Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #177614   Kleckas1978
 10 Kov 2010 15:14
slavikas rašė:
Jurginas rašė:
Kleckas1978 rašė: Dragon Teamdragon - croix avid kopija-patdelka :) Larus platinum - taip pat :D

tai va sitas Larus platinum (8.6 pedos) 259 cm yra, yra ir 2.88cm (9.6) ir 3 metru (10) ;) ir meta jie normaliai, aisku geriausiai leks 20 gr sverentis masalas ;)

Gink dieve as nesiulau per prievarta pirkti butent sitoki kota, bet susirask paciupineti buten 8.6 (259cm) ilgio, gal patiks ir tau? man tai jis tikrai vykes variantas 10-30 gramu maslam ;-var-var. + iskaitant tai kad buvau pirkes uz 250 lt nauja (ant koto yra Fuji rites laikiklis ir 10 fuji alconite ziedu :) uz tokia suma imant kota) ;-var-var.

Matai, turiu aš ta berkley 2,74m 7-28g, tai noris jau iš esmės kitokio koto ;-)
Net nežinau kokį lyginate Dragoną ir Avidą,ir vieni ir kiti turi daug variantu.Turiu Avida 70MLF2 ir dabar nusipirkau Dragoną 198 5-25 .Akcija skirtinga-Avidas švelnesnis,o lenkas geras kuolas,kaip tik to reikia gaudant lydekas su minuškėm.Abiem dėl pagaminimo kokybės priekaištų neturiu.
niekas ju nelygina - tik isvaizda vienoda croixo, to larus platinum amber ir dragon team dragon.
fuji ziedai, fuji riciu laikikliai ir rankenos visu kotu vienodos formos.
O realiai visi jie bus skirtingi kazkuom, bet akcija greita ir kuoliskumas pas visu labai panasus.

Klaipedoj Birutes gatve 2 pirkau ta Larusa 8,6 ilgio, bet kiti buvo tik ilgesni, gal atsivez vel 8,6 siaip paciupinejus ilgesnius, man 8,6 ilgio lipo labiau tai ir pasiemiau.
 #177616   Kleckas1978
 10 Kov 2010 15:30
Jurginas rašė:
slavikas rašė: lenkas geras kuolas,kaip tik to reikia gaudant lydekas su minuškėm.
Na taip taip, man tik pasistoja klausimas, kiek toli galima minuškę su tuo kuolu užmest? 'viarkt
geriausiai kuolai meta prie savo virsutines ribos metymo, o skirtingom masalu kategorijom skirtingu svoriu ir kotai turi buti.

siaip ar taip reikia ziureti kokia zuvi gaudysi, kokius masalus metysi ir kaip su jeis zaisi, nuo to ir renkamasi kotas.

Ir nereikia noreti kad kotas kuris meta 20 gramu normaliai kad metytu ir masalus 4 gramu gerai.

minoskiai 44 - UL arba laitas kotas yra pats tas o tai reiskia kotas 1-7 gr (ul) arba ~3-12 (laitas) o ka metyti su 10-30 kotais - tai prasideda nuo 7 cm ir nuo 10 gramu minimum, nes kitaip tas pats kas su kastuvu metyti.

ir is to isvados kad reikia minimum tureti koki laita panasiai 3-12 uzmetimo ir ~10-30 (5-25) uzmetimo mediuma tada gali daugmaz metyti betka ir nebekils klausimu kiek galima uzmesti su kuolu 10-30 - 4 gramu masaliuka ;) (nes realiai larusas ir yra apie 10-30 kuris geriausiai meta 15-25 gramu masalus)
 #177661   slavikas
 10 Kov 2010 20:35
Tiesa sakant jis man visai nepanašus į Avidą. http://www.lure-world.com/product_info. ... cts_id=379 Sutinku kas parašyta apie metamus svorius ir atstumus , bet žvejojant minou vobleriais reikia turėt bent trečdalį rezervą , kitaip nepavyks agresyvus pravedimas.Teko žvejoti X-Xrapu 10 dviem spiningais ir patikėkit rezultatas jaučiasi.Manau šis spinas 5-25 bus kaip tik lydekiniam vobleriui iki 16-20 g.
 #177668   Kleckas1978
 10 Kov 2010 21:44
slavikas rašė:Tiesa sakant jis man visai nepanašus į Avidą. http://www.lure-world.com/product_info. ... cts_id=379 Sutinku kas parašyta apie metamus svorius ir atstumus , bet žvejojant minou vobleriais reikia turėt bent trečdalį rezervą , kitaip nepavyks agresyvus pravedimas.Teko žvejoti X-Xrapu 10 dviem spiningais ir patikėkit rezultatas jaučiasi.Manau šis spinas 5-25 bus kaip tik lydekiniam vobleriui iki 16-20 g.
http://www.allegro.pl/item941036431_tea ... n_260.html
stai tas modelis, dabar jie kamscio forma padare nauja 2010 modelyje, o ziedai taip pat isdestyti.

stai vienu to pacio modelio kotu senesnes rankenos (avido kopijos rankenos) - kitos naujesnio tipo rankenos - pakeite dizaina. o kotai tie patys liko su ziedu isdestymu, kiek suprantu - bet galiu ir klyuti.
stai fotkese yra abieju tipu - seno ir naujo modelio rankenos pardavime.
http://www.lure-world.com/index.php?cPath=18_43_48

larus platinum rankena 1 prie vieno kaip avido ;) kaip ir senojo Dragon Team Dragon koto ;)
 #177670   Tanius
 10 Kov 2010 21:48
platinumo tai tiksliai tokia pati.
 #177709   Empowner
 11 Kov 2010 11:52
Edga rašė:Sveiki koki spina patartumet pirkt upetakiu zuklei
kokios firmos galiu sau leist iki 300lt.
Is anksto aciu uz patarimus
ciupk BeastMasteri
 #177725   Kleckas1978
 11 Kov 2010 15:17
slavikas rašė:Tikiuosi , kad nenusileis ir kokybe. :) Avidui
deje kopijos ir lieka kopijomis, bet savo pinigu jie tikrai verti, ir siaip tokios akcijos ir kuoliskumo kotu labai menkas pasirinkimas deje, o geru kotu ir kainos superines.
taip kad uz 250-300 lt nelabai ka ten ir susirasi daugiau analogisko.

o siaip kad sulauzyti larusa tikrai reikia pasistengti nemenkai - nes tikrai jis patvarus yra ;)
 #177755   slavikas
 11 Kov 2010 19:32
Kleckas1978 rašė:
deje kopijos ir lieka kopijomis, bet savo pinigu jie tikrai verti, ir siaip tokios akcijos ir kuoliskumo kotu labai menkas pasirinkimas deje, o geru kotu ir kainos superines.

o siaip kad sulauzyti larusa tikrai reikia pasistengti nemenkai - nes tikrai jis patvarus yra ;)
Būtent,pasirinkimas menkas.Šio modelio kaina Rovanoje-400 litukų,ne tokia jau ir maža.Tiesa,Akropolio gimtadienio proga buvo nuolaida 20 procentų.
 #177814   orangitto
 11 Kov 2010 22:22
cia ne i tema bet iki 21 dienos visom prekem isskyrus valtis, zibintuvelius ir variklius 20 proc nuolaida visose rovanose ;-)
 #177825   Kleckas1978
 11 Kov 2010 23:17
slavikas rašė:
Kleckas1978 rašė:

Būtent,pasirinkimas menkas.Šio modelio kaina Rovanoje-400 litukų,ne tokia jau ir maža.Tiesa,Akropolio gimtadienio proga buvo nuolaida 20 procentų.
na larus platinum triumph 86MF 315 lt parduotuvej kainuoja Klp (kaip ir as seniau kai buvau pirkes tokia pat pradine kaina yra dabar) - pries pora savaiciu maciau 100% kad turi toki kota ir kaina uzdeta 315 lt - dabar neaisku ar beturi ta kota - ilgesniu irgi buvo prideta + manau galima dasidereti iki kokiu 280 lt be dideliu vargu - as kai seniau pirkau toj parduotuvej tai suderejau uz 250 lt :roll:

Dragon team dragon brangesni truputi yra nei larus platinum.
 #177896   Lamiglas
 12 Kov 2010 19:27
as seniau Kaune pirkau trimetrini larusa triumph su nuolaida uz 300lt ir maniau kad pigiau nebuna , pasirodo kad buna ...
 #177926   Kleckas1978
 12 Kov 2010 22:30
Lamiglas rašė:as seniau Kaune pirkau trimetrini larusa triumph su nuolaida uz 300lt ir maniau kad pigiau nebuna , pasirodo kad buna ...
tai ilgesni ir yra brangesni ir bus ~300 LT su visom nuolaidom.
 #177961   AndriusK
 13 Kov 2010 10:23
sitas larusas, savo pinigu vertas vien del to jo, fuji ziedai isdestymas juju, ir rankele.. plius su sunkesne galva jautriai dugna akmenus surenka, istikru neblogas kotas, o apie sulauzyma nera ir kalbos.... as ji pasiimu kaada didelem galvom dugna reikia art, arba su dt-16 voblu kai metau.. kuolas, bet palyginus jo kuoliskuma gana jautrus.
 #178079   Edga
 13 Kov 2010 21:59
Kam teko naudot "DAIWA MGF220ST" spininga?buvau Romadoi taj palaikiau rankose patiko
 #178492   Edga
 16 Kov 2010 10:24
Taj ka galit pasakyt apie "DAIWA" spiningus ar geri jie?
 #178519   AndriusK
 16 Kov 2010 14:56
kaip butu geriausia uzlopyt spiningo virsutineje dalyje esnty lako nudauzima, matosi anglis, uzlopyt?
 #178566   ard
 16 Kov 2010 18:06
Edga rašė:Taj ka galit pasakyt apie "DAIWA" spiningus ar geri jie?
Tai kad tie spininkai kainuoja 150- 2400 Lt ribose. Tai ir renkiesi. Mano svajonė Jūrai uzbridimui toks
http://www.daiwa.de/dw/en/products_1/se ... -model.htm
pagal kaina ir gerumas ir savybės. Ypac kai buna 40 proc. nuolaidos...
 #178615   Rukis
 16 Kov 2010 21:04
Sveiki,ka mislyjat apie RON THOMPSON produkcija?
 #178668   dagys
 16 Kov 2010 22:08
Turiu pirštines, normalios, mislyju :-D
teisingas klausimas pradžiai būtų toks:
žūklės sąlygos- srovė, gyliai, valtis, krantas;
masalų tipas ir svoriai;
pinigų galiu skirti ......
nužiūrėjau Ron thompson (ilgis, užmetimo testas)
ką mislyjat :?:
tada atsiliepimų ir sulauktum...gal

punks not dead :/braj;
 #178671   Rukis
 16 Kov 2010 22:18
RON THOMPSON STEELHEAD ar kazkas panasaus,2,70m uzmetimas 7-28gr,gaudysiu stovinciame vandenyje,kainuoja berods apie 200lt,kadangi mazai tegaudau lydeku ir panasiai,o beveik visa zukle skiriu upetakiams,tai ir koto labai padabno nenoriu.Vienzo,gal kas esat susidure su sia produkcija,kokie atsiliepimai butu,diekavuoju ;-)
Paskutinį kartą redagavo 1 Rukis. Iš viso redaguota 16 kartus.
 #178676   Rukis
 16 Kov 2010 22:31
Viskas butu kaip ir gerai,bet tas ilgis jau biskiuka nekas,siaip galvoju,kad reiktu ieskot kazkur 2,40m,butu liuks ir nuo kranto is bedos butu galima pametyt.
 #178688   Kleckas1978
 16 Kov 2010 23:28
Rukis rašė:Viskas butu kaip ir gerai,bet tas ilgis jau biskiuka nekas,siaip galvoju,kad reiktu ieskot kazkur 2,40m,butu liuks ir nuo kranto is bedos butu galima pametyt.
turiu pazystamu kurie is valties varo 3 metru kotais ir mazesniu neisiulysi :D

o siaip papigiai ir nuo kranto ir is valties lydekom - imk Larus Platinum Amber 8.6 ar ilgesni 9.6 (nors ilgenis man netinka bet kiti zvejoja ir vargo nemato is valties + jei ne vienas zvejoji valtyje tai dzn) 10.5-21 gr raso, o realiai 10-30 gr (o siaip ir iki 40 gr pagal mane) ir bus ''plot , siaip su 9.6 ilgio tokiais kotais net lasisas gaudo juroj isibride :shock:

Siaip Shimano speed masteris labai geras kotas bet jo rankenos ilgis kai pazvejojau valti viena diena (su pazystamo kotu pasiskolines atmuse visus norus su juo zvejoti - vatyje !!!!!!! - butu mano - nupjauciau be gailescio 10 cm kaip minimum)

o pabaigai universliu kotu nera ;)
eseriam ziurk UL arba Laita kotuka iki maksimum ~12 gr ribose arba kuo maziau ir valio :grin:
 #178730   henyte
 17 Kov 2010 10:13
Rukis rašė:Sveiki,ka mislyjat apie RON THOMPSON produkcija?
Viena "Ron Thomson Steelhead" pirkau pries mazdaug 10-12 metu , atiduotas draugui tarnauja iki siol , antra "Stealheada" pries kokius 8 metus istraukiau mariose zvejodamas , tarnauja iki siol . Nesulauzomi kotai , tiesa gaminti ne is grynos anglies , o is anglies-stiklo kompozito . Jeigu snekant apibendrintai , nezinau per tiek metu ar kas pasikeite i gera ar bloga puse , bet per tiek metu auksciau aprasytiems kotams nieko nereikejo keist ar tvarkyt , kokybe 100% , neskaitant kamstines rankenos kuri per tiek metu aptrupejo ir teko truputi "kosmetikos" uzmest...
 #178760   Rukis
 17 Kov 2010 11:43
Dekui hebryte uz atsakymus,o gal kas su BERKLEY cherrywood reikalu turejot? Cia jau toks ekonomines klases spinas,bet man mandresnio nelabai ir reikia,kaip jau minejau retai tegaudau kitokia nei upetakis ar kirslys zuvi. Turiu du st.croixus,bet negi ziuresi croixa vel,jei ji panaudosi maximum 2 ar 3 kartus per metus. Tai va,jieskau kazko tokio,kad nebutu brangus ir nebutu visai gaidys,aisku,pigu ir labai gera-sunkiai suderinama :). Vienzo,kas turit kokia nuomone apie tuos BERKLEYS-pasidalinkit,skant skoloje neliksiu :)
 #178798   Tanius
 17 Kov 2010 14:40
draugas jy turi, papetakiam nusipirkes Man tai jis tikrai labai fainas, ziedu kokybe tik labai prasta, jau su pintuku geriau negaudyt, bet su mono tai per akis, meta mikrikus irgi liuks, na jautrumo irgi MAN per akis, beda tik, kad nelabai turiu su kuo lygint, larus hunter UL dar guli neisbandytas, bet cia jau kita kategorija, veliau gal dar ka parasysiu, bet kaip uz 100~ ten mazdaug lyg, tai manau, kad :gutgut :gutgut Beja ten buvo 1.80 o gal net ir trumpesnis, bijau sumeluot :/braj;
 #179289   Jurginas
 19 Kov 2010 20:36
Nežinau kaip klausimą suformuluot...
Žodžiu, ar greitas ~210 kotelis, kurio užmetimo svoris iki ~15g, bus pakankamai stangrus, kad išeitų patvičint 10 cm ilgio 10-13g svorio minnow vobleriuką ( pvz. husky jerk, x rap)? Ir ar apskritai būna tikrai fastų kotų, kurių gramatūra iki ~15g (brangiuosius amerikonus atmetus)?
Situacija tokia, kad lyg ir dairaus naujo įrankio, gaudoma bus vobleriukais nuo lm44 iki jau minėtų 10 cm husky jerk ir x rap. Dėl ilgio apsisprendžiau, kad idealiausias variantas man būtų ~210. Teko jau rankose laikyt kelis Dragon ar Fujitsu kotus, bet visi tikri fastai buvo su gramatūra iki ~30 gramų, ko man nesinori, nes kaip sakiau, su masalais ypatingai nusistambint nežadu. Kas dėl pinigų, tai norėtųsi sutilpt iki 300-350 lietuviškų.
Taigi, ar yra koks variantas? Ar aš čia darau klaidą, ir lm44 su xrap 10 cm yra jau per daug skirtingos kategorijos, todėl nereikia tikėtis vienodai smagiai gaudyt su tuo pačiu kotu? Žodžiu, tvičinge dar esu totaliai žalias, gal sakau ką patarsit :D
 #179293   alkanas
 19 Kov 2010 21:20
tokio ilgio kota fast su uzmetimu iki 15 gr rasi tikrai ir neamerikona, bet ar juo eis patvicint 10 cm vobla nzn, as zinau jog tokiu parametru, nebrangu kota turi nick "sukriuke"fd
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė