Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #302922   SauliusM
 05 Rgs 2011 15:17
nu o as 2.5" saturnus bandziau tai tik vienas eserys tokiu ir tesusidomejo... o rockvibe shad isvis nieko nesudomino.
 #302965   henyte
 05 Rgs 2011 18:32
SauliusM rašė:...ar spalva sugrojo...
tikrai taip... Sakyciau...
spacecow rašė:As sestadieni isbandziau Reins G-Tail Saturn Micro 2", galvojau 2.5" paimt...
Turbut kazka kito bandei, nes kiek prisimenu "g-tail saturnai" 2.5 ir 4 coliu eina...
 #302990   Saugirdas
 05 Rgs 2011 20:23
Paskutiniame ežere kuriame su UL gaudžiau Reins gavo malkų nuo Relax gumų. Nera tokie jau tie Reins'ai stebuklingi. Na nesakau su jais vienas kitas dydesnis pasitaikė. Bet Relax daug geriau viliojo.
 #303023   SauliusM
 05 Rgs 2011 23:26
henyte rašė:nes kiek prisimenu "g-tail saturnai" 2.5 ir 4 coliu eina...
yra ir mazesniu dvicoliu... reiks pasiimt anu pabandymui mastau dabar. ir reinsu tema arba uzdarysiu arba jau aisku katra kryptim pletosiu...
 #303025   Ignelis
 06 Rgs 2011 05:49
:gutgut nepaslaptis.... :v-ar :koliorava praeita velyba rudeni irgi yra taip buve.... negrojo nei kvaps nei spalva, tik relaxo uodega :lol:
 #303043   SauliusM
 06 Rgs 2011 08:29
henyte rašė:... noreciau dvicoliu pabandymui.. Kur cia ju yr ?
Vilniuj maciau Kote. Kaune toj parduotuvej Kreves pr. kur salia Zuklio ir Barsauskinej. kur klaipedoj gali but nezinau. bet muset vistiek Kote kokiam ieskok klaipedskam ar pas kazka kas su Kotu dirba.
 #303053   Tadass
 06 Rgs 2011 09:07
Preita savaite Klp Kotas Reinsu turejo lygiai 0. Sake gal dar atves kadanors :lol: Zukles kode kazkiek reinsu yra, bet ten pardavineja tik pakuotem.
 #303097   Evaldas Z
 06 Rgs 2011 12:11
SauliusM rašė:kazna reinsu kvapas nuo spalvos skiriasi ar ne
skiriasi, kartais ir gan ryskiai.
 #303211   henyte
 06 Rgs 2011 17:48
SauliusM rašė:Vilniuj maciau Kote. Kaune toj parduotuvej Kreves pr. kur salia Zuklio ir Barsauskinej. kur klaipedoj gali but nezinau. bet muset vistiek Kote kokiam ieskok klaipedskam ar pas kazka kas su Kotu dirba.
Tai cia matyt maisai "gtail saturn" su "fat gtail" (bet ne "saturn" :) ), skirtumai tarp ju dideli, neskaitant uodegeles forma...
Tadass rašė:Preita savaite Klp Kotas Reinsu turejo lygiai 0. Sake gal dar atves kadanors :lol: Zukles kode kazkiek reinsu yra, bet ten pardavineja tik pakuotem.
Jei zinai, kur yra Dumpiai, ten maza parduotuvyte, tai ten "reins'u" pilna, nori pirk pakuotem, nori vienetais... Ir siaip visokiu "riperiuku" kalnas...
 #303239   Liudovik
 06 Rgs 2011 18:43
henyte rašė:
SauliusM rašė:Vilniuj maciau Kote. Kaune toj parduotuvej Kreves pr. kur salia Zuklio ir Barsauskinej. kur klaipedoj gali but nezinau. bet muset vistiek Kote kokiam ieskok klaipedskam ar pas kazka kas su Kotu dirba.
Tai cia matyt maisai "gtail saturn" su "fat gtail" (bet ne "saturn" :) ), skirtumai tarp ju dideli, neskaitant uodegeles forma...
Tadass rašė:Preita savaite Klp Kotas Reinsu turejo lygiai 0. Sake gal dar atves kadanors :lol: Zukles kode kazkiek reinsu yra, bet ten pardavineja tik pakuotem.
Jei zinai, kur yra Dumpiai, ten maza parduotuvyte, tai ten "reins'u" pilna, nori pirk pakuotem, nori vienetais... Ir siaip visokiu "riperiuku" kalnas...
Kur tie dumpiai randasi tiksliau, visiskai nieko nezinau? :superšokas
 #303349   SauliusM
 06 Rgs 2011 22:21
henyte rašė:Tai cia matyt maisai "gtail saturn" su "fat gtail" (bet ne "saturn" :) ), skirtumai tarp ju dideli, neskaitant uodegeles forma...
nemaisau as nieko.
 #303828   Vitolis
 08 Rgs 2011 15:48
Kai man, tai reinsai beveik nieko išskirtinio neparodo. Gal tik tiek, kad kaina per pus, o kai kuriose pard. net daugiau, didesnės nei paprastų. Drop-job-bop šotais nežvejoju (pora kart pabandžiau, nepatiko), tai ir pasakyt negaliu. Gal nemoku :ks>
 #303829   Tadunce
 08 Rgs 2011 15:52
Man su reins buvo, kad ir geriau dirbo, už paprastą gumą, buvo, kad plius - minus vienodai, o buvo, kad kolega traukė su paprasta guma net sušilęs, o aš rūkau su reins..
Nuo ko priklauso... Neįsivaizduoju...
 #303874   henyte
 08 Rgs 2011 18:15
SauliusM rašė:cia kad henytei ramiau miegot butu. reins g-tail saturn 2 coliu ir 2.5 colio:
Nu jau aciu uz rupesti... Ir miegosiu dabar ramiai, priverciau guminuka, fotika, ir net degtuka issitraukt :grin: ... Siaip nesu mokslinis bendradarbis, bet ir nesu visiskas temnota, praguglines radau kelis linkus su tais 2.5" micro, bet keista, kad net gamintojo (tiesa amerikosiskoj versijoj) puslapi ju nera...
 #303936   Liudovik
 08 Rgs 2011 21:06
Vitolis rašė:Kai man, tai reinsai beveik nieko išskirtinio neparodo. Gal tik tiek, kad kaina per pus, o kai kuriose pard. net daugiau, didesnės nei paprastų. Drop-job-bop šotais nežvejoju (pora kart pabandžiau, nepatiko), tai ir pasakyt negaliu. Gal nemoku :ks>
Vitoli tai, kad sia guma zvejoti nereikia butinai dropshotu ar kokiom kitom sistemom zvejot, paprasciausiai dedi microjigo galvakabli ir jigauji. ;uolrait
 #303957   SauliusM
 08 Rgs 2011 21:51
Tadunce rašė:Man su reins buvo, kad ir geriau dirbo, už paprastą gumą, buvo, kad plius - minus vienodai, o buvo, kad kolega traukė su paprasta guma net sušilęs, o aš rūkau su reins..
Nuo ko priklauso... Neįsivaizduoju...
mano pastebejimai kolkas analogiski
henyte rašė: keista, kad net gamintojo (tiesa amerikosiskoj versijoj) puslapi ju nera...
manes tai tikrai neklausk, kodel taip yra...
 #303960   Jurginas
 08 Rgs 2011 22:02
Iš mano praktikos, lyginant su įprastais relax mikriukais, reinsais daugiau didesnių ešerių pasigauna ( nors paskutiniu metu dar geresnius rezultatus duoda tvičas) ir žymiai sumažėja kiekis tų mažųjų plėšikėlių. O šiaip tai juos renkuos tikriausiai ne dėl žuvies kiekio, o dėl to kad jais įdomiau žymiai gaudyt interesniau. Įdomus tas momentas, kai jauti, kad ešerys nuo dugno ryja gumą, jauti tuos smulkius virpėjimus ir lauki bukesnio, užtikrintesnio stuktelėjimo, kuris reiškia, kad žuvis jau apžiojo kablį ir galima kirst. Nu azartas neapsakytas, o ir kantrybės čia reikia :grin: Beje visas šitas reikalas galioja ir kai guma sklendžia "oru", tiesiog nuo dugno įdomiau, nes, matyt, kol kas dar ne taip įprasta. Tačiau toli gražu ne visada ešeriai taip po truputį ryja, dažnai susivaro visą gumą burnon nachadu.
 #303962   SauliusM
 08 Rgs 2011 22:05
Jurginas rašė:Nu azartas neapsakytas
nu cia kaip kam matyt. gal nuo zmogaus charakterio priklauso. nes man tai cia masturbacija konkreti, o ne azartas...
:roll:
 #303963   Vitolis
 08 Rgs 2011 22:07
[quote="Jurginas"] Įdomus tas momentas, kai jauti, kad ešerys nuo dugno ryja gumą, jauti tuos smulkius virpėjimus ir lauki bukesnio, užtikrintesnio stuktelėjimo, kuris reiškia, kad žuvis jau apžiojo kablį ir galima kirst.
Nu čia panašiai, kaip su mano senelio pasidaryta jautre plūde, kuri dar prieš kibimą nerami pasidaro :-D
O čepsėjimo nesgirdi, kai ryja :grin:
 #303966   Jurginas
 08 Rgs 2011 22:15
SauliusM rašė:
Jurginas rašė:Nu azartas neapsakytas
nu cia kaip kam matyt. gal nuo zmogaus charakterio priklauso. nes man tai cia masturbacija konkreti, o ne azartas...
:roll:
Aš aišku nelyginu to su tarkim kilinio šapalo rombinimu per masalą, adrenalino nulis, bet savotiškai irgi įdomu. Gal dar nespėjo atsibost. Ir išvis, nepris%@&ėk, iki Šventosios lašišos dar neatplaukė :lol:
O kas dėl kliovo pajautimo, tai čia stopudov, po kažkur 3 žvejybų reinsais su finezėlu jau daug maž supratau, kadu ješera dar tik ryja, a kadu jau inryjis aukšiau kablio ir mažna kirst :lol:
 #303967   Evaldas Z
 08 Rgs 2011 22:23
kad tiek valgomi, tiek iprasti, gali vienodai issaut, tai as sutinku. man valgomi pranasesni, kai eserys nelabai aktyvus. tada pajutus silpna stuktelejima gali net pristabdyt ar po keleto smulkesniu virpesiu daryt didesne pauze, nes eserys, paciupes uz uodegos guminuko nespjauna. eseriu temoj buvo kalba apie ta rijima. kazkas bande irodinet, kad vienodai ryja tiek "valgomus" tiek iprastus ir jokio skirtumo, ar vobla "kvepia" ar acetone pamirkyti. nu nzn, neturiu as tiek patirties. tik kai eseriai sukile, tai ryja bet ka. o kai tik ragauja, tai kazkaip ralaxiuku jie patampe uz udegos man kazkodel nerija.
 #303969   Saugirdas
 08 Rgs 2011 22:29
Na nežinau, man reinsą greit stveria, nu nors aš nedžigauju, nes žvejoju negiliame ežere, bet va toks pastebėjimas, jei jau ant burio pataikiau, tai pirma su reins pramėtau, nes teisingai rašėt, jog dičkiai kimba dažniau, nes mažuliai neiryja. o tada galima ir relax, kol ešeriai pasitraukia arba nebelieka burio. ;-)
Dar mano pastebėjimas, jog nebutina galbio per 1/3 guminuko ilgio, ir ilgesni gerai dirba. Manau, jog čia keistas pasakimas, kad ilgu kabliu reiks nedirba. :roll:
Nors tom valgomom gumom gaudžiau tik dvejose žvejybose, be raudė bandė atkuot, bandė tuos mažiausius, dabar nepamenu dydžio 2gal coliai nežinau. Bet va ant valgomos gumos raudžių taip ir neteko pagaut, o va praėjusį savaitgalį ežere kolega suviliojo raudė ant relax'o. Reins'us ir lydekos mėgsta, ir gyliai irija. :grin:
 #303987   Ignelis
 09 Rgs 2011 02:17
mikromasalais dazniau gaudau nuo pavirsiaus negu prie dugno dugno, dzigauti ishviso niekada nedzhigauju. (neskaitant gaudymo vezhiuku imitacijom) virpinimas, trukciojimas man dirba geriau negu shokdinimas dugnu..., nors tiesa kartais buna kad eina tik ant velkamu dugnu, net be jokiu shuoliuku....
 #308563   Rafal
 01 Spa 2011 09:24
Sveiki, kalbejote jus apie tuos reinsus ir man uzsinorejo :lol: . Gal zinote kur Vlniuje galima juos issirinkti?
Ir ar cia taip vadinma ta valgoma guma?
 #308572   Rafal
 01 Spa 2011 10:37
Dekui ;uolrait
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 75
  • VDS, VPS serveriai