Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #209471   Skumbrotas
 20 Lie 2010 11:58
SauliusM rašė:Skumbrotai, ne vienas lietuvis rimtai pasedes ant menkiu dzigavimo is valties lietuviskoj Baltijos pakrantej (pabreziu, dzigavimo is valties o ne pilkeriavimo is barkaso) susirinkinejo spininginius kotus ant kastinginiu st.croix avid blanku... ir ne is neturejimo ka veikt ar dyko buvimo tokius kotus susirinkinejo, visgi ne kapeikas tas malonumas kainuoja.
Kiekvieno asmeninis reikalas kiek tų kapeikų kam išmest :) Man, prie mano turimos pūslės ir supratimo kur gaudyt užtenka dviejų spiningiukų, vieno galvom iki 30g, kito iki 80g. Jei kas mąsto, kad iš valties jūroj kuo toliau numesi tuo daugiau sugausi, tai tegu tuom ir vadovaujasi, man atrodo kad šiuo atveju užmetimo nuotolis esminės įtakos nedaro, svarbiau surasti menkių būrį :donknow' ....
 #209472   SauliusM
 20 Lie 2010 12:08
nu apie uzmetimo nuotoli tai kalbos nebuvo :lol:

man asmeniskai uztenka ir to vieno penn charisma anksciau mineto jurai. nors turiu ir kaip tu minejei dzerkini koteli iki 90gr, bet tas pas mane suraus vandens nemates ir visai kitiem tikslam naudojamas.
 #209474   Skumbrotas
 20 Lie 2010 12:17
Tada gal paaiškink kur ta prasmė susirinkinėt kažkokius tai kotus ant superduperinių brangių kastinginių blankų ir ne iš kaip pats minėjai "neturejimo ka veikt ar dyko buvimo" :?:
 #209476   SauliusM
 20 Lie 2010 12:45
o tu paimk ir nusipirk ka nors padoraus spininginio. va tada ir suprasi kur prasme. aisku galima galvot apie kokio ale evergreeno pirkima. bet kai anas kainuoja ~450$ tai ir is avido kazka rinkt pigiau gaunas gerokai...
ai nu aisku galima ir nesusirinkinet, o koki inshore avida bandyt pirkt:
http://www.stcroixrods.com/product/avid-series-inshore
pvz man visai gal ir patiktu AIS70HF modeliukas
alebet irgi ne kapeikas kainuoja ir ne taip as daznai tas menkes gaudau, kad tokius pinigus ant koto jom mesciau. tai va ir naudojuos nutiuninguota penn'o charizma. nors ta charizma su visom investicijom i jos tiuninga irgi palei 400 man atsistojo, tai ne taip jau ir pigiai. dar antra tiek slammer rituke, nu tai va ir prasom, toli grazu ne pats "kruciausias" menkinis komplektelis uz ~800 tautisku. ai nu dar pinto valo spule 50 lituokliu, masalai...
kaipsakant, visa prasme piniguose.
 #209479   Skumbrotas
 20 Lie 2010 13:04
Čia jau prasideda pilstymas iš tuščio į kiaurą, nes pats kiek suprantu spiningauni su tuo savo pilkeriniu kotu ir nesi menkėms bandes nieko subtilesnio.
Išbandžiau aš tom menkėms visokius kotus, todėl tikrai man iš tavo teorinių išvedžiojimų nelabai ką naudingo eina atsirinkt. Palauksiu geriau kol kas iš tų tavo minėtų jūrinių rodbilderių apsireikš, gal ką konkretesnio pasakys :/braj;
 #209480   SauliusM
 20 Lie 2010 13:12
sakyt kad tas mano kotas yra nesubtilus ir pilkerinis ne visai korektiska.
jei zinai ka nors subtilesnio uz panasius pinigus, tai duok zinot.
o bandyt esu bandes ir kitokius kotus as, iskaitant ir dziginius/starkinius, bet apsistojau ties situo.
nu nera man patogu dzigaut su multiku nors tu ka, nors tikrai bandziau ivaldyt dzigavima multu ne viena syki ir matyt dar bandysiu.

na o is tu veikeju, kurie is avidu susirinkineja menkinius kotus, tai bent vienas niku Fabai cia kartais uzsuka. tai gal ka ir pakomentuos nuo saves jei uzsuks.
 #209483   Xrapas
 20 Lie 2010 13:15
henyte rašė:
SauliusM rašė:su viena salyga turbut, kad bus gaudoma su multiku.
Tikrai taip , salyga butina ...
Kas dėl džerkinių kotų- pas DRAGON esu matęs kelis modelius, pritaikytus beinercinėms ritėms, na, kad ir Fatso Jerk:
http://www.firmadragon.pl/strony/oferta ... enium.html
Rovanoj Dragon berods Mystery Slider/Fatso irgi mačiau džerkinį, bet be "gaiduko". Kaina akurat ~ 100 Lt :lol: .
 #209487   SauliusM
 20 Lie 2010 13:25
Xrapas rašė:Kas dėl džerkinių kotų- pas DRAGON esu matęs kelis modelius, pritaikytus beinercinėms ritėms, na, kad ir Fatso Jerk.
nu va visai idomus variantas tas Fatso Jerk. neteko man tokio uzmatyt kur nors pardavime gyvai. aisku dar lieka atviras dzerkinio koto skambumo/tikimo dzigavimui klausimas...
 #209488   SauliusM
 20 Lie 2010 13:32
Skumbrotas rašė:
SauliusM rašė:sakyt kad tas mano kotas yra nesubtilus ir pilkerinis ne visai korektiska.
....
http://www.fisch-server.de/produkt_1341 ... -620g.html
Wurfgewicht (g): 180-620 :superšokas
Kur čia subtilesnį berasi.... :lol:
as jau pirmai rasiau, kad nezinau visiskai ka reiskia tas uzrasas iki 620gr nes su realybe tai neturi nieko bendro. butum skaites, butum pastebejes. realiai su juo mest gali na mazdaug 120gr. nu ot syli balionu 150gr. aisku nemetant o nuleidziant statmenai zemyn, ir 250-300gr pilkeriai normaliai su juom tampos. bet net ir vertikaliai zemyn nuleidus 380gr pilkerioka, jau biskiuka pereboras tam kotui jauciasi. tai va, jei nori, gali kabinetis prie uzrasu ant jo, o realybe yra kitokia ir as ziuriu i tai kas yra realybej, o kad ten kazkokiu neaiskiu skaiciu prirasyta, tai mane mazai jaudina.
pagal savo akcija, kastinginis avidas su deklaruojamu uzmetimu iki 3oz (84gr) yra ziauresnis kotas uz ta charizma. tik kad lengvesnis gerokai, bet ir kainuoja gerokai brangiau. Skumbrotai, tu mane su ta charizma gaudanti menkes bene pora kart jau matei ir man rods rodziau as tau ta kota. negi nepameni? arba gal aisku nelabai demesi atkreipei...
 #209490   Skumbrotas
 20 Lie 2010 13:38
SauliusM rašė:....dar lieka atviras dzerkinio koto skambumo/tikimo dzigavimui klausimas...
Menkių džigavimui, juolab su 50-75g galvom, tas skambumas dafeni, kai kala svarbu kotą išlaikyt rankose :!: :-D
 #209491   SauliusM
 20 Lie 2010 13:40
Skumbrotas rašė:
SauliusM rašė:....dar lieka atviras dzerkinio koto skambumo/tikimo dzigavimui klausimas...
Menkių džigavimui, juolab su 50-75g galvom, tas skambumas dafeni, kai kala svarbu kotą išlaikyt rankose :!: :-D
gal ir dafeni, bet man tai smagu, kai ne tik dugna jauciu, bet palei pojucius i ranka gali pasakyt ar dugnas smelis, ar akmenys ar dumblas koks... beje, su mineta charizma butent tai tikrai jauciasi.
 #209492   Skumbrotas
 20 Lie 2010 13:45
SauliusM rašė:as jau pirmai rasiau, kad nezinau visiskai ka reiskia tas uzrasas iki 620gr nes su realybe tai neturi nieko bendro. butum skaites, butum pastebejes. realiai su juo mest gali na mazdaug 120gr. nu ot syli balionu 150gr.
Nu jau šiek tiek subtiliau :-ou-je
SauliusM rašė: Skumbrotai, tu mane su ta charizma gaudanti menkes bene pora kart jau matei ir man rods rodziau as tau ta kota. negi nepameni? arba gal aisku nelabai demesi atkreipei...
Spiningaujant/džigaujant nemačiau !nea! Atsimenu tik arklinę strimėlę :gutgut ant arklinio pilkerio su tuo kotu tavo pagautą :-ou-je
 #209493   SauliusM
 20 Lie 2010 13:51
Skumbrotas rašė:Spiningaujant/džigaujant nemačiau !nea! Atsimenu tik arklinę strimėlę :gutgut ant arklinio pilkerio su tuo kotu tavo pagautą :-ou-je
tai mes kartu dzigaut ir nebuvom neikart, tai ir negalejei matyt. bet pati kota tai matei. tai va turetum suprast apie kalba. o ta strimele ne ant pilkerio o ant "cheminio ginklo" pagauta buvo. :lol:
 #209496   Skumbrotas
 20 Lie 2010 13:55
SauliusM rašė:gal ir dafeni, bet man tai smagu, kai ne tik dugna jauciu, bet palei pojucius i ranka gali pasakyt ar dugnas smelis, ar akmenys ar dumblas koks... beje, su mineta charizma butent tai tikrai jauciasi.
Dugnui jaust svarbus koto jautrumas kai gaudoma su galvom iki maždaug 30g, su dvigubai sunkesnėm jau jaučiasi su bet kum praktiškai. O dėl viso kito paminėto yra echolotas, be kurio šiaip jau nėra net prasmės plaukt menkių džigaut :roll:
 #209497   SauliusM
 20 Lie 2010 13:59
Skumbrotas rašė:
SauliusM rašė:gal ir dafeni, bet man tai smagu, kai ne tik dugna jauciu, bet palei pojucius i ranka gali pasakyt ar dugnas smelis, ar akmenys ar dumblas koks... beje, su mineta charizma butent tai tikrai jauciasi.
Dugnui jaust svarbus koto jautrumas kai gaudoma su galvom iki maždaug 30g, su dvigubai sunkesnėm jau jaučiasi su bet kum praktiškai. O dėl viso kito paminėto yra echolotas, be kurio šiaip jau nėra net prasmės plaukt menkių džigaut :roll:
tikrai ne su viskuom jaucias. pvz su mitchel elite spin turejau toki iki 35gr uzmetimo. nifiga nesijaucia su ~40gr.
kad tas jautimas nera butinas sutinku, bet zuklei papildomo malonumo jis tikrai suteikia. ypac kai gali net strimeliu kibimus pajaust arkliniam svoriui i dugna besileidziant, ko liudininkas ir buvai :-D
 #209507   henyte
 20 Lie 2010 15:43
Xrapas rašė:Kas dėl džerkinių kotų- pas DRAGON esu matęs kelis modelius, pritaikytus beinercinėms ritėms, na, kad ir Fatso Jerk:
Rovanoj Dragon berods Mystery Slider/Fatso irgi mačiau džerkinį, bet be "gaiduko". Kaina akurat ~ 100 Lt :lol: .
Leidzia ir Salmo ir dar keliu firmu tokius kotus esu mates . Turejau omenyje , kad su multiku kur kas patogiau dzigaut (dzigavimas man ne vientik metymas , kaip kad gal kitiems yra) , ypac su turinciom "flipin switch" (ar kazkaip panasiai , kam reiks tas supras :grin: ) sistema "muilinemis" ... O lankelio lankstymas ir kilnojimas pacios beinercines rites(kurios svoris turetu but mazdaug dvigubai didesnis uz tom paciom salygom skirto eksploatuoti multiplikatoriaus) skirtos metyt-traukt ~60 gr masalus , manau labai varginantis uzsiemimas ...
 #209547   SauliusM
 20 Lie 2010 18:19
henyte rašė:
Xrapas rašė:Kas dėl džerkinių kotų- pas DRAGON esu matęs kelis modelius, pritaikytus beinercinėms ritėms, na, kad ir Fatso Jerk:
Leidzia ir Salmo ir dar keliu firmu tokius kotus esu mates . Turejau omenyje , kad su multiku kur kas patogiau dzigaut (dzigavimas man ne vientik metymas , kaip kad gal kitiems yra) , ypac su turinciom "flipin switch" (ar kazkaip panasiai , kam reiks tas supras :grin: ) sistema "muilinemis" ... O lankelio lankstymas ir kilnojimas pacios beinercines rites(kurios svoris turetu but mazdaug dvigubai didesnis uz tom paciom salygom skirto eksploatuoti multiplikatoriaus) skirtos metyt-traukt ~60 gr masalus , manau labai varginantis uzsiemimas ...
nu va, o man dzigaut su multu nu niekaip nepatogu. nu noris man kota rankoj normaliai laikyt paemus, o ne visa katuske delne i gana. o del dvigubo svorio tai irgi biskiuka uzlankstei cia, nes tokiem svoriam gali atrast beinercu apie 12 oz sverianciu, tai su kokiu tu cia multiku tik 6 oz svrianciu 60gr galvom dzigausi man idomu. o tas tavo flipin switch tai matyt bus twitchin bar...
 #209679   henyte
 21 Lie 2010 09:04
Taacis rašė:Vo, vo, vo, yra tokis mygtukas ant mano ABU BlackMaxo ''plot
Tik nezhinau, kam jy naudot 'viarkt . Tai idejishkai/teorishkai- kam jis skirtas, ir kokia nauda ish jo???
Net nezinau dzerkaujant ar yr kokia nauda is jo , amerikosai ji naudoja kazkokiam uzmetimui isiubavimo metodu , o man vertikaliai dzigaujant pastoviai reik turet kontakta su dugnu , tai to mygtuko pagalba viskas atliekama viena ranka (su beinercine kas kelios sekundes turi atlenkinet-uzlenkinet lankeli) , antra ranka panaudojama tik uzkibus zuviai :grin: , vienu zodziu labai sumazina zvejo muistymasi :-D ...
SauliusM rašė:exceleris 3000 tikrai slobnas, bet va su 3500/4000 (skiris tik bugnelio gyliu), tai makaluotum ir vargo nematytum.
3500 nesu mates , su 4000 vargo aisku nematyciau ( 400 gr amerkieciam ir dar + 20 gr europieciam , ant vienos aliumo rankenele , ant kitos plieno ) , bet juk as snekejau apie rites svori ir dydi . Gali nekreipt i sita rasliava perdaug demesio , nes parasyta tik , kad prie tavo zodziu prisikabint :-D , kaip ir as ir tu rasei per daug lengvesniu ir sunkesniu riciu modeliu ir viskas daugiau priklauso nuo kisenes dydzio ... Vienu zodziu apibendrinant , kai kam geriau sunkiais svoriais zvejot beinercine rite , kitiem multiplikatorine ...
 #209682   SauliusM
 21 Lie 2010 09:31
henyte rašė:man vertikaliai dzigaujant pastoviai reik turet kontakta su dugnu , tai to mygtuko pagalba viskas atliekama viena ranka (su beinercine kas kelios sekundes turi atlenkinet-uzlenkinet lankeli)
dabar supratau is sito tavo paaiskinimo, kad mes isvis nesusikalbejom... :lol: nes tu apie vertikalu dzigavima kalbejei o as ne... :roll:
 #211230   saulux
 30 Lie 2010 17:58
Sveiki visi. Sendien pagaliau isigijau pirmaji savo spiningo kota. Biudzetas mano tam reikalui buvo labai mazas, o ir nesu labai patyres tai ieskojau ''universalesnio'' nes zvejoti tenka daug kur ir ivairiais masalais. Taigi nuvaziavau i Salmolita ir paemiau Supreme Sniper 270 ilgio 10-30g. tik gaila kad sito modelio negamina 300 ilgio. Paciupinejus iskarto krito i akis tai, kad siauraakiai ne tik siaurom akim, bet ir rankos kreivos :D Labai jau surinkimo kokybe matosi kad nekokia, bet kaip sakoma uz tokia kaina tokia ir kokybe... Kadangi nesu laikes normalesnio spiningo rankose, tai is karto krito i aki tai, kad tas meskeres galas labai jau liaunas. Pirmais metimais net bijojau smarkiau uzsimot, bet kai pripratau tai visai nieko pasirode (meciau ~10g guminukus). Sunkesni kazkodel bijau risti, nes atrodo uzmetant tikrai sulauzysiu, o ka jau kalbant apie blizges sveriancias ir visus 30g. Noriu paklaust jusu ar cia tik mano perdeta baime del nepatyrimo, ar istikruju buna tokie atvejai kai virsune neatlaiko stipresniu mostu nors ir nevirsijamas blizges svoris kuris buna nurodytas ant koto blanko? Veliau net buvo kilusi mintis kad reikejo imti 15-40g.
Beje gal kam teko toki isbandyt?
 #211243   Empowner
 30 Lie 2010 19:21
saulux rašė:Sveiki visi. Sendien pagaliau isigijau pirmaji savo spiningo kota. Biudzetas mano tam reikalui buvo labai mazas, o ir nesu labai patyres tai ieskojau ''universalesnio'' nes zvejoti tenka daug kur ir ivairiais masalais. Taigi nuvaziavau i Salmolita ir paemiau Supreme Sniper 270 ilgio 10-30g. tik gaila kad sito modelio negamina 300 ilgio. Paciupinejus iskarto krito i akis tai, kad siauraakiai ne tik siaurom akim, bet ir rankos kreivos :D Labai jau surinkimo kokybe matosi kad nekokia, bet kaip sakoma uz tokia kaina tokia ir kokybe... Kadangi nesu laikes normalesnio spiningo rankose, tai is karto krito i aki tai, kad tas meskeres galas labai jau liaunas. Pirmais metimais net bijojau smarkiau uzsimot, bet kai pripratau tai visai nieko pasirode (meciau ~10g guminukus). Sunkesni kazkodel bijau risti, nes atrodo uzmetant tikrai sulauzysiu, o ka jau kalbant apie blizges sveriancias ir visus 30g. Noriu paklaust jusu ar cia tik mano perdeta baime del nepatyrimo, ar istikruju buna tokie atvejai kai virsune neatlaiko stipresniu mostu nors ir nevirsijamas blizges svoris kuris buna nurodytas ant koto blanko? Veliau net buvo kilusi mintis kad reikejo imti 15-40g.
Beje gal kam teko toki isbandyt?

as su savo kotu daznai virsiju tai kas nurodyta gramais ant koto, tai nieko bloga dar nenutiko, tik reikia moket uzmest tinkamai :)
 #211250   TailDancer
 30 Lie 2010 20:28
nu seip buna kotu kuriu uzmetimas gramais buna isvis ne i tema. turejau as irgi 2,70 ilgio kota taipogi 10-30 uzmetimo. jis pradedavo gerai mesti nuo kokiu 6 gramu o su 20 gramu vobleriuku jau turedavau mesti labai atsargiai, o apie 30 gramu masala tai isvis kalbos jau nebutu. :)
 #211257   SauliusM
 30 Lie 2010 20:52
kiniciai ant ekonominiu kotu absoliuciai beleko gali prirasyt. jei su kaikuriais tarkim amerikonais gali vos ne dvigubai virsyt tai kas ant ju parasyta, tai su kitu kitaicu gali ir puse to kas parasyta mest pavojinga but.
 #211308   Gintarux77
 31 Lie 2010 22:50
Jo su buna atveju buvau nusipirkes mikado firmos ul klases spinigeli tai ne karto ir neteko pamegint spinigaut pabandziau namuose mostelt ir luzo virsutine dalis ties iklijuota virsunele ;-var-var.
 #211464   Aurumas
 02 Rgp 2010 12:47
Gintarux77 rašė:Jo su buna atveju buvau nusipirkes mikado firmos ul klases spinigeli tai ne karto ir neteko pamegint spinigaut pabandziau namuose mostelt ir luzo virsutine dalis ties iklijuota virsunele ;-var-var.
tai gal i sviestuva pataikei? :-D
 #211465   Skumbrotas
 02 Rgp 2010 12:49
Aurumas rašė:
Gintarux77 rašė:Jo su buna atveju buvau nusipirkes mikado firmos ul klases spinigeli tai ne karto ir neteko pamegint spinigaut pabandziau namuose mostelt ir luzo virsutine dalis ties iklijuota virsunele ;-var-var.
tai gal i sviestuva pataikei? :-D
Arba kažkas jau parduotuvėj buvo į šviestuvą pataikęs... :-D
 #211545   Kleckas1978
 02 Rgp 2010 22:21
esu turejas 2 mikado kotus (viena ir dabar turiu - mikrodzigui su iklijuota virsunele) ir laiko ir naudoju belekaip ir 2x virsiju gramatura ir dzn. taip kad manau kazkur kazkas jau buvo trinktelejes gerai ar suspaudes ar panasiai.
 #211576   Vy74u745
 03 Rgp 2010 10:37
Gal kas galetumet sudet man spininga???
Kazkiek pasiskaitinejes forumuose issiaiskinau tik tiek.
Kad man tikriausiai reik 270cm stekerinio koto. Fast akcijos. Su kamscio rankena.
Del tu klasiu, tai nezinau turbut tas "UL" Ar "L".
Tikriausiai Salmo nes kazkur rase kad iki 100ltl tai tik salmo pirkt
Rite aisku kad toli galeciau uzmest.
Zvejojau spiningu tik keleta kartu su sukre. tai atsiprasau jei ko nors dar neparasiau.
Galiu leisti tik 200 ltl nedaugiau.
Valas mono.
zvejociau tikriausiai sukrem ir guminukais. Nezinau dar tiksliai ka zuvys lb megsta. :D
Beje niekaip neissiaiskinu ka reiskia kastingine rite Ir kokoje zukles parduotuveje, Vilniuje, tureciau viska suspirkti.
 #211611   Xrapas
 03 Rgp 2010 12:15
Vy74u745 rašė:... ka reiskia kastingine rite Ir kokoje zukles parduotuveje, Vilniuje, tureciau viska suspirkti.
Kastinginė- greičiausiai turima omenyje multiplikatorinė :lol: ...
Pabandyk apsilankyt "KOTE", rasi ir ričių, ir kotų. Konsultaciją vietoje irgi gausi ;-)
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė