Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #296507   ansanas
 31 Lie 2011 20:14
as pats kol nesulauziau naudojau mitcell privilege 210cm 2-7 gr tai jis man labai patiko ir gumom ir voblom ir sukrem.. Kaina apie 120lt pats ko gero vel toki pati rinkciaus dabar zvejoju su tuo paciu tik virsune nuo feederio uzdejas nes originalia sulauziau masinos durelem. tiesa siam spiningui anot perfekcionistu rite sunku pritaikyt, nes buktais balansas nesigauna, bet as kadangi i tokias smulkmenas demesio nekreipiu tai man labai patiko sis kotas. Ir dar perkant si kota ant rankenos uzdeta politilenine apsauga tai geriau ja palikt ir nenulupinet taip rankena laikys ilgiau. As kadangi nulupau apsauga,o po to kai sulauziau virsune gaudziau sunkiais masalais tai man itruko rankena..na bet pats kaltas.. Prie pliusiu tai galeciau priskirt tai, kad labai gerai uzsimeta net visai lengvi masalai. tiesa is ul daugiau nieko nesu bandes, bet ilgai skaitinejau ir uz tokia suma ko gero tai vienas geriausiu-universaliausiu pasirinkimu.
 #296523   igniusa
 31 Lie 2011 21:56
Tai gal kas daugiau galėtų apie mitcell privellege?
 #296851   Zvejybininkss
 02 Rgp 2011 15:00
as irgi turejau pirma mitcell privellege 2-6 g. labai patiko, trumpa rankena vienai rankai, turi jegos. Tinkja tiek vobleriam tiek jigui tiek sukrem. uzsimeciau simano alivio 1000 ir nemaciau bedu. Plevele nuplest reikia, jai sudreks sukirmyt gali.
 #297131   ramkis
 03 Rgp 2011 21:21
Kelinta karta skaitau, kad tas ar anas padaryta kaip tas ar anas, kad netgi tai tas pats, gal kartais netgi geresnis, tik zymiai pigesnis. :-D :-D :-D
Taigi, visiem kas tiki tokiom pasakom, papasakosiu tikra nutikima, kuris nutiko mano gimtam mieste. Susitinka du seni draugai, kartu bizniuka su auto dare, dar senais laikais. Kai "perekupai" stumdydavo LADAS, tavrijas ir kitas tarybinej tevynej pagamintas masinas. Taigi, viena pavadinkime Petru, kita - Jonu. Taigi susitinka sie du tipeliai jau prie nepriklausomos Lietuvos, jau bizniuka su audukem ir golfukais abu varo, ir snekasi, aptaria aisku verslo reikalus, na zinoma nepamirsta ir apie buiti pasneketi, pasigirti. Tai vat, Petras sako, nusipirkau telika Soniaka/trinitrona.Apibudina savybes, istrizaines, modeli nupasakoja. Jonas sako ir as toki turiu. Petras, sako nu jo, lygiai toks pat kaip tavo, tik mano zymiai geresnis ''plot
Koks moralas?- paklaus daugelis. O moralas, toks, kad paskaitykite pirma sakini, ir gerai pagalvokite. Ar nemulkina Jusu pardavejas tvirtindamas tokias pievas. Dazniausiai taip sakoma apie daikta kuris yra visiskas sudas, arba apie ta kurio niekas neperka(na abi savybes galima sugretinti ir padeti tarp ju ligybes zenkla). Taigi darykit isvadas....
 #297185   Xrapas
 04 Rgp 2011 06:14
Tranas rašė:...padarytas bugnelio patobulinimas kaip shimano stella...
...arba kaip pas šitą ;-)

Paveikslėlis

:-D
 #297192   arabas
 04 Rgp 2011 08:02
Ritė ;-var-var. :gutgut :gutgut :gutgut :gutgut ''plot
Mano pati pirmoji.
Laikau anūkams parodyti :-D , bet jei kas nors steigs žvejybos reikmenų muziejų, tai sutinku brangiai parduoti. Dabar tokių daiktų negamina. Kai pasuki rankenėlę, kitame kaimo gale girdisi :)
 #297423   deila123
 05 Rgp 2011 19:55
Ieškau naujos ritės mikro masalams iki 7gr. kiek skaičiau tai saulius rašė ,kad sunku sudrožt rite su tokio svorio masalais tai gal galit patarti rite iki 100lt ar mažiau,Ačiū
 #297425   gintars
 05 Rgp 2011 20:07
Su lengvais masalais rite sunku sudrozt, nors dar ziurint kokio tipo tas masalas. bet zvejodamas lengvais masalais naudosi plonus valus, o cia jau reikia kad rite gerai klotu vala, jeigu nenori painioti barzdas. todel jos kaina sokteli nemenkai i virsu. tavo atveju turbut geriausias variantas butu ryobi escusima 1000 dydzio, nes us 100 lt nemanau kad ka geriau rasi.
 #297427   ansanas
 05 Rgp 2011 20:28
nu nesuprantu... Nuejau i parduotuve pasukiojau paciupinau nusipirkau uz 60lt nedicka rite (nors gal ul reiktu mazesnes) gaudziau ir stambesniais ir lengvesniais masalais ir viskas gerai... Dabar uzsidejas 0.12mm vala, gaudau ir vargo nematau.. Aisku gaudant sukrem ar turbinkem vala susuka,bet tai jau ne rites problema.. Mano galva, net ir turint gerai vala klojancia rite esi neapsaugotas nuo barzdu jei neteisingai vala ant rites suviniosi..
 #297436   HIPIS
 05 Rgp 2011 21:45
Is smes UL..rite turi svert nedaugiau 200g..nu su didelia nadtiaske 220g.bent jau tas 20g pervirsis tikrai stiprei jaucias.Pabandykit po rite pakabint, dugnines svino gabala 20g..jauciu skirtuma pajusit gan nemenka.O jei rite svere dar 80 :!: g. daugiau..
..Aukso viduriuks butu 180-190g.
Sunkesne rite tiesiog uzmusa UL..jautima i ranka ir visus kitus smulkius niuansus..Tiesiog jau taip yra.Ir cia ne vien mano nuomone..
Pats kaskada, mislinau, kad vejus zmones kalba..tipo jiem rite persunki.. :lol:
O ilgiau tuo beuzsiimant, viskas stojas visai kitaip..
Taigi rite uz 60lt.. 1000 ismieros is esmes gali but apie 260-280g..o tai prie UL.. tas pats kaip plyta prie normalaus spino..
..zodziu jei per vasara du trys UL. pamandravojimai..uztenka belekokios rites.Jei reikalas imamas rimciau..visi tie mandrumai su, kuo pigiau tuo geriau.. :/nek
Tiesiog del vieno tokio, nelabai atrodytu esminio dalyko. Visa zukle, malonumas, nueina nafig..
Po to ir gaunas, kad zmones nesupranta ko tie UL-cikai tiek ,,nusiplonine,,..Ogi viskas del zukles konforto ir efektyvumo..pajaust įrankio masalo bendruma.Tinkamai valdyt ,,blusa,, palei savo sumanyba, pateikt ja priesininkui, taip kaip pats nori sumanai.O ne taip kaip įrankis leidzia..Visa tai ir sukuria UL zavesi..O to netenkan, puse zukles , nueina suniui ant uodegos..
Nors aisku, palei galimybes ir poreikiai..
 #297441   ansanas
 05 Rgp 2011 22:24
na del tu gramu nesigincysiu, kadangi pats nesu gaudes su gramas i grama subalansuotu irankiu tai gincytis neturiu teises. pats ul pirkau (na gerai gerai tebunie tai tik kazkas panasaus i ul) tam, kad tureciau iranki eseriam ir mano ilgai planuotom raudem, kadangi mano ankstesnis spiningas ryskiai tam netiko, ul as ieskojau ne del jo lengvumo, o del jautrumo. Taigi lyginant mano ale ul ir ankstesni spininga skirtuma pajauciau labai greit. Pries tai jau n metu nebuvau pagaves daugiau nei keleto eseriu per zukle, o su nauju spinu ir mineta rite jau antroj zuklej pagavau daugiau nei 10eseriu ir taip uzsikabliavau,kad beveik visa vasara vien tuo spiningu ir prasimosikavau.. Kaip butu jei rite butu aukstesnes klases ir lengvesne as nezinau, bet ir dabartine komplektacija man puikiai tinka.
 #297607   igniusa
 07 Rgp 2011 15:04
Noreciau suzinot apie DAM super natural UL kokie atsiliepimai ar yra panasus pasirinkimas uz panasia kaina?
 #297704   vk
 08 Rgp 2011 07:25
ansanas rašė: .. Aisku gaudant sukrem ar turbinkem vala susuka,bet tai jau ne rites problema...
Gaudau turbinėlėm pintuku, ištraukus turbinėlę į orą tikrai kurį laiką valas atsisukinėja, bet dėl tokio valo sukimo dar neturėjau nė vienos problemos. Žvejoju kaip žvejojęs, nieko nedarau valo atsukimui ir viskas gerai. Tik pagal tą sukimąsi iškėlus turbinėlę į orą pasitikrinu, ar turbinėlė dirba (jei sukasi - tai vis kas gerai, jei nesisuka - reikia propeleriuką apžiūrėt), nes kartais būna, kad propeleriukas atkabinant žuvį pasilenkia ir ima blogai suktis. Ar su propeleriuku viskas gerai patikrinu papūsdamas į jį ir žiūrėdamas kaip jis sukasi. ;;yel
 #297844   igniusa
 08 Rgp 2011 21:35
Tai niekas nieko nezinot apie DAM super natural UL? :shock:
 #297845   alkanas
 08 Rgp 2011 21:45
o ka reikia apie jy zinot, na pigus kiek zinau (~60lt), jei nori pazaist, pirkis ir zvejok, kai uzsikabinsi, ir jei reikes, geresni, brangesni ul nusipirksi :cool:
 #297886   Gedcka V
 09 Rgp 2011 12:12
Na jei jau ta Dam super natural'a pirksi tai višūnėlė luš gan greitai, gal net ir po geresnio ešerio. Man su ja begaudant sulūžo viršūnėlė bekertant lydeką su mikriku... :-niak'
 #297897   juliuz
 09 Rgp 2011 15:02
jeigu spiningas nepasitaikys brkuotas niekas nelus, valus rinkites atitinkamus ir susireguliuot rites stabdy reikia .
gedcka pats kaltas , kad tavo kotas luzo
 #298305   Tranas
 12 Rgp 2011 08:20
mano spinas yra shimano speedmaster 3-14g ar jis yra UL ar L
 #298311   DainiusM
 12 Rgp 2011 08:48
LM
 #298485   Evaldas Z
 12 Rgp 2011 23:51
arba ML :-D o gal net ir L...
 #298494   Tranas
 13 Rgp 2011 05:44
Tai cia reiskia pusiau lengvas?
Kokia rite rekomenduotumet?
 #298513   Gedcka V
 13 Rgp 2011 09:16
2000 dydžio gal būtų tas pats. O jau kokios firmos tai čia nėra ko ieškot. Shimano, Ryobi, mitchel ritės geros ir rinkis pagal kaina :)
 #298531   DainiusM
 13 Rgp 2011 10:32
o daiwa blogos? :)
 #298577   Tadunce
 13 Rgp 2011 18:40
Na, mikrobininkai, patarimo reikia :)
Jaučiu, kad mano spiningėlis dar labai ilgai neateis, tai dairausi kažko, ką turėtų vietoj, šiandien neatėjo į galvą pakratyt vietoj ką turi, bet variantus turiu:
AVS66ULF2 (0.75-5.25)
AVS66LF2 (1.75-7)

Panaudojimas - ežerai ir ešeriai mikriukais, vobleriukais arba Šventoji ir šapaliukai, upėtakiukai vobleriukais

Gal kas turi, kokie atsiliepimai (per lėtas, per sunkus, per greitas...)
 #298578   Jurginas
 13 Rgp 2011 18:48
Tadunce rašė:Na, mikrobininkai, patarimo reikia :)
Jaučiu, kad mano spiningėlis dar labai ilgai neateis, tai dairausi kažko, ką turėtų vietoj, šiandien neatėjo į galvą pakratyt vietoj ką turi, bet variantus turiu:
AVS66ULF2 (0.75-5.25)
AVS66LF2 (1.75-7)

Panaudojimas - ežerai ir ešeriai mikriukais, vobleriukais arba Šventoji ir šapaliukai, upėtakiukai vobleriukais

Gal kas turi, kokie atsiliepimai (per lėtas, per sunkus, per greitas...)
Jei jau nori mikriukus mėtyt, tai vienareikšmiškai pirmas variantas.
 #298580   Tadunce
 13 Rgp 2011 18:56
O tai galvutės su 2-3g neįtelpa į antrą? :)
O 1g galvos nejausiu su antru? :)

O jeigu kur giliau sugalvosiu su volframu 4-5g pamėtyt, nebus perkrova pirmam? Ne užmetimo prasme, bet jautrumo..
Bijau sumeluot, bet Laurio triumfą kračiau, tai gal jis iki 5g, bet negarantuoju, tai labai jau šlanga ir sakė, kad mesti 5g jaučiasi jau stipriai, kad daug
 #298583   Jurginas
 13 Rgp 2011 19:12
Tadunce rašė:O tai galvutės su 2-3g neįtelpa į antrą? :)
O 1g galvos nejausiu su antru? :)

O jeigu kur giliau sugalvosiu su volframu 4-5g pamėtyt, nebus perkrova pirmam? Ne užmetimo prasme, bet jautrumo..
Bijau sumeluot, bet Laurio triumfą kračiau, tai gal jis iki 5g, bet negarantuoju, tai labai jau šlanga ir sakė, kad mesti 5g jaučiasi jau stipriai, kad daug
Faktas tas, kad su pirmu mažesnes galvas geriau jausi. Esu su ML (3/8 oz) avidu mėtęs 1 g galvas. Nu dugnas jautėsi.. Gal.. Bet žvejojau 1,5 metro gylyje per visišką štilį ežere, akmenuotu dugnu. Ir mečiau ne toliau 15 metrų. Noriu tik pasakyt, kad komforto su UL koteliu tikrai daugiau. O perkrovos 4-5 gramai tikrai nesudarys. Avidas yr avidas, kuoliuks, ne kažkoks triumph.
 #298584   Tadunce
 13 Rgp 2011 19:16
Nu taip, paėmus į ranką truputi jaučiasi skirtumas kur triumph, kur avid..

Reikės klausti fabų kaip ten reikalai pas juos su UL kotukais..
Elitas, tai gulėjo fabuose, bet 7pėdų, prie seimo nekračiau kotų, bet mačiau, kad kalnas...
 #300402   Hycel
 24 Rgp 2011 11:14
Ka manot apie shimano alivio 1,65m 1-11 ,kajp pradedajanciam bUtu gerai?
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė