Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #179981   AndriusK
 22 Kov 2010 20:26
Siaip galiu parekomenduot pasizvalgyt is salmo elite bet jos kaina 180lt. ritej suteikiama 3metu garantija, o ir sukasi labai presciziskai kaip uz tokias piginus, viena sezona be vargo tevukas atgaude su gumom ir kolkas gerai viskas! ;-var-var. . iki 14g
 #180000   Tanius
 22 Kov 2010 21:07
Modi, geriau uzsimesk dar siek tiek, prigriebk Excia, applaus'a ar zaubery, ir neturesi vargo, nebus kai man, kad 5 rites ir visose koks nors sudas. Ecusimos nepirk :/nek
 #180006   bigmodis
 22 Kov 2010 21:20
Tanius rašė:Modi, geriau uzsimesk dar siek tiek, prigriebk Excia, applaus'a ar zaubery, ir neturesi vargo, nebus kai man, kad 5 rites ir visose koks nors sudas. Ecusimos nepirk :/nek
reik turet isko dasimesti todel manau neimsiu dar geros o kitam sezonui bandysim imti ir spina ir ritele nauje
 #180051   AndriusK
 22 Kov 2010 22:24
Del applause ar zauber :gutgut
 #180214   Artha
 23 Kov 2010 11:56
Sveiki,
perskaičiau praktišai visą temą apie rites, bet neradau atsakymo į man iškilusį klausimą.
Kas geriau tiktų ar RYOBI ZAUBER 3000 ar RYOBI EXCIA 3000.
Žvejoju su 2,70 Shimano, išmetimas 10-30 gr., pagrinde tvenkiniuose ir ežeruose.
Masalai - svoris iki 25 gr. Valas pintukas - Power Pro 10lb.
Ačiū
 #180218   Tanius
 23 Kov 2010 12:02
Man irgi buvo iskiles toks klausimas, nors su Excia ir negaudziau, bet sakau ka patare man: Excia! Vien del to, kad gaudysi pintuku, seip tai ten beveik lygiai tas pats, tik kad Excia vala kloja kitaip, kryzmai lyg ( :?: )kaip supratau, kad pintukas "neysispaustu" i gijas. O seip abi geros :gutgut
 #180221   Tanius
 23 Kov 2010 12:05
Stai dar cituoju forumiecio zinute nores pasirasys: " Man EXCIA labiau patiko: "viduriuose" ir apdailoj mažiau plastiko, valą irgi tvarkingiau vynioja, labai įdomus (ir patikimas) valo vediklio mazgas. :/braj; "
 #180225   Artha
 23 Kov 2010 12:16
Tai aš dėl to ir noriu pasikeist ritę, nes senoji SPRO 7200 (lyg ir BLUE ARC) "barzdas" gan dažnai daro. O pinto valo tai kaip ir gaila. O gal "barzdos" dar ir dėl dydžio - per maža SPRO?
 #180227   Tanius
 23 Kov 2010 12:23
Na bent jau as tai negirdejau, kad del rites dydzio barzdas mestu, gal konusas prastas? Seip spro "red arc" draugas turi tai baisiai giria, o ir atsiliepimu neblogu girdejau, ale zauberio klonas tik geresnis :-D
 #180228   Xrapas
 23 Kov 2010 12:33
Tanius rašė:Stai dar cituoju forumiecio zinute nores pasirasys: " Man EXCIA labiau patiko: "viduriuose" ir apdailoj mažiau plastiko, valą irgi tvarkingiau vynioja, labai įdomus (ir patikimas) valo vediklio mazgas. :/braj; "
Galiu pasirašyt :lol: .
Stebėtinai mažai problemų su pintuku dariusi ritė :gutgut
Dėl "kryžmo klojimo" irgi tiesa: būgnelis pirmyn/atgal vaikšto turbūt dvigubai greičiau, nei ZAUBER. Vynioja labai tvarkingai

Paveikslėlis

optimaliausia Artha nurodytam spiningui, manau, būtų 3000 dydžio.
 #180230   Xrapas
 23 Kov 2010 12:36
Tanius rašė:...negirdejau, kad del rites dydzio barzdas mestu, gal konusas prastas...
Jei kietas mono, su mažo diametro būgneliu tikrai gali būti problemų :?
 #180231   Artha
 23 Kov 2010 12:39
Gal ir neturi įtakos, bet mano draugui,dažnai kartu žvejojančiam su RYOBI Applause 3000 iš viso nepainioja valo. Valas toks pat kaip ir pas mane. O kai pradėjau skaitinėt forumą, tai iš paisakymų supratau, kad šiuo metu kaip ir geriau būtų Zauber ar Excia. Bet, pavasario proga vis tiek reikia pradžiugint save nauju pirkiniu. Tik vienas klausimėlis - Zauber ar Excia. Kaip matau - jau dviem balsais laimi Excia.
 #180234   Tanius
 23 Kov 2010 12:43
Bet ja ir sunkiau kur nusipirkt gali rast. Del applause isvis dar nesu girdejes, kad bedu kas turetu, itartinai gera :-D Dar klausimas butu, kodel viduriai su "slieku" labiau vertinami, preciziskiau vala kloja, nesuprantu koks skirtumas?
 #180237   Artha
 23 Kov 2010 12:49
Dėl nusipirkimo sunkumo tai kaip ir neturėtų būt problemų,- skambinausi, tai ir Kaune bazėse yra, ir parduotuvėse turėtų būti. Dar ir Ebėjuj suradau kelis variantus. jei muitinė nepriskaičiuos mokesčių (kai kada praslysta) - tai kaina kaip ir LT. Tik kad laukti reikia 3-4 savaites. Bet kad ir sezonas dar neprasidėjęs.
 #180238   Tanius
 23 Kov 2010 12:51
Kokia mazdaug orentacine kaina tose "bazese"?
 #180240   Xrapas
 23 Kov 2010 12:58
Tanius rašė:...kodel viduriai su "slieku" labiau vertinami, preciziskiau vala kloja, nesuprantu koks skirtumas...
Jei mechanika teisinga- gerai kloja ir su slieku, ir be jo.
Čia daugiau įsitikinimų reikalas :lol: - kaip ir kad vieniems labiau patinka Daiwa, kitiems- Shimano :donknow' .
 #180243   Artha
 23 Kov 2010 13:12
Tanius rašė:Kokia mazdaug orentacine kaina tose "bazese"?
Vakar skambinau - tai Zauber kaina - 220Lt.(su vienu plastmasiniu būgneliu atsarginiu). Papildomai metalinis - + 15Lt.
Excia kaina - 200Lt.( su būgneliais situacija analogiška). Tai kaip ir labai "gražios" kainos.
 #180247   Artha
 23 Kov 2010 13:22
Beieškodamas Ryobi Excia 3000 modelio Ebėjuj (kaip ir apsisprendimas linksta link Excia modelio) , dar suradau kitų Ryobi modelių, pvz.: Ryobi Zester, Ryobi Vertigo, Ryobi Xenos. Forume nelabai atsimenu, kad būčiau skaitęs apie juos. Gal kas gali pakomentuoti apie tuos modelius.
 #180251   Xrapas
 23 Kov 2010 13:36
Artha rašė:...Ryobi Zester, Ryobi Vertigo, Ryobi Xenos...
ZESTER- tos pačios serijos, kaip ir EXCIA. Skiriasi mažesniu guolių skaičium ir mechanizmu be "slieko"
Ta pati situacija, beje, ir su APPLAUSE- ZAUBER: jie naujesnės konstrukcijos, APPLAUSE be slieko, ZAUBER- su.
Man asmeniškai ZESTER/EXCIA patiko labiau, kaip minėjau- apdailoje mažiau metalizuoto plastiko, tvirtesni valo vediklių mazgai, mechanizmai neturi taip vadinamosios "sulėtintos būgnelio eigos"- pintukui priimtiniau.
Pas mus dar prekiauja EXCIA "klonais"- BYRON ALICE ir DRAGON Team dragon.
Vertigo/Xenos sukiot neteko.
 #180265   Artha
 23 Kov 2010 14:14
Nelabai išmanau ričių mechanizmų ir jų sudėtinių dalių, gal dėl to ir godžiai "siurbiu" labiau išmanančių mintis į save.
Labai patiko posakis, kad Excia ritėje daugiau metalinių detalių. Man kažkaip senoviškai- metalas labiau kelia pasitikėjima už plastiką.
 #180375   Lamiglas
 23 Kov 2010 17:07
Artha rašė:Nelabai išmanau ričių mechanizmų ir jų sudėtinių dalių, gal dėl to ir godžiai "siurbiu" labiau išmanančių mintis į save.
Labai patiko posakis, kad Excia ritėje daugiau metalinių detalių. Man kažkaip senoviškai- metalas labiau kelia pasitikėjima už plastiką.
turiu ir exia ir zauberi - man labiau patinka zauberis vien del rimtesnio valo vediklio , pakeiciau dvi exsias vistiek zyze valo vediklio guolis kol nesukeiciau su bugnelio guoliuku , pas zauberi to nebuvo .Zauberis man atrodo rimtesne rite negu exsia ir pagal kaina ir pagal rites darba , nezinau kokia ten plastmase ikista i zauberi bet jau siemet neri bandziau su zauberiu 50g dziga - viskas normaliai traukia lengvai ir su pintu jokiu problemu ir nors letesnis bugnelio padavimas vala kloja taip pat kryzium ir dar exias maciau parduodant tik kazkokiuose kioskuose ar bazese o zauberi galima nusipirkti ir rimtesnese zukles parduotuvese kas man sukelia didesni pasitikejima del rites kokybes .Mano nuomone zauberis aukstesnes klases rite negu exia .
 #180377   Artha
 23 Kov 2010 17:29
"turiu ir exia ir zauberi - man labiau patinka zauberis..."
Na va - ir kitokia nuomonė. Gerai, kad yra kitaip manančių, ginčuose ir gimsta tiesa.

Xrapas - atsidariau nuorodą, į ką turėčiau atkreipti dėmesį paveikslėlyje, kur ritės stiprioji pusė. Gal nebūtų sunku bent trumpai pakomentuot?
 #180436   Xrapas
 23 Kov 2010 19:39
Artha rašė:... kitokia nuomonė. Gerai, kad yra kitaip manančių, ginčuose ir gimsta tiesa... į ką turėčiau atkreipti dėmesį paveikslėlyje, kur ritės stiprioji pusė. Gal nebūtų sunku bent trumpai pakomentuot?
Jokiu būdu ne ginčai- čia tik nuomonės. Abu modeliai tikrai geri, savo pinigų verti.
Komentuot to straipsnio tikrai nėra ko :lol: , ten pabaigoj yra autoriaus įspūdžiai, sutinku 100 %.
Ritė tikrai gera, tinkamai prižiūrima tarnaus ne vieną sezoną.
Esu :ks> , kad kartais atsilaisvina ar net pasimeta varžteliai, pažymėjau fotkėj. Pats su tuo nesusidūriau, bet dėl šventos ramybės galima pasodint ant sriegių fiksatoriaus:
Paveikslėlis
P.S. Jei rinksies ZAUBER- Gariūnuose jie dabar 1000/2000 po 170, 3000/4000 po 180. EXCIA šiuo metu nėra :? .
 #180449   Airis
 23 Kov 2010 20:17
zauberis 3000 uzmesdavo pinta per bugno virsu 'viarkt .nafik.prodal
 #180456   cesius
 23 Kov 2010 20:31
man nemet jokios kilpos su pintu, vat su FC twicint nein, met... :-niak'
 #180458   Airis
 23 Kov 2010 20:34
zvejot nemoku 'viarkt arba rankos is :aina-sikt , bet stardikas fi nemeta 'viarkt
 #180469   Artha
 23 Kov 2010 20:44
Ačiū už išsakytas nuomones Lamiglas, Xrapas.
Turbūt labiausiai patiko sakinys "Abu modeliai tikrai geri, savo pinigų verti."
Darau išvadą, kad man tiks ir viena, ir kita ritė.
Svarbus Lamiglas pastebėjimas, kad turėdamas abu Ryobi modelius, atiduoda pirmenybę Zauber.
Ne mažiau svarbus Xrapas vaizdinis komentaras su foto ir brėžiniais.
Įtariu, kad galutinį sprendimą vis dėl to padrysiu, kai pačiupinėsiu abi rites rankoje ,gal kažkuri geriau "prilips" (ir be klijų :grin: ) Nors šiuo metu duočiau 55 % kad imsiu Excia ir 45 % kad imsiu Zauber.
Tik gaila, kad dėl pačiupinėjimo teks pavažiuot į Kauną, nes dažniau būnu Vilniuje, o kaip išskaičiau, Gariūnuose abiejų modelių šiuo metu nėra.
 #180472   Artha
 23 Kov 2010 20:48
O, kol rašiau į forumą, dar ir kiti forumiečiai pakomentavo.
Ir vėl Excia naudai. Tai kaip ir 65 % Excia ir Zauber Lieka 35 %.
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė