Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #180539   Agis
 24 Kov 2010 09:31
Airis rašė:zauberis 3000 uzmesdavo pinta per bugno virsu 'viarkt .nafik.prodal
Per tris metus tik du valo nusimetimai ir abudu tada, kai suvyniojau laisva valą, vieną kartą išsitraukus šaką, kitą kartą kai jūroje persimečiau su šalia spiningaujančiu.Pintukas PE Super arba Sufiks Hydro Fine.Pagal kainą nematau prasmės keisti į ką nors kitą.
 #180579   Hookaz
 24 Kov 2010 11:20
man excia 3000 per pora metu pora kartu irgi buvo uzmetus pinta vala per bugno virsu
 #180587   drakonierius
 24 Kov 2010 11:30
na, šitą vietą reikia visada stebėti ir reikalui atsiradus ranka pataisyti. po kelių žūklių "įeina į kraują" ir viskas vyksta automatu.
beje, čia man patiko daiwa exceler būgnelis, kuriame stabdis "įdubęs" į vidų.
o kilpa, rečiau ar dažniau, užsimeta praktiškai ant visų ričių, ypač, kai lankelį ranka užlenkinėji.
šita liga karts nuo kartos suserga mano turimi applausas, fujitsu, mikado, spro.
Hookaz rašė:man excia 3000 per pora metu pora kartu irgi buvo uzmetus pinta vala per bugno virsu
 #180605   vava
 24 Kov 2010 13:02
Airis rašė:zauberis 3000 uzmesdavo pinta per bugno virsu 'viarkt .nafik.prodal
naudoju zauberi 2 sezonus. Nei kart nera taip atsitike
 #180609   Tanius
 24 Kov 2010 13:11
drakonierius rašė:ypač, kai lankelį ranka užlenkinėji.
o tai tu tiesiog sukt pradedi? as maniau, kad tai gadina rite..
 #180621   AndriusK
 24 Kov 2010 14:08
niekada su zuaberu tokiu sposiu nebuvo, bet applause daznai pintuka uzmetinedavo ant stabdzio uzverzimo..
 #180624   Artha
 24 Kov 2010 14:20
AndriusK rašė:... bet applause daznai pintuka uzmetinedavo ...
O kartu dažnai žvejojančiam draugui per du sezonus nė karto Applause neužmetė pinto valo. Tada ir aš sugalvojau tokią pačią ritę nusipirkt, bet paskaitinėjęs forumą padariau išvadą , kad reikia rinktis ar Zauber, ar Excia.
Tai gal čia dar turi įtakos ne tik pati ritė, bet ir naudojamas valas prie jos, ir pati žvejojimo maniera ir dar velniai žino kas...
 #180627   AndriusK
 24 Kov 2010 14:24
as nesakau kad applause bloga rite, kelinta sezona jau droziu eina kaip per sviesta, tiesiog kai ipranti tada nebemeta, nes ipranti uzlenkus lankeli vala pirstu timptelt ir nebeuzvynioja ti kur neraikia..
 #180650   drakonierius
 24 Kov 2010 15:40
jei nekontroliuosi valo padėties ant būgnelio, tai tikrai užmes. čia tik laiko klausimas.
man jau treti metai nei viena ritė neužmeta, nes kontrolė jau įaugusi.
 #180692   Gdainius
 24 Kov 2010 19:03
Zauberį galima pagydyt labai paprastai, imi nuo exia stabdžio veržlę ir visos problemos su užvyniojimo valo ant stabdžio varžto dingsta, nes truputuką tas varžtas žemesnis ,patikrintas variantas
 #180763   savas
 24 Kov 2010 21:17
Tai tipo reik dar exia dalim turet? Nu aisku galima nusigrybaut i kas kam tinka, bet gal nepamirskim, kad egzistuoja sriegiu standartai, sriegikliai ir tiesiog "smekalka" (net nezinau kaip isverst tiksliai). Jei nesugebi gydyt, neturi ziniu, saligu ir t.t. nesk tam kas tuo uzsiima - pigiau kainuos, nei "bandymai" is kazko kazka padaryt, isigyt tik tam kartui reikalingus irankius ir t.t
P.s. Gal ne i tema, bet jau senokai naudojuosi specu paslaugom, vien del to, kad neturiu kazkokio mazmozio, be kurio remontas - juodas, beprasmis darbas.
 #180784   Gdainius
 24 Kov 2010 21:51
savas rašė:Tai tipo reik dar exia dalim turet? Nu aisku galima nusigrybaut i kas kam tinka, bet gal nepamirskim, kad egzistuoja sriegiu standartai, sriegikliai ir tiesiog "smekalka" (net nezinau kaip isverst tiksliai). ....
Aš juk nesiūlau dėt nuo daiwos ar shimano :shock:
Su standartiniu varžtu:
http://gdainius.pixa.us/images/18761643/IMG-0074
Su exia:
http://gdainius.pixa.us/images/18761647/IMG-0072

O šiaip tiktų ir nuo ecusimos :-D
 #180812   Agis
 24 Kov 2010 22:30
Nu aš netikiu , kad tas suėmimo didumas iki milimetro kažką reiškia, čia greičiau sudirba tas momentas, kad Zauberis turi guminę tarpinę, tai jis kažkaip vizualiai daugiau išsikiša priveržus tokiam pačiam stabdymui.Vat dėl tos guminės tarpinės aš ir nesiūlyčiau klausyti tokio patarimo spiningaujant jūroje :-D Lyginau zauberį su ekusima.
 #180818   Gdainius
 24 Kov 2010 22:38
Agis rašė:Nu aš netikiu , kad tas suėmimo didumas iki milimetro kažką reiškia, čia greičiau sudirba tas momentas, kad Zauberis turi guminę tarpinę, tai jis kažkaip vizualiai daugiau išsikiša priveržus tokiam pačiam stabdymui.Vat dėl tos guminės tarpinės aš ir nesiūlyčiau klausyti tokio patarimo spiningaujant jūroje :-D Lyginau zauberį su ekusima.
Tame bortelyje ir yra visa bėda, nes po lankelio užlenkimo visad reikia pažiūrėt ar nepersimėtė valas , jei persimeta, tai lauk bėdos, nes dažniausiai valas vyniojamas ant bortelio ir tada :ruko
 #180826   Agis
 24 Kov 2010 22:50
Nu aš suprantu, kad dėl bortelio, bet ne dėl to, jog jis didesnis ar mažesni, kaip sakiau, paprasčiausia zauberio mažiau įsisuka, jaučiu perdėjus tarpinę tas pats būtų su ecusima :-D Netgi jei nepriprasiu po užmetimo vis pažvelgt į ritę, visviena aukosiu tada laiks nuo laiko kažkiek valo, bet užveržėjo be tarpinės nedėsiu :-D Tai tik mano, jaunojo spiningisto nuomonė :-D
 #180830   Gdainius
 24 Kov 2010 22:59
Agis rašė:Nu aš suprantu, kad dėl bortelio, bet ne dėl to, jog jis didesnis ar mažesni, kaip sakiau, paprasčiausia zauberio mažiau įsisuka, jaučiu perdėjus tarpinę tas pats būtų su ecusima :-D Netgi jei nepriprasiu po užmetimo vis pažvelgt į ritę, visviena aukosiu tada laiks nuo laiko kažkiek valo, bet užveržėjo be tarpinės nedėsiu :-D Tai tik mano, jaunojo spiningisto nuomonė :-D
Na ištikrųjų nežiūrėjau aš tos tarpinės, bet visko gali būt, bet koks tikslas kaitaliot tarpines, jei galima pakeist visą varžtą ;-)
 #180880   Agis
 25 Kov 2010 09:37
Nu nesikabinant prie žodžių pabandysiu psasakyti, kodėl aš pradėjau diskutuoti ta tema.
Kad neužsikabintų valas vyniojant už užveržėjo buvo pasiūlyta pakeisti zauberio stabdžių užveržėją tipo mažiau iškilusiu nuo Ecusimos arba exijos.Vizualiai tai zauberio ir ecusimos užveržėjai visiškai nesiskiria savo dydžiu.Tik išsisukus abudu pagalvojau, jog esanti sandarinimo guma po zauberio užveržėju automatiškai didina užveržiamą jėgą, taigi reguliuojant stabdį logiškai ji ir mažiau prisukama negu ecusimos, taigi ir iškyla labiau negu ecusimos, bet jei perdėtume tą gumelę ant ecusimos užveržėjo tai turėtume tą patį variantą kaip su zauber užveržėju.Kadangi originalus ecusimos užveržėjas yra be sandarinimo gumelės, tai jis ir įsisuka giliau, ko pasekoje mažesnis bortelis, bet jis juk be sandarinimo gumos.Vat tame ir nematau logikos kaitaliojant, juo labiau suteikiant galimybę patekti vandeniui į stabdžių sistemą ypatingai žvejojant nuo jūros kranto, kai norisi švystelt kiek įmanoma toliau.
Aš tikrai nesikabinu prie išsakytų minčių diskusijose, aš tik paaiškinu savo nuomonę kilusią vakar vakare pasidėjus prieš akis abi riteles.Tačiau neteigiu, kad tai tiesa, gal mano ecusima fufliakas , kad nėra sandarinimo gumelės stabdžių užveržimo rankenėlėje.

Nežinau ar aš sugebėjau paaiškinti savo suabejojimus :roll: :lol:

Na ištikrųjų nežiūrėjau aš tos tarpinės, bet visko gali

bet kad bortelis mažesnis atsisukęs pastebėjote :-D Čia aš tikrai ne piktai :lol:
 #180910   Gdainius
 25 Kov 2010 11:12
Agis rašė:
bet kad bortelis mažesnis atsisukęs pastebėjote :-D Čia aš tikrai ne piktai :lol:

Na ištikrųjų lyginau su exia ir ten tarpinė guminė yra, kaip ir zauberio, bet šiandien iš ryto pažiūrėjau ištikrųjų ir pas mane tos tarpinės ant ecusimos nėra :)
Pažiūrėjau visus tris užveržėjus ir skirtumas tikrai yra tarp visų trijų užveržėjų:visi lieti skirtingose formose, kaip nekeista.Exia ir ecusimos apatinė briauna yra užapvalinta, o zauberio stati, turbūt dėl to jis ir išlenda daugiau iš ko seka visos bėdos
 #181460   savas
 27 Kov 2010 19:45
Norec paklaust, gal kas zino kur rast "Jaxon" riciu svorius, konkreciai - Jaxon MEXAR FD domina. Turiu visa kataloga parsibuksaves, bet turbut vieninteliai taip uzslaptine savo svorius.
 #181468   bes
 27 Kov 2010 20:13
google.pl
Jaxon MEXAR FD waga.
Kazka suranda.
 #181486   savas
 27 Kov 2010 21:55
Tai kad suranda maximum duomenis is katalogo, katram ner svoriu ir katra turiu. Man reik iki 250-260 gr. rituke susirast nebrangia iki poryt ryto (pirmadieni is ryto turiu zinot visokius galimus variantus). Tiesiog noriu zinot ar imt tai kas lyg ir nuziureta, ar ieskot alternatyvu (apie Jaxon rites negaliu nieko blogo pasakyt is savo patirties, aisku priziurint). Geriausia but paciupinejus, bet nezinau kur Klaipedoj rast, kazkada lyg Aise turedavo?
 #181524   Kleckas1978
 28 Kov 2010 00:07
savas rašė:Tai kad suranda maximum duomenis is katalogo, katram ner svoriu ir katra turiu. Man reik iki 250-260 gr. rituke susirast nebrangia iki poryt ryto (pirmadieni is ryto turiu zinot visokius galimus variantus). Tiesiog noriu zinot ar imt tai kas lyg ir nuziureta, ar ieskot alternatyvu (apie Jaxon rites negaliu nieko blogo pasakyt is savo patirties, aisku priziurint). Geriausia but paciupinejus, bet nezinau kur Klaipedoj rast, kazkada lyg Aise turedavo?
kad labai nekonkretu - nurodyta tik svoris 250-260 gramu?
dydis rites?
masalus kokius tampysi?
kaina maksimum?
 #181569   savas
 28 Kov 2010 11:13
Kaina - iki 100 lietuvisku, masalai - mikro dzigiukai, gal mazos sukres, naudojamas valas - max iki 0,14. Svoris rites - panasiai apie 250 gr. (beveik tiksliai "atsistoja" kotas).
 #181586   Kleckas1978
 28 Kov 2010 13:45
AndriusK rašė:siulyciau ecusima
ecusima ;-var-var. , bet svoris ne mikriukam ir sukrem 1 dydzio ;-)

na ul kotui neuzdesi ecusima - persunki jinai.

mano pasiulyta 1000 dydzio ~212 gramu :grin:
ul kotui mikriukam ir mazom sukrem - kur nereikia tvico sueis kuo puikiausiai.

2000 - 260 gramu. laitui pats tas.

tvicui reikia rimtesnes rites, nes gali su plonu pintuku barzdas gaudyti.
 #181599   savas
 28 Kov 2010 15:18
Dekui. Ziurinejam, mastom. Indomu - Mitchell'a Klaipedoj imanoma surast, kad paciupinet. Anas atrodo pagal savo visus duomenis butu pats tas.
 #181638   henyte
 28 Kov 2010 19:12
Minijos gatvej , maza nauja parduotuvyte ant namo kampo , ten atrodo kelis "Mitchell'us" maciau ...
 #181695   Kleckas1978
 28 Kov 2010 21:35
saturnas rašė:maza ten parduotuwe , joa "Mitchell'us" ten buwo keleta ricikiu , bet manau is paciu blogiausiu asortimento , kainos 30 - 50 lt kaip ir kotu , nezinia is kur :lol: ...
tikrai turejo Mitchell avocet gold 1000, 2000, 4000, bet cia pries gera menesi - gal pora.
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė