Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #318340   vk
 09 Lap 2011 20:02
Xrapas rašė: Tuoj reiks atskirą temą kurt :-D
Menke, dar pridėk mus su Xrapu - mes po tris ZXus turim. :oops:

P.S.: žvejojau ZXsu keliolikoj žvejybų, ištraukiau desėtką lydekiočių ir kažkiek ešerių, tai bendrai patenkintas, sukasi labai maloniai, turi daug galios, nė sykio nebuvo jokių painiojimųsi. Prie galimų minusų - stabdis greit užsiveržinėja, negali taip tiksliai jo jėgos nustatyti kaip kokiam Stradic FI, gali būt, kad vediklis ateityje ims ūžt, kaip Gytis minėjo. Na bet dabar pagrinde gaudau ja, net Stradic FI atsargon išleistas (kodėl? todėl, kad ZX maloniau sukasi :-D ). Dar galima būtų paminėt, kad jaučiasi ZXso mažesnis perdavimas, bet čia man pagrinde pliusas, nes dažnai masalą traukiu per greitai. :-D Mažo perdavimo minusas pasijaučia, kai toli kokia žolė užsikabina ir reikia greit suvyniot, kad ją atkabint.
 #318354   SauliusM
 09 Lap 2011 20:24
vk rašė:
Xrapas rašė: Tuoj reiks atskirą temą kurt :-D
Menke, dar pridėk mus su Xrapu - mes po tris ZXus turim. :oops:

P.S.: žvejojau ZXsu keliolikoj žvejybų, ištraukiau desėtką lydekiočių ir kažkiek ešerių, tai bendrai patenkintas, sukasi labai maloniai, turi daug galios, nė sykio nebuvo jokių painiojimųsi. Prie galimų minusų - stabdis greit užsiveržinėja, negali taip tiksliai jo jėgos nustatyti kaip kokiam Stradic FI, gali būt, kad vediklis ateityje ims ūžt, kaip Gytis minėjo. Na bet dabar pagrinde gaudau ja, net Stradic FI atsargon išleistas (kodėl? todėl, kad ZX maloniau sukasi :-D ). Dar galima būtų paminėt, kad jaučiasi ZXso mažesnis perdavimas, bet čia man pagrinde pliusas, nes dažnai masalą traukiu per greitai. :-D Mažo perdavimo minusas pasijaučia, kai toli kokia žolė užsikabina ir reikia greit suvyniot, kad ją atkabint.
STOOOOP!!! tu ka su kuo lygini? kiek zx ir kiek stradic FI kainuoja gal pamirsai?
 #318417   vk
 09 Lap 2011 21:31
SauliusM rašė: STOOOOP!!! tu ka su kuo lygini? kiek zx ir kiek stradic FI kainuoja gal pamirsai?
Lyginu tai, ką faktiškai galiu palygint - rites, kurios uždėtos ant dviejų žvejybon imamų spiningų. Abi 2500 dydžio.
O kainos jų - 154 lt ZXas šiemet ir 350 lt Stradic FI per krizę pas, berods, OMarą.
 #318454   Natter
 09 Lap 2011 22:15
Jurginas rašė:Man tai asmeniškai tas ZX'as tikrai per sunkus būtų ant ~ 90 gr sveriančio kotelio... From my point of view, pigiausia ritė kuri tikrai gerai balansuojas ant UL koto, bet kartu ir dobrai su pintuku tvarkos ir šiaip šipuliais po dešimt žvejybų neišeina, tai kogero va šita http://www.zvejokpigiau.lt/product_info ... ts_id/1560
Blyn irgi įdomus variantas nors ir išlipa iš mano kainos, oa kaip 1000 nebus jau suvis mažas kaip žieminiam spiningėliui skirtas?
 #318460   SauliusM
 09 Lap 2011 22:42
vk rašė:
SauliusM rašė: STOOOOP!!! tu ka su kuo lygini? kiek zx ir kiek stradic FI kainuoja gal pamirsai?
Lyginu tai, ką faktiškai galiu palygint - rites, kurios uždėtos ant dviejų žvejybon imamų spiningų. Abi 2500 dydžio.
O kainos jų - 154 lt ZXas šiemet ir 350 lt Stradic FI per krizę pas, berods, OMarą.
nemanai kad truputi nekorektiska lygint rites kuriu kaina skiriasi daugiau nei 2x ?
 #318526   Marius1
 10 Lap 2011 10:17
SauliusM rašė:
vk rašė:
nemanai kad truputi nekorektiska lygint rites kuriu kaina skiriasi daugiau nei 2x ?
O ko nelygint jei apie 2x pigesnę žmogus geriau atsiliepia? :donknow'
 #318566   Natter
 10 Lap 2011 12:56
Na žodžiu užsakiau ZX'ą nors Mitchelas irgi patiko, bet yra kaip yra.
 #318589   SauliusM
 10 Lap 2011 14:23
mitchell'as irgi visai teisinga rituke, mano vienas pazystamas eserius su tokiu mikrina ir vargo kaip ir nelabai mato.
man tai mitchell mag pro extreme vis uz akies uzkliuva:
http://www.mitchell-fishing.co.uk/catal ... ,7726.html
amerikoniskas ano analogas yra pflueger patriarch
http://www.cabelas.com/product/Fishing/ ... t104837580
pacio maziausiojo svoris 5,6 uncijos tai uzmusantis yra... rareniumas 1000 ar luvias 1000 ir tai daugiau sveria keliais gramais...
gal kas jau naudojat patriarcha?
 #318654   vk
 10 Lap 2011 17:25
SauliusM rašė: pacio maziausiojo svoris 5,6 uncijos tai uzmusantis yra...
O kur tu tokiai ritei rasi 30 gramų kotą, kad susibalansuotų? :-D Po to bus kaip man, atsisiunčiu iš Cabelas Okuma HS-10 ritelę žieminiam spiningėliui, o spiningėlio ritės laikiklis netinka - ritės kojelė per maža ir kliba (teko kitą žieminį spiningėlį įsigyt). :-D
 #318718   SauliusM
 10 Lap 2011 20:58
Jurginas rašė:Dizainas :gutgut O šiaip tai abejoju, kad labai kažkuo iš esmės skirsis nuo mag pro lite.
nuo mag pro lite patys raso kad vienas is esminiu skirtumu yra anglinis bugniukas (del ko mase skiriasi). nu ir plius perdavimas mazesnis.
 #318719   SauliusM
 10 Lap 2011 21:01
Jurginas rašė:Sočiai tokiai ritei kotų.
vo butent
 #318776   vk
 10 Lap 2011 22:10
Jurginas rašė:mag pro lite.
Kiek pamenu, ulspiningas.lt apie ją diskutuota, ULspiningas demokratijos tėvas Vital aprašė savo įspūdžius:
vital vilnius rašė:senden (2010-10-15) pagaliau davaziavau paciupineti Mitchel Mag-pro lite rite :roll:
dizainas :yes: visa kita neverta demesio :no: liuftai :o :no: ,rites eiga kaip pigos kokios okumos :no: detales ne davestos iki galo :no: seip nepatiko rites darbas ir kaina kurie uz ta rite prasoma :no: isvada; Daiwa su Shimano dar ilgai netures konkurenta 8-) :mrgreen:
http://www.ulspiningas.lt/viewtopic.php ... &start=930
vital vilnius rašė:buvo komentaru internete,kad konkurentas bus iponams :kva:
eigu butu pvzd kaina nors iki 250lt,tai gal ir nebloga rite butu UL-ui pagal kokibe/kaina :roll:
http://www.ulspiningas.lt/viewtopic.php ... &start=945
Toliau ir kiti apie ją diskutuoja.
 #318798   HIPIS
 10 Lap 2011 22:28
Palei Kolegos zodzius, kuris turi Mag Pro Lite.. Jam nepatiko, nors jis neislepintas ritem..
Visu pirma, sukas sunkokai, bet cia perdavimas manau suzaide..Antra pasalinei garsai jau nuo pat pradzios, itariu bugnelio pastrumos mehanizmas kala..
Pats tik sukiojau parduotuvei :roll: nepatiko..kaskas netaip.Lyg ir viskas veikia ale kokskas nito, nepirkciau..
Be to rankenele tai :/nek :/nek .. nepatogumas, bent man, esminis..Maza nepatogi, nei forma nei lietimu nei estetinem proporcijom..
Kaikuriu vietu suleidimas, galetu but ir geresnis, bet cia smulkmena..
Zodziu nuotrauka, reklama, biski skires nuo realybes....Manau parduotuves protinga jos kaina, imant svori ir visus navarotus 300lt. nedaugiau..
Nors pagal teisybe, sioi kainu grupi, nieko panasaus, su panaseis parametrais ir ner..Bet cia viskas sueina i Mg...O visa kita, kaip ir pas visas vidutiniokes..
 #318816   SauliusM
 10 Lap 2011 22:51
HIPIS rašė:Nors pagal teisybe, sioi kainu grupi, nieko panasaus, su panaseis parametrais ir ner....
apie ka ir kalba.
 #318819   Jurginas
 10 Lap 2011 22:59
Nu nieks ir nesako, kad mag pro laitas yra geresnis už rareniumą ar luvito kokį. Bet ir kainuoja ne tiek, kiek shimano ar daiwos gaminys. Nu tu parodyk kokią nors daiwa ar shimano ritę 2000 dydžio, kuri svertų 200 gramų, būtų patvari, gerai klotų ploniausius pintukus ir kainuotų 400 litų.
Dėl sukimosi švelnumo aišku negali nesutikt. Šiumetis biomasteris mano žymiai maloniau sukas. Bet manęs asmeniškai tai visiškai nekanalina. Masalą visada pravedinėju staigiais prasukimais, agresyviai, tai to nešvelnumo nespėji ir pajaust.
 #318822   MariusM
 10 Lap 2011 23:05
Jurginas rašė:Nu nieks ir nesako, kad mag pro laitas yra geresnis už rareniumą ar luvito kokį. Bet ir kainuoja ne tiek, kiek shimano ar daiwos gaminys. Nu tu parodyk kokią nors daiwa ar shimano ritę 2000 dydžio, kuri svertų 200 gramų, būtų patvari, gerai klotų ploniausius pintukus ir kainuotų 400 litų.
Dėl sukimosi švelnumo aišku negali nesutikt. Šiumetis biomasteris mano žymiai maloniau sukas. Bet manęs asmeniškai tai visiškai nekanalina. Masalą visada pravedinėju staigiais prasukimais, agresyviai, tai to nešvelnumo nespėji ir pajaust.
Stradic CI4 2500F gerai kloja ir sveria 200 g ir už 440 lt susivairavau.
 #318827   MariusM
 10 Lap 2011 23:10
Jurginas rašė:Bandyk gal kitą kartą atidžiau skaityt. IR kainuoja 400 lt?
20 $ atidaviau žmogau už atgabenimą nors neprašė. Taip, kad įmanoma rasti.
 #319125   Natter
 11 Lap 2011 22:14
Taigi kadangi ritė jau nupirkta ir plaukia iš JAV liko vienas galvos skausmas - kotas :-). Dėl jo aš visiškame pasimetime, tiesa nusprendžiau kad jis neturi viršyti 1,9m (nes pagrinde bus skirtas nano upeliam) na ir testas iki 7 gr. Romadoj dabar akcija Cormoranui (BLACK BULL HC ULTRA LIGHT) - 95Lt, bet kažkaip labai jau pigu ir baisu :-D, patiko ir Major Craftas ( http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3979 ) atsiliepimai labai geri, bet jau išlipa iš mano kainos, būtų kokie 250Lt tai jau gal negalvočiau o pervedinėčiau pinigus :-), tiesa lieka neaiškus klausimas ką reiškia akcija „Super Fast“ tipo dirba tik 10-20 cm galiuko o toliau kuolas? Na Mitcheliukas lengviausias irgi kaip ir nieko - http://parduotuve.spiningavimas.lt/mitc ... -lite.html . Nežinau ką dar galima rinktis iš pas mus esančių ultralaitinių pagalių, norėtųsi kažko iki 300Lt, geriausia kad koks akcijinis, kaip žieminiam išpardavime, kuris kainavo ~400 o dabar ~250 :-D. Na žodžiu kaina smarkiai rekomenduotina kad ~250Lt, na bet jei kažkas SupaMegaDupa gali būt ir 300Lt, nenorom taip besispardydamas sumokėčiau :-D, laukt pavasario nenoriu, nes pavasary reiks dar pirkt visko tai galiausiai UL liks nenupirktas išvis :-).
 #319127   SauliusM
 11 Lap 2011 22:16
Fabu temoj apie tokios kainos banaxus ka tik kalba buvo. kaip z savo pinigus liux kotai. arba norstream ultra irgi man visai patiko.
 #319403   Rafal
 13 Lap 2011 21:06
Sveiki
Ka jus isirinktumete is situ: Mitchell Privilege 2UL 212 ar Shimano Catana BX 210 UL :roll:
Kokie plusai, minusai, kuo jie skiriasi ir taip toliau :lol:
Is anksto aciu ;uolrait
Ps. ziurekite dar i ju kaina, kad cia ne kazkokie kotai po tukstanti, o biudzetiniai spiningai :roll:
 #319502   Liveris
 14 Lap 2011 10:03
Rafal rašė:Sveiki
Mitchell Privilege 2UL 212 ar Shimano Catana BX 210 UL :roll:
Tik mitchelas, catana kas mane labiausiai erzina, ilga rankena, slanga.
 #319674   Marius1
 14 Lap 2011 20:44
Liveris rašė:
Rafal rašė:Sveiki
Mitchell Privilege 2UL 212 ar Shimano Catana BX 210 UL :roll:
Tik mitchelas, catana kas mane labiausiai erzina, ilga rankena, slanga.
Pritariu :ruko
 #327489   HazeNN
 19 Gru 2011 11:49
Sveiki paiskinkit ka su tokiu vobleriu musu vandenyse galima gaudyt ?
Paveikslėlis
informacijos apie jy nelabai radau zinau tik tai kad yo-zuri.s

P.S
ar reikia jam antro kablio ?
 #327491   SauliusM
 19 Gru 2011 11:52
pagal dydi tai su 6 cm vobleriu gali gaudyt visas zuvis. ir as jam turbut ne tik kad antra bet dar ir ta viensaki trisakiu pakeisciau...
o siaip tai viskas priklauso dar ir nuo to, kiek tas vobleris sveria. gal jo svoris kokie 20gr... ir kurioj vietoj ano mases centras, mazu antra kabli uzdejus vala kabinsi kiekvienu metimu su juo...
 #327499   HazeNN
 19 Gru 2011 12:20
sveria jis ~3-5g
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis