Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #303791   fortas
 08 Rgs 2011 14:32
Tironas rašė:niekada anxciau negamino POWER PRO tokiu diametru 0,06. todel itarima turiu kad nusipirkai tiesiog fufeli.
visą gyvenimą matau tokį:D yra ir 0,06 ir berots 0,08 ar 0,09
 #303823   Vitolis
 08 Rgs 2011 15:40
Vakar vos sulaikiau save nenupirkęs Pontunčiko eight braid 0,14, bais jau jis man patiko :) Toks minkštutis :gutgut Turėt gerai žiedeliais slyst. O su Daivom ir minkštas draugauja neprastai.
 #303959   SauliusM
 08 Rgs 2011 21:59
Vitolis rašė:Vakar vos sulaikiau save nenupirkęs Pontunčiko eight braid 0,14, bais jau jis man patiko :) Toks minkštutis :gutgut Turėt gerai žiedeliais slyst. O su Daivom ir minkštas draugauja neprastai.
as 0,16 eight braida pasiemiau. i certeita susivyniojau. net zvejot nebereik. vien nuo vaizdo pasitenkinima jauti. ziema kai ledas uzeis ant tumbackes matomoj vietoj pasidesiu. kartais pasukiosiu. bus lengviau pavasario laukt. :lol:
 #303965   Vitolis
 08 Rgs 2011 22:13
SauliusM rašė: as 0,16 eight braida pasiemiau. i certeita susivyniojau. net zvejot nebereik. vien nuo vaizdo pasitenkinima jauti. ziema kai ledas uzeis ant tumbackes matomoj vietoj pasidesiu. kartais pasukiosiu. bus lengviau pavasario laukt. :lol:
Nenervink. Jau vakar gailėjaus kad neėmiau '''bum Bet pamislijau, kad gal geriau tą šedevrą iš Romados paimsiu. Ne kožną dien tokia akcija už gęrą kotelį :)
 #303972   SauliusM
 08 Rgs 2011 22:54
Vitolis rašė:pamislijau, kad gal geriau tą šedevrą iš Romados paimsiu. Ne kožną dien tokia akcija už gęrą kotelį :)
as tai taves nesuprantu. nu nafig tau tas kotas jei legenda turi? :roll:
 #303977   Vitolis
 08 Rgs 2011 23:03
SauliusM rašė:
Vitolis rašė:pamislijau, kad gal geriau tą šedevrą iš Romados paimsiu. Ne kožną dien tokia akcija už gęrą kotelį :)
as tai taves nesuprantu. nu nafig tau tas kotas jei legenda turi? :roll:
:-D :-D :-D :tia-tau
 #303991   vk
 09 Rgs 2011 07:04
fortas rašė:nu ir pats pirmas 0,06 :?:
Klaustuko nebereikia, nes juk čia duomenys iš gamintojo saito. :)

Beje, įdomus atradimas - PowerPro ėmė gaminti aštuongyslį pintuką, kuris net šiemet parodoje pripažintas geriausiu metų pintuku: http://www.powerpro.com/publish/content ... slick.html
Gavau iš Fishing-mart.com.pl reklaminį emailą, tai jame anonsuoja šį naują PowerPro valą, žada, kad rugsėjo pabaigoje jį gaus.
Dar Fishing-mart.com.pl rašo, kad dovanos po Rapalos voblerį kiekvienam, kuris pirks Sufix 832: http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/en ... 10094.html :-D

Taip kad SauliauM :ks> , nebegalėsi žiemą džiaugtis ant spintelės padėtu certeitu su tuo tavo pintuku, nes jis jau moraliai paseno... :-D
 #303993   vk
 09 Rgs 2011 07:18
Ne poreikio, o smalsumo vedamas :-D atsisiunčiau tokį 4 lbs stiprumo monovalą: http://www.cabelas.com/catalog/product. ... basket.jsp
4lbs - tai 1.8 kg, pas mus toks stiprumas deklaruojamas maždaug 0.11 mm storio valams. Dėl amerikietiško požiūrio tikėjausi, kad bus storesnis, o faktiškai valas pasirodė net 0.23 mm storumo ir toks stiprus, kad negaliu plikom rankom nutraukti nerizikuodamas susipjaustyti odą. :-D
Dar va toks valas pabandymui atkeliauja: http://www.cabelas.com/catalog/product. ... basket.jsp
 #304011   SauliusM
 09 Rgs 2011 08:30
vk rašė:nes jis jau moraliai paseno... :-D
labai drasus pareiskimas. YGK savo ultra jigmanus jau ne vienus metus gamina ir visas pasaulis juos zino. kas cia per produktas tas powerpro bus tai dar laikas parodys. visgi pripazino ji ne geriausiu is principo o geriausia naujove jei atidziau paziuretum. jei kitos naujoves salia buvo gaidiskos kokios tai tas pripazinimas toks taipsakant... :-D

ir siaip pasiziurek atidziau aprasyma. jis gi dengtas tas powerpro, ir smarkiai jauciu. del ko ji labiau reiktu su fireline braid lygint o ne su YGK ar Gamakatsu kokiu minkstu 8 braidu.
vienu zodziu powerpro ir fireline 8 braidai bus multikam. o o beinertsinem as matyt pasiliksiu prie minkstuciu YGK, nu gal dar gamakatsu nes biskiuka pigesnis :tia-tau ir tu tikruju japonisku PE 8 braidu is kabylos papigiaja neatsisiusi. :tia-tau teks bent 150 o tai ir 200 lituokliu uz spule klot :-D
Paskutinį kartą redagavo 1 SauliusM. Iš viso redaguota 9 kartus.
 #304063   vk
 09 Rgs 2011 10:36
SauliusM rašė: ir tu tikruju japonisku PE 8 braidu is kabylos papigiaja neatsisiusi. teks bent 150 o tai ir 200 lituokliu uz spule klot
dar neatsizaidei su kabylos shyrpotrebu? :-D
Šiemet mano žvejybos pasikeitė dėl to, kad pradėjau į valtį imti 7 metų sūnų. Jis žvejas-teroristas ta prasme, kad niekada manęs nebeišleidžia vieno žvejot, net ir tada, kai žvejodavom 10 vakarų iš eilės, ir spaudžia mane važiuot žvejot, net kai aš tingiu. Kadangi jo sugebėjimai ir įgūdžiai dar nekokie, tai pradėjęs nuo mikrinimo vėliau gerokai perėjo prie plūdinės. Esmė ta, kad dėl jo man šiemet teko pabandyt tokias žvejybas, kokiomis jau seniai neužsiminėjau - plūdinės, žvejyba mailiukais, karšių gaudymas. Ir kaip nekeista, keliskart nauji bandymai labai pasiteisino - apturėjom kelias tiesiog rekordines ešerių ir karšių žvejybas. Rezultatą davė ne kokie nors ypač brangūs geri įrankiai, o tiesiog žvejojimas kitaip nei įprastai. Žuvims buvo nusispjauti į sūnaus naudojamą storoką valą. Mano nuomone, valas už "200 lituokliu" man beveik nieko nepadėtų, esmė ne įrankiuose, o ežero ar žuvų pažinime ir eksperimentavime. Šiemet žvejybose atsisakiau tam tikrų dogmų ir paprasčiausiai mėgaujuosi žvejybomis. ;;yel
 #304080   SauliusM
 09 Rgs 2011 10:52
vk rašė:Šiemet mano žvejybos pasikeitė dėl to, kad pradėjau į valtį imti 7 metų sūnų.
dziaugtis turetum. maniskiam gal dar biski per anksti. nors siemet jau su pludine viena eseri pagavo, bet dar pats iki galo nesuprato kas ivyko. stovi tik, ziuri nustebes ir sako, zuvis am padare... :lol:
vk rašė: Mano nuomone, valas už "200 lituokliu" man beveik nieko nepadėtų, esmė ne įrankiuose, o ežero ar žuvų pažinime ir eksperimentavime. Šiemet žvejybose atsisakiau tam tikrų dogmų ir paprasčiausiai mėgaujuosi žvejybomis. ;;yel
pirmas ir antras sakiniai sitoj citatoj viens kitam priestarauja. valas uz 200 reikalingas ne tam kad kilkes daugiau kibiru primustum, o tam kad su juo zvejodamas jaustum didesni malonuma ir tenkitum ne tik mesos prilupimo bet ir siokius tokius estetinius poreikius.
 #304102   vk
 09 Rgs 2011 11:22
SauliusM rašė: pirmas ir antras sakiniai sitoj citatoj viens kitam priestarauja. valas uz 200 reikalingas ne tam kad kilkes daugiau kibiru primustum, o tam kad su juo zvejodamas jaustum didesni malonuma ir tenkitum ne tik mesos prilupimo bet ir siokius tokius estetinius poreikius.
Aš kažkiek esu "paprastumo" žvejyboje šalininkas. Kam brangus įrankis, kurį po to gaila sulaužyti/sugadinti ir reikia labai saugoti, jei panašius įspūdžius/rezultatus duoda paprastesnis įrankis? Pavyzdžiui, gaudant lydekas mane pilnai tenkina nebrangūs amerikietiški 15 lbs pintukai. Bandžiau kelis tokius, visi jie man geri ir nereikia man nei plonesnio, nei geresnio pintuko tokioms žvejyboms, paskutinius pirkau tik tam, kad norimos spalvos turėčiau :-D . Kalbant apie mikrinimą situacija truputį kita, dar yra kokybės skirtumas pagal kainą, tikiuosi, kad greitu laiku tas skirtumas žymiai sumažės. Tačiau vistiek man pagrindinį įspūdį žvejyboje palieka užkibusi žuvis, o ne naudojamo valo estetiškumas. Man geriau tegu ešerys užkimba ant neestetiško valo negu tuščiai pramojuoti superestetišku valu. :-D
 #304106   SauliusM
 09 Rgs 2011 11:28
vk_, ar tu bandei kada tuos brangius irankius jei sakai, kad jie duoda panasius ispudzius?
o seip jau ne viena kart rasiau sitam forume. jei sunkiai dirbi ir gyveni viena karta, tai kodel turetum sau kazko neleisti?
 #304116   Evaldas Z
 09 Rgs 2011 11:53
pritarciau Sauliui del malonumo zvejojant gerais suderintais irankiais. pats jauciu silpnybe irankiams (ne tik zukles srityje). butent del to naudojimosi gerais irankiais (pagal mano kisene...) malonumo likau tik prie spiningu, nes ta pati gera ir gerai suderinta dugnine, gulinti ant atrameliu man jokio malonumo neteikia (ypac kai kibimas vangus ar net nulinis). kadangi ant zoro retai uztaikau ir super eldoradu nzn, tai visos smulkmenos, is kuriu susideda procesas, man yra svarbios.
 #304145   vk
 09 Rgs 2011 13:51
SauliusM rašė:vk_, ar tu bandei kada tuos brangius irankius jei sakai, kad jie duoda panasius ispudzius?
o seip jau ne viena kart rasiau sitam forume. jei sunkiai dirbi ir gyveni viena karta, tai kodel turetum sau kazko neleisti?
Be abejo, į klausimą ar bandžiau geriausius įrankius, atsakysiu "ne" :) . Čia tu pas mus pasižymi ypač dideliu gerų įrankių bandymu, tai gal tu ir gali pasakyt "ar radai laimę taip beeksperimentuodamas"? :) Tiesa, ta pačia proga gal gali paaiškinti, kodėl paskutiniai tavo įsigyti du spiningai iš Romados yra tokie vidutiniški, toli gražu ne tokie, kokius dažnai sau leidi? :eek:

Jei traukdamas masalą ranka pajuntu ir atskiriu, kad kliuvo žolytė ar bakstelėjo ešeriukas, tai kažko daugiau man nelabai ir reikia. Na nesitikiu aš pajusti paskui masalą plaukiančios žuvies. :-D Gal taip yra dėl gana paprastų mano žvejybų, negaliu ginčytis, gal kitiems kitokiomis sąlygomis tikrai svarbu kažkas daugiau. Kiek esu bandęs papildomai ploninti/gerinti įrankius, tai ypatingo efekto nepastebėjau.
Be abejo, neverta neigti gerų įrankių naudos/malonumo, bet nereikia ir perdėti to reikšmės. Nuo tam tikro kokybės lygio einant toliau aukštyn įrankiai daugiau prideda įsivaizduojamos nei realios naudos, o didžiausią pranašumą geri įrankiai prieš blogus turi tada, kai nekimba žuvys. :-D Elitiniu spiningu "lengviau" tuščiai pramojuoti nei prastu, o va kai kimba žuvys tai jau nebe tiek svarbu kuo jas trauki. :)
 #304150   SauliusM
 09 Rgs 2011 13:58
vk rašė:kodėl paskutiniai tavo įsigyti du spiningai iš Romados yra tokie vidutiniški, toli gražu ne tokie, kokius dažnai sau leidi? :eek:
pirmaji nuziurejau pas Xrapa ir idomu buvo isbandyt paciam. antraji pirkau vien del ilgio. nes tokio ilgio dzerkiniu kotu be agat ir sito kur paemiau daugiau nezinau, o agato rites laikiklis mane totaliai uzknisa. bet cia jau ne valu o kastinginiu kotu tema. ir pas mane kotu labai visokiu yra nuo brangiu iki visiskai papigiajsku. kai tikslas pagaut zuvi ir tam reikalingas kazkoks specifinis kotas, kuriuo retai naudosiuos, tai tas retai naudojamas gali but ir papigiajskas. o jau tam kuo daznai naudojuos tai kapeiku negailiu dazniausiai.
 #304156   oli
 09 Rgs 2011 14:14
vk rašė: Nuo tam tikro kokybės lygio einant toliau aukštyn įrankiai daugiau prideda įsivaizduojamos nei realios naudos
o vo chia tai ash pilnai sutinku,tiesa byloji ;uolrait
 #304159   SauliusM
 09 Rgs 2011 14:27
oli rašė:
vk rašė: Nuo tam tikro kokybės lygio einant toliau aukštyn įrankiai daugiau prideda įsivaizduojamos nei realios naudos
o koks skirtumas ar ta nauda reali ar isivaizduojama? nebukit materialistais, svarbiausia, kad tai nauda.
nes kitaip tai po siai dienai gaudytumem is kadagio iskirstu kotu prie kurio su izoliacija privyniota nevska katuska ir ziedai is vielos susukti.
ir tarp kitko pazystu, kas butent tai po siai dienai ir gaudo ir dar tureciau pasakyt visai neprastai pagauna.
 #304185   oli
 09 Rgs 2011 16:19
SauliusM rašė:
oli rašė:
o koks skirtumas ar ta nauda reali ar isivaizduojama? nebukit materialistais, svarbiausia, kad tai nauda.
nes kitaip tai po siai dienai gaudytumem is kadagio iskirstu kotu prie kurio su izoliacija privyniota nevska katuska ir ziedai is vielos susukti.
ir tarp kitko pazystu, kas butent tai po siai dienai ir gaudo ir dar tureciau pasakyt visai neprastai pagauna.
nu veikejas ziuriu kaip visada savo repertuare :lol: isibangaves :lol: uztenka tik papusti ir bangos pakyla :lol: prie ko chia materialistai?praktikai sakychiau :lol: prie ko chia nevskos ir kitos atgyvenos,gi nesako kad reik jau nusiprastint iki pigiausio,kodel tarkim zvejoju "biomsteriais" o ne "aero techniumais"(kuriuos shiuo metu galechiau sau leisti),papraschiausiai man reik daikto kuris atliktu savo darba,butu patvarus,geras,patogus,o susimesdamas tos "techniumus" turechiau tapati,pasizaichiau,padziugauchiau ir dar galechiau vyjabnuca priesh kazkatai kad juos turiu,vot ir visas man skirtumas butu,kurio neliktu praejus kuriam laikui,visas pontas tu brangiausiu irankiu ir yra kad noras juos ishbandyt,pasizaist su jais arba vyjabnutsa priesh kitus,o kiek realiai jie reikalingi zvejyboj?????apie ka zmogus ir parashe,pasizaidimo dziaugsmas nauju barngiu daiktu ir reali jo nauda eilinej zvejyboj....taip ir man yra skirtumas tarp-shudo-gero-brangaus gero,nori ish daikto darbo perki gera,nori ish daikto laikino kaifo ir darbo perki brangu gera,o ju darbas zvejyboj kaip ir lygu lygu,taip kad ash asmeniskai perku gera o kaifa susirandu kitur,tarkim traukdamas bassus :lol: jai kazkamtai vis dar reikia kaip darzeli pasizaisti,kaip sako jai "v zope detsvo zaigrala i neperestajot marshy igrat",yra tam pinigu,noro ir salygu nu tai kodelgi ne :lol:
 #304212   Ovkas
 09 Rgs 2011 18:30
Iš savo kuklios patirties galiu pasakyti kad turint gera įrankį tikrai smagiau juo naudotis, nei kokiu pigumėliu.
Seniau gaudžiau Byronu už ~150 lt.
Bet kai papuolė proga įsigyti Croixa naudota nebrangiai, tai neatsidžiaugiu po šiai dienai.
Vis tik ta kaina lemia eile dalykų, kaip geresni žiedai sudėti, blanke mažiau stiklo ir .t.t

Manau geriau turėti viena kokybiška nei 3 pigumelius.
Nes jeigu kalbant kas daigiau žuvies gaudo tai - tinklas '''bum
 #304253   jordza
 09 Rgs 2011 23:00
Ovkas rašė:Vis tik ta kaina lemia eile dalykų, kaip geresni žiedai sudėti, blanke mažiau stiklo ir .t.t
uj kaip klystat...
tai lengvumas, ilgaamziskumas, jautrumas, patikimumas ir aisku is viso to sekantis - malonumas :lol:
 #304286   oli
 09 Rgs 2011 23:52
Ovkas rašė:Iš savo kuklios patirties galiu pasakyti kad turint gera įrankį tikrai smagiau juo naudotis, nei kokiu pigumėliu.
Seniau gaudžiau Byronu už ~150 lt.
Bet kai papuolė proga įsigyti Croixa naudota nebrangiai, tai neatsidžiaugiu po šiai dienai.
Vis tik ta kaina lemia eile dalykų, kaip geresni žiedai sudėti, blanke mažiau stiklo ir .t.t

Manau geriau turėti viena kokybiška nei 3 pigumelius.
Nes jeigu kalbant kas daigiau žuvies gaudo tai - tinklas '''bum
nu tai apie ta ir buvo kalba,kad ne koks shudas,o tarkim kad ir tavo St.Croix ir yra "geras" irankis,o tarkim koks Daiwos morethan brandzino "brangus geras" ir *PYP* toks zvejybai realiai nereiklingas,tas St.Croix tikrai atliks savo darba neka praschiau...
 #304290   oli
 09 Rgs 2011 23:59
SauliusM rašė:
oli rašė:yra tam pinigu,noro ir salygu nu tai kodelgi ne :lol:
apie ka as ir kalbu.
nu :lol:
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90