Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#151531   Jackfish
 10 Lap 2009 22:35
Pas mane irgi yra, tai is atminties galiu pasakyt, kad iki 300/500 uzkaitina, gerai nepamenu.
O kad blankai linksta karstyje, tai gal kotu neuzkaitino, o kadangi karsto kietejimo derva iki tam tikros temp skysteja ir tik pasiekus reikiama temp. pradeda polimerizuotis, o ir sis procesas turi vykti tam tikra laika. Gal priedu nedadeta pakankamai? Gal netokia derva parinko? Priezasciu gali buti daug :)

#151539   ALEX
 10 Lap 2009 23:04
Jackfish rašė:Alex, kokia amerikietiska angli loomis naudoja? Idomu.
Toray dabar netgi atpigo. Nu cia siaip zmonem, kas megsta skaiciuot. Ir siaip torajus artimiausiu metu gali pora staigmenu pateikt kainu atzvilgiu.
Dar kam idomu del to koto perkaitinimo: anglis atlaiko virs 2000 laipsniu temperatura, tai sudege ne anglis, o derva. Nors dabar truputi suabejojau, gal koki labai kieta fena tas ruselis turejo :-D
Realiai tai kotas nesudege. Ne vienas zmogus tam auksarankiui sake kad jis perkaitino butent derva.
Vaizdo kaseteje Gloomis nufilmotoje 2001 metais yra rodoma kaip kaitina angli ir butent su atvira liepsna. Medziaga net ne svila. Bet cia yra taip vadinamas skuduras is kurio susukamas blankas.
Kada susuktus blankus kabina i peciu, temperatura buna kaip taisykle 320. Bet daroma palaipsniui. Pimas kartas - maks 250, toliau iki 320.
Del dabartines anglies galiu pasakyti tik tiek, kad tai yra vienas is Amerikos golfo lazdu gamyntojas.

#151584   Gedas
 11 Lap 2009 12:17
gal galit kas apibudinti spinigelius g.loomis etr84-3mlc10 ir etr84-3mc14.ir idomu kokia kaina ju Lietuvoje.Kaip tais nerandu apie juos jokios info o angliskai nemoku.

#151685   dmb
 11 Lap 2009 17:45
Sveiki, spiningautojai,

noreciau pasiteirauti informacijos apie pora GLoomis kotu, o butent 1141GLX ir 842-2GLX/IMX. Klausimo esme - kokios galimybes siais kotais zvejoti pvz. 3 numerio mepps black fury ar panasaus dydzio kitomis sukremis, t.y. ar "paveza" sie kotai tokio dydzio sukres ir nelinksta iki nebekomfortabilaus lygio nuo ju pasipriesinimo?

Mano nuomone, sukres yra gana apgaulingas masalas, nes neretai ant spiningo nurodytas rekomenduojamas masalo svoris anaiptol nereiskia, kad i rekomenduojamo svorio diapozona paenkanti sukre bus tinkamas masalas zvejoti tokiu irankiu. Kadangi pastebejau, jog kai kuriems jusu teko zvejoti mano minetais kotais, galbut turite asmenines patirties mano uzduotu klausimu?

#151696   SauliusM
 11 Lap 2009 18:35
as tau del 1141 ir atsakiau. jei netiki, tai toks kotas stovi(nu bent jau nesenai stovejo) perkunkiemio gatvej parduotuvej Vilniuj. nuvaziuok, paciupinek ir pats pamatysi.

#151703   DainiusM
 11 Lap 2009 18:49
to dmb: mano poziuriu 1141 butu idealus Nemune, Neryje nedideliais masalais medzioti sapalus ir salacius, o 842 (GLX) tvicingui 4-8cm vobleriukais ir (GLX ir IMX) upetakiavimui. Kas link 3nr sukriu tai manau visiem jiem tai stovetu ant ribos ir visi su tuo susitvarkytu, gal maziausiai perlinktu 842GLX. Tokia vat personali mano nuomone.
p.s. 1141 idomus spinas, atrodo slangavotas, bet stoja po metimo momentaliai.

#151707   SauliusM
 11 Lap 2009 18:59
kai del 1141 , tai nieks nebandet ano sulygint tarkim su kroikso avidu AVS90LM2 (siemet ir legend elite analogisku parametru bus), nekalbant jau apie lamiglas esprit EC96LLS...

#151746   Taacis
 11 Lap 2009 20:33
DainiusM rašė:to dmb: mano poziuriu 1141 butu idealus Nemune, Neryje nedideliais masalais medzioti sapalus ir salacius,
Nu su visa pagarba GL, bet manau, kad 3 numerio sukre traukiama vandenyje- lenks kota pesmarkiai, nebus jautrumo. Toky svory, kaip 3nr cometa jis mes tikrai gerai, bet su traukimu, manau kad bus problema...
IMHO, nes ash su panashiu charakteristiku, tik puse pedos trumpesniu Avidu zhvejoju- 12-15 gramu vartikles meta idealiai, o 20gr mesti nelabai malonu (nebijau kad lush, bet labai jau platus mostas gaunasi ir skrenda balionu). Aishku ydomu butu gyvai ant vandens sulygint.

#151756   ALEX
 11 Lap 2009 20:44
http://texasfishingforum.com/forums/ubb ... ing_out_of_

Nuorodoje buvusio Gloomis direktoriaus informacija apie blanku gamybos sustabdima!
Bruce Holt -yra jau buves direktorius. Kodel?
Ar neatrodo juokinga-firma nustoja gaminti blankus kurie yra labai populiaurus.
Kaip as rasiau pries tai, ant blanko ipakavimo visada buvo zenklas Made in USA. Blankai nebus parduodami, reiskia Shimano savo noru atsisako pelno ir nemazo. Kodel? Ir tai krizes metu ir kada yra paklausa prekei.
Suprasti kas bus toliau su gamikliniais spiningais nera sudetinga. Reiskia bus bandoma padidinti pelna ir grazinti prasrastus pinigus butent ju deka.
Yra tik vienas budas.
Puiki Shimano kombinacija ir tiek!
Na ir kur cia yra purvelis is mano puses apie kuri raso ponas SauliusM? Juo labiai apie tai yra jau senai kalbama.
Paskutinį kartą redagavo 1 ALEX. Iš viso redaguota 11 kartus.
 #152001   Xrapas
 12 Lap 2009 14:24
Senesnė tema rakinama. Ten sukaupta informacija laikui bėgant bus patvarkyta.
Toliau apie spiningus kalbame šitoje temoje.
Primenu, kad čia, kaip ir bet kurioje kitoje temoje privalu laikytis
FORUMO TAISYKLIŲ
Sėkmės -:saliut

#152512   Lamiglas
 15 Lap 2009 18:31
sveiki , kur pradingot , tai va noriu truputi pasigirti , nusipirkau TALONA ITM 305 cm 10 - 42g , sendien isbandziau ir nors nieko nesugavau esu baisiai patenkints :grin: , vartikles nuo 16g , gumas 12-14g meta afigienai ir jautrus gyvate :-D

#152621   Vegys
 16 Lap 2009 08:53
Egiuks rašė:kas per firma Larus? Čia tipo lenkų ar lietuvių ženklas?
Teko pakratyti Larus Amber Impresion 2,70 iki 21 g. spiningą anglis HM. Planuoju lydekoms kokį spiningėlį su Daiwa Regal 5i 3000 rite. Ar vertą tą spiningą imti?

#152641   henyte
 16 Lap 2009 11:19
SauliusM rašė:
Teko pakratyti Larus Amber Impresion ... Ar vertą tą spiningą imti?
jau geriau Larus platinum
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=1756
arba shimano clarus
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=3531
bet cia tik mano nuomone, kurios tikrai nepersu.
Larus Platinum zinoma geriau negu Amber Impresion,bet statyt i viena eile Larus Platinum ir Shimano Clarus nelabai iseina jei Platinumas tikras kuolas(kas mano nuomone nera taip blogai,ziurint kuom ir kur zvejosi),tai Clarusas grynas botagelis,daugiau skirtas sapaliokams-eseriokams,sukremis ar vobleriukais zvejot...
Na ir aisku tai tik mano nuomone...

#152657   SauliusM
 16 Lap 2009 11:56
henyte rašė:jei Platinumas tikras kuolas(kas mano nuomone nera taip blogai,ziurint kuom ir kur zvejosi),tai Clarusas grynas botagelis
vat uztat du kuolus ir parasiau, nes nezinau, kokia akcija zmogui patinka. nors nera jau visiskas botagelis tas clarusas.

#152726   Egiuks
 16 Lap 2009 16:13
Man reikalingas kietesnis spiningas, kadangi vasara ir pirma rudens puse daznaiusiai zvejoju apzelusiuose tvenkiniuose.Paprastai sukrems ir vobleriams iki 16 g puikiausiai naudoju Salmo Diamons saphire 2,70 5-25, beje, teko vienoj zvejyboj pasimainyti su Clarusu, skirtumo nepajutau. Yra tas amber palyginti papigiai, klausiu todel, gal kas turejote ar bandete, nes is keliu pasisakymu supratau, kad nieko gero is tu Larus spiningu.

#152730   Vitolis
 16 Lap 2009 16:20
Egiuks rašė:Man reikalingas kietesnis spiningas, kadangi vasara ir pirma rudens puse daznaiusiai zvejoju apzelusiuose tvenkiniuose.Paprastai sukrems ir vobleriams iki 16 g puikiausiai naudoju Salmo Diamons saphire 2,70 5-25, beje, teko vienoj zvejyboj pasimainyti su Clarusu, skirtumo nepajutau. Yra tas amber palyginti papigiai, klausiu todel, gal kas turejote ar bandete, nes is keliu pasisakymu supratau, kad nieko gero is tu Larus spiningu.
Ne kiekvienas gi zvejoja su GL ar Croixais ar Lamiglasais. Daugelis ir su vidutines klases spinais ir ju nepeikia. Pvz. mano keletas tikrai shauniu ir prityrusiu zveju zvejoja butent su Larusais ir juos giria.

#152768   henyte
 16 Lap 2009 18:07
Egiuks rašė:Man reikalingas kietesnis spiningas, kadangi vasara ir pirma rudens puse daznaiusiai zvejoju apzelusiuose tvenkiniuose.Paprastai sukrems ir vobleriams iki 16 g puikiausiai naudoju Salmo Diamons saphire 2,70 5-25, beje, teko vienoj zvejyboj pasimainyti su Clarusu, skirtumo nepajutau. Yra tas amber palyginti papigiai, klausiu todel, gal kas turejote ar bandete, nes is keliu pasisakymu supratau, kad nieko gero is tu Larus spiningu.
Na jei kietesnis tai is Platinum serijos,vienas paprastas platinumas kiek pamenu paprasta virsune,su prierasu jig iklijuota-pilnavidure virsune,tiek vienas,tiek antras pakankamai greiti,na bet jei zvejojai su Shimano Clarus'u uzsidejes 16 gr vobleri ar blizge ar pagaliau kokia guma ir viskas tau buvo gerai tai Larus Platinumai tau tikrai bus per kieti...
Ant Shimano Clarus uzdejus 14-16 gr svori jis tampa grynu paraboliku,t.y. linksta iki pat rankenos dar be uzkibusios zuvies :-D

#153184   Tanius
 17 Lap 2009 17:38
Na papasakosiu is savo neismananciu rankos puses apie amber impressiona, pats jy turiu, kai nusipirkau buvau labai patenkintas, jautrumas mane tenkino, 2nr sukre afigienai jautesi - man jis labai patiko, tada su jo virsutine dalimi patikrinau dviracio spikiu jautruma, po taisymo pakito akcija, jautrumas stipriai krito, taciau ir toliau su juo zvejojau bet didesnio vargo bet neseniai dar karta luzo (ne del mano kaltes :cool: ), beja su tuo impressionu plius: mikrindavau daugiau nei spiningaudavau, upetakiaut bandziau,slabnai 1uncijos donkei tiko :roll: netgi dzigaut gaudavosi MAN gerai, tvicint su juo neisejo. galiu tik palygint su GL glx medziagos is naujo gamyklos, ant rankenos medis po rites kojele (gal ka nors pasako :-D ) nuo 10 iki 25 man rodos, tai man maniskis larusas lauztas perlauztas ir t.t. ne ka ten labai ir skyresi, visgi pripratimas, stebuklu neyzvelgiau kuriu tikrai tikejausi po GL kulto siam forume :neutral: tik kad tvicinosi beabejo smagiau su gl, visgi kita akcija, jautrumas kitas :-D

#153191   Vitolis
 17 Lap 2009 17:48
Prie ko cia kultas. Pagal aprashyma ir zvejybos budus su Larusu, turejai isitikint, kad universaliu kotu NERA. O jei GL pirkai tik isitikinimui ar jis bus didelis stebuklas ir galesi juo gaudyt viska, tai manau nevertejo tokiu pinigu moket ir po to skaudziai nusivilt. Irankiu kaip ir masalu, ji reikia isimylet ir juo tiket. Tada ir Robinson kotelis bus ciki. Cia nepiktai jei ka. Tik va neparashiai koks tavo GL kotelis. Na nors akcija ir ilgi jei nepaslaptis.

#153271   AndriusK
 17 Lap 2009 22:18
Platinumas nors rasoma nuo 10-20grm, istikru laisvai ir nesunkiai svaidau 25 30gr galvas.. nuo tada tik rimciau dirbt pradeda jis, is tikru nera blogi spiningai, bet labai sunkioms apkrovoms tinkantys.. galima metytti sunkius svorius nebijant kad triokstels.. o del impressions, kaina viska pasako, ir labai prasta ziedeliu kokybe, neverta ne simto litu, plius labai sunkus, kaip tokios klases spiningui..

#153566   DainiusM
 18 Lap 2009 21:31
Proplily... ../;nzv Va kastingini koteli speju is croix dairysiuosi, padejau aky ant sio bei to... va nuo kranto dziunzint ma nieks taip nepatiko kaip lamiglaso titanas, o va papetakiams ir eseriams man GL 842 patinka, tai kas is to? Tiesiog kai kas pastoviai bando isprovokuot kivircus ir tiek. Gal sugebekim atsirinkt kas patinka ir tik tada paziurekim i etikete :?: :roll: vat man kaip taisykle gaunasi taip, kad kai paziuriu i etikete tai pinigine labai nuliusta, o ka daryti... sunkus tas gyvenimas. :neutral:
 #153657   Dantis
 19 Lap 2009 08:17
Sveiki, renkuosi spininga konkrečiai sterkų džigavimui Kauno mariose. Yra du kandidatai: St Croix AVS86MF2 ir AVS86MHF2, kuris labiau tiktu šiam reikalui?
 #153759   SauliusM
 19 Lap 2009 12:11
Dantis rašė:Sveiki, renkuosi spininga konkrečiai sterkų džigavimui Kauno mariose. Yra du kandidatai: St Croix AVS86MF2 ir AVS86MHF2, kuris labiau tiktu šiam reikalui?
vienareiksmiskai antras galingesnis. as pats su tokiu gaudau. zymiai skambesnis uz pirmaji bus. bet visgi siulyciau ka nors trumpesnio rinktis. nes jei visa diena su tuo kotu atsisedes valty 21-28gr pasokdinsi tai vakare labai rankos riesa skaudes. visgi sakyciau reiktu tam reikalui ka nors 2,1m ilgio ziuret.

#154009   Dantis
 19 Lap 2009 22:16
Tai, kad dazniausia atsistojes metau ir labiau limpa dvirankiai spiningai, trumpesnio rankena jau trumpoka...

#154015   kazbekas
 19 Lap 2009 22:34
5 rankena Avid serijoje pilnai tenkina naudojant normalu uzmetima abiem rankom, nemaciau kad kam keltu tai diskomforta. ilgesne ne tai kad nebutina, bet jau sukelia tam tikru nepatogumu.
 #154028   vacys
 19 Lap 2009 23:25
Dantis rašė:Sveiki, renkuosi spininga konkrečiai sterkų džigavimui Kauno mariose. Yra du kandidatai: St Croix AVS86MF2 ir AVS86MHF2, kuris labiau tiktu šiam reikalui?
sunkus sprendimas..
as gaudau antruoju ir labai dziaugiuosi jo darbu- labai smagus spiningas gaudant 21g ir > svorio masalais. juo jauti kaip plaka artejancio masalo uodega, zvimbia sroves veikiamas valas. as ji ir velkei naudoju. taciau gaudant lengvesniais (link 15g), noretus didesnio ilinkio, lengvesnio.
AVS86MF2 zukleje nebandziau. manau ji galios rezervas leistu mest >28g, jautrumo irgi pakaktu.
trumpesniuju spiningu rankenos man per trumpos ir ilgiau pagaudziu riesa iskausta. sio modelio rankena gerai subalansuoja svorio pasiskirstyma, patogiai remiasi i dilbi iki alkunes.
yr toks 7'6" legend elit iki 18g. butent jis man butu spiningas km. jis turi tinkamo ilgio rankena, yra skambus, turi gera uzmetimo rezerva. taciau jis viendalis, o ir kaina didesne..

#154032   SauliusM
 20 Lap 2009 00:06
palaikau vacio nuomone 100%. aisku dar yra alternatyva is lumio wrr8400 ir fenwicko naujiena siem meta hmx katros dar nesu ciupinejes ir laukiu kaip tik dabar parvaziujancios is amerikes. beje kai del legendu tai dar yra ir 7 pedu su uzmetimu iki 18gr ir net dvidaliu.
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė