stojasi)

Kai dejau ;)
 #661996   iusegun
 21 Bal 2016 22:22
šeštadieni gaudant minkštomis keitech gumomis, vakar priverte prisisukti tokiu spiraliu, ir jas primuturuoti ant offsetu
susinesioja butent ties kilpele - iplysta
Prikabinti failai
IMG_20160421_231526.jpg
IMG_20160421_231526.jpg (57.49 KiB) Peržiūrėta 4510 kartus(ų)
 #661998   Tironas
 21 Bal 2016 22:50
Ovkas rašė:Kad kaima Keitecho su nuolaida 5 e
Tai kas liecia kaina tai neturi privalumo, o siaip yra pora modeliu ir spalvu pas LJ be kuriu sunkiai issiversciau.

Kai dejau ;)
[/quote]

ilgai galvojau ar versta gincytis su zmogum kuriam 5 su nuolaida ir 3,6 be nuolaidos yra tas pats. bet istiesu pasidare idomu. kokia tokio zmogaus logika. o LJ nebuna sakai nuolaidu? o su nuolaida buna ir po 2,5. tai vistiek teigi kad nera skirtumo kainoje?
man istiesu labai patiktu isgirsti realiu svariu argumentu, apart tikejimo. Bet , kaip ir spejau, ju nera :)
kita vertus as puikiai suprantu kad negali buti vieno brendo, nei keitecg nei lj nei ko kito.
 #662001   MINDULE
 22 Bal 2016 01:19
Evaldas Z rašė: Svareliu dezute atrodo visai kukliai, bet man jos turinio visiskai pakanka kablius bekaitaliojant.
Dezute.JPG
Dekui uz sita foto ir ideja suverti Ceburaskas ant segtuko ;-)
 #662003   aurimas22
 22 Bal 2016 06:21
Tironas rašė:

Kai dejau ;)

ilgai galvojau ar versta gincytis su zmogum kuriam 5 su nuolaida ir 3,6 be nuolaidos yra tas pats. bet istiesu pasidare idomu. kokia tokio zmogaus logika. o LJ nebuna sakai nuolaidu? o su nuolaida buna ir po 2,5. tai vistiek teigi kad nera skirtumo kainoje?
man istiesu labai patiktu isgirsti realiu svariu argumentu, apart tikejimo. Bet , kaip ir spejau, ju nera :)
kita vertus as puikiai suprantu kad negali buti vieno brendo, nei keitecg nei lj nei ko kito.[/quote]Pas mus be jokiu nuolaidu lj gumos kainuoja po 3 eurus :D
 #662007   DaliusM
 22 Bal 2016 06:53
iusegun rašė:šeštadieni gaudant minkštomis keitech gumomis, vakar priverte prisisukti tokiu spiraliu, ir jas primuturuoti ant offsetu
Ideja gera, o spirales pats darai ar kazkur perki? As tai ukiskiau, moment isimetu kliju ir lasa ant kablio kai pradeda "vaiksciot". Dar buna ant galvakabliu suverti kembrikai, tai zenkliai geriau pries paprasta del "vaiksciojimo".
 #662008   arta777
 22 Bal 2016 07:10
Mėgstu Keitech gumeles,o kovoje prieš jujų smaukalą,ant įvairaus dydžio kabliukų,padarau stoporiukus iš termokembriko.Greit,pigu ir efektyvu.Net įprastai jau nebsilaikantį gumiuką,panaudojus galima pasidět į pokelį,o poto vėl naudot ::hai-bai
 #662009   iusegun
 22 Bal 2016 07:35
DaliusM rašė:
iusegun rašė:šeštadieni gaudant minkštomis keitech gumomis, vakar priverte prisisukti tokiu spiraliu, ir jas primuturuoti ant offsetu
Ideja gera, o spirales pats darai ar kazkur perki? As tai ukiskiau, moment isimetu kliju ir lasa ant kablio kai pradeda "vaiksciot". Dar buna ant galvakabliu suverti kembrikai, tai zenkliai geriau pries paprasta del "vaiksciojimo".
prisisuku is ploniausios stygos su kamuolio adata.

o tie termokebrikai/stoporiukai maunami skersai, isiilgai ara dar kaip?
 #662010   Arturijus
 22 Bal 2016 07:41
Prismoj per akcijas LJ tiogos dveju didziu buna ir dar pigiau :D O siaip pas mumi pilni Gariunai daba nuo 3 evru uz poka. Tik Gariunai is principo gaidys.
 #662012   DaliusM
 22 Bal 2016 07:52
iusegun rašė:
DaliusM rašė:
prisisuku is ploniausios stygos su kamuolio adata.

o tie termokebrikai/stoporiukai maunami skersai, isiilgai ara dar kaip?
va cia gerai matosi:
http://galvakablis.lt/index.php?option= ... 12&lang=lt
 #662044   Ovkas
 22 Bal 2016 12:51
Eugenijau, jeigu jau taip plėšai maikę tai kalbėk tiesa.
Tioga 3 (2,9) colių kainuoja 3,80E pakuotėje yra 7 vnt. nuolaidų Jūs netaikot, kažkada pirkau jūsų Babyte pradėjo dūsauti ir taip susiraukė kad .....
3 colių Swing Impact kainuoja 5E pakuoteje yra 10 vnt.. ir nereikia nieko kaulint, ar klausytis dūsavimų.

Va dabar tu man konkrečiai parodyk skirtumą, ir pamokink mane skaičiuoti.

Tironas rašė:

Kai dejau ;)

kita vertus as puikiai suprantu kad negali buti vieno brendo, nei keitecg nei lj nei ko kito.[/quote]
 #662045   Ovkas
 22 Bal 2016 12:53
Ir tokius niuansus kaip Japonas vs Kinietis, arba didžiulis įvairių spalvų pasirinkimas palikime šone.

p.s. pernai metų atradimas FishUp labai maloniai nustebino, rekomenduoju ir kitiems išbandyti.
 #662050   Saugirdas
 22 Bal 2016 13:34
Paprasciausia zmoniu logika kuri jau dusina. Uzsikeli kaina ir darai nuolaida. Pirkejas patenkintas su sypsena. Jaucias pamalonintas. O kitas nesiterlioja ir nuolaidos nedaro. Tada visi verkia, koks jis tironas (ne Eugenijus).
 #662051   Ovkas
 22 Bal 2016 13:44
'''bum kaina tai ta pati bendroj sumoj
ir tas kuris tironas arba pasikeles arba nori daug-lengvai-greitai uždirbti rūko :ruko
kaip tuo pačiu metu kitas kočioja apyvatą ir turi nuolat parduotuveje daug žmonių kurie PERKA

man ir kaip manau daugeliui pirkejų, kurie neturi kažkokių sąsajų su brendais ar įsipareigojimais juos girti aktualu kaina ir paprastas žmogiškas bendravimas ;uolrait
Nes visokių atstovų ar tai brendų ar tai parduotuvių pižoniškas elgesys internetinėj erdvėj nedidina parduotuvės reitingo realiam gyvenime, netgi manau priešingai - skatina rinktis alternatyvas.......
 #662053   Tironas
 22 Bal 2016 14:06
[quote="Ovkas"]Eugenijau, jeigu jau taip plėšai maikę tai kalbėk tiesa.
Tioga 3 (2,9) colių kainuoja 3,80E pakuotėje yra 7 vnt. nuolaidų Jūs netaikot, kažkada pirkau jūsų Babyte pradėjo dūsauti ir taip susiraukė kad .....
3 colių Swing Impact kainuoja 5E pakuoteje yra 10 vnt.. ir nereikia nieko kaulint, ar klausytis dūsavimų.

Va dabar tu man konkrečiai parodyk skirtumą, ir pamokink mane skaičiuoti.

http://www.zvejoklis.lt/spiningavimas/8 ... act-3.html
kaina 0,72 eu. LJ tioga 2,9- 0,54 eu. skirtumas nemazas.

pasakyk zmonems kur tu gauni po 0,5 keitech. visi bus laimingi.
yra zmoniu kurie ir LJ gauna uz didmenine kaina. bet ar taip lyginti reikia? as isvis gaunu kitom kainom
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 75
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė