Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #217066   BenasS
 01 Rgs 2010 14:50
Iklijuota virsune tai spiningas dzigui guminukais(pas mus dazniausiai jie naudojami, buna ir dzig museles ir pan.)Tie spiningai kazkam kitam nelabai ir tiks . Virsune buna daznai net kitos spalvos pvz raudonos,geltonos . :ks>
 #217070   Lobiss
 01 Rgs 2010 15:01
blyn, o jei vienodai nudazyta kaip visas kotas tai turbut sansu be atskirti kokia ta virsunele???
 #217078   Lobiss
 01 Rgs 2010 15:23
kodel as susimeciau, nes ta laruso jig kota tikrai ilgai ciupinejau ir ta virsutine dali. Dar atsimenu kad tulpe apziurinejau ir kazkaip nekrito i akis tas virsunes iklijavimas, aisku specialiai as jo ir neieskojau. Tai va biski susibalamutinau kai kleckas parase jog anas su tokia virsune. Nu po darbu leksiu i rovana dragonu paciupinti tai specialiai bandysiu paieskot tu iklijuotu. Ba koto vis dar neissirinkau :(
 #217082   BenasS
 01 Rgs 2010 15:28
Jei nesunku paziurek kiek rovanoj kainuoja Sakura trinis 602UL? Buciau labai dekingas ;uolrait
 #217090   Taacis
 01 Rgs 2010 16:12
obsidian rašė:Jei nesunku paziurek kiek rovanoj kainuoja Sakura trinis 602UL? Buciau labai dekingas ;uolrait
Gal galima tokio pobudzio zinutes rashyti y privatA?
 #217117   Airis
 01 Rgs 2010 18:33
obsidian rašė:Jei nesunku paziurek kiek rovanoj kainuoja Sakura trinis 602UL? Buciau labai dekingas ;uolrait
apie 450lt
 #217256   Lobiss
 02 Rgs 2010 10:30
nu ka, vakar rovanoje tikejausi dragonu paciupineti o gavos kad praktiskai vien ninjato teciupinau :) Svoris, rankenos man kaip neismanaciam nieko visai tiko, nu bet tas ju toks liaunumas ka as zinau.
Dabar uzkibau ant romados akcijos, rezervavau iki rytdienos daiwa infinity Q 2,70m 8-35g IFQ902MLFS kainuotu 270. Baisiai pro sali prasauciau su suvo noru gaudyti viskuom visur ir bele kuo :D ???
Ir dar kai kurie pardavejai tikina kad man nuo kranto reiktu nemaziau 3 m, tai tipo as su tuo 2,7 jau baisiai "neigalus" busiu???
 #217270   BenasS
 02 Rgs 2010 11:35
Jei ne vien Nemune gaudysi tai manau uzteks ir 2,70.
 #217278   SauliusM
 02 Rgs 2010 12:16
Lobiss rašė:Dabar uzkibau ant romados akcijos, rezervavau iki rytdienos daiwa infinity Q 2,70m 8-35g IFQ902MLFS kainuotu 270. Baisiai pro sali prasauciau su suvo noru gaudyti viskuom visur ir bele kuo :D ???
nebaisiai prasautum. realiai masalais lengvesniais nei ~5gr jau bus nebekomfortiska zvejot, o ir dzerku tai irgi nemetysi su tuo kotu. viskam kitam plius minus sueis.
Ir dar kai kurie pardavejai tikina kad man nuo kranto reiktu nemaziau 3 m, tai tipo as su tuo 2,7 jau baisiai "neigalus" busiu???
tai pasakyk sitaip aiskinantiem pardavejam, kad diena, kai jie ismirs kaip dinozaurai nebetoli. cia su senesnes kartos spiningais ilgio reikedavo, kad kazka biski toliau uzmest, dabartiniai kotai ir 2,4-2,6m ilgio pakankamai gerai meta ir skirtumas nuo ilguju duok dieve 2 metrai kad butu daznu atveju. va dabar mastau, siemet turejau keliolika zvejybu nemune, bet ilgesniu nei 2,6m ilgio kotu nesinaudojau neikart(nors ilgu kotu turiu ir ne viena), o didziaja dali laiko prazvejojau su 2,1m ilgio kotu ir diskomforto nejauciau jokio. nu paaukosi pora metru uzmetimo bet su trumpesniu ir lengvesniu kotu zymiai komfortiskiau gyvent.
 #217285   Kleckas1978
 02 Rgs 2010 12:46
Ilgis reikalingas ne uzmetimui, o masalo pravedimui tarp kranto zoliu (ta prasme masala is vandens iskelsi anksciau ir neuzsikabins jisai uz zoliu)

Man tai yra du variantai arba imi ~2metru ilgio kad tiktu tvicui ir is valties ok arba apie ~3 metru (9,6 ir ilgesni) nuo kranto dzigus metyti ir savaime dirbancius voblas ir metalui.

O tas 2,4-2,7 tai nei trys nei devyni man - turejau as larusa 8,6 260cm tai tikrai vien del ilgio parinausi as, nes nei nuo kranto normaliai nei tvicint gali :/nek (apie uzmetima as nekalbu - kalbu apie tai kad daznai trukdavo ilgesnio koto kad zvejojant nuo kranto kad iskelti masala is vandiens anksciau nei jis uzsikabins uz kokiu leliju ar pan....)

O siaip kiekvienam savo - beje tie ninjato labai jau panasus ir Dragon team dragon (kalbu apie blanka) tik kad ziedai prastesni (ne fuji alconito, ir rites laikiklis nepamenu ar fuji pas ju) - bet kaina ju tikrai ;-var-var. kaip uz toki daikta (butent uz toki blanka)
 #217286   ramkis
 02 Rgs 2010 12:48
Sauliui, kalba eina apie Dubysos vidurupy ir aukstupi, t.y. auksciau Ariogalos karjero
 #217298   SauliusM
 02 Rgs 2010 13:28
ramkis rašė:Sauliui, kalba eina apie Dubysos vidurupy ir aukstupi, t.y. auksciau Ariogalos karjero
supratau tada. aciu uz info.
 #217300   Lobiss
 02 Rgs 2010 13:30
psio, nugrioviau as ta Daiwa ir dabar jau spirgu kaip noriu isbandyti :D
o del zoliu jei tik gylis leidzia kazkiek isibristi tai ir brendu, ir dazniausiai atsistoju ties zoliu krastu.
Dar turiu toki klausima, man ten apie metimus pasakojo tipo reik per galva trumpu mostu kad leisti kotui sudirbti ir t.t. kazkaip susimuisciau ir psio :oops: o is tikro kiba kazkas ten kitaip nei kad visada laidai belekokia kita meskere???
 #217301   SauliusM
 02 Rgs 2010 13:33
Kleckas1978 rašė:Ilgis reikalingas ne uzmetimui, o masalo pravedimui tarp kranto zoliu (ta prasme masala is vandens iskelsi anksciau ir neuzsikabins jisai uz zoliu)...
as gal jau su brydkelnem ar net balotnykais pabrisiu 30cm nuo kranto toliau, nei visa diena mojuosiu 30cm ilgesniu kuolu... nu cia apie masalo iskelinejima su ilgesniu kotu nuo kranto tipo kur pasiekt negali.
 #217302   SauliusM
 02 Rgs 2010 13:34
Lobiss rašė:...del zoliu jei tik gylis leidzia kazkiek isibristi tai ir brendu, ir dazniausiai atsistoju ties zoliu krastu...
+1 ;-var-var.
 #217307   Lobiss
 02 Rgs 2010 13:42
tai cia dabar nesupratau blogai ar gerai? :D
 #217330   SauliusM
 02 Rgs 2010 14:48
paziurek auksciau ;-) abu vienu metu ta pati parasem... ta prasme, tavo zinute atsirado tuo momentu, kol as rasiau savaja, abiejose vienas ir tas pats.
 #217535   Kleckas1978
 02 Rgs 2010 21:35
pasakysiu be uzuolanku 2,7 m kotas nesamone ir tiek cia 100% pazvejosit ir suprasit ;-) ir tada gal suprasit ka as turjau galvoje :? nes arba imti ~3 metru arba tvicingini ~2 metru ilgio ir psio ;-) kiti matmenys mano poziuriu nesamones ir tiek.
 #217538   vava
 02 Rgs 2010 21:42
nu tu uzlankstei :)
tai vadinas ir gamintojai debilai, ir tie, katrie perka? :-D
 #217559   AIVARIUKSTIS
 02 Rgs 2010 22:19
Kleckas1978 rašė:pasakysiu be uzuolanku 2,7 m kotas nesamone ir tiek cia 100% pazvejosit ir suprasit ;-) ir tada gal suprasit ka as turjau galvoje :? nes arba imti ~3 metru arba tvicingini ~2 metru ilgio ir psio ;-) kiti matmenys mano poziuriu nesamones ir tiek.
Pasakysiu,kad naujas ML yra meslas geriau i zvejyba zigulys i diskoteka volga :-D kolega jumoras yra sveikintinas dalykas.Man uztenka 2.70 -2.40 ir tam paciam nemune,bet gyvenime didesnes nesamones nesu girdejas arba trimetris arba dvimetris :superšokas Kleckas arba tu axujens zvejys arba geras trintukas nesupyk,bet po tavo isdestytu kriteriju persasi tokia nuomone :/braj;
 #217575   SauliusM
 02 Rgs 2010 22:39
Kleckas1978 rašė:pasakysiu be uzuolanku 2,7 m kotas nesamone ir tiek cia 100% pazvejosit ir suprasit ;-) ir tada gal suprasit ka as turjau galvoje :? nes arba imti ~3 metru arba tvicingini ~2 metru ilgio ir psio ;-) kiti matmenys mano poziuriu nesamones ir tiek.
jei tu toks protingas, tai vat ir pasakyk tada man. situacija paprasta. nemunas. sapalai. masalas klasika LM44. tai va kokio ilgio ir uzmetimo svorio koto reik?
nes kad 2,4-2,6m ilgio koto tik debilai gamint sugalvojo mes jau issiaiskinom. blin, ir kodel tokios firmos kaip g.loomis, st.croix ir lamiglas tuos debilus darbe laiko ir tokio ilgio kotus gamina... as aisku apie japonus kaip tenryu, daiko, graphiteleader net nekalbesiu, nes pagal situos parametrus vertinant tai ten is vis totalus daunai dirba...
 #217580   SauliusM
 02 Rgs 2010 22:46
pridesiu dar nuo saves, nematau jokio poreikio net tokio dydzio upej kaip nemunas naudot ilgesni kota nei 2,6m. aisku su salyga kad tas kotas kokybiskas o ne sun huj ciaj firmos is gariunu. ilgesni kotai man reikalingi tik juroj zvejojant ir tik su viena salyga, kad yra sukile bangos ir reikia vala virs bangu kelt. bet ir tai max 2,9 ilgio prasme turi. jei ramiu oru ir ner bangu as net juroj su 2,6m gaudau. dabar jau galit uzmetyt mane akmenim. turiu pasakyt, kad ilguju kotu liga as jau persirgau. o kazkada sirgau tikrai labai sunkia sitos ligos forma ir 3-3,6m ilgio kotu pas mane buvo labai daug. deja praktika parode, kad musu lietuviskom salygom tie kotai nelabai turi prasme (nu su isimtim zvejyba sbirulino pludem). taip kad jei kazkas esat tvirtai isitikines, kad nemunui reikia minimum 3m ilgio koto ir su trumpesniu ner ten ka veikt, tai palinkesiu tik gydytis ir greiciau pasveikt.
 #217587   Kleckas1978
 02 Rgs 2010 23:08
na pagal tavo pasiulymus gydisiuos ir sveiksiu tikrai -0 tik pasiulik vaistu nes turiu kruva ~2 metru tvicinginiu kotu (jei tiksliau 4vnt), bet nekyla man toks kvailas noras nei i nemuna nei i kita upe nei mariose (klp) nuo kranto pulti su ~2 metru kotu - atvaziuk i zemupi ir uzgiedosi kita tema kai ir neibrisi ir kai prie dambu normaliai neprieisi ir kai reikes atsistojus 2 metrus nuo upes kranto mesti ir dzigauti nes su vobla nuo kranto pasiekti 5-10 m gyli nesamone ir t.t.
o ar ten 2.7m ar 3.0 m ten mosuoti tas pats s.... nes skirtumas bus apie 2-3m ir tiek. Beje turiu as ir 2.70 3-14gr ir 3.0 m 10-30 gr kota ir kas is to?
pvz: normali upe - ir ka darysi? metyti su 2m ir tvicinti ar metyti su 2.6m ir mesk traukt? o gal isvis kas do ciudas tie 3 metrai nes as numetu tiek pat ir su 7" kotu net rusai ta pati testus darydami su ~20 kotu pamate kad skirtumas ~1-5 metrai uzmetimo ir tiek.

kota 3 metru 10-30gr normalu gali ir lasisai ar vejazuvem panaudoti be problemu - bet ne vienas neima nei 2.7 nei 2.4 nei ~2 metru koto - kazin kodel?

sauliauM tai kame beda - visi mes idiotai ar kaip? kad naudojam ~2 m kotus arba 3 metru?
nes as irgi salininkas trumpu kotu - tik noriu pasakyti kad nera tarpiniu variantu ir tiek, nori zmogus upese varyti tegul ima ~3.0m nori is valties ir pan tegul ima ~2 m o visa kita tik siaip kad paisirnkimas liaudziai butu ir neismanelem.

beje turiu kota dragon team dragon 2.7m 3-14 gr galiu laisvai atiduoti uz tiek kiek isigijau 220 lt meta 5-20 gramus (mes ir 30 gramu balionu) ;-var-var. x-fast kotukas - jautrus ir t.t. nes i vieta geriau pasiimsiu 3.0 kota be jokios grauzaties nes naudosiuos (retai zvejoju nuo kranto) i metus 1-2 kartus.
Beje kotas naudotas 2-3 kartus
galiu keisti su priemoka i 9.6 ar ilgesni larusa ar pan ;-)

beje rovanoj to kotuku dragon team dragon 2.7m 3-14 gr kaina 439 lt
 #217594   SauliusM
 02 Rgs 2010 23:46
zvejoju as ir nemune ir zemupy ir ne taip retai. turiu sodyba ant nemuno kranto kur vos ne kas antra savaitgali pralidziu, tai itariu ne tiek cia daug zveju ZT dazniau uz mane nemune zvejojanciu. va gal nebent piatras isvis ant nemuno kranto gyvenantis, bet jis isvis su multiku trumpais koteliais gaudo. pagrindinis mano kotas dzigavimui tose vietose yra 2,6m avidas, meta ne ka maziau nei trimetrinis kuolas tik su 40 cm trumpesniu kotu zymiai lengviau visa diena atmojuot 21-28gr balvanke metant, nes jis lengvesnis visu pirma, visu antra del mazesnio peties maziau apkrovu i raumenis pareina, visu trecia trumpesnis kotas visad bus jautresnis ir skambesnis.

kad dauguma naudoja trimetrinius, tai cia is senu laiku atejes stereotipas ir tiek. daugumai savo mastyma dar kolkas sunku perlauzt. nu inertiski musu zvejai ir jei jau desimt metu dzigavo su trimetriniu kuolu, tai kaip cia dabar imsi trumpesni...

o del dvimetriniu extrafastu ir siaip extrafastu. tai dabar man viskas aisku su tavim is kur tokia tavo nuomone. nu extrafastai kotai nemes niekada o trumpi extrafastai juolabiau, na tkie katrie tvicingui naudojami. pabandyk kada panaudot ~2,4-2,6m ilgio kota bet ne extrafasta o mod fast arba fast ir tavo nuomone pasikeis. ir neimk trumpo koto kuris butu kuolas su uzmetimu iki 30gr. va kazka tokio iki 10 iki 15 gr paimk ir pazvejok. ir priedo zukle didelej upej toli grazu ne vien dzigavimas ir ne vien starkiai ir ten ir kitokios zuvys gyvena irgi ir vien pagal starkiu dzigavima nereik isvadu daryt apie dideliu upiu spiningus. nori pasveikt nuo extra ilgu spiningu ligos pabandyk sapalus gaudyt didelej upej kaip nemunas ir labai greit pasveiksi.
 #217601   Kleckas1978
 03 Rgs 2010 00:50
isvardinsiu kotus ~2 m kuriuos turiu
nera nei vieno ex.fasto
dragon team dragon 2vnt.
2.21m 10-28 gramo raso - dirba mariose 15-35 gramai su dzigu 100% (meciau 50 gr balionu - viskas OK ) dirba tvicu su 9-12cm voblom. ta prasme x rap 12cm cia jau maksimum
2.1m 4-21 dirba nuo 6 gr iki 25 gr su dzigu normalia, tvicui ir uzmetimui 5-10 cm voblom viskas ok
turiu croixa Avida 66LF2 - pats zinai kad jis kaip LL kotukas eina.
mikriukam turiu - mikado kota 2.2m kuris tikrai dirba OK su mikriukais.

turejau 8.6 larusa - deja del kazkokio asilo - sumaherio kaltes paskendo mariose - sugebejo praplaukti 5 metru atstumu nuo mano valties ir uzkabinti vala nuo mano koto kokiu ~40-50km/h greiciu nuo mano valties ir nusitempti larusa 8.6 ir daiwa rite su pintuku ir man uztrumpinti taip gyvenima normaliem ~500-600LT - parsivijau iki smilteles garazu - protingai pasnekejom (norejau stipraiai ji musti - bet draugelis iki kranto manes nedaplukde - aciu dievui) - apsimete veikejas nieko nemates - manau susipras koki syki paskendes su savo progresu nes zinau kur ir kaip laikosi jis :twisted:

nesu niekad niekam blogo padares bet praejo jau ~3 men manau laikas priminti :twisted:

beje turiu ir 2.7m ir 3.0m ir nueinu nuo kranto po mares pametyti ir nemune ir t.t.
ir mano manymu reikia paprasciausiai nuspresti ko nori ar ~2 m ar ~3m nes kitaip bus nei sis nei tas
o kad atmojuoti su 2.6m lengviau nei su 3m tai man juokas ima kai vyrai ima i rankas kota su (rite 300 gr + kotas 160-180gr nes toks tas skirtumas ir tera ~20-30 gr tarp 2.7 - 3 m koto o kartais ir tik 10 gramu tera) tai va bendrai ~500 gr o po to su ~520-530 gr nebesugeba pametyti :D nes jis 30 cm ilgesnis :grin:
nebekvailiokim ok
turiu kota ~180gr 3m ir larusas 2.6m tiek pat svere kame beda?
 #217650   AIVARIUKSTIS
 03 Rgs 2010 09:15
Kleckas ko tu toks uzsispyres kaip asilas :grin: nesupyk yzeisti nenorejau,nu kaip galima ysikalti i galva,kad trimetris geriau uz 2.70 ? Negalima taip viska suspausti ir padaryti viusus zvejus debilais.Tavo zodziai citata:o ar ten 2.7m ar 3.0 m ten mosuoti tas pats s.... nes skirtumas bus apie 2-3m ir tiek: tai susimastyk rasydamas istikruju kam man tas trimetris jai skirtumas tarp 2.70 yra tik pora metru..nera netgi ka gilintis ir ieskoti teisybes,bet reikia nepamirsti,kad kiekvienas gaudo pagal save.Tokie zvejai kurie rekia as turiu KRUVA spiningu ir panasiai realiai kaip praktika rodo buna tik trintukai.daugiau neturiu ka ir pasakyti nes tavo argumentu nera,o girdisi tik kazkoks vaikiskas puikumas :/braj;
 #217662   SauliusM
 03 Rgs 2010 09:50
Kleckas1978 rašė:o kad atmojuoti su 2.6m lengviau nei su 3m tai man juokas ima kai vyrai ima i rankas kota su (rite 300 gr + kotas 160-180gr nes toks tas skirtumas ir tera ~20-30 gr tarp 2.7 - 3 m koto o kartais ir tik 10 gramu tera) tai va bendrai ~500 gr o po to su ~520-530 gr nebesugeba pametyti :D nes jis 30 cm ilgesnis :grin:
nebekvailiokim ok
turiu kota ~180gr 3m ir larusas 2.6m tiek pat svere kame beda?
tu beviltiskas... eik fizikos vadoveli pradziai pasivartyk... gal pamatysi, kad ne visi fizikiniai dydziai vien svoriu matuojami...
siulyciau skaityma pradet nuo mazdaug tokio skyrelio:
http://www.fotonas.su.lt/studdarbai/vai ... entas.html
 #217766   AndriusK
 03 Rgs 2010 14:36
Nu bl, atsiprasant, tas kleckas su savo teorijom ir isvedziojimais, kad jo kotai turimi geriausi ir t.t atsibodai senai tau gerai 2m kitam gerai ir 3m is valties. nu ir koks skirtumas? tik nereikia kitu isplust, neva jie lopai ir nemoka zvejot, ar pasirinkt irankiu.

P.S tikrai U*****i su savo nesamoningom teorijom, ir kaip forumietis sake vaikisku pasiputimu, neva tu cia kieciausias ir sustriausias visame kame. eik issimiegok, ir zvejot daugiau vazinek, nes kur beskaitytum, vien tavo niekuom nemotyvuotos mintys lenda i galva ir gaddina nuotaika, tiesiog nebesinori net junkt temos SPININGAI, nes vien tokie kaip tu su tais isvedziojimais vemt vercia .
Ate.
 #217770   vava
 03 Rgs 2010 15:12
ramybes, kolegos, ramybes :!:
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 426
  • VDS, VPS serveriai