Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #479941   Vaidis
 22 Geg 2013 13:24
Jeigu žiūrėsim į temos pavadinimą ;-read! , tai matysim, kad su spininginiu kotu, ne čia pataikėt :/braj;

p.s. O kotas kaip tik toks, kokiu ir gaudė per laidos filmavimą.
 #480433   Kosmosas
 23 Geg 2013 20:51
Sveiki castingistai,
norejau pasidalinti savo patirtimi ir suzinoti jusu nuomone.Savo spiningavimo karjera pradejau nuo sukriu ir blizgiu. Visose televizijos laidose ir kitur saukia kad vobleriai yra geriausia. pabandziau su vobleriais, pabandziau tvicinguoti, man pasirode kad tuomet tureta rite Riobi Zauber issimaskatavo nuo tvico ir pradejo klibeti ir labai geru rezultatu su vobleriais tada nepasiekiau. Praeitais metais bunant suomijoje su rite (Daiwa exage) ir G loomis HSR 9000 vistik toliau gaudziau vobleriu, tvicinau ir pries kolegas rezultatai tikrai buvo zenkliai geresni. Tada nusprendziau isigyti castingini kota ir rite, kaip rodo komercinese zvejybos laidose.
Pirmiausia per pernai buvusi shimano isparadavima nusipirkau Shimano technum kota 2,4 MH 15-40 g. (po to kai isigijau visi sake kad per ilgas tokiai zvejybai ir t.t.) sitam kotui nupirkau rite shimano chronarh ir galvojau, kad tikrai bus puiku, rite neisiklibins, tvicinguoti bus daug patogiau.
Pirma zejyba tikrai buvo nemaloni, masalas uzmetamas netoli, masalo jautimas pravedant lygus 0 (nors jo soris tikrai virs 15 gr., pvz. Lucky craft pointer 10 cm.) ,zuvies traukimo emocijos lygynant su ankstesnsiais sumazeja 50 proc.
Savo istorija pasidalinau su draugu, sako turiu nenaudojama (jis labai mazai zvejoja) kota G-loomis MBR 783C,imk pabandyk, patiks, nupirksi. Dvi zvejybas padirbejau su siuo koteliu ir chronarchu, taciau masalo uzmetimas praktiskai nepagerejo, tvicinti gal kazkiek patogiau, taciau ypatingai tikrai negaliu nieko iskirti, nuo paprastos rites, zuvies traukimas toks pat kaip ir su "mesmale".
Kolegos atsiverktie kuo jums geriau yra castingine iranga uz paprasta, gal turite kokiu patarimu ar izvalgu ka as ne taip darau.
 #480464   SauliusM
 23 Geg 2013 21:33
Kosmosas rašė:gal turite kokiu patarimu ar izvalgu ka as ne taip darau.
nuvaziuok kada pazvejot su kuom nors turinciu patirties kastinge. bus zymiai efektyviau nei rasyt tau simtus zinuciu ir nei kad tu kelis menesius interneta skaitysi.
 #480473   looking4snow
 23 Geg 2013 21:43
Jeigu uzmeti mazai, gal esi priverzes stabdi? As tai metau su pilnai atleistu ir kiek zinau, visi taip daro, kas jau gali metyti be barzdu. Ne taip, kaip mokomuosiuose video rodo, kad masalas kristu tik sujudinus kota, o visiskai palaidais stabdziais, kad masalas iskart lekia zemyn, jeigu jo neprilaikai.

Man asmeniskai su multiku zvejoti smagiau. Galbut nemaza dali duoda ir "naujumas", nes visgi tik antras sezonas dar. Bet nemanau, kad tai pagrindine priezastis. Tiesiog pats is saves smagus zukles budas. O jeigu tau nelimpa, gal tiesiog ne tau skirta. Man pvz. museline nelimpa, nors dauguma ja bandziusiu viska issipardave ir liko tik su ja. O as, nors ir gaudau kartas nuo karto su museline, nematau visiskai nieko tokio, del ko reiketu meti spininga. ;-)
 #480655   Ovkas
 24 Geg 2013 10:59
o Jums "seniems" kastingistams ranka nepavargsta ?
Aš castingu gaudau jau 3 sezoną, bet man ranka pavargsta ir gan stipriai. Laiks nuo laiko darau pauzes ir pamėtau kitu spinu.
Taip mano valtyje atsirado 2 spiningas.
 #480691   Vaidis
 24 Geg 2013 12:31
Žiūrint kiek laiko žvejoji, kokiais įrankiais ir masalais, nes pvz rudeni man greičiau pavargsta, nes masalai kur kas didesni :lol:
 #480738   edmundaxx
 24 Geg 2013 14:46
Kosmosas rašė:As klausiau dar patyrusiu zveju kuo castingas geriau nei mesmale, bet niekas nieko neatsake.
Tu kažkokius nelabai logiškus klausimus uždavinėji. :/nek Gal kažkam geriausia Nevska išvis, o ne multikas ar mėsmalė.
KIEKVIENAM SAVO!
P.S.Tik pagal žūklės būdus ir skirti įrankiai atskirai. O kas kam geriau, tas tą ir naudos.
 #480833   Ovkas
 24 Geg 2013 22:19
Jau menkiau namie :/braj;
Beje rite ta jau nužiūrėta.
Ir sekmadienį jeigu tavo babyte išleis varomas parodysiu nauja vieta :gutgut

Menke rašė:
Kosmosas rašė:Manau dar kelias rybalkas pabandysiu jei neprilips desiu i skelbimus
Laukiam skelbimu ;-var-var. kainu neperlenk ;uolrait
 #480845   looking4snow
 24 Geg 2013 22:50
edmundaxx rašė: Gal kažkam geriausia Nevska išvis, o ne multikas ar mėsmalė.
Tai yra is bite+ vienas veikejas (is Dusetu berods), kuriam Nevska geriausia. :grin: Geras Dviratis man rodos irgi i ja nespjauna. O ka - visai gera rite. :gutgut :grin:
 #480897   Menke
 25 Geg 2013 10:41
looking4snow rašė:
edmundaxx rašė: Gal kažkam geriausia Nevska išvis, o ne multikas ar mėsmalė.
Tai yra is bite+ vienas veikejas (is Dusetu berods), kuriam Nevska geriausia. :grin: Geras Dviratis man rodos irgi i ja nespjauna. O ka - visai gera rite. :gutgut :grin:
Gerose moters rankose ir virve stovi
 #480911   piatras
 25 Geg 2013 12:20
Ovkas rašė:o Jums "seniems" kastingistams ranka nepavargsta ?..
:donknow' Nespėju niekaip pastebėt nes po ~3 val. slampinėjimo jau nugarą užlaužia... :evil: :-D Bet mėtau net ir 5g. tik abiem rankomis (toliau ir tiksliau skrieja :gutgut )
 #483264   Mykola
 01 Bir 2013 21:15
Sveiki
Gal yra tarp forumiečių turinčių ar bent jau čiupinėjusių šiuos kastinginius kotus:
ABU GARCIA FANTASISTA OREN'JI MGS CAST ir ABU GARCIA ROCKSWEEPER NANO CAST
Kažkurį vieną iš jų galvoju priglaust. Jei nesunku pasidalinkit įspūdžiais :)
 #483274   nafanialt
 01 Bir 2013 22:48
Sveiki, iš karto atsiprašau už gresiantį ilgą išsipasakojimą.

Istorija paprasta ir aprašyta šimtuose interneto puslapių. Paskutinius pora metų aktyviau spiningauju ir užplaukė kvailumas tvičingui, su juo- kietesniam kotui, na ir baigėsi viskas dideliu noru eksperimentams su multiku. "Paveldėjau" Abu Garcia Blue Max- žinau, kad ne stebuklas, bet pasimokymui, manau, bus pats tas. Pamakalavau rankoj- seilės nutįso, sakau dabar pradėsiu karjerą su šitais kosminiais laivais. Privyniojau Power Pro pintuko 0.13mm, ir čia, turbūt, pirma klaida. Pirmą mokslo dieną, kaip ir tikėjausi- daugiau nieko neveikiau, tik barzdas painiojau- nuojauta sako, kad valas per plonas ir lenda po prieš tai suvyniotas apvijas ir nenori sklandžiai išsivyniot. Iš čia ir pagrindinis ilgos istorijos klausimas- ką vyniot, kad būtų kuo labiau "dūrakų ūstoičivo"? Kokį konkrečiai pintuką? Ar mono kokį nors vyniot? Galiausiai paskutinis dar kvailesnis klausimas- kaip protingai tvirtint valą nuėmus ritukę nuo koto?

Mėtau apie 10-20 g. vobleriukus.

Kol kas tiek, dėkingas už patarimus įvairiausio plauko =)
 #483275   piatras
 01 Bir 2013 23:12
:-D Pamirškit tuos spininginius mostus pusės metro pločio ir nereiks nė valų keist, nors išties 0,15 :e:e plonokas... Normaliai kastinge figūruoja ~ 180° pločio mostas bet jokiu būdu ne ~90°. Toks įmanomas tik su spec.diašriniais kotais :gutgut
 #483287   nafanialt
 02 Bir 2013 07:59
Aha, su technika mėtymo irgi bus reikalų, nors galva baigia nulūžt nuo teorijos ir fiziką lyg įsikirtęs- forumai ir jūtūbai praskrūlinti. Praktikoj įdomiau =) dabar gi dėl valo- išvyniojant jautėsi kaip striginėja valas ant špūlės, tai tokią prielaidą ir padariau, gal klystu. bet kokiu atveju reikia kažką užvyniot dabar, eksperimentuot brangoka =)
 #483293   DainiusM
 02 Bir 2013 09:24
nafanialt rašė:Galiausiai paskutinis dar kvailesnis klausimas- kaip protingai tvirtint valą nuėmus ritukę nuo koto?
Surisi kilpa gale, uzneri ant rites kojeles (tos kur i spina tvirtinasi), prisuki (beja nepamirsti stabdziu atleisti) ir sekanti karta nereiks kaisiot "galiuko per akute" ::hai-bai
 #483475   nafanialt
 03 Bir 2013 08:01
DainiusM rašė:Surisi kilpa gale, uzneri ant rites kojeles (tos kur i spina tvirtinasi), prisuki (beja nepamirsti stabdziu atleisti) ir sekanti karta nereiks kaisiot "galiuko per akute" ::hai-bai
Uo, visai nebloga mintis. O dėl stabdžio tai jo- žinojau, žinojau... Bet iš to džiaugsmo užmiršęs buvau. Tai ačiū už priminimą :]
 #483808   piatras
 03 Bir 2013 22:04
:-D Kaži koks laiko santykis "pro akutę/ kilpos užrišimas(nukirpimas)" :roll: nors man tai dzin, naudoju gerus mazgus... pavasarį kai užrišu tai sekantis užrišimas po masalo netekimo ;-)
 #483905   Xrapas
 04 Bir 2013 07:41
looking4snow rašė:...Ateini i zvejyba, perkisi pro akute ir tiek ziniu. Kam ten mazgus raisioti. :grin:
Multiku su neatjungiamu valo vedikliu pirmas metimas gali prastai baigtis :lol:
 #483967   DainiusM
 04 Bir 2013 09:31
Na, aisku yra, matyt, kam sumest kilpa valo gale baisiai ilgas ir sudetingas procesas, kai man tai trunka pora sekundziu tai net klausimu nekyla... :) o "siula per aki" tai dar priklausomai kokia rite... yra modeliu kur pakankamai uzdari ir akis netoli spules, jei spule ne pustuste, o kaip priklauso prisukta tai sioks toks marazmas gaunasi kai reikia praverti. :)
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė