Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#23776   Xrapas
 12 Vas 2007 10:47
Duel/Yo-Zuri:
Paveikslėlis
Pradėjau rinkti tik rudeniop, todėl apie rezultatus anksti kalbėti. Visi gerai dirba, toli užsimeta, labai geri atsiliepimai, ypač rusų internete...Keli kibimai ant LB90 jau buvo, tikėsimės, kad šitie vobleriai nenuvils. Belieka pavasario laukti ;-)

P.S. Nežinau, ar tęsti toliau tą reportažą? :-D Jeigu kam nors įdomu, galiu fotkinti toliau :roll:

#23778   Agis
 12 Vas 2007 10:52
Manau, gali testi, nes pakomentuoji turimus voblerius.Gal kam pades apsispresti pries perkant, tuo paciu bus kazkokia duomenu baze.
Klausimas : Kaip tu atsimeni visu vobleriu pavadinimus ir modelius.As visa laika ismezdavau ypakavimus, taigi visi anksciau pirkti modeliai pas mane bevardziai.Tik visai neseniai pradejau juos uzsirasineti ir nusifotkines perkelti i kompa, kad zinociau kas jis toks :lol:

#23779   Xrapas
 12 Vas 2007 10:57
Na aš tiesiog katalogą turiu susidaręs: pavadinimas, modelis, ilgis/svoris, spalva ir darbinis gylis. Atskirai fiksuoju rezultatus. Anksčiau tą viską rašydavausi, dabar jau ir kompe saugau.

#23783   Agis
 12 Vas 2007 11:15
Kazkada, kazkoki kataloga buvau rades lenku puslapyje, ten praktiskai jau paruosta forma.Bandziau parsisiusti, bet tada kazkotai man nesigavo ir palikau ta reikala, kol uzsimirso ar prapuole ir nuoroda.Gal kas turi kazka panasaus, kad nereiktu isradineti dviracio.

#23785   Vegys
 12 Vas 2007 11:26
Xrapai- kas be ko tesk ! Ydomu.

P.S. nu bet ir kolekcijos pas jumis :shock: Ytariu 1/2 zvejybos laiko mastot kuri masala det ? :lol:

#23786   Xrapas
 12 Vas 2007 11:33
Daugiausia mąstau prieš žvejybą- ką imti. Kartais visą savaitę dūrinuos :-D . O ant vandens paprastai turiu apie 20- 30 vobleriukų. Kai žinai į kokį ežerą važiuoji apsispręst nesunku. Bet žvejyboj, tiesa, daug laiko visokiems eksperimentams ir voblerių bandymams nueina ;-)

#23853   Xrapas
 13 Vas 2007 08:51
Kritikos kol kas nebuvo :-D , todėl ryžtuosi tęsti toliau.
STORM
Paveikslėlis
Turbūt daugeliui gerai pažįstami vobleriai. Kompaniją prieš keletą metų įsigijo Rapala, iki tol senieji STORM buvo labai paklausūs JAV. Dabar, sprendžiant iš atsiliepimų amerikiečių forumuose, naujųjų, arba kaip jie vadina, "Normarkinių" STORM voblerių populiarumas prigęsęs....
Vobleriai padaryti labai kokybiškai, geras padengimas, visi neblogai dirba, nebrangūs. Iš man pasiteisinusių galėčiau nurodyti:
DEEP Thunder DTH11, 11cm/28g, spalva 804, darb.gylis- 3,2/6m (kairėje antras nuo viršaus)- velkiaujant ir mėtant;
DEEP Thunderstick DTS9, 9cm/9gr, sp. 397, 2,4/4/3m. (dešinėje 4 ir 6 nuo viršaus)
Ypatingai gerai pavasarį "dirbo" senas, dar USA gamybos "Jr" Thunderstick J, 9cm/7gr (dešinėje apačioje)- tvičingas.
Vieną neblogą lydeką esu pagavęs ant Deep Thunderstick DTS12 11cm/18gr, 2,8/5,0m, sp. 397 (kairėje trečias nuo viršaus) Šių modelių problema- labai dažnai užmetant "pasigauna" valą, matyt, su balansavimu (arba su mano užmetimo technika :-D ) nekas...
po kelias lydekaites esu pagavęs su SubWart (vidurinė eilė, du apatiniai).
Du kibimus turėjau ant Mid Thunder "ešerio" (dešinėje antras nuo viršaus).
Yra dar keletas mažai išbandytų, dabar nebegaminamų modelių- Thin fin, Rattlin Thin fin, Wee wart- jie dar laukia savo eilės ;-)
Kol kas esu nusivylęs didžiausiais DEEP Thunder (viršuje) ir Wiggle Wart (centre trys viršutiniai)- dirba labai stabiliai, mėginu nuolat, bet kibimų ant jų nebuvo...

#23863   tuomahaukas
 13 Vas 2007 09:37
A kur su "burbuliais" gaudai ? :roll:

#23866   Xrapas
 13 Vas 2007 09:56
Vasaros pradžioj dažnai pavažiuoju į nedidelį ir labai seklų ežeriuką už Rūdiškių. Gyliai apie 0,5 metro, beveik visur kyšo žolės :(
Nepaisant to, pritaikius tinkamą masalą galima visai neblogų lydekų pagauti ;-)
SUBWART dėl beveik stačiai įstatytų liežuvėlių dirba pačiame vandens paviršiuje ir panašiose vietose labai pasiteisina. :gutgut

#23877   Xrapas
 13 Vas 2007 13:56
Vobleriai džerkavimui:
Paveikslėlis
Džerkavimu "užsikrėčiau" prieš 3 metus, kai gavau dovanų parvežtą iš Lenkijos 7 cm plaukiantį SLIDER'į (kairėje pusėje). Pirmoje žvejyboje įsitikinau jo efektyvumu (gaudžiau tame pačiame sekliame ežeriuke, 14 kibimų) ir nuo to laiko visada vežiojuosi su savimi. 7 cm tiek plaukiantys, tiek skęstantys dar nereikalauja kažkokių spec. įrankių, nes sveria 17/21 gr ir jiems pakanka galingesnio standaus koto. Žaidimas irgi elementarus: trukt- stop; trukt trukt- stop... :-D, užtenka kokį pusvalandį pasipraktikuoti.
Stambesnių- 10 ir 12 cm džerkų mėtymui jau teko specialų kotą ir multiplikatorių įsigyti. Naudoju Dragon Mystery SLIDER/JERK 195 20-60gr ir Banax Sounion 304L:
Paveikslėlis
Prisipažinsiu iškart- su šitais prietaisais gerai mėtyti dar nelabai gaunasi, bet pavasarį pasiryžęs juos įvaldyti. Kiti juk gaudo, ir sėkmingai :roll:
Nepaisant to, esu pagavęs lydekų ant didesnių- 10 cm SLIDER'ių, turėjau kibimą ant FATSO (viduryje, trečias nuo viršaus).
Ta "baidyklė" stora galva- SALMO GIANT CHUBBY. Vienintelis rimtas kibimas per vienintelę žvejybą su juo. Apatinis- 12 cm SLIDER porą kartų bandytas velkiaujant, kol kas - be rezultatų.
Dešinė eilė, nuo viršaus: du skęstantys Salmo (latvių) Rolling minnow, raudongalvis Aisės "Murzius" ir JAXON džerkas. Šitie dar beveik nebandyti, tik ant Aisės papuolė viena "silkutė".

#23919   Xrapas
 14 Vas 2007 07:54
Bomber ir Abu Garcia Tormentor:
Paveikslėlis
Kažkuo ypatingu nepasižymėjo, išskyrus vieną modelį- Long "A" B154A, 12cm/13gr, sp. XSIL, darb gylis 0,5/1,5 m. (kairėje, antras nuo apačios, truputį pamargintas markeriu). Šitą voblerį 1988 metais radau prie Stirnių ežero :roll:. Porą metų valkiojosi dėžutėje, bet po vienos iš sėkmingų žvejybų buvo "reabilituotas" ir dabar keliauja į vandenį kaip "žvalgas" praktiškai kiekvienos žūklės pradžioj. Plaukia negilai, bet darbas gana išraiškingas- neplatūs, ramūs judesiai. Buvo kibimų gaudant net gilesnėse nei 3 m. vietose. Pernai, deja, buvo perkąstas lydekos :cry:. Sulopiau, bet po remonto kolkas nieko nepagavau... Nesenai pamainai įsigijau dar vieną tokį patį (kairėje, trečias).
Kiti Bomberiai kolkas nelabai rezultatyvūs, ant raudongalvio- 2 kibimai (ištraukta 0,8 kg lydekaitė).
Visi dirba labai tvarkingai, traukiant įvairiais greičiais. Minusas- gan minkštas korpuso plastikas. Paaiškėjo, kad voblerius sukramtė ne man vienam.
Dešinėje- trys Abu Garcia Tormentor, mažesni kolkas dar nebandyti, ant giliai neriančio- viena kilograminė ir du silpni kibimai. Didesnysis labai įdomiai dirba: traukiant tolygiai, be panašių į Rapala Husky Jerk DD judesių dar periodiškai puldinėja į šonus.

#23923   vital (vilnius)
 14 Vas 2007 08:03
"Tormenatoris" pats mazesnis,gan nebluogas vobleris "tvicingui" ;-) Cia jo "stihija" :)

#23938   Skumbrotas
 14 Vas 2007 12:22
Čia naujausias papildymas į masalų iždą:
UL vobleriukai, Rebel:

Paveikslėlis

Čia keletas ir lydekom, Rebel, Zam, VIMS:

Paveikslėlis

Čia irgi lydekiniai "gyvatukai", kairėje Illex, dešinėje tokiepat Effzett klonai:

Paveikslėlis

Įdomu, kas nuo ko nukopijavo :?: Kaina Illex apie 20$, Effzett apie 8$. Padarymas Illex nepalyginamai tobulesnis. Bet paliksim tai spręsti pačioms žuvims ;-) Čia po vieną sudėjau šalia, kaip sakant rask 5 skirtumus :lol: :

Paveikslėlis

Čia susigundžiau keliais strymeriukais, nu labai jie man patinka.... :oops:

Paveikslėlis

O čia užjūrių stebuklai jūrinei žūklei:

Paveikslėlis

Beje, tas vidurinis JK - tai pereitų metų skandinavų topas lašišų ir šlakių žūklei, pardėse sudėti atskiruose stenduose garbingiausiose vietose, tipo užpatentuotas nesenei sukurtas masalas, varantis iš proto karališkas žuvis... Kaina varanti iš proto žvejus - apie 20$.....

#23946   vital (vilnius)
 14 Vas 2007 14:40
ILLEX- tai japonu firmos "JACKALL BROS" europos padalinis.Pagaminti japonijoi tik ipokavimas kitas ;-)Liginti su "D.A.M." tai ir nero ko,cia kinu neblogai sukopijotas "japoncikas" ;-) Ir skirtumas labai matosi;dazimas kitoks,lezuvelis kitu kampu trupuciuka stovi ;-) Bet buna atvirksciai;kopija geriau gaudo uz originala ;-)
cia jusu vobleris"ILLEX" tik po "Jackall" leiblu http://www.jackall.co.jp/hk004.html

#23951   Xrapas
 14 Vas 2007 14:56
Dar keletas:
Paveikslėlis
Kairėje pusėje, viršutinis- gautas dovanų skęstantis "Ugly duckling", smulkūs virpesiukai, gerai užsimeta,bet kol kas be rezultatų;
žemiau- "Golden" vobleris, gan tvarkingai padarytas, kopijų mačiau keletos firmų kataloguose- neblogai dirba velkiaujant, sąskaitoje- dvi "silkutės";
Trys to paties modelio skirtingų spalvų kinietiški "ATEMI" vobleriai, gan tiksli ir vykusi vieno iš "REBEL" modelio kopija. Apie juos jau nekart rašiau, kažkodėl patinka stambioms lydekoms ;-) . Jeigu įsigysite, siūlau iškart pakeisti kabliukus, nes originalūs- labai trapūs.
Dar žemiau- amerikietiškas "HEDDON" valkeris, šito dar neperpratau. Užmetus guli paviršiuje horizontaliai, kai kiti bandyti valkeriai stovi kaip plūdės. Vienintelis kolkas pavykęs būdas priversti jį daryti vandens paviršiuje kažką panašaus į "gyvatėlę"- smarkiai dirbti spiningo viršūnėle kairėn-dešinėn, nes nuo timpčiojimų, kaip paprasti valkeriai, į šonus nesiblaško.Ne veltui, matyt, "Mystic"...
Žemutinis kairėje- dar vienas "Golden". Šviečia tamsoje, vis tikiuosi, kad kada nors gausis rimtai paspiningauti naktį. Kol kas ant jo- vienas panašaus dydžio ešeriukas.
Dešinėje- keturi viršutiniai- "...." vobleriai. Įsigyti visai neseniai, kibimų ant jų dar nebuvo, tik bandant Daugų ežere trečią nuo viršaus (Woolf 12cm/35gr) atsivijo visai nebloga lydeka. Labai gerai padaryti vobleriai, visi gražiai dirba, nereikia jokių reguliavimų, padengimas irgi pakankamai tvirtas...Viršutinis "ešerys" (....) "aria" dugną 12m. gylyje. Gaila bet jų kolkas radau tik Gariūnuose, parduotuvėse praktiškai nesimato. Kainuoja iki 12 Lt. Kiek girdėjau, gaminami Baltarusijoje, turi kažką bendro su Vokietija ir JAXON :roll: Gal Vital ką nors apie juos žino?
Du apatiniai dešinėje- OSP suomiški (originalūs) 1980m. "Voodoo" vobleriai. Plaukiantys, darbinis gylis apie 1,5 m. Labai įdomūs judesiai: nežymus, vos įžiūrimas virpėjimas ir svyravimas vertikalioje ašyje. Galima džerkauti, tada elgiasi panašiai kaip pullbait'ai- truktelėjus neria gilyn, o sustojus atbuli plaukia link paviršiaus. Turi daug kopijų visame pasaulyje. Labai knieti įtaisyti dar vieną kilputę valui arčiau viršugalvio, įdomu, kas gausis ;-) .
Centre, apačioje- du patys agresyviausi mano vobleriai. Viršutinį parvežė žmona iš Gariūnų, sužavėta jo "snukučio ir akyčių"- kinietiškas, panašus į HALCO Poltergeist vobleris, esu matęs latvių "SALMO" kataloge. Pats apatinis- dabar jau daugeliui pažįstamos :-D Yakima bait firmos "Flat fish" M2 modelis. Abudu kratosi kaip pakvaišę traukiami bet kokiu greičiu, gamintojai netgi nerekomenduoja rišti pavadėlių su suktukais- gali "išsimontuoti". Pagavęs ant jų nieko nesu, nors Flatfish Amerikoje labai populiarūs.
Paskutinį kartą redagavo 1 Xrapas. Iš viso redaguota 6 kartus.

#23954   vital (vilnius)
 14 Vas 2007 15:04
Xrapas rašė:Šitie nuotraukoj- TM90F, 9cm/12gr. "Abu partneriai" mačiau dar mažesnių- 4,3 gr, ar tokių nemėginai/ :roll:
http://www.megapeche.com/e_commerce/fic ... it_id=2369
Praktiskai tas pats kad "Damiki Pirami"pigus kibus koretiski voblerei,Bandziau tik 5,5cm tik po"Byron Slim" leiblu(tas pats ka Damiki)Labai geras!Rovanoi kaskada buvo,dabar nezinau ar ira :roll: :)
http://www.damiki.co.kr/eng/sub.html?s= ... m=10&no=83

#23956   Xrapas
 14 Vas 2007 15:12
vital (vilnius) rašė:ILLEX- tai japonu firmos "JACKALL BROS" europos padalinis.Pagaminti japonijoi tik ipokavimas kitas ;-)Liginti su "D.A.M." tai ir nero ko,cia kinu neblogai sukopijotas "japoncikas" ;-)
Šitų voblerių "klonus" dar mačiau pas River2sea, "Atemi" ir Kamatsu Vibbra.

#23958   vital (vilnius)
 14 Vas 2007 15:34
Ir vel mane sunervino tas Skumbruotas parodes "Illex" voblerius :-D Kodel musu "shpikuliantai" nevaza i Lietuva situ vobleriu :donknow' :?:
As tai iskart paimciau va situ" kaziavku" :roll: ;
http://www.illex.fr/leurreillex.php?l=TF-38
http://www.illex.fr/leurreillex.php?l=CRK22
http://www.illex.fr/leurreillex.php?l=CRK28
http://www.illex.fr/leurreillex.php?l=TF-50
http://www.illex.fr/leurreillex.php?l=FF-50

#23961   Skumbrotas
 14 Vas 2007 15:50
Šitų neveža ir švedų špikuliantai - per maži jų kalibrai... :evil:

#23963   vital (vilnius)
 14 Vas 2007 15:59
Nu svedai tai aisku ten UL isvis nepopulerus bet vistek veza japonu,bet kodel musu shpikuliantai neveza tai as negaliu suprasti.Net pas "hoholus" Ukrainoi :!: parduodami ILLEX voblerei :twisted:

#23974   Xrapas
 14 Vas 2007 16:29
Lietuvoj, matyt, teks tenkintis tuo, kuo yra :roll:
Tie pora, apie kuriuos kalbėjom:
Paveikslėlis
Byron Slim 5,5cm/4 gr (dar nebuvęs vandeny, o dažai jau lupasi :( )
Abu Garcia Tormentor Mini Minnow 7cm/4,3 gr.
Ilgiai gerokai skiriasi, o svoriai beveik tie patys :roll:

#23979   Xrapas
 14 Vas 2007 17:00
Vital, o su raudongalviais vobleriais gaudai?
Raudongalvės "malkos" velkiaujant man pasiteisino, bet mažesni nelabai :roll:

#23981   vital (vilnius)
 14 Vas 2007 17:02
Net neturiu :cool: kaskaip netrauke mane pre "lenkisku veliavu" :-D ,megstu "naturalus" :-D

#24060   Xrapas
 15 Vas 2007 08:29
RAPALA:
Paveikslėlis
Šitų komentuoti turbūt neverta, visi kibūs, net ant naujausio- Barra Magnum ("ešeriukas" dešinėje) pačioje pirmoje žvejyboje buvo kibimas. Seniausi- viršutinis kairėje ir Super Shad Rap, pirkti 1984 metais. Labai tvirta danga, nors abu "veteranus" jau teko šiek tiek palopyti ir perlakuoti
Paveikslėlis
Vieni iš mano mėgstamiausių.
Kairėje du apatiniai- classic, ne tokie rezultatyvūs. Daugiausiai kibimų turėjau ant dabar jau nebegaminamų TSD spalvinimo (dešinėje, žalias, antras nuo apačios) ir "ešeriukų".
Paveikslėlis
Na o šitie- tiesiog kibiausi. Didesnė dalis- suomiškų, nors ir tie naujieji "assembled in Estonia" ne kuo prastesni, tik atidžiau reikia rinktis.
Šitos grupės "favoritas"- SSR09 9cm/12gr RFSH spalvos Shallow Shad Rap (kairėje, ketvirtas nuo viršaus). Kaip ir Bomberis, pirmas eina į "žvalgybą"
Kol kas dar nesu pagavęs ant naujesnių- Shad Rap RS (abu apatiniai), bet mėginau dar tik 2- 3 žvejybose.
Paveikslėlis
Pagauta ant visų, išskyrus patį apatinį. Rezultatyviausi- vidurinis, jau nebegaminamas CDJ9 skęstantis PRT spalvos ir "ešeriukas".

#24063   Xrapas
 15 Vas 2007 08:55
RAPALA II
Dedu nuotraukas tų, kurių niekaip negaliu "atkoduoti": girdėjau, kad vobleriai labai kibūs, daug kas jais džiaugiasi, bet man kolkas su jais nesiseka :(
Paveikslėlis
Vienintelis kibimas ant antro nuo apačios
Paveikslėlis
Dvi "silkutės" ir 400gr. ešerys ant Team Esko (apatinis dešinėje)
Paveikslėlis
Be rezultatų...

#24067   Xrapas
 15 Vas 2007 09:15
Nuo šitų voblerių nuotraukų turbūt reikėjo pradėti, nes jiems turiu būti "dėkingas", kad susirgau "vobleromanija" :-D:
Paveikslėlis
Pirmą kartą su šitais "BALTIKA" vobleriais susidūriau 1974 metais Rašuose, prie Rokiškio. Išsižiojęs stebėjau, kaip giminaitis ant iki to man nematyto masalo traukia lydekas. Vėliau atsivežiau keletą voblerių iš Maskvos ir ilgą laiką jie buvo pagrindiniai spiningavimo masalai. Dažai nusilupdavo jau po kelių metimų, teko "tiuninguoti" įvairiausiais tuo metu prieinamais būdais. (Nuotraukoje- apklijuoti folga ir lakuoti parketiniu laku). Ant antro dešinėje esu pagavęs iki šiol didžiausią savo lydeką- 9,7 kg, 1986 m. Bagdanonių vandens saugykloje. Jis jau kaip ir "muziejinis eksponatas", specialiai nebeperdažiau.
Du viršutiniai iki šiol važinėjasi kartu ir dar kartas nuo karto keliauja vandenin.
Mažylis apačioje- dovana, gauta iš juos gaminusio lenko 1990 m. Ešeriai ir dabar neatsisako ;-)

#24076   Deividas
 15 Vas 2007 11:44
liuks masalu kolekcija ::liux
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis