Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #500715   PelkiuSenis
 15 Rgp 2013 18:32
bobis rašė:gerą priemonę atradau nekviepuojančioms bridkelnėms restauruot. Atsirado mikro skylučių labiausiai besilankstančiose vietose. Jau žadėjau pirkt naujas, bet gerai kad neišmečiau senų:

manau tiktų ir valtims guminukėms, kur vos leidžia orą...
Geriausiai tept , manau, panaudojant seną palstikinę bankomato kortelę, ar kažką panašaus, nes hermetikas gana tirštas, kaip medus, ...
išdžiūsta per 24 val, susidaro tokia tvirta kaip gunimė plėvelė...
kaina jų, žemiau 20 lt
Pernai man ir senosios bridkelnes prakiuro, nematoma skylute.Tai panasi mintis buvo sovus, susiradau ta vieta ir istepliojau klijais, kurie sustinge lieka lankstus, viena ar dali zvejybos laike, paskui vel tas pats. Spjoviau ir paaukojau ta 100lt, kol nera uz ka geriau.
 #500731   Andrius0522
 15 Rgp 2013 20:52
praduriau nemaza skyle,dejau kliju moment gumai skirtu plona sloksniuka,ant virsaus maiseli plonniuka,ir vel ant virsaus kliju,metus laiko mirtina buvo,siemet reikejo vel,tai pasinadojau hermetiko pagalba kaip,kad rase cia zmogus,kolkas neblogai.
 #500867   Sokratas
 16 Rgp 2013 21:40
jei skylutei užklijuot pirkt už 40 lt, kažkaip nepigiai, sakyčiau :)

Vėl yra atsiradę Senukuose legendinių 88M, manau neblogiau laikytų už šiuos, kaina apie 5 lt tiubikiukas
 #500872   Tironas
 16 Rgp 2013 22:00
apie ka jus aplamai cia snekat jau visa savaite? ka jus klijuojat? kazkox briedas
 #500879   Sokratas
 16 Rgp 2013 23:02
na taip, aplamai klijai nereikalingi niekam, jokie , nes tai - briedas :lol:
 #500884   iusegun
 16 Rgp 2013 23:42
biski neaisku, kas ka klijuoja. ar vienas adatos skylute, ar kitas ipjovima, ar kitas siules tepa, ar kas neoprenine kojine klijuoja...siaip idomu butu zinot :ks> :-D
 #500970   Vaidis
 17 Rgp 2013 21:13
Taip, neoprenines bridkelnes per klyną teko pertept, nes buvo pradėjusios vandenį leist, tai po pertepimo jokių H2O požymių :gutgut
 #500990   looking4snow
 18 Rgp 2013 01:58
Tai va taip ir gaunasi paskui, kad vienas apie ratus kitas apie batus... :grin: Nemanai, kad pries tave kur rase, turejo galvoje visai ne neopreniniu birdkelniu klijavima? Nebent sitie klijai realiai yra universalus, o tik reklamuojami, kaip skirti neoprenui klijuoti.
 #500992   MINDULE
 18 Rgp 2013 02:04
looking4snow rašė:Tai va taip ir gaunasi paskui, kad vienas apie ratus kitas apie batus... :grin: Nemanai, kad pries tave kur rase, turejo galvoje visai ne neopreniniu birdkelniu klijavima? Nebent sitie klijai realiai yra universalus, o tik reklamuojami, kaip skirti neoprenui klijuoti.
Mano nuorodoje tikrai universalus, nes klijavau gumini bata skilusi per lankstymosi vieta, ir uzhsiklijavo tikrai be problemu, taip kat uzhklijavau darbiniu batu pada skilusi nuo lankstymosi, laiko jau gera puse metu...
 #501030   Sokratas
 18 Rgp 2013 17:36
o kaip tą padą užklijavai? dėjai lopą ar kaip?
 #501043   Vaidis
 18 Rgp 2013 19:27
Tuos kur naudojau, tai bet kur gali naudot kur vandens nepageidauji :lol: Kai pirkau, tai sakė perka ir jachtoms skylutes užlopyt ;uolrait
 #501044   MINDULE
 18 Rgp 2013 19:37
bobis rašė:o kaip tą padą užklijavai? dėjai lopą ar kaip?
Nieko nedejau... Tie klijai tokia kaip gimine lipni silikonine skaidri mase. Kai sukieteja primena guma. Svarbu klijuoti sausa ir svaria vieta, plius leisti stingti 24 valandas (shildymas plauku fenu kad greichiau klijai stinktu nepaeda, tik klijus labiau suskystina :-D )
 #501064   MINDULE
 18 Rgp 2013 22:09
looking4snow rašė:Na tai reiskia, kad net du pasirinkimo variantus turime: Aquasure ir Aquaseal. :gutgut Tikiuosi neprireiks. :lol:
aga, ir abeju klijuojamoji medzhiaga yra Uretanas ar kazhkas panashaus ;-)

idomu ar tas mashininis Ultra Polimeras kur Bobis naudojo ne su ta pachia medzhiaga :-)
 #501159   Sokratas
 19 Rgp 2013 12:10
MINDULE rašė:
looking4snow rašė:Na tai reiskia, kad net du pasirinkimo variantus turime: Aquasure ir Aquaseal. :gutgut Tikiuosi neprireiks. :lol:
aga, ir abeju klijuojamoji medzhiaga yra Uretanas ar kazhkas panashaus ;-)

idomu ar tas mashininis Ultra Polimeras kur Bobis naudojo ne su ta pachia medzhiaga :-)
mano aprašyto ir nufotkinto sudėtis yra, rašo taip:

,,hibridinis polimeras, plastifikatoriai, silanai, užpildai."

Kvapas labai nežymus jo, ištepus, kaip ir nesijaučia jokio...

Bet dabar žiūriu, mėginant atlupt, pradedant trint su pirštu nuo krašto, atsilupa, voluojasi nesunkiai, manau per dieną ir visą nuvoluočiau gabaliukais nuo tų bridkelnių... :)
Aišku, taip nedarysiu, bet kaip jis laikys po ilgesnio laiko, parodys tik laikas...
 #501194   egiduks
 19 Rgp 2013 14:37
MINDULE rašė:
egiduks rašė:
pas mane tokios leidzia kazkur per siule, kur guminis susieina su ta "medziaga" gal galit patart kaip rasti ta vieta? nes kartais buna ibrendi nieko, poto pasilankstai ir jauti, kaip keli lasai nubega.

Variantai 2:

1) Tamsiam kambaryje svieti su prozhektorium ties ta vieta ir zhiuri ar nesimato shvieseles.

2) Imi kempinyte, sulieji ja spiritu (medicininiu) ir dedi toje vietoje kur mazhdaug leidzhia o ish kitos puses zhiuriu per kur prasisunkia skystis (ash taip savo 5mm neoprenuose skyles rinkau per siules)
Na su proziku nieko neradau, prasviecia jis mano pvc bridkelnes kiaurai. o kaip ten su kempinele ir spiritu? kempine reik det is isorines puses ar is vidines?
o man dar viena ideja kilo, o jei bridkelnes isversti ir i jas vandens ipilti ar prasisunks? ar geriau su spiritu ieskot? kazkaip spirita gadint gaila biski :D
p.s. kaip minejau pas mane PVC britkelnes. pigios jos, bet kaip man gerai. tik jau nusipirkus po antros zvejybos pradejo virs guminio bato. ir vis niekaip nerandu nuk nes kojine labai smarkiai nesuslampa visa diena pabraidziu. bet kai bus salciau tai jau bus didele beda..
 #501199   MINDULE
 19 Rgp 2013 15:04
egiduks rašė: o kaip ten su kempinele ir spiritu? kempine reik det is isorines puses ar is vidines?
o man dar viena ideja kilo, o jei bridkelnes isversti ir i jas vandens ipilti ar prasisunks? ar geriau su spiritu ieskot? kazkaip spirita gadint gaila biski :D
Ash savo asmenishkai kempinyte (ar tiksliau vatos tamponele) dejau ish ishores, ir zhiurejau viduje, bet tai todel, kad ishoreine bridkelniu puse rashtuota, o vidine vienspalve ir lengviau pastebeti kur dregsta.

Kaip syprantu nebutina naudoti spirita, tik patariama, o tam priezhaschiu manau yra keletas - greitai dzhiusta (palyginus su vandeniu), tuo pachiu nuriebalini vieta kuria klijuosi ir klijai geriau prilimpa...
 #501244   looking4snow
 19 Rgp 2013 20:54
egiduks rašė: o man dar viena ideja kilo, o jei bridkelnes isversti ir i jas vandens ipilti ar prasisunks?
Taigi jau buvau sita ideja idejes su video. Isradinejate dvirati. :grin:

Aisku prasisunks. Jeigu menkute skylute - tik prasisunks, o kartais pasimatys tik po kokiu 10 minuciu. Jeigu didesne - varys ciurksle, kaip myzant. :/braj;
 #501300   Sokratas
 20 Rgp 2013 06:55
jo, ir nebūtinai išversti jas.... kaip tu batus išversi? kiek suprantu, nekvėpuojančios pas tave...
 #501302   Seraphim
 20 Rgp 2013 06:59
egiduks rašė:
Na su proziku nieko neradau, prasviecia jis mano pvc bridkelnes kiaurai. o kaip ten su kempinele ir spiritu? kempine reik det is isorines puses ar is vidines?
p.s. kaip minejau pas mane PVC britkelnes. pigios jos, bet kaip man gerai. tik jau nusipirkus po antros zvejybos pradejo virs guminio bato. ir vis niekaip nerandu nuk nes kojine labai smarkiai nesuslampa visa diena pabraidziu. bet kai bus salciau tai jau bus didele beda..
Tai gal jos visai nekiauros? Gal čia drėksta iš vidaus?
 #501306   Sokratas
 20 Rgp 2013 07:04
nekvėpuojančios aišku kad drėksta kai karšta, bet ne tiek, kad nubėgtų, kaip jis kad rašo .
 #501467   krioklis
 20 Rgp 2013 17:05
Idomu kas per bridkelnes gal kas turite kokie atsiliepimai? Beje 2metai garantija , gal ir neblogos butu? http://fema-zukle.lt/index.php?route=pr ... ct_id=5251
Ar sios geresnes? Ka patys rinktumetes? http://www.zvejys.lt/market/bridkelnes- ... ndard.html Beje kokia garantija vision bridkelnem Lietuvoje? Gal dar kazkokiu turit pamastymui variantu, noriu tokiu kad laikytu bent 4-5 sezonus! Nes kur dabar turiu teistempe 2,5 sezono ir tai neaktyviai i sezona max. 20 zvejybu. Jei tokiu nera kurios tempia 4-5 sezonus ,tada nafig griztu prie pvc!
Paskutinį kartą redagavo 1 krioklis. Iš viso redaguota 20 kartus.
 #501468   looking4snow
 20 Rgp 2013 17:06
Tai gal vos vos ir leidzia pastoviai, bet kai susilenkia, kazkurioje vietoje labai issitempia medziaga ar siules ir padideja skyle, per kuria bega.
 #501478   looking4snow
 20 Rgp 2013 17:43
krioklis rašė:Idomu kas per bridkelnes gal kas turite kokie atsiliepimai? Beje 2metai garantija , gal ir neblogos butu? http://fema-zukle.lt/index.php?route=pr ... ct_id=5251
Ar sios geresnes? Ka patys rinktumetes? http://www.zvejys.lt/market/bridkelnes- ... ndard.html Beje kokia garantija vision bridkelnem Lietuvoje? Gal dar kazkokiu turit pamastymui variantu, noriu tokiu kad laikytu bent 4-5 sezonus! Nes kur dabar turiu teistempe 2,5 sezono ir tai neaktyviai i sezona max. 20 zvejybu. Jei tokiu nera kurios tempia 4-5 sezonus ,tada nafig griztu prie pvc!
Jau vietoj Ikonu su uztrauktuku as geriau Kura pasiimciau. Arba Ikonus be uztrauktuko, jeigu butent sito modelio nori. Nes nafik tas uztrauktukas - isgyvensi ir be jo. Nemyzcioji gal kas puse valandos... :grin: O kaina iskelia ohoho.

As ir pats turiu Kura. Galiu trumpai palyginti su 4 sezonus naudotais Solvkrokenais:

1) Kura audinys gerokai plonesnis. Is to isplaukia kelios pasekmes: a) jos yra praktiskai besvores; b) vandenyje yra zenkliai salciau (pavasari-rudeni tikrai reikes mid-layer, nes vien plonu drenaziniu nebeuzteks); c) kvepuoja geriau negu Solvkrokenai.

2) Kura nerealiai patogios, nes is gausybes dydziu galima issirinkti tobulai tinkancias. Solvkrokenu dydzio pasirinkimas, svelniai tariant, yra kuklus ir tinkamo man dydzio negamina, todel teko imti kiek per dideles...

3) Kura petnesos sukryziuotos, o Solvkrokenu - tiesios. Tas plastmasiukas (per kuri sukryziuota) Kuroje yra gan nepatogus ilga laika prazvejojus, kai naudojama sunki kuprine ir plona maike. Nes sunki kuprine spaudzia ji prie nugaros ir po kokiu 5 val. zvejybos biskeli pasijaucia nepatogumas tame taske. Smulkmena, bet nemalonu. Minusas Vision konstruktoriams. :grin: Su storais marskiniais/striuke arba lengva kuprine/isvis be kurpines jo nesijaucia.

4) Kura neturi pastorinimu keliu ir uzpakalio srityje, kokius turi Solvkrokenai. To pasekoje: a) Solvkrokenai tvirtesni; b) Solvkrokenai per tas vietas nekvepuoja - nusiemus bridkelnes tose vietose susikondensavusi dregme.

5) Teoriskai Kura remontuoti, gal tiksliau, rasti skylute yra lengviau, nes siules ne siutos, o uzvirintos. Ziuresim, kaip tai veiks realybeje (jeigu isvis reikes remontuoti :grin: ).

6) Tiek Kura, tiek Solvkroken audinys atsparus uzsirovimui ant spygliuotos vielos (netycia isbandyta ir Kura, o Solvkrokenai kokius 5 kartus jauciu :lol: ). Cia tiesioginis kontaktas (duriant), kai spyglys net sminga i koja. Jeigu kaip nors uzsirautumete dreskiant/plesiant - negarantuoju, kad tie spygliai neprapjautu...

7) Kura turi daugiau kiseneliu, vieta spiningautojo/museliautojo zirklutems (beje, labai patogia ir praktiska!).

Mano verdiktas: Kura yra zymiai patogesnes ir labiau kvepuojancios, bet greiciausiai nebus tokios ilgaamzes, kaip Solvkrokenai. Kam aktualu kokybe ir patogumas, ir neidomu kiek mokejote ar kiek bridkelnes tarnaus - vienareiksmiskai Kura. Kam kisenes pinigai nepleso ir norite kokybisko daikto, kuris tarnaus 4 sezonus drasiai ir dar kazkiek po to - Solvkroken Lietuvoje, bent jau mano nuomone, vis dar neturi lygiu kainos/kokybes atzvilgiu.

p.s. visiems galvojantiems apie PVC bridkelnes, bet daug zvejojantiems vienareiksmiskai siulau investuoti i kvepuojancias bridkelnes. Pagailekit kuno. Esu turejes PVC, naudojau sezona ar du. Zinau ka tai reiskia... Tik is pirmo zvilgsnio suma atrodo didele, bet patys pagalvokite, kas tas tera 700 ar ten 1000 uz kelnes+batus, kai juos naudosite 2-5 metus (kaip kokie modeliai). Kunas jums atsidekos. :/braj;
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 148
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė