Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#35683   blight
 20 Lie 2007 12:26
Bet lydis nepabego? :-D

#35684   cesius
 20 Lie 2007 12:34
"go fishing" video apie upetakius aiskina, kad Salmo sepeceliai :) naudoja plonasienius kabliukus del karegu, o zuvis pasak ju kabliuko neatlenkia, zinoma jei tarpine netarmozina :grin:. Cia tipo taip yra su Hornet, o su dzerkais :(

#35686   Gdainius
 20 Lie 2007 12:49
blight rašė:Bet lydis nepabego? :-D
Pabėgti nepabėgo, bet jei būtų koks bajevesnis , tai manau būtų nuėjęs.Taip pat ir aisės jerkų kabliukai nekokie irgi reikia keisti, o vivingros-jau tvarkingi.Aš tai pasikeičiau trišakius salmo jerkų , ramiau bus.

#35688   cesius
 20 Lie 2007 13:39
Kiek kainuoja Aisiniai dzerkai, noreciau keleta smileriuku nusikirst :?:

#35689   senuks
 20 Lie 2007 14:46
Nuo 15lt iki 30lt.Žiūrėjau aisės Gyvatė,iš trijų dalių.Visai patiko,ale kaina užraityta 29lt :shock: Dar patiko buldogas su ant uodegos pritvirtintu tvisteriu,ale tas sveria 80g.Nors kaštavo 20lt,susilaikiau bo per sunkus bisky :-D Tai nuspirkau upėj pabandyt gliserį(pelukės imitacija),su papr.spinu pabandysiu.Kol kas iš aisės pasitvirtino definas ::liux 15lt

#35693   cesius
 20 Lie 2007 16:19
Kiek girdejau tai pasiteisina Aises smiler GT, buldogas GT, kiaule raudona

#35694   senuks
 20 Lie 2007 16:23
:nujau-ne Turių aisės kiaulę.mano pirmasis jerkas :-D Prieš salmo jacką pagal visus kriterijus gauna į kaulus.O šiaip,mažu gimtinėn ledysi Česiau :?: Žadu sekmą dieną bandyt Draudenius. :cool:

#35695   cesius
 20 Lie 2007 16:31
Buvau Draudeniuos pries menesy, 9 peilius ysegiau, ten lydekos bijo slider salmo :grin: , neplanuoju y ten varyt. Varysiu y Ekete pajigaut eseriu. Turejau skestanty Jack, per pirma rybalke Eketej palaidojau :( .

#35696   senuks
 20 Lie 2007 16:40
Tai ekete pasak tavęs Balskai :?: Buvo kolega prieš 2dienas,GA siautėja.Mat ten reik turėt medž.žvejų draugijos biletiką.Su papr.negodyca.Manau tu ir taip žinai.Gavo rebiatos visi po 25lt baudos :-D

#35697   cesius
 20 Lie 2007 16:51
Ekete prie Klaipedos esantis ezeras, ten yr visoke giere, ta prasme klumpiniu klumpiu :grin:.Buvau Balskuose praita savaitgaly, 2 eseriukai 1 peilis ir 3 starkiniai kibimai :)

#35747   Xrapas
 23 Lie 2007 08:14
Truputį peksperimentavau su džerkiniais pavadėliais, ir galų gale pasirinkau tokį jų variantą:

PaveikslėlisPaveikslėlis
Pavadėlio ilgis, kaip "rekomenduoja ekspertai"- apie 1,5 masalo korpuso ilgio, vielos standumas ir toks tvirtinimo būdas praktiškai išeliminuoja kablių persimetimo galimybę, kuo įsitikinau dvi dienas pažvejojęs :roll: ...
Gal kiek netradiciška "apginkluoti" kiekvieną masalą individualiu pavadėliu, bet man taip pasirodė patogiausia. Žiedeliai arba segtukai tarp pavadėlio ir masalo laukiamo efekto nedavė- staigesnių Slaiderio pasisukimų metu kabliai kartais vistiek užkabindavo pavadėlį. Ultralight masalams naudojamos stygos galo susukimas stambiems masalams pasirodė nepatikimas, be to, ir krapštymosi daugiau... Mėginau formuoti stygos gale užsegimus- gaunasi visai pakenčiamai, bet dėl naudojamos kietos ir storos vielos (padarytas iš plonesnės toks užsegimas jau nelabai patikimas, traukiant koį kelmą gali išsitiesinti) daugiau tinkamas 12- 14 cm "gigantams":

PaveikslėlisPaveikslėlis

Turėjau abejonių dėl transportavimo patogumo, bet padarius tam naudojamos dėžutės pertvarose išpjovimus pavadėliai visiškai netrukdo:

Paveikslėlis

Na ir dėl vielos...Radau kažkokio troso gabalą, vielos apie 0,25 mm., cinkuotos, standžios, bet netrapios- pasirodė visai tinkamos tokiems pavadėliams:

Paveikslėlis

Gal būt tai ir nėra pats geriausias variantas, užsienio kataloguose yra specialių džerkinių pavadėlių:

Paveikslėlis

Tik parduotuvėse nesimato...Na bet ir tais savadarbiais likau visai patenkintas. Pamėginkit ;-)

#35752   senuks
 23 Lie 2007 09:43
Nu grąžiai tvarkais savo žyvcų ūkį :-D man nors šlakelį tavo meistiškumo :-D Vakar,per savo durną galvą !:nujop...! palaidojau jaxoninį jerkiuką.Sakau prieš temstant nulėksiu prie upikės,atseit išbandysiu.Dieną buvau šapalų,tai ant ritės buvo mono0,16mm,patingėjau persidėti barabaną su pintu.Tai volfr.pavad.tik uždėjau,nu ir.Trečias metimas-sėdi.Apie 2kg mano akei-padarė gerą ryvoką ir adjos amigos su visais pavadokais ir jerkais :-D

#35754   cesius
 23 Lie 2007 09:48
na ir nesiseka gi tau :grin: , praitais metais as Minijoj gaudziau sapalus su 0,14 stroft be pavadzio ir pasikinkiau 3kg lydy, bet man pasiseke, akuratna no uverena parprasiau y kranta.

#35756   senuks
 23 Lie 2007 10:07
Kolega buvo palėkęs prie upės,susirado zalpuką ir su 10cm jerku paėmė1,5kg,viena nuėjo stambesnė ir dakują smūgių turėjo.Vietiniai buvo pašiurpę,bo šalimais ant donkių stovėjo.Klausinėjo kas tas do stebuklings yr do masals :-D

#35757   cesius
 23 Lie 2007 10:12
Daug kas dar nezino sio budo(dzerkavimo), pries gera menesy rodziau fintus zvejems prie Gazgzdu skaidriojo, klausia manes tipo ka as cia tampau, o as prie ju akiu su husky jerk esery gera ir lydy ysegiau, dviem metimais. :grin:

#35758   blight
 23 Lie 2007 11:11
Geras, graziai padaryta. O reiktu pabandyt toki uzhsisegima pasidaryt kaip tu kataloginiu, tik ish kazkur reiktu kieta spyruokle rast. Ash tokia minti irgi brandinu, tik kazhin kaip laikytu, reiktu pabandyt koki svori uzhkabint ir patampyt. O tu Xrapai nebandei koki hanteli pakabint? Beje va tokios dezhikes slaideriams reiktu i man. Cia speju ish seniu?
Shiek tiek pajudejo reikaliukai del koto, atrashe pagaliau ish rovanos. Team dragonas man perbrangokas, tai sakew ka uzhsakytu Dragon HD. Tik kolkas neaishku kada parkeliaus, vel laukiu atsakymo... Galetu greiciau.
Blin jau 2 savaitglius neishejo pazhvejot (neskaitant uzhvakar kepinant saulei patvinusio nemuno zholiu ravejimo), tai kazhkaip siutas ima :evil: Greiciau tos atsotogos :neutral:

#35760   Xrapas
 23 Lie 2007 11:45
blight rašė: ...reiktu pabandyt toki uzhsisegima pasidaryt kaip tu kataloginiu, tik ish kazkur reiktu kieta spyruokle rast...
Mėginau, net ir modelį pasidaręs buvau (spyruoklę iš tos pačios vielos susisukau), bet pavadėlis perdaug griozdiškas pasirodė, o ir keičiant masalus vistiek pažaisti tenka. :roll:
Tų "individualių" pavadėlių gamyba labai greita, keturis Slaiderius "apginklavau" gal per 20 min., taip kad nežinau, ar apsimoka kažko dar ieškoti :donknow' .
Dėžutė iš "Senukų" :-ou-je , kažkur 4 Lt. Visai patogios vartiklėms ir džerkams.

#35763   Gdainius
 23 Lie 2007 12:22
Mėginau, net ir modelį pasidaręs buvau (spyruoklę iš tos pačios vielos susisukau), bet pavadėlis perdaug griozdiškas pasirodė, o ir keičiant masalus vistiek pažaisti tenka.
[/quote]
Pritariu, nes pats mėginau tokį pasigaminti.Iš 0.7 mm vielos gaunasi gremėzdiškas, o iš plonesnės-nepatikimas.Iš kokio storio vielos darai pavadėlius ir kur perki?Nusipirkau stygos 0.3 mm, bet manau, kad reikia kažkur 0.5 mm.O prie valo tvirtini pavadėlį per karabiną ar kaip nors kitaip?

#35764   cesius
 23 Lie 2007 12:38
Nereikalingi jokie karabinai, tai silpnoji grandis, kuri gali bet kada pavesti :!: Seka: valas, sukutis, ziedelis pavadis,ziedelis, dzerkas :!:

#35765   Xrapas
 23 Lie 2007 12:45
Plieninių stygų taip ir neradau: parduotuvėj tik kaproninės, bet 7- 10 cm Slaideriams darausi iš to nuotraukoj parodyto troso gijų; jų diametras apie 0,27- 0,25 mm. Pasitiksinsiu su mikrometru. Išmėginau- savo funkcijas atlieka, tokiu būdu prie masalo kilpelės pritvirtintas pavadėlis, bandant jį lenkti prie voblerio korpuso remiasi į jį prie nosies ir neduoda pavadėliui priartėti prie voblerio.
Manau, kad gitaros styga nebūtina, o ir minkštoka; pilnai tinka plieninės/cinkuotos troso gijos. Išsitiesinti tas bangeles ant gijos irgi nesunku: gerai įtvirtintą vielą stipriai pratrauki tarp rankų su pirštine, o paskui palygini pirštais.
Didesniems džerkams pavadėlį pasidariau iš neaiškios kilmės nerūdyjančio plieno vielos gabalo: radau namie, iš kur atsirado- neatsimenu... :oops: Bet paieškosiu apie 0,3- 0,5 mm tinkamos vielos ir pasidarysiu individualius kiekvienam.
Prie valo stygą tvirtinu per RAPALA tipo segtuką, kaip nuotraukoj.

#35766   cesius
 23 Lie 2007 12:51
Xrapas rašė:Plieninių stygų taip ir neradau: parduotuvėj tik kaproninės, bet 7- 10 cm Slaideriams darausi iš to nuotraukoj parodyto troso gijų; jų diametras apie 0,27- 0,25 mm. Pasitiksinsiu su mikrometru. Išmėginau- savo funkcijas atlieka, tokiu būdu prie masalo kilpelės pritvirtintas pavadėlis, bandant jį lenkti prie voblerio korpuso remiasi į jį prie nosies ir neduoda pavadėliui priartėti prie voblerio.
Manau, kad gitaros styga nebūtina, o ir minkštoka; pilnai tinka plieninės/cinkuotos troso gijos. Išsitiesinti tas bangeles ant gijos irgi nesunku: gerai įtvirtintą vielą stipriai pratrauki tarp rankų su pirštine, o paskui palygini pirštais.
Didesniems džerkams pavadėlį pasidariau iš neaiškios kilmės nerūdyjančio plieno vielos gabalo: radau namie, iš kur atsirado- neatsimenu... :oops: Bet paieškosiu apie 0,3- 0,5 mm tinkamos vielos ir pasidarysiu individualius kiekvienam.
Prie valo stygą tvirtinu per RAPALA tipo segtuką, kaip nuotraukoj.
Dar uzmirsai parasyti, kad reikia vielos susukimus uzlydyti su termofitu is Senuku elektros skyriaus :roll:

#35767   Gdainius
 23 Lie 2007 13:20
cesius rašė:Nereikalingi jokie karabinai, tai silpnoji grandis, kuri gali bet kada pavesti :!: Seka: valas, sukutis, ziedelis pavadis,ziedelis, dzerkas :!:
O ar ne geriau būtų valą tiesiog prie pavadžio rišti, be jokių žiedelių ir sukučių, nes gaunasi jau labai daug elementų, kurie irgi gali pavesti.Manau geriau vieną patikimą karabiną,kaip Xrapas siūlo ,nei tokį sumuštinį.

#35768   cesius
 23 Lie 2007 13:24
Kiekvieno teise rinktis, nesu profas, bet man taip labiau patinka. Esu skaudziai nudeges su karabinais, del to stengiuosi ju atsisakyti. Sukuciai reikalingi, nes lydekos virs 2kg megsta suktis kaip krokodilai :grin: .

#35769   Gdainius
 23 Lie 2007 13:39
cesius rašė:Kiekvieno teise rinktis, nesu profas, bet man taip labiau patinka. Esu skaudziai nudeges su karabinais, del to stengiuosi ju atsisakyti. Sukuciai reikalingi, nes lydekos virs 2kg megsta suktis kaip krokodilai :grin: .
Aš irgi nesu profas, o tik naujokas,todėl bandau eksperimentuoti ir ieškoti sau priimtino varianto.O kokio gamintojo naudoji suktukus,žiedelius?Paskutiniu metu suktukus naudoju tik "Berkley", nes kiek bandžiau šitie geriausi.

#35770   cesius
 23 Lie 2007 13:43
Pirkau Cortest suktukus su karabinais ir isardziau, sukuciai dzerkams o karabinai siukslinei. Laiko beroc 22kg.

#35771   Xrapas
 23 Lie 2007 13:46
cesius rašė:...Dar uzmirsai parasyti, kad reikia vielos susukimus uzlydyti su termofitu is Senuku elektros skyriaus :roll:
Jei tu čia rimtai :roll: - tai bereikalinga procedūra. Taip užvynioti vielos galai atlaiko žymiai didesnius apkrovimus, negu bet koks valas, ir papildomai juos tvirtinti nematau reikalo ;-) :-D

#35772   cesius
 23 Lie 2007 13:49
Cia Xrapai rimtai, cia del to, kad nekliutu valas uz nukirpto vielos galiuko.Man taip atsitiko ir pradejau lydyt.

#35773   senuks
 23 Lie 2007 13:57
Tai vis tik,kokie jūsų būtų atsiliepimai apie rapalos pavadokus.Man asmeniškai labai puikus praduktas :-D

#35774   Xrapas
 23 Lie 2007 14:37
cesius rašė:...Sukuciai reikalingi, nes lydekos virs 2kg megsta suktis kaip krokodilai :grin: .
Dėl džerkų ir suktukų turiu tokią nuomonę: gaudant sukriukėmis arba vartiklėmis suktukus dėti gal ir būtina, darydamas pavadėlius vobleriams suktukus naudoju irgi: nors masalas valo praktiškai nesuka, bet pati beinercinė ritė tą padaro neblogai.
Gaudant multiplikatoriumi, valas praktiškai visai nesusisuka, džerkai jam irgi jokio poveikio neturi... :roll: Kiek teko tyrinėti įvairius suktukus, prie didesnės apkrovos dėl trinties jie išvis nustoja dirbti. (Pakabinkit kelių kilogramų svorį prie valo atkarpos su suktuku ir pamėginkit sukti svorį. Pažiūrėk, kas suksis: valas ar suktukas?) Išimtis nebent RAPALOS ar panašūs suktukai su guoliais...
Taigi manau, kad jeigu suktukas prie džerko bus skirtas tik apsisaugoti nuo lydekos išsidirbinėjimų, savo vaidmens jis greičiausiai neatliks...o storas džerkinis valas tų kelių persukimų tikrai nebijos.
Be to, yra kitas pavojus: džerkaujant suktukas nuolat veikiamas gan stiprių smūginių apkrovų, ypač gaudant sunkesniais masalais ir pintu valu, todėl gan greit išsidėvi. Kai kurių masalų, pav., Yakima Bait Flat Fish instrukcijoje netgi siūloma nenaudoti jokių suktukų, nes didelė šio masalo vibracija greit “išzulina” suktuko komponentus.
Kartoju, čia tik mano nuomonė ir stebėjimų išvados, kiekvienas turėtų darytis ir jungtis pavadėlius, kaip kam atrodo geriau. Ateityje matyt išmėginsim visus variantus ir gims geriausias ;-)
Paskutinį kartą redagavo 1 Xrapas. Iš viso redaguota 24 kartus.

#35775   Xrapas
 23 Lie 2007 14:40
cesius rašė:Cia Xrapai rimtai, cia del to, kad nekliutu valas uz nukirpto vielos galiuko.Man taip atsitiko ir pradejau lydyt.
Tai kad pas mane jie nekyšo:

Paveikslėlis

...Išmokau formuoti, kai sukriukes gamindavausi ;-)
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 63
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė