Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #411680   vava
 03 Spa 2012 11:16
SauliusM rašė:
Airis rašė:daug kas taip suka.
tu vienintelis taip sukantis ne kairiarankis is mano pazystamu zveju...
ne vienintelis..... as taip suku, dar vyrgaz atrodo... ir dar kruva zmoniu
 #411682   vava
 03 Spa 2012 11:18
looking4snow rašė:
Airis rašė:nu kaip sukti rite su kaire ranka, jei esi desiniarankis? nesuprantu. rasai tai su desine
Juk sudetingesni darba visada atlieki su stipresne ranka. Kadangi kota laikyti ir juo mojuoti yra gerokai sunkiau negu sukti rites rankenele, turbut 99 proc. desiniarankiu rite suka su kaire ranka. Tai taisykle, o jeigu kazkas suka kitaip - tai jau isimtis is taisykles. Kaip supratau, pats esi ta reta isimtis. ;)
nu tu ziuriu toks visazinis, kad negaliu..... skaiciavai pats ar perskaitei kur nors apie tuos procentus??
 #411696   SauliusM
 03 Spa 2012 12:16
vava rašė:
SauliusM rašė:
Airis rašė:daug kas taip suka.
tu vienintelis taip sukantis ne kairiarankis is mano pazystamu zveju...
ne vienintelis..... as taip suku, dar vyrgaz atrodo... ir dar kruva zmoniu
o tai cia visa kruva isimciu pasirodo...
 #411789   Kipas
 03 Spa 2012 16:24
vyrai,kokes cia taisykles vedam?kam kaip patogiau tas taip suka..ir twicint sugeba vienodai ir metit ir t.t. nekurkim standartu kur ju nera.skirtinga ranka sukant pranasesnis netapsi uz drauga valtyje
 #411791   doncenas
 03 Spa 2012 16:27
Kipas rašė:vyrai,kokes cia taisykles vedam?kam kaip patogiau tas taip suka..ir twicint sugeba vienodai ir metit ir t.t. nekurkim standartu kur ju nera.skirtinga ranka sukant pranasesnis netapsi uz drauga valtyje
Cia gal greiciau patogumas,o ne pranasumas.kokia ranka pirma karta meskere paemiau ta ir suku.
 #411841   looking4snow
 03 Spa 2012 19:33
Tai as ir pats ne viska taisyklingai darau, pvz., masala uzmetu visiskai netaisyklingai. Bet numetu tiek, kiek man reikia ir tiksliai ten, kur noriu, del to nesuku galvos, kad darau ne taip, kaip visi. Tiesiog yra tam tikros normos visiems priimtos ir visi nukrypimai nuo ju yra isimtys. Bet as ne puse zodzio neminejau, kad tai yra blogai. Anaiptol - kuo labiau skiriamies, tuo geriau. Nes pamatai, kad galima daryti ir kazkaip kitaip, prapleti savo galimybes.
O vavai taip atrasiau, nes jis, kiek pamenu, prie bet ko prisikabina, ka tik beparasau. :twisted: Cia gi ir durnam turejo buti aisku, kad "99 proc." tera vaizingas posakis, o ne kad kazkokias apklausas atlikinejau ir gavau ta skaiciu. :grin:
 #411855   vava
 03 Spa 2012 20:10
tai tu gal biski pagalvok pries rasydamas, tada nebus prie ko kabintis. Kad ir paskutiniam poste eilinis briedas apie kazkokias "visiem priimtinas normas".....
is kur tos normos? kas jas nustate?? rasineji tam, kad rasinet...
 #411867   looking4snow
 03 Spa 2012 20:27
Tu gali buti nepatenkintas manim kiek tik nori, man nuo to nei silta, nei salta. :D Visiems iprastas variantas yra uzmesti masala, vala prilaikant tos rankos rodomuoju pirstu, su kuria laikai kota. Bet man taip visai nepatogu. Savo laiku pradejau zvejyba labai uzzelusiuose vandens telkiniuose ir ten reikejo truputi issiubuoti masala imituojant uzmetima, kad prisitaikyti ir tik tada uzmesti, ir tai buvo daug patogiau padaryti vala laikant laisvos rankos pirstais. Ir tai taip labai isikale i galva, kad net ir visiskai atviruose vandenyse metau vala laikydamas laisva ranka. Tai yra nenormalu, bet taip jau pripratau ir nieko keisti nebeketinu. Lygiai tas pat ir su rites sukimo puse. Normalu yra kota laikyti stipresniaja ranka. Bet as dar karta tau kartoju, jeigu vis dar nedaeina - nenormalu, tai nera lygu blogai. Tai tiesiog neiprasta, ne taip, kaip daro visi, bet tikrai jokiu budu ne blogai, jeigu tam zmogui, tai priimtina.
 #411903   Nerius
 03 Spa 2012 21:45
Nebesvaikit gal del tu savo ranku problemu cia gal. '''bum Eikit i blevyzgas ir malkit s*** ten. ;uolrait

O kad butu cia i tema mano postas,tai pasigirsiu,kad nukoviau Chroniu 101 D7 siandien. Ka manot jei ji suporuot su kuom nors is Loomio JBR serijos? Ar kas pasiulytu kokia alternatyva? :roll: Noretusiu tokio jau blatnesnio koto. :grin:
Looking4snow patarimai neidomus. :/braj;
 #411978   Nerius
 04 Spa 2012 10:33
Ji bus skirta max. pointeriam 100,orbitam 110 ir kazkas tokio. Tai sakykim masalu svoris iki 20g. plius minus pora gramu. Dabar neskubedamas noriu koki blatnesni kota is daugiau nuliu zonos priderinti. :grin:
 #412000   Menke
 04 Spa 2012 12:58
Nerius rašė:Ji bus skirta max. pointeriam 100,orbitam 110 ir kazkas tokio. Tai sakykim masalu svoris iki 20g. plius minus pora gramu. Dabar neskubedamas noriu koki blatnesni kota is daugiau nuliu zonos priderinti. :grin:
As savo karjiera pradejau nuo savagero, tai jis sunkokas kotas, po to perejau ant MC Basspara, tai jam truputeli greicio truko, dabar turiu Graphiteleader Veloce MH tai esu daugiau nei patenkintas. Dar vienas is mano galimu pasirinkimu buvo MC Corkish tik jo neturejo. Mano pasirinkima leme sie kotai, nes as perku tik dvidalius del transporatvimo. O jei vienadali tai manau yra tas pats Lommis ir St. croix, bet ar jie isties toki geri tai negaliu pasakyti nes as su jeis nezvejojau.
 #412018   SauliusM
 04 Spa 2012 13:47
Menke rašė:
Nerius rašė:Ji bus skirta max. pointeriam 100,orbitam 110 ir kazkas tokio. Tai sakykim masalu svoris iki 20g. plius minus pora gramu. Dabar neskubedamas noriu koki blatnesni kota is daugiau nuliu zonos priderinti. :grin:
As savo karjiera pradejau nuo savagero, tai jis sunkokas kotas, po to perejau ant MC Basspara, tai jam truputeli greicio truko, dabar turiu Graphiteleader Veloce MH tai esu daugiau nei patenkintas. Dar vienas is mano galimu pasirinkimu buvo MC Corkish tik jo neturejo. Mano pasirinkima leme sie kotai, nes as perku tik dvidalius del transporatvimo. O jei vienadali tai manau yra tas pats Lommis ir St. croix, bet ar jie isties toki geri tai negaliu pasakyti nes as su jeis nezvejojau.
ivairiu idomiu dvidaliu variantu dar galima atrast pas daiwa ir cormoran. nu ir SPRO Violety serija visai idomi (gamakatsu klonai).
 #412029   Nerius
 04 Spa 2012 14:07
Del transportavimo bedu neturiu. As pradejau su Clarus ar kaip ten Shimano ir Salmo venture. Su jais atsvejojau sezona. Rite mire po keliu zvejybu suriam vandeni. Kotas ilgiau pazvejojus ir supratus i ka oriantuotis pasirode per grubus mano poreikiam. Ten jo uzmetimas iki 1,5 uncijos. Taip susipazinau su kastingu ir noriu dabar koki grakstesni iranki isigyti. Reiks pasidairyti i MC,Loomius ir Croixus tada.
 #413214   lauris
 08 Spa 2012 22:53
sveiki , galvoju isigyti komplekta tvicingui, masalai butu nuo 7gr iki 20gr, skiriama suma +-500lt noriu isbandyt ar prilips sis budas. tai klausimas toks : i kokius multikus atkreipt demesi ir kota mazdaug, tema skaiciau , bet cia lb daug info kuri nelabai aktuali man, tai lengviau bus paklaust :) laukiu jusu patarimo , dekui
 #413260   SauliusM
 09 Spa 2012 07:52
xsite rašė:sveiki , galvoju isigyti komplekta tvicingui, masalai butu nuo 7gr iki 20gr, skiriama suma +-500lt noriu isbandyt ar prilips sis budas. tai klausimas toks : i kokius multikus atkreipt demesi ir kota mazdaug, tema skaiciau , bet cia lb daug info kuri nelabai aktuali man, tai lengviau bus paklaust :) laukiu jusu patarimo , dekui
pasiim major craft basspara arba SPRO violety kota ir cormoran corcast AL muiline. pimai pradziai i biudzeta itilpsi ir galesi gaudyt. o kai pats suprasi ko tau reik, tai galbut ir didesni biudzetai atsiras ir i irankius rimtesnius dairytis pradesi. bent jau rites. nes kas del kotu, tai as ir pats kastingo temoj tiies basspara sustojau. toliau kazkaip nebenurove man tas kastingas stogo kolkas... buvo aisku siokiu tokiu pklydimu i viena ar kita puse, bet tie visi paklydimai anksciau ar veliau atsiduria pardavimu temoj.
 #413503   lauris
 09 Spa 2012 21:28
Kipas rašė:muiline gal geriau butu CITICA 201 E
na sitos noreciau , gal akcijos kokiu artimu metu bus :roll: o kota si trbt imsiu Major Craft BassPara 1.9m tik nzn kuri geriau ar 7-21g, ar 7-28g, gal vilniuj yra parduotuve kur jais prekiauja ir paciupinet galima butu?
 #413668   lauris
 10 Spa 2012 14:49
Rapalas rašė:Kažkada turėjo :D Bet gal ir dabar turi. Paskutinė kaina buvo 285 Lt berots kai teiravausi, nes pradinė 350.
tai kad parduotuvej kainos tokios tai jo, as tik paciupinet noriu, o pirkt meginsiu internetu :)
 #413726   SauliusM
 10 Spa 2012 18:45
Rapalas rašė:Fema internetu pardavineja po 290, aš kiek ieškojau nelabai radau kitur...
as tai radau. musu forumo skelbimuose tiek iki 14 tiek ir iki 28gr... abi dabar guli va ant lentynos ir mastau tarpines iki 21gr man dar reik ar ne.
 #413922   SauliusM
 11 Spa 2012 09:50
Rapalas rašė:Jo iki 28 gr tikrai buvo pardavime ir iki 14 buvo, bet man reikia kaip ir tau iki 21 :D Gal kalėdų senis geras bus :D
vat ar man reikia dabar to iki 21gr tai cia didelis klausimas dar :-D
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė