Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#144957   Rolas
 06 Spa 2009 20:08
As pats naudoju neoprenines iki salnu (su nukirptais pirstais), tikrai rankai yra silciau ir suslapti jas nebaisu, o kai spusteli saltukas tai jau joks neoprenas neapsaugos tada jau geriau flisines. Vienos poros pirstiniu visiems atvejams tikrai nepakaks. Vot takie piragi...

#145743   apu
 12 Spa 2009 16:32
planuoju isigyti striuke siltesne. nusiziurejau sita:

http://www.rovana.lt/images/prekes/byro ... t-9676.gif

apziurejus pasimatavus kaip ir viskas puiku. isegamas "kailis", kvepuojanti - visumoj labai maloni. 339 pinigu

gal kas gali parekomenduoti ka nors is panasaus uz panasia kaina.

dekui.
 #158643   Tanius
 10 Gru 2009 21:38
Turiu toky klausimely, nes nelabai ysivaizduoju. Ar tokiu laiku su apatinem kelnem , ir pora treningu siltu, ylindus i PVC bridkelnes, kiek laiko juroje butu ymanoma braidzioti ir ar isvis ymanoma, salcio atzvilgiu?
 #158653   rytukas
 10 Gru 2009 21:55
pavasrį kai vandens temperatūra pakilo gegužės pradžioje, nonstop esu išstovėjęs 3-4h. kazbekas mane tą dieną matė, vos prašnekėjau. bet vanduo tada jau apie +8C buvo. dar prieš tai su saulium ir airiu kelis kartus buvom ir eilę katų be jų. tai manau, kad apie 45min.-1h turėtum išstovėti. vis tiek "mažiuko" eisi į kopas.
o rėdžiausi sekančiai, norfino drenažas, norfino fleesas, treningai arba demisezoninio rūbo apatinė dalis, ir kvėpuojančios bridkelnės.

vat kaip bus su pvc bridkelnėm nežinau, bet sauliusM tam turi super išeitį, į bridkelnes lipa su žieminio kostiumo kelnėm :gutgut
Tanius rašė:
Turiu toky klausimely, nes nelabai ysivaizduoju. Ar tokiu laiku su apatinem kelnem , ir pora treningu siltu, ylindus i PVC bridkelnes, kiek laiko juroje butu ymanoma braidzioti ir ar isvis ymanoma, salcio atzvilgiu?
 #158658   kazbekas
 10 Gru 2009 22:43
dabar su PVC, butu ziaurus reikalas. geguzes menesi - iskentetum valandele. Siaip, saltuoju metu l;aiku, juroje uz neoprena, niko geriau nera sugalvota.
 #159259   Taacis
 14 Gru 2009 11:06
Airis rašė:5mm vision ;-var-var.
Pritariu. Su http://www.thermowave.lt/ gaga kelnemis ir su Norfino CosyLine kelnemis- viskas buvo daugmazh OK, bet va su http://guahoo.ru/outdoor/thermals_socks/heavy ir + vilnones megstos kojines- koju pirshtai smarkiai shalo, todel teko baigti spiningavima pamojavus apie 45min. Kadangi pavasary panashiai apsirenges braidzhiau ir neshalau (tada naudojau SALMO neoprenines kelnias su batais, ne su kojinemis)- darau ishvada, kad vistik tos gerosios kojines Guahoo susineshiojo/susidevejo- ir nebasaugo nuo shalchio (kuo mane labai dzhiugino pavasary)...
 #159298   Tanius
 14 Gru 2009 14:25
Siandien romadoj visi tiesiog graibste MUND Trekking nasokus, kaina 25lt, tik nzn cia jau su nuolaida ar be ir ar isvis yra %, kazkas minejo, kad kojines geros, dar butu kokiu nuomoniu, nes kelias poras prie mano akiu paeme, tiesiai tik yejus y parduotuve :shock:
 #159306   kazbekas
 14 Gru 2009 14:46
kojnes is tiesu geros. pries kelis metus pradejau nuo Himalayan ar kaip jos ten. siuo metu jau turiu berods 4 poras. buvau atsisiuntes kazkokiu amerikonu kojniu po 12 dolaru, tai Mund kur kloas geresnes pasirode.
 #159321   ramkis
 14 Gru 2009 16:07
Mundai dobras reikalas. Turiu keliu rusiu, nesioju irgi keleta metu, visai seimynai pripirkau
 #159339   Rolas
 14 Gru 2009 18:47
Pataraciau perkant Mundo kojines, dar paziureti, kad butu uzrasas - antibakterial, tai visa diena prabuvus batuose, vakare kojos ir kojines neturi jokio kvapo. Smulkmena, ber maloni,,,
 #159363   Vitolis
 14 Gru 2009 21:12
Skridzas sake, kad ans ir visa savaite nenusmovys neshiojo ir tai da ish bumerio neraike lipt del kvapo
 #159399   Vitolis
 14 Gru 2009 22:57
Geros pancekos. Nesiskundziu. Turiu irgi 4 poras yvairiu modeliu. Taciau kai ziema shalta, na -10 ir daugiau, tai prie eketes ilgai negaliu pasedet. Reik pavaikshciot. Pernai nusipirkau turguje atveztas ish Norges grynos vilnones, storo mezgimo, kuris vienodas su Mund kojiniu mezgimu. Tokiom kilputem. Va tos tai tikrai shiltos. Po apacia pasimaunu drenazines plonytes ir kaifas. Batai pas mane uztektinai erdvus Kanadietishki, tai dabar ir shaltyje jokios problemos. O Mundus aunuos kai mazesnis minusas.
 #159414   Vitolis
 14 Gru 2009 23:24
Priesh pat paskutines atviro vandens sezono spiningavimo dienas, pagal zinovu rekomendacijas, nupirkau spiningavimui pirshtines Rapalos firmos.
Paveikslėlis
Spiningaut patogios tikrai. Tik va nera paliktas nei vienas plikas pirshtas. Persegant masala, reikia jas nusimaut. Bet su pirshtine paimt sugauta lydeka, starki (ir nemaza) labai patogu. Neslysta. Taciau su laiku sushlapus, pradeda shalt rankos kaip ir su bet kuriom kitom. Shiltesniu laiku turetu but neblogos. Matysim ziema(jei salygos leis) ar anksti pavasari upeliuose spiningaujant ar pasiteisins. Nepigios. 60 Lt.
 #159441   Hookaz
 15 Gru 2009 08:53
Paskutinem spiningavimo savaitem as ir paemiau pirstines. Rinkausi is Vision'o, tokiu Rapala kaip tavo Vitoli ir dar vienu berods irgi Rapala labai plonyciu bet su titaniniais ar kokiais ten siulais kurie atseit nepraleidzia silumos ir labai sildo. Nezinau kiek tiesos bet vizualiai laabai jau plonos ir nesiltos man jos atrode,o eksperimentuot ant saves nenoriu :-D pasirinkau patikrinta varianta Vision. ;-var-var. Tokias kaip Vitolio Rapalines pardavejas iskart numete i sona, sako eilines paprastos pirstines nevertos tokiu pinigu :roll:
 #159463   Vitolis
 15 Gru 2009 10:36
Hookaz rašė:Paskutinem spiningavimo savaitem as ir paemiau pirstines. Rinkausi is Vision'o, tokiu Rapala kaip tavo Vitoli ir dar vienu berods irgi Rapala labai plonyciu bet su titaniniais ar kokiais ten siulais kurie atseit nepraleidzia silumos ir labai sildo. Nezinau kiek tiesos bet vizualiai laabai jau plonos ir nesiltos man jos atrode,o eksperimentuot ant saves nenoriu :-D pasirinkau patikrinta varianta Vision. ;-var-var. Tokias kaip Vitolio Rapalines pardavejas iskart numete i sona, sako eilines paprastos pirstines nevertos tokiu pinigu :roll:
Tai ir ash gal nebuciau pirkes, taciau neseniai Druskininkuos buvo Salmolita sukvietusi visus savo platintojus :'blud;/ [Sv{in :yaaah! trims dienoms ir labai jau jas ishreklamavo, atseit patys isigije turi ir produktas ;-var-var. Eilini karta uzkibau ant reklamos. Reiks kita met imt Vision ir man.
 #159625   dagys
 15 Gru 2009 18:31
Vitolis rašė:Geros pancekos. Po apacia pasimaunu drenazines plonytes ir kaifas.
drenažinius apatinius turiu, o kojinių matyt neteko. Kur yr, kiek pinigų ir t.t. :?: apšvieskit tamsuolį
 #159641   Kairys
 15 Gru 2009 19:55
Dagy, įvesk į guglės paieškos laukelį "Mund" kojinės, ir pamatysi, kas per dalykas. Daugelis parduotuvių jas pardavinėja, aš vienerias turiu, šiaip apie 26 kainavo, ber pirkau su nuolaida, tai gavos apie 18 litų atrodo. ;-) Jų visokių būna, ir storesnių, ir plonesnių, ta prasme, skirtų dėvėti esant įvairiai temperatūrai, sudėtis gal visų panaši (medvilnė, elastanas, lykra ir pan.). Šiaip klausyk, ką Vitolis sako, jis gyvai daug dalykų savo kailiu išbandęs, tai ir nuomonę dažniausiai teisingą turi. ;uolrait Senas ribokas žino, ką sako. ;-) Saturnas iš jaunesniųjų, bet irgi su "mundais" draugauja. Žodžiu, ir jaunam, ir vyresniam jos tinka. ;-)
 #159654   BenasS
 15 Gru 2009 21:22
Pas mane tos Vision pirstines si sezona buvau nusipirkes. Ten pas jas visi pirstai atviri. Ir ka? ir sudas. 65 Lt sumokejau ir sala kaip salusios 'viarkt
 #159656   DainiusM
 15 Gru 2009 21:40
O man super tos atvirais galais, antri metai neatsidziaugiu... ir spiningaudavau su anom ir museliauju... ir ziema balalaika virpinau :ruko Tik jei ziema labai salta reikia turet antras- kumstines, kurios krestelejus ranka nuskrenda i pusni ;-var-var.
O, kad anos ne -20 temperaturai skirtos tai ir kanopu savininkui aisku gi... :ruko
 #159659   dagys
 15 Gru 2009 21:59
Kairys rašė:Dagy, įvesk į guglės paieškos laukelį "Mund" kojinės, ir pamatysi, kas per dalykas.
aš apie plonas drenažines klausiu, ne apie Mund
 #159676   Vitolis
 15 Gru 2009 23:22
dagys rašė:
Kairys rašė:Dagy, įvesk į guglės paieškos laukelį "Mund" kojinės, ir pamatysi, kas per dalykas.
aš apie plonas drenažines klausiu, ne apie Mund
Nerijau, pirkau net dvejas. Tik ne parduotuvej, o turguj. Gal ir pas jus buna kurie prekiauja Nato ir kitu ES karishkiu devetais yvairiais rubais, avalyne. Ash ish ten ir apatinius drenazinius vienus pirkau ir tas kojines ir Goritex kelnes nepershlampamas. Gers daikts o svarbiausia, kad papigiai. Turi ir tikrai geru batu. Vienus paemiau braidymui dar vasara. Laiko puikiausiai ir jokie raishteliai netruksta, nei kur atplyshta. Jei reikia, galesiu paziuret. jei dabar netures, uzsakysiu, nes ji gerai pazystu. I pm jei ka.
 #163665   Wytux
 08 Sau 2010 12:18
Vitolis, tu turi omenyje Utenos turgu kur prekiauja kariskais devetais rubais?
 #163854   Vitolis
 08 Sau 2010 22:17
Wytux rašė:Vitolis, tu turi omenyje Utenos turgu kur prekiauja kariskais devetais rubais?
Teisingai supratai. Tiktai vasara prekiaudavo ne vietiniai, o berods ish zemaitijos net kartu su zmona. Dabar prekiauja vietinis, buves Lietuvos kariuomenes pulkininkas. Tai pas ji neziurejau ar yra. Bet uzsakius, manau, kad atveztu.
 #163868   Wytux
 08 Sau 2010 23:31
Na yra tu karisku rubu visokiu. Pvz pirmieji Krasto Apsaugos tai buvo tokie nelabai kokie. Tada motina dirbo Krasto Apsaugoje, tai mazai devetu budavo galima gauti. Paprasta medziaga, jokiu ten Goritexu ar panasiai. Aisku, tada buvo tik po Nepriklausomybes atgavimo, tai kazko super tiketis gal ir nereikejo. Nezinau kaip dabar. Airijoje pavyko gauti ju armijos kelnes, tai pastebejau ju viena gera savybe- neperkanda uodai!!Atskrenta, nutupia ir bando ygelti, bet niekaip nesiakasi :) pasikankina ir skrenda velniop :) O ten tie turguje gali gauti tik lietuvisku ar is visos europos?
 #164430   audrutis
 11 Sau 2010 11:14
Gal kas galetumet parekomenduot itin tvirtas kvepuojancias bridkelnes spiningistams. Taip taip, spiningistams. Juk siaip bridkelnes kuriamos muselininkams, o pastarieji su jomis daugiau laiko praleidzia budami vandenyje. Mano propaguojamo spiningavimo stilius toks, kad as keleta km einu (daznai ivairiais bruzgynais ir panasiai), tada isibrendu ir pusvalandi pazvejoju, o tada vel einu. Baigus zukle dazniausiai tenka paejet link masinos 5-10 km. Zodziu isibrides vandenyje praleidziu 10-20 procentu zukles laiko, o visa kita laika sudaro intensyvus ejimas pakrante, brovimasis per bruzgynus ir tt. Taigi nuo tokios zukles Vision Extreme bridkelnes suvariau praktiskai per sezona :( Dabar ieskau kazko tokio, ko uztektu 3 sezonams (jei tokiu bridkelniu aisku yra). O Extremai mane pavede per siules, t.y. vidineje puseje yra siules ir jos apklijuotos tokia juostele, tai va ties ta juostele, tik isorineje puseje, truputi virs keliu vidinese slaunu pusese audinys visiskai prasitryne. Keliose vietose paklijavau, taciau atidziau bridkelnes apziurejus, matosi, kad prasitrint greit baigs visur ir klijavimas nebepades. Tai va tokia pas mane problema. O kaip jus kolegos tokias problemas sprendziate?
 #164438   vital(vilnius)
 11 Sau 2010 11:29
As savo biudzetinius Vision flywater jau trecia sezona nesioju :gutgut tik 2009 metu pradejo trupuciuka par siule leisti vienoi vietoi,tai praejau visus siules su Aqvasil kliju,ir ner problemu :gutgut tai galvoju sitam sezonui gal dar uzteks :-D
Kitos kelnes irgi pirksiu nebrangios ir turbut irgi Vision :cool: ,nematau prasmes pirkti pvzd Simms uz kokie 1500lt :roll:
 #164726   Vaidis
 11 Sau 2010 21:55
saturnas rašė:Airi , is kur perki juos , jei internetu tai nuorodzike gal mestelk :roll:
Aisės prekyba ;-)
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 148
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė