Kleckas1978 rašė:Muitas drabuziams is tekstiles 12%
http://www.muitai.lt/lt/populiarus-muitu-tarifai
Jeigu prekių vertė be transporto išlaidų neviršija 75 Lt daugumoje atvejų jokie importo mokesčiai nebus taikomi. Jeigu prekių vertė be transporto išlaidų viršija 75 Lt, tačiau neviršija 510 Lt, mokėti reikės 21 proc. PVM nuo prekių vertės ir transporto išlaidų.
Jeigu prekių vertė be transporto išlaidų viršija 510 Lt, mokėti reikės PVM ir muitą priklausomai nuo prekių rūšies.
http://www.muitai.lt/lt/duk

Užsisakęs siuntinį iš Cabelas iš anksto deklaravimui reikalingus duomenis nusiunčiau emailu muitinei. Tai muitinė "atsidėkojo" - pirmąsyk gyvenime man pridėjo 12% muitą rūbams, nors prekių vertė be transporto sudarė
tik truputį virš 300 litų.

Taip atsitiko šiandien - penktadienį. Susimokėjau, bet kitą savaitę pasiaiškinsiu jau vien dėl to, kad ateityje tokių klaidų nebedarytų.
Šiaip pastebėjimas - kiek siunčiuosi iš Cabelas, tai parduotuvė nė karto nepadarė klaidos, o muitinė per kelis metus gal net 5 skirtingus variantus apmokestindama yra suskaičiavusi

, nors įstatymai nesikeitė. Oi, nepasiekė kokybės užtikrinimas išmuitinimo tarnybos. Vienu metu per krizę muitinė specialiai sąmoningai darydavo klaidas vartotojo nenaudai, nes perdaug biurokratijos reikia įveikti, kad susigrąžinti permokėtą sumą. Tąsyk siunčiausi tris siuntinius maždaug kas savaitę, ir man priskaičiuodavo PVM-ą už "orą", tai yra net už nuolaidą, kurią davė parduotuvė, kuri pažymėtą sąskaitoje (sąskaitoje parašyta maždaug taip "suma 100 USD, nuolaida 20 USD, sumokėta 80 USD", bet Lietuvoje PVM-ą skaičiuodavo nuo 100 USD). Paskambinu muitinėn po pirmos klaidos, ją tuoj pat pripažįsta. Bet po savaitės ateina kitas siuntinys ir vėl ta pati klaida, dar vėliau ateina trečias - ir vėl tas pats. To niekaip nepavadinsi atsitiktine klaida. O kad ištaisyti muitininkų klaidą jų reikalavimai tokie - neimi siuntinio pašte, rašai prašymą perskaičiuoti apskaičiuotą muitą, jį kartu su siuntiniu siunti atgal Vilniun ir po kelių savaičių muitinė gal teiksis pasitaisyti.

Marazmai. Žiūrėsiu, ką šįsyk pasakys dėl 12% muito klaidos. Seniau esu siuntęsis žymiai didesnės vertės siuntinių ir niekad negaudavau jokių muitų, o tik PVM-ą.